0
Zoeken Winkelmand 0

Achterhoekse vlag

Duuzenden jaren moesten we het zonder stellen, maar in 2018 sloegen Grolsch en de Feestfabriek met de vuist op tafel omdat er een eind moest komen aan die vlaggeloosheid van de Achterhoek. We schreven een ontwerpwedstrijd uit, waar bijna 500 creatievelingen zich op uitleefden. Alle ontwerpen zijn nog terug te vinden op www.achterhoeksevlag.nl! Een digitale stemronde bracht het aantal ontwerpen terug tot 20 stuks en de zevenkoppige onafhankelijke vakjury van Achterhoekers koos uiteindelijk voor het ontwerp van een Achterhoeker in hart en nieren: Paul Heutinck.

Het moment was daar: de presentatie van de Achterhoekse Vlag! Tijdens de persdag van de Zwarte Cross werd hij gehesen en getoond aan de wereld. Deze prachtvlag bleek een groot succes: overal in de Achterhoek kom je hem ondertussen tegen. Aan en in boerderijen, gemeentehuizen, keten, clubhuizen, verenigingen, caravans, andersoortige gevels en op festivals. De trots van Friezen, Ajaxieden en LHBT’ers voor hun vlag verbleekt inmiddels bij de trots van de gemiddelde Achterhoeker.

Ook buiten de Achterhoek is de vlag al meermaals gespot. Denk aan Salland, Veluwezoom en de Liemers, maar de vlag hing ook al aan mening tent of caravan in verre vakantieoorden deze zomer. De vlag bereikte zelfs de top van Mount Kenya en de binnenlanden van Costa Rica!

We zijn natuurlijk stiekem bezig regio’s te annexeren en een imperialistisch Achterhoeks rijk aan het vestigen. Maar dit alles natuurlijk wel weer op geheel pacifistische Mañana Mañana-stijl.

Achterhoeker veur altied! Vlag bestellen? Dat kan hier!