0
Zoeken Winkelmand 0

2011: Het jubileumjaar: 15 jaar Zwarte Cross

Het festivalterrein is voor het eerst vrijdagmiddag geopend en dat is meteen een succes. Op vrijdag passeren meer dan drie keer zoveel dagbezoekers de poorten dan vorig jaar. 

Het aantal podia groeit naar 23 en de Reggaeweide – en Theaterweide zijn wegens succes gegroeid. Nieuw is ook het ‘Kampvuur Laait’ waarbij een geselecteerde groep prijswinnaars privé-optredens van Tim Knol, Miss Montreal en André Manuel op de crossbaan kunnen bijwonen. Dit was geweldig mooi. Op de crossbaan werden weer 2 nieuwe themaklassen verzonnen: de Romaklasse met zelfrijdende caravans en Pipowagens en de Hijspanklasse met rijdende kookpotten in een zijspan; mooi!

Alle records worden weer verbroken, op donderdag omdat het sinds 1954 in Nederland niet meer zo lang op een dag geregend heeft en qua bezoekersaantal zijn er met 152.500 bezoekers weer meer dan ooit. Bijzonder was het verrassingsoptreden van Junky XL in de Fijnproeversweide en de media-aandacht voor het vermeende pensioen van Tante Rikie. Tante Rikie besloot dat ondanks de roofbouw op haar lichaam (‘na 4 dagen in de draagstoel ben ik kapot!’) toch festivaldirectrice blijft tot haar dood of misschien zelfs, in navolging van de president van Noord Korea, zelfs tot na haar dood.

>> Bekijk de poster

scrollen