0
Zoeken Winkelmand 0

2001: Omgedoopt tot Zwarte Cross-weekend

In 2001 werd de Zwarte Cross officieel omgedoopt tot ‘Zwarte Cross-weekend’. De vrijdagavond werd aan het programma toegevoegd en de bezoekers kunnen kamperen op de Zwarte Cross-camping.

Het zogeheten ‘Startschotgala’ op vrijdag en de camping waren meteen het eerste jaar een succes. Meer dan 2000 campinggasten (de passepartouthouders) zorgden ervoor dat de sfeer het hele weekend een vakantiegevoel opriep. Zo waren in de eerste vier jaar elk jaar de bezoekersaantallen verdubbeld. Het stuntarsenaal was uitgebreid tot 7 verschillende stuntmannen, een tank deed mee op de baan, motorsprongen over een kooi met wilde, hongerige tijgers, de baan onder een tent door en zelfs een sprong met auto + caravan over een feesttent. In 2001 telde het festival vier podia verdeeld over het terrein waarop meer dan 25 acts uit binnen- en buitenland speelden. Nieuw waren een festivalmarkt en een kermis.

Op de camping was dit jaar voor het eerst het zogeheten Zwarte Crosscafé ingericht. Een gezellige feesttent met allerlei bandjes en DJ’s. Dit was de eerste stap naar een breed programma met meerdere podia alleen op de camping. Ook de cross ging zich steeds meer onderscheiden van een gewone motorcross met bijzondere klassen als de Bekende Nederlanderklasse en een Specialklasse met zeer bijzondere voertuigen zoals boten, zijspannen, grasmaaiers, ijscokarren en ruimtevoertuigen. Op het circuit lag een heel groot waterbed waar de deelnemers overheen reden en als klap op de vuurpijl werd de 9 meter lange Jovink limousine uit een 50 meter hoge kraan losgelaten. De vrije val van het voertuig eindigde op een gigantische wipwap die een lading voetballen het publiek in katapulteerde.

Bekijk het entreebewijs | Bekijk de poster | Bekijk de voorkant van de krant

scrollen