0
Zoeken Winkelmand 0

2013: Love, peace & harmony

De Zwarte Crosser, de laatste echte hippie. Een goedgemutste levensgenieter, lief voor den medemensch, die plankgas wil rocken!

Dit is eigenlijk al vanaf de eerste editie het geval, dus daarom was 2013 een ode aan alle afgelopen en komende jaren Zwarte Cross: Love, peace & Harmony! Alle campinggasten kregen bij binnenkomst een roze bril en de eerste 1.000 meiden een bloemenkrans en deze werden gedurende de vier Zwarte Cross dagen door velen met trots gedragen: klasse! In het kader van deze vrijheid, blijheid en liefde liepen 450 naakte mensen een high speed protestmars op vrijdag: The Naked Run for Freedom. De actie was een welgemeende ‘fuck you’ naar de toenemende repressie van de Russische regering richting homo’s, journalisten, advocaten, minderheden en andere bevolkingsgroepen.

Nieuw in 2013: een compleet andere indeling van het terrein, luxe kampeerhotel Grasnapolsky, de nieuwe festivalweide ‘The Meltdown’ een verlaten kerncentrale waar swingende rock&rollers en metalheads kwamen knappen, wellnesscentre ‘De Oase’ op de camping en de Nozemoil explosie op het festivalterrein: het 2-takt terras, de Nôzemdome op de crossbaan, de Nozem Monsterbike, de Ja-knikker voor de Nozembar en natuurlijk de Nozemoil hoofdstunt; een backflip met een auto! De absolute hoofdact van de Zwarte Cross 2013 was de Rainbowband. Op zondag stonden zij voor tienduizenden crossers te knappen: een explosie van goeie zin!

>> Bekijk de poster

scrollen