0
Zoeken Winkelmand 0

2014: Alles kump goed!

‘Ik bun kats bi!’ Dat waren de legendarische woorden waarmee Tante Rikie alweer uit een kast kwam. Deze maal uit de nieuwe Gaybar ‘De Kast’ op de Zwarte Cross. Wat een open-minded editie was dit zeg!

Op de crossbaan wapperde de regenboogvlag fier tijdens de Roze Cross. Jackson Strong verlegde de fysieke en mentale grenzen van de mens door gewoon effe een wereldrecord te vestigen: een gestoorde lange afstandsbackflip! Het aantal handtekeningen voor Amnesty bepaalde de lengte van de sprong! Jackson droeg het wereldrecord dan ook op aan de Saudische blogger/denker Raif Badawi.

Rikie bouwde intussen rustig verder aan haar imperium: ze lanceerde een eigen vuurwerklijn (Rikie’s kruittuintje) en een kinderboek. Klaas Jan Huntelaar, Ronald Giphart, A.L. Snijders, Roos Rebergen, Bennie Jolink en andere eigenwieze köppe brouwden onmundig mooie verhalen en het boek verscheen in de Achterhoekse taal. Klasse! Op de crossbaan was Ceriel Kleinkromhof de absolute heerser. Hij won de Gouden Helm! De Zwarte Cross fanclub kreeg een eigen café op het festivalterrein, café Harder!, waarin bands een exclusieve set speelden voor de echte VIP’s. In totaal waren er 185.000 bezoekers, waarvan enkele vrouwelijke pelgrims die tevergeefs zochten naar het aangekondigde gigolobordeel.

Bekijk de eerste poster | Bekijk de tweede poster

scrollen