0
Zoeken Winkelmand 0

1999: Het grootste motorcrossevenement van Nederland

De Zwarte Cross verhuisde naar Halle, om en nabij een officiële crossbaan: het grand prix circuit De K(n)appenbulten. Meteen datzelfde jaar werd de Zwarte Cross het grootste motorcrossevenement van Nederland.

Een voordeel van samenwerking met de officiële instanties was dat het aantal gewonden op de Zwarte Cross terugliep naar nul (en dat inmiddels al jaren lang!), maar wat betreft de deelnemers werd het elk jaar gekker. Inmiddels werd het verplicht gesteld voor alle deelnemers om zich te verkleden. De verzinsels en uitvindingen voor zowel de machines als de kleding bij de deelnemers zelf neerleggen bleek een goede zet. Steeds meer deelnemers toonden weergaloze creativiteit!

In het derde jaar (1999) werd de zaterdagavond toegevoegd aan het programma: het ‘Brommerkiekbal’. Een soort Achterhoekse kermis in een feesttent met gezellige muziek waarbij de Jovinks zelf bij wijze van verrassing een half uurtje onaangekondigd kwamen spelen. Meer dan 3.500 man waren er op de vroege zaterdagavond getuige van dat motorcrosser Gert Jan Boekhorst met een enorme schans over de feesttent sprong.

>> Check hier de voorkant van de ZC-krant van 1999

scrollen