0
Zoeken Winkelmand 0

2016: Say yes to Apartigheid

Deze Zwarte Cross was in vele opzichten een editie waarin alles op magische wijze tezamen kwam. Een viering van 20 jaar apartigheid.

De dames van Pussy Riot bezochten ons in vrijheid. Artiesten en topsporters uit alle zes continenten (fuck, alleen Antarctica niet!) waren vertegenwoordigd. De bezoeker kreeg nog meer invloed door middel van het Open Podium. Gerda Havertong leidde de oecumenische kerkdienst en het was voor het eerst compleet uitverkocht (220.000 bezoekers)! Wat wil je nog meer? Nou, een hoofdstunt zou wel fijn zijn!

Potdomme, de Amerikaanse stuntman Chuck Borden zou zijn één na grootste stunt tot op heden op de Zwarte Cross uitvoeren (de grootste stunt is zijn verhuizing van Hollywood naar Raalte). Maar wegens een mechanisch en softwarematig probleempje konden we hem helaas niet over de Megatent heen katapulteren richting een stapel oude verhuisdozen. De enige twee mensen ter wereld die blij waren dat deze stunt niet doorging: de moeder en de vrouw van Chuck Borden. Toch balen!

Het nieuwe microkredietproject ‘Pak An!’ van de Zwarte Cross en Grolsch is een professionele voortzetting van het Zoepsidie loket uit 2015. Iedereen kan bij stichting Pak An een plan indienen met een idee dat goed is voor de Achterhoek, met de slogan ‘mien kassa is ow kassa! Absolute voltreffers waren de twee nieuwe podia: de Gospelchurch en het Open Podium. Wederom was de Zwarte Cross het meest verrassende en gezellige buurtfeestje van de kosmos! Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!

>> Bekijk de poster

scrollen