0
Zoeken Winkelmand 0

2009: Een sprong met een motor van 70 meter hoog

In 2009 had de Zwarte Cross weer een unieke stunt die de gemoederen flink bezighield. Gaat er echt een idioot met een motor de hoogste sprong ooit ter wereld maken? 

Het record stond op 33 meter en op de Zwarte Cross zou gepoogd worden meer dan het dubbele te halen. Hiertoe werd een toren van 70 meter op het festivalterrein gebouwd. Er werd gesprongen en hoe! De Vlaamse stuntman Johan Vervoort gaf een flinke dot gas en deed iets dat volstrekt nieuw was in zowel de motorsport als in de stuntwereld; hij trok op de motor in de lucht op het allerlaatste moment een parachute open. De motor viel aan duizend stukken op de grond en Johan landde levend en wel, veilig op de grond. Wat een spektakel in de nieuwe Stuntarena! In 2009 komen er op de Zwarte Cross maar liefst 4 nieuwe podia bij en de Fijnproeversweide (progressieve muziek) is ook nieuw.

De camping heeft dit jaar voor het eerst een eigen festivalterrein, het Walhalla. Het is niet meteen een succes, maar de organisatie besluit er toch mee door te gaan. Ook nieuw is een hotel met een lobby, fitnesscentrum, jacuzzi en sauna: ZC Hotel Zeezicht. 132.000 bezoekers, een nieuw record, lieten ook in 2009 weer zien hoe er feestgevierd kan worden zonder problemen. Het Zwarte Cross-lied 2009 ‘Sommigen valt steeds in herhaling as ze wat gedronken hebt’ maken de Jovinks samen met muzikanten uit Mongolië. De band komt naar Nederland voor een gezamenlijk optreden op het Hoofdpodium. De muzikanten in traditionele Mongoolse kleding keken hun ogen uit toen 30.000 man hun nummer meezong. In 2009 ging de Zwarte Cross voor het eerst Lowlands voorbij als het evenement waar het meeste bier van Nederland getapt wordt. De nummer 1 positie gaf Tante Rikie nooit meer af.

>> Bekijk de poster

scrollen