0
Zoeken Winkelmand 0

2008: De magische grens van 100.000 bezoekers

Tijdens de 12e editie in 2008 werd het bezoekersrecord opnieuw verbroken en passeerde het bezoekersaantal voor het eerst de magische grens van 100.000.

Het weer was (in tegenstelling tot voorspellingen voor zwaar weer op zaterdag) alle drie dagen prachtig en de diversiteit van de bezoekers was dit jaar groter dan ooit. Mede dankzij de komst van de nieuwe en succesvolle Metalweide, die meteen het eerste jaar een schot in de roos was. Metalheads bleken prima te matchen met de andere bezoekers en voelden zich meteen thuis. Het programma en de aankleding van de Metalweide was ook meteen goed.

De vrijdag was in 2008 voor alle bezoekers gratis! Een ludieke actie om allochtonen op vertoon van een buitenlands paspoort gratis entree te geven schoot antidiscriminatie verenigingen en autochtonen die zich achtergesteld voelden in het verkeerde keelgat. Er werd gedreigd met rechtszaken. Hiertoe besloot de organisatie het goede voorbeeld te geven en iedereen voor nop binnen te laten. Inderdaad, was heel Nederland maar zo gezellig! Het wereldrecord voor hoogste bungeejump ter wereld werd op de Zwarte Cross gezet op 600 meter!

>> Bekijk de poster

scrollen