0
Zoeken Winkelmand 0

Toegankelijkheid

ToegankelijkheidOns festivalterrein is grotendeels weiland en dus oneffen. Zeker bij slecht weer is het een uitdaging om van A naar B te komen. Zeker als je rolstoelafhankelijk bent. We blijven in gesprek met ervaringsdeskundigen over toegankelijkheid en leren nog altijd. Waar we eerder nog veel opstapjes en drempels zagen waar we zelf bijna een ladder tegenaan moesten zetten om erover te komen, proberen we dit soort dingen nu – waar mogelijk – weg te werken. We kijken ook met een ander oog naar vervoer van A naar B, maar vooral dankzij bijvoorbeeld de rolstoeltaxi’s van van Raam is dit al goed geregeld.

Daarnaast kijken we naar verbeteringen op het gebied van rolstoelvriendelijke podia, toiletten en meer, maar bijvoorbeeld ook naar zaken die je niet meteen verwacht. Zo hebben we dankzij Life & Mobility mogelijk kunnen maken dat mensen die rolstoelafhankelijk zijn in een zogeheten stand-up stoel eindelijk weer eens op ooghoogte een biertje konden drinken met hun vrienden.

Miva las Vegas wordt Rollywood!
Een paar jaar geleden hebben we de Zwarte Cross camping samen met NRPU en HandicapNL een update gegeven met de komst van Miva las Vegas. Een plek die het mogelijk maakt dat mensen die (veelal) rolstoel gebonden zijn ook kunnen ervaren hoe het is om een heel weekend vol gas te gaan op de Zwarte Cross. Hier vinden ze alles wat ze nodig hebben om de mooiste vierdaagse van Nederland te volbrengen. Vervoer, slaapplek plus lift, rolstoelvriendelijke toiletten, zorgunits, (medisch) personeel en heel veel meer.

Omdat we in gesprek blijven, kwamen we ook tot de conclusie dat de term ‘miva’ helemaal geen fijne term is. Daarom werken we vanaf 2023 gewoon met rolstoelvriendelijke toiletten en gaat Miva las Vegas vanaf heden door het leven als Rollywood. We blijven in Amerikaanse sferen en rollen zo 2023 in!Informatie 2023Op deze pagina verschijnen binnenkort alle belangrijke Zwarte Cross’23 zaken op het gebied van toegankelijkheid. Routes, plattegronden met daarop de rolstoelvriendelijke toiletten, het nummer van de rolstoeltaxi, etc. Wil je dit jaar ook slapen in het prachtige Rollywood? Mail dan uiterlijk 21 april naar [email protected]l. Afhankelijk van de animo proberen we iedereen een plekje te geven voor één of meerdere nachten.

Mochten er naar aanleiding van deze informatie nog vragen bestaan over toegankelijkheid op de Zwarte Cross, dan kun je deze sturen naar [email protected].