0
Zoeken Winkelmand 0

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kunnen jullie mijn trommelvliezen tegen uitsterven beschermen?

Ja, Pluggerz is er weer bij om die trommelvliesjes tegen uitsterven te beschermen. Oorkappen voor de kleintjes of oordoppen voor jezelf. Je vindt ze tegenover de kluisjes, op het festivalterrein.

Ik ben speciaal voor de voorverkoop lid geworden van de Harder!-fanclub. Heb ik daar nog wat aan? Kan ik mijn lidmaatschapsgeld terugkrijgen?

Je hebt zeker nog wat aan je lidmaatschap, want je krijgt drie keer per jaar het Zwarte Cross-fanclubmagazine thuisgestuurd en er zitten toffe voordelen aan te komen voor onze webshop. Geld terugkrijgen voor een afgesloten lidmaatschap is niet mogelijk, je kunt wel opzeggen via [email protected]

Hoe zit het met munten en draagtray inname?

Wanneer je munten en/of draagtrays inlevert, ontvang je het bedrag terug op je rekening door middel van retourpinnen. We betalen dit dus niet uit in cash.

Wat zijn de openingstijden van de Zwarte Cross 2022?

De openingstijden van de Zwarte Cross 2022, van zowel het festivalterrein als het Walhalla (enkel toegankelijk voor campinggasten), vind je op deze pagina. Ook lees je hier tot hoe laat je jouw ticket kunt laten scannen aan de poorten van zowel de hoofdentree, camping als het Rennerskwartier.

Het festival komt eraan en ik ben mijn tickets kwijt. Wat nu?

Adem een paar keer in en uit (en blijf dit ook regelmatig dagelijks doen), ga naar deze ticketskwijt-link en vul het e-mailadres (waarop je besteld hebt) en je bestelcode in. Die code vind je op je bankafschrift. Je krijgt ze vanzelf weer in je mail. Check ook je spam.

Ik heb Zwarte Cross 2020-kaarten. Zijn die dan geldig voor 14 t/m 17 juli 2022?

Jazeker, de kaarten die je nu in je bezit hebt zijn in juli 2022 geldig. Of je nou een dag-, camping-, camper/caravan-, Grasnapolsky of Rennerskwartier-kaart hebt. Trek je niets aan van de datum die erop staat, want je vliegt er gewoon mee door de entreepoorten in 2022. Wel op de dag waarvoor je een ticket had gekocht natuurlijk. Dus heb je een dagkaart voor de vrijdag? Dan blijft deze geldig voor de vrijdag. Het duurt ff, maar dan heb je ook wat!

Ik heb mijn kaarten via TicketSwap. Hoe zit dat?

Dan zijn ook jouw kaarten gewoon geldig voor de editie van 2022. Niks aan de hand dus!

Vanaf welke leeftijd mag ik zonder begeleiding van een volwassene het terrein op?

Vanaf 14 jaar mag je zonder toezicht van een volwassene het terrein op. Tot 14 jaar is het dus noodzakelijk om samen met een volwassene het terrein op te gaan.

Ik heb nog tickets voor de Zwarte Cross 2020, maar ik kan helemaal niet in 2022. Wat nu?

Als je onverhoopt toch niet naar onze heilige weilanden kan komen; gebruik dan ook TicketSwap voor de verkoop van je kaarten. Of maak iemand in je familie- of vriendenkring blij met deze zeldzame tickets.

Ik heb vorig jaar restitutie aangevraagd omdat ik in 2021 niet kon, maar in 2022 kan ik wel. Kan ik nu mijn tickets nog terugkrijgen?

Nee, dat is niet mogelijk. Wat je wel kan doen is TicketSwap in de gaten houden.

Gaan er ook pendelbussen van- en naar het festivalterrein?

Vanuit alle windstreken van het land komen bezoekers naar de Zwarte Cross en omdat we dit zo fantastisch vinden doen we ons best om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken qua vervoer. Voor wie met het openbaar vervoer zijn weg naar festivalterrein vervolgt, zullen er pendelbussen ingezet worden vanaf station Lichtenvoorde-Groenlo (in Lievelde). Deze bussen zullen pendelen tussen station, hoofdentree en campingentree. Vanaf begin juli is er de mogelijkheid om online een retourticket voor de pendeldienst aan te schaffen. Ook zal er een combi-ticket beschikbaar komen voor je reis met Arriva en de pendeldienst.

Houd onze socialmedia-kanalen en website in de gaten om op de hoogte te blijven van het verkoopmoment. Er is uiteraard ook ter plekke op het station nog de gelegenheid om een pendelticket te kopen, maar ons advies is wel om het online te doen i.v.m. eventuele wachttijden op het station.

Ik kreeg laatst een knipoog van mijn buurjongen. Ben ik nu zwanger?

Dat ligt ten eerste aan je geslacht en ten tweede aan waar je afgelopen weekend gezeten hebt. Als je nergens op hebt gezeten én je bent een man, dan ben je vermoedelijk niet zwanger.

Ik heb een jeugdkaart (t/m 15 jr.) maar tijdens de Zwarte Cross in juli 2022 ben ik al 16 of 17. Wat nu?

Geen probleem. Als jij je jeugdkaart voor de editie van 2020 hebt gekocht en je bent ten tijde van de Zwarte Cross 2022 in juli 16 of 17 jaar oud, wat je kunt aantonen met je ID, dan mag je gewoon met dat kaartje naar binnen in 2022. Je hoeft dus geen nieuw ticket te kopen.

Mijn kind is nu nog onder de 1.40m en zou gratis naar binnen mogen, maar in 2022 jaar niet meer. Wat nu?

Toch even kijken of je, via TicketSwap, nog aan een jeugdkaart kunt komen voor je kind. De grens van 1.40m blijft namelijk ook in 2022 staan.

Ik heb mijn kaarten op een andere manier verkregen, bijvoorbeeld via Marktplaats, ViaGogo of een vriend(in). En nu?

Ga je mond spoelen. We hebben nu vaak genoeg gezegd dat je alleen via onze eigen ticketshop of TicketSwap kaarten moet kopen, want dit zijn onze officiële verkoopkanalen. Vanuit die kanalen weten wij wie de koper is en welke (bank)gegevens daaraan gekoppeld zijn. Laten we dan maar hopen dat je er wel mee binnenkomt in juli 2022…

Wordt er tabak verkocht op de Zwarte Cross?

Zowel op de camping als het festivalterrein is een verkooppunt voor tabak aanwezig.

Hoe kom ik op de Zwarte Cross?

Je kunt met het OV. Check de pagina ‘OV’ onder het kopje info, wanneer deze beschikbaar is. Je kunt ook met je fiets of met de auto komen. Ga je met de auto? Volg dan de borden, niet je navigatie. Parkeren is gratis op onze parkeerplaatsen. Sta je ergens waar je niet gratis kunt parkeren? Dan is ’t géén Zwarte Cross-parkeerplaats.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om drinken, eten, barbecues en dergelijke mee naar binnen te nemen. Als je een allergie hebt, dan mag je op vertoning van een doktersverklaring wel een normale portie van je eigen eten en drinken meenemen.

Zijn er speciale voorzieningen voor gehandicapten?

Jazeker, ieder jaar doen we ons best om ons festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Hoe lastig dat ook is op onze weilanden. Check alle voorzieningen hier. We hebben o.a. speciale miva-toiletten en -douches en de rolstoeltaxi is er ook dit jaar weer! Check hier alle info over toegankelijkheid.

Hoe blijf ik op de hoogte van het programma?

We hebben geen programmaboekje meer. Donders! Dat scheelt een paar bomen. Hoe je dan wel op de hoogte blijft? Download onze app op je telefoon. Zoek in je store op ‘Zwarte Cross’ en gaan met die banaan! Voor de echte old-skool die-hards, plaatsen we enkele weken voorafgaand aan het festival nog een PDF-variant van het blokkenschema op onze website. Die kun je printen, zodat je toch nog met je marker kunt losgaan op het schema.

Stel ik ben mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen verloren op de ZC. Wat nu?

Zwarte Crossers zijn goudeerlijk. Alles wat ze vinden op het terrein, of dat nou telefoons, tepelpiercings, flippo’s of onesies zijn, brengen ze naar de Infostand op het festivalterrein of het Gemeentehuis op de camping. Wil je weten of je voorwerp gevonden is? Via iLost worden alle gevonden voorwerpen online geregistreerd met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen. Check deze pagina. Na het festival kun je terecht bij de Gemeente Oost-Gelre voor je verloren zaken.

Stel ik bloed, heb een blaar of moet kolven. Waar moet ik zijn?

De EHBO is er voor al uw klein zeer, groot zeer en kolfbehoeften. Kolven, medicijnen gekoeld opslaan en blaren prikken doe je bij de EHBO-post het dichtst bij de hoofdingang. Verblijf je op de camping? Dan kun je je medicijnen ook gekoeld opslaan bij het Gemeentehuis op de camping.

Zijn er gratis watertappunten?

Jawel! Het water uit de kranen bij de toiletten is drinkbaar.

Doen jullie ook nog iets aan duurzaamheid?

Jaweeeeeellll. Wij noemen dit onze ‘logische voetafdruk’. Meer informatie over wat we allemaal doen om ons steentje bij te dragen aan een betere maatschappij, vind je hier.

Zijn er kluisjes?

Jazeker. Op de Zwarte Cross vind je op drie verschillende locaties kluisjes: op het festivalterrein, de camping en bij Grasnapolsky. De kluisjes zijn alvast te reserveren via de linkjes van Locker Company op onze ticketpagina.

Is er alcoholvrij bier verkrijgbaar?

Jawel, bij alle barren!

Ik ben een extreem-rechtse fascist, heb 0 humor of ben een boer die alleen ladderzat met bier wil gooien en dingen wil afbreken. Mag ik naar de Zwarte Cross?

Beter van niet. Je past niet bij ons open-minded gedachtegoed, zal de flauwe en sarcastische grappen op ons festivalterrein niet snappen en bent onbekend met Achterhoeks ‘noaberschap’. We zijn een inclusief festival, gaan normaal met elkaar en elkaars spullen om en lachen graag samen met elkaar terwijl we er een fijn koud biertje bij drinken. Vandalisme en onzedelijk gedrag worden ook streng aangepakt op ons festival.

Kan ik pinnen op de Zwarte Cross?

Er is geen geldautomaat op de Zwarte Cross. Cash geld pinnen op het festivalterrein is dus niet mogelijk. Dit is ook niet nodig, want alles kan met pin of met munten betaald worden en munten kunnen natuurlijk wel met cash betaald worden.

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?

Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping- en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

Krijg ik een boete als ik een segretje opsteek?

In afgesloten ruimtes en in tenten mag NIET gerookt worden. Ook e-smoken wordt daar niet geaccepteerd. Als organisatie worden wij hierop gecontroleerd en (flink) beboet, dus is het logisch dat wij daar zelf op het festivalterrein ook op gaan controleren. Rook je in een tent of afgesloten ruimte, dan riskeer je een boete van € 70,-.

Mijn fiets is weggehaald na afloop van 't festival, kan ik 'm nog terugkrijgen?

Heb je verzaakt en je fiets niet meegenomen na afloop van het festival, uiterlijk maandag na 12:00u? Dan kun je ‘m ophalen bij Hacron in Lievelde op de kijkmiddag. Wanneer die is, dat hoor je kort na afloop van het festival!

Stel ik ga knoepershard moshen en mijn shirt gaat kapot. Kan ik bij jullie een nieuwe halen? 

Op zo’n commercieel festival moet je natuurlijk ook veel commerciële merch kunnen kopen. Wij zijn de beroerdste niet. Voor je nieuwe garderobe kun je terecht op diverse locaties op de camping en het festivalterrein. Gewoon ff die kaart erbij pakken.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Jazeker, we hebben een telefoonoplaadpunt op het festivalterrein. Check de plattegrond.

Is er wifi op het festivalterrein?

Jazeker, dus blaas die databundel er niet doorheen. Maak gebruik van onze gratis wifi, met dekking op het hele festivalterrein! Mede mogelijk gemaakt door onze vriendjes van Extreme Networks.

Campinggasten

Ik heb een FestiTent geboekt voor op de Zwarte Cross-camping. Wat gebeurt er met die boeking?

Je kunt je boeking kosteloos doorzetten naar juli 2022, zodat je dan alsnog fijn in je FestiTent kunt duiken op onze camping. Voor meer vragen over boekingen van FestiTent verwijzen we je door naar hun website voor meer informatie. Contact opnemen met FestiTent kan via [email protected]

Ik wil zelf geen tent opzetten. Bieden jullie hier ook iets voor aan?

Maar natuurlijk! Wij hebben namelijk een partner die een tent voor je opzet, genaamd FestiTent. Via FestiTent huur jij namelijk, mits je al in het bezit bent van een campingticket, een geheel opgezette tent. Je plekje wordt gereserveerd, de tent staat klaar en je kunt er zelfs een opgeblazen luchtbed bij huren. Via deze link bestel jij een FestiTent.

Ik heb tickets voor kampeerhotel Grasnapolsky, maar welke spullen moet ik nou nog zelf meesjouwen?

De echt Zwarte Cross-luxepaardjes worden Welkom Thuus geheten in een klein paradijsje, verscholen bij het festivalterrein van de Zwarte Cross, genaamd kampeerhotel Grasnapolsky.

Ons kampeerhotel is van allerlei gemakken voorzien en je hoeft dan ook niet zoveel mee te nemen. Wil je weten wat er in je tent aanwezig is? Of ben je benieuwd naar welke services we aanbieden wanneer je gebruikmaakt van kampeerhotel Grasnapolsky? Klik dan even hier.

Vanaf hoe laat mag ik de camping op? En hoe laat moet ik op maandag weg zijn?

HOI: donderdag om 12:00u. DOEI: maandag om 12:00u.

Tot hoe laat kan ik de camping of het Rennerskwartier op?

Voor de camping en het Rennerskwartier geldt dat je op donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond vóór middernacht moet aankomen om je ticket te kunnen laten scannen. Op zondag kun je je ticket laten scannen tot 20:00u, daarna gaan de poorten dicht. De poorten van de camping openen iedere ochtend om 08:00u, dan kun je weer naar binnen. Heb je al een campingpolsbandje? Dan kun je wel op ieder moment (dus ook ’s nachts) de poorten in en uit lopen.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?

Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Ik ga zelf alleen zaterdag naar de camping. Mag mijn vriend dan op vrijdag en zondag het terrein op?

Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

Met wat voor voertuig mag ik de camping op als ik een camper/caravan-kaart heb?

Hij moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Ook keten en platte wagens zijn niet toegestaan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boemCheck alle regels in onze voorwaarden.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Jazeker, zowel op het festivalterrein als op het campingterrein hebben we een telefoonoplaadpunt. Check de plattegrond om te zien waar je naartoe moet.

Is er wifi op de camping?

Jawohl, ook op de camping hebben we een lekkere wifi-dekking! Dus doe jezelf een lol en maak gebruik van onze gratis wifi, mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Extreme Networks.

Hebben jullie stroom en water op de camping?

Er is een opblaasservice voor je luchtbed en er is een telefoonoplaadpunt. Dat is stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund. Natuurlijk hebben we wel drinkwater (tappunten bij het toilet en de badhuizen) en warme douches.

Mag ik een aggregaat meenemen?

Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Mag ik met mijn bolderkar, wat eigenlijk een oplegger van 6 bij 6 is, naar binnen?

Alleen als jouw ‘bolderkar’ voldoet aan de omschrijving op deze pagina, mag hij mee het terrein op. Dus die oplegger van 6 bij 6, waarvan jij vindt dat het een bolderkar is, laat je maar fijn in je achtertuin staan. Overigens kun je met een bolderkar door een aparte ingang voor de bolderkarrencontrole (en daar krijg je tevens je polsbandje).

Worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?

Nee! Vuur op de camping is absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?

Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Cross

Ik heb nog vragen over de deelname aan één van jullie crossklassen. Waar kan ik terecht?

Voor vragen over jouw deelname aan één van de crossklassen kun je het beste even een mail sturen naar [email protected] Vermeld je teamnaam, bestelcode en contactgegevens van de rijder.

Dagbezoekers

Vanaf wanneer en tot hoe laat mag ik het festivalterrein op?

De poorten van de hoofdentree gaan iedere festivaldag open om 10:00u ’s ochtends. Vanaf dan ben je welkom! Op vrijdag- en zaterdagavond moet je vóór middernacht aankomen om je ticket te kunnen laten scannen. Daarna gaan onze poorten dicht en kunnen er geen tickets meer gescand worden. Op zondag geldt dat de poorten om 20:00u dichtgaan.

Kan ik als dagbezoeker het terrein af?

Uiteraard! Meld je bij de uitgang, daar krijg je een stempel waarmee je later op de dag weer terug kunt komen.

Mag ik de camping op of naar het campingfestivalterrein 'Walhalla'?

Nee, als dagbezoeker (met een dagkaart) heb je geen toegang tot de heilige velden van onze campinggasten. Alleen met een campingpolsbandje kun je op de camping en bij de Tirolertent, het Kampvuur en het Rock ’n Roll Circus op het Walhalla komen.