0
Zoeken Winkelmand 0

2015: Hey ho, let’s go!

De jaarlijkse exodus richting het beloofde weiland inspireerde Tante Rikie tot het credo ‘Hey Ho, Let’s Go!’

In 2015 kwamen er uit alle uithoeken van de kosmos maar liefst 197.500 zielen! Helemaal aan het begin van de ‘Exodus’-campagne trapte Tante Rikie tegen vele zere beentjes door een naamsverandering aan te kondigen: de Getinte Cross. Vervolgens werd de oorlog verklaard aan de bank. Het symbool van apathie en alles wat meeps is. ‘Kom van die bank af lampens’, schreeuwde Rikie met haar ijzingwekkende falset.

In samenwerking met Amnesty International startten we vervolgens een anti-bank actie en dit resulteerde in de Demonstratieklasse op de crossbaan. Dat de bank een taai fenomeen is bleek tijdens de opening van de Zwarte Cross op donderdag. Fanclubmagazine ‘Harder!’ werd in 2015 voor het eerst landelijk uitgegeven. In de Oase konden pelgrims aan een meertje op krachten komen en teugen aan een waterpijp. Ook nieuw: Exoticana. Een woeste zandbak met artiesten uit alle uithoeken van de wereld die weinig op hebben met de westerse poptraditie. Polyritmische afrobeats, Zuid-Amerikaanse klanken en andere swingende kroam die Tante Rikie opduikelde tijdens één van haar vele wereldreizen.

De campinggasten wiens tentjes waren weggewaaid tijdens de hoosbui op zaterdag konden terecht in ons noodhotel De Berige Knastafari. Festivalbezoekers wiens portemonnee was weggewaaid tijdens de storm konden gelijk terecht bij het nieuwe Zoepsidie loket voor microkrediet. Dagelijks verblijdden de ambtenaren tientallen armlastige festivalbezoekers met Zwarte Cross munten. Exodus volbracht!

Bekijk de officiële poster | Bekijk de onofficiële posters (HAHA!)

scrollen