0
Zoeken Winkelmand 0

2017: Vaak bu-j te bang

Vaak bu-j te bang! De slogan van 2017 die regelmatig wordt gebruikt om elkaar uit te dagen. ‘Maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’, ‘no guts, no glory!’

In 2017 kwamen er weer 220.000 lichamen richting Lichtenvoorde om het weekend der weekenden te beleven. Tante Rikie verscheen afgetraind als altijd aan de poorten van de camping om iedereen binnen te laten. Het allereerste hoogtepunt liet niet lang op zich wachten, want tijdens het optreden van Bökkers in de Megatent vlogen de FMX-stuntrijders je om de oren met salto’s, flikflaks en dubbele rittbergers. Op de vrijdag was er een beetje regen, maar dit kon het humeur van de Zwarte Crossers niet kapot krijgen. De weergoden waren dermate geïntimideerd dat ze met de staart tussen de wolken afdropen.

Diezelfde dag werd tevens het allerlaatste Jovink optreden gevierd. Voor de één een zware dobber, voor alle anderen een moment om opgelucht adem te halen. Einde van een tijdperk! Ook bleek dat de Dansvloer (gevestigd op de Engelse schans) bomvol raakte en dat bezoekers iets langer moesten wachten dan gepland om erin te kunnen. Ook werden rond 20:30 uur de laatste dagkaarten aan de kassa verkocht, wat betekende dat de Zwarte Cross 2017 volledig was uitverkocht. Op zaterdag was het schitterend. Niemand klaagde, iedereen genoot. Alleen maakte één van onze stunthelden een kleine klappert op Ground Hero bij de FMX-show, maar ja: vaak’ bu’j te bang!

Zondagochtend stond de Megatent zoals elk jaar stampvol om 10:15 uur bij de Oecumenische Kerkdienst. Dit jaar was het Frank Lammers die ons met zijn toespraak kippenvel tot diep in de navel bezorgde. Boh Foi Toch nam het over met naast hen de dames en heren van woonzorgcentrum Antoniushove te Lichtenvoorde. Zij kregen een ereplaatsje op het podium en konden eersterangs genieten van het spektakel. Op de Theaterweide werd ‘Staatsgreep plegen voor beginners’ druk bezocht en we willen bij deze vast onze excuses aanbieden als we hierdoor een nieuwe hellige dictator hebben ontwikkeld. DJ Roel Salemink draaide met het Zwarte Cross lied een einde aan deze prachtige editie en we konden veilig naar huis. Verdomme wat een feest!

Bekijk de eerste poster | Bekijk de tweede poster

NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
NOG MEER BEELDEN!
scrollen