0
Zoeken Winkelmand 0

Veelgestelde vragen

Algemeen

Het festival komt eraan en ik ben mijn tickets kwijt. Wat nu?

Adem een paar keer in en uit (en blijf dit ook regelmatig dagelijks doen), ga naar deze ticketskwijt-link en vul het e-mailadres (waarop je besteld hebt) en je bestelcode in. Die code vind je op je bankafschrift. Je krijgt ze vanzelf weer in je mail. Check ook je spam.

Ik heb geen tickets kunnen kopen. Kunnen jullie nog wat regelen?

Nee, denk ’t niet. Uitverkocht = echt uitverkocht. Er zijn dus ook geen kaarten aan de dagkassa meer verkrijgbaar. De enige veilige manier om nog aan kaarten te komen, is via Ticketswap. Koop je daar een kaart, dan wordt de kaart van de koper geannuleerd en krijg jij een spiksplinternieuwe uit ons systeem. Waterdichte constructie! *LET OP: I.v.m. borg die teruggestort wordt op de rekening van de oorspronkelijke koper, kunnen Grasnapolsky- en camper/caravan-kaarten niet geswapt worden.

Hoe kom ik op de Zwarte Cross?

Je kunt met het OV, daar kun je met 20% korting gebruik van maken. Check de pagina ‘OV’ onder het kopje info, wanneer deze beschikbaar is. Je kunt ook met je fiets of met de auto komen. Ga je met de auto? Volg dan de borden, niet je navigatie. Parkeren is gratis op onze parkeerplaatsen. Sta je ergens waar je niet gratis kunt parkeren? Dan is ’t géén Zwarte Cross-parkeerplaats.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om drinken, eten, barbecues en dergelijke mee naar binnen te nemen. Als je een allergie hebt, dan mag je op vertoning van een doktersverklaring wel een normale portie van je eigen eten en drinken meenemen.

Zijn er speciale voorzieningen voor gehandicapten?

Jazeker, ieder jaar doen we ons best om ons festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Hoe lastig dat ook is op onze weilanden. Check alle voorzieningen hier. We hebben o.a. speciale miva-toiletten en -douches en de rolstoeltaxi is er ook dit jaar weer! Check hier alle info over toegankelijkheid.

Hoe blijf ik op de hoogte van het programma?

We hebben geen programmaboekje meer. Donders! Dat scheelt een paar bomen. Hoe je dan wel op de hoogte blijft? Download onze app op je telefoon. Zoek in je store op ‘Zwarte Cross’ en gaan met die banaan! Voor de echte old-skool die-hards, plaatsen we enkele weken voorafgaand aan het festival nog een PDF-variant van het blokkenschema op onze website. Die kun je printen, zodat je toch nog met je marker kunt losgaan op het schema.

Stel ik ben mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen verloren op de ZC. Wat nu?

Zwarte Crossers zijn goudeerlijk. Alles wat ze vinden op het terrein, of dat nou telefoons, tepelpiercings, flippo’s of onesies zijn, brengen ze naar de Infostand op het festivalterrein of het Gemeentehuis op de camping. Wil je weten of je voorwerp gevonden is? Via iLost worden alle gevonden voorwerpen online geregistreerd met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen. Check deze pagina. Na het festival kun je terecht bij de Gemeente Oost-Gelre voor je verloren zaken.

Stel ik bloed, heb een blaar of moet kolven. Waar moet ik zijn?

De EHBO is er voor al uw klein zeer, groot zeer en kolfbehoeften. Kolven, medicijnen gekoeld opslaan en blaren prikken doe je bij de EHBO-post het dichtst bij de hoofdingang. Verblijf je op de camping? Dan kun je je medicijnen ook gekoeld opslaan bij het Gemeentehuis op de camping.

Zijn er gratis watertappunten?

Jawel! Het water uit de kranen bij de toiletten is drinkbaar.

Doen jullie ook nog iets aan duurzaamheid?

Jaweeeeeellll. Wij noemen dit onze ‘logische voetafdruk’. Meer informatie over wat we allemaal doen om ons steentje bij te dragen aan een betere maatschappij, vind je hier.

Zijn er kluisjes?

Ja, die kun je online alvast huren. Zodra dat kan, dan zullen wij daarover berichten. De kluisjes vind je na binnenkomst bij de hoofdingang. De online shop sluit vlak voor de Zwarte Cross. Wil je dan toch nog een kluisje? Check het dan gewoon even bij de balie! Er zijn uiteraard ook kluisjes beschikbaar voor mensen die niet gereserveerd hebben. Op=op dus kom op tijd indien je een kluisje wilt!

Is er alcoholvrij bier verkrijgbaar?

Jawel, bij alle barren!

Ik ben een extreem-rechtse fascist, heb 0 humor of ben een boer die alleen ladderzat met bier wil gooien en dingen wil afbreken. Mag ik naar de Zwarte Cross?

Beter van niet. Je past niet bij ons open-minded gedachtegoed, zal de flauwe en sarcastische grappen op ons festivalterrein niet snappen en bent onbekend met Achterhoeks ‘noaberschap’. We zijn een inclusief festival, gaan normaal met elkaar en elkaars spullen om en lachen graag samen met elkaar terwijl we er een fijn koud biertje bij drinken. Vandalisme en onzedelijk gedrag worden ook streng aangepakt op ons festival.

Kan ik pinnen op de Zwarte Cross?

Zeker wel.

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?

Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping- en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

Krijg ik een boete als ik een segretje opsteek?

In afgesloten ruimtes en in tenten mag NIET gerookt worden. Ook e-smoken wordt daar niet geaccepteerd. Als organisatie worden wij hierop gecontroleerd en (flink) beboet, dus is het logisch dat wij daar zelf op het festivalterrein ook op gaan controleren. Rook je in een tent of afgesloten ruimte, dan riskeer je een boete van € 70,-.

Fietsvragen: mijn band is lek, licht is kapot of mijn fiets is weggehaald na afloop van 't festival

Band lek? Lichtje kapot? BALEN! Maar Hofstede to the rescue. Hofstede Tweewielers helpt je bij de fietsenstalling direct van je panne af. En heb je verzaakt en je fiets niet meegenomen na afloop van het festival, uiterlijk maandag na 12:00u? Dan kun je ‘m ophalen bij Hacron in Lievelde op de kijkmiddag. Wanneer die is, dat hoor je kort na afloop van het festival!

Stel ik ga knoepershard moshen en mijn shirt gaat kapot. Kan ik bij jullie een nieuwe halen? 

Op zo’n commercieel festival moet je natuurlijk ook veel commerciële merch kunnen kopen. Wij zijn de beroerdste niet. Voor je nieuwe garderobe kun je terecht op diverse locaties op de camping en het festivalterrein. Gewoon ff die kaart erbij pakken.

Campinggasten

Vanaf hoe laat mag ik de camping op? En hoe laat moet ik op maandag weg zijn?

HOI: donderdag om 12:00u. DOEI: maandag om 12:00u.

Tot hoe laat kan ik de camping of het rennerskwartier op?

Voor de camping en het rennerskwartier geldt dat je op donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond vóór middernacht moet aankomen om je ticket te kunnen laten scannen. Op zondag kun je je ticket laten scannen tot 20:00u, daarna gaan de poorten dicht. De poorten openen iedere ochtend om 08:00u, dan kun je weer naar binnen. Heb je al een campingpolsbandje? Dan kun je wel op ieder moment (dus ook ’s nachts) de poorten in en uit lopen.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?

Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Ik ga zelf alleen zaterdag naar de camping. Mag mijn vriend dan op vrijdag en zondag het terrein op?

Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

Met wat voor voertuig mag ik de camping op als ik een camper/caravan-kaart heb?

Hij moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Ook keten en platte wagens zijn niet toegestaan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boemCheck alle regels in onze voorwaarden.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Jazeker, zowel op het festivalterrein als op het campingterrein hebben we een telefoonoplaadpunt. Check de plattegrond om te zien waar je naartoe moet.

Is er wifi op de camping?

Jawohl, ook op de camping hebben we een lekkere wifi-dekking! Dus doe jezelf een lol en maak gebruik van onze gratis wifi, mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Extreme Networks.

Hebben jullie stroom en water op de camping?

Er is een opblaasservice voor je luchtbed en er is een telefoonoplaadpunt. Dat is stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund. Natuurlijk hebben we wel drinkwater (tappunten bij het toilet en de badhuizen) en warme douches.

Mag ik een aggregaat meenemen?

Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Mag ik met mijn bolderkar, wat eigenlijk een oplegger van 6 bij 6 is, naar binnen?

Alleen als jouw ‘bolderkar’ voldoet aan de omschrijving op deze pagina, mag hij mee het terrein op. Dus die oplegger van 6 bij 6, waarvan jij vindt dat het een bolderkar is, laat je maar fijn in je achtertuin staan. Overigens kun je met een bolderkar door een aparte ingang voor de bolderkarrencontrole (en daar krijg je tevens je polsbandje).

Worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?

Nee! Vuur op de camping is absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?

Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Dagbezoekers

Vanaf wanneer en tot hoe laat mag ik het festivalterrein op?

De poorten van de hoofdentree gaan iedere festivaldag open om 10:00u ’s ochtends. Vanaf dan ben je welkom! Op vrijdag- en zaterdagavond moet je vóór middernacht aankomen om je ticket te kunnen laten scannen. Daarna gaan onze poorten dicht en kunnen er geen tickets meer gescand worden. Op zondag geldt dat de poorten om 20:00u dichtgaan.

Kan ik als dagbezoeker het terrein af?

Uiteraard! Meld je bij de uitgang, daar krijg je een stempel waarmee je later op de dag weer terug kunt komen.

Mag ik de camping op of naar het campingfestivalterrein 'Walhalla'?

Nee, als dagbezoeker (met een dagkaart) heb je geen toegang tot de heilige velden van onze campinggasten. Alleen met een campingpolsbandje kun je op de camping en bij de Tirolertent, het Kampvuur en het Rock ’n Roll Circus op het Walhalla komen.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Jazeker, we hebben een telefoonoplaadpunt op het festivalterrein. Check de plattegrond.

Is er wifi op het festivalterrein?

Jazeker, dus blaas die databundel er niet doorheen. Maak gebruik van onze gratis wifi, met dekking op het hele festivalterrein! Mede mogelijk gemaakt door onze vriendjes van Extreme Networks.