0
Zoeken Winkelmand 0

Veelgestelde vragen

Algemeen

De Zwarte Cross is uitverkocht. EN NU DAN?

De Zwarte Cross 2023 is uitverkocht! Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Houd dan vooral TicketSwap in de gaten en laat je niet oplichten via Facebook, Marktplaats of zelfs Buienradar. Er zijn alweer wat oplichters gespot! TicketSwap is de enige partij waarbij we een 100% veilige transactie kunnen garanderen en waarbij tickets voor max. 20% boven de aankoopprijs verkocht kunnen worden. Koop dus nooit via andere kanalen!!!

Houd er rekening mee dat wanneer je een ticket koopt van een specifieke gebruiker – dus via een privévermelding op TicketSwap – dat dit altijd binnen jouw TicketSwap-account plaatsvindt. Meer info over hoe je kunt checken of je de tickets koopt bij TicketSwap of dat je met een oplichter te maken hebt? Klik dan hier

Ik wil graag werken op de Zwarte Cross. Hoe kan ik mij aanmelden?

Niet bij iedereen loopt het water in de wangen als ze het woord WERKEN horen… maar daar kan maar zo eens verandering in komen! Want werken op de Zwarte Cross is zonder te overdrijven een onvergetelijke ervaring!

Lijkt het jou dus wel wat om te werken op de Zwarte Cross? Check dan deze website met alle actuele informatie over functies en bijbehorende openstaande diensten en meld je direct aan!

Wanneer is de Zwarte Cross in 2023?

De Zwarte Cross vindt in 2023 plaats op 20, 21, 22 & 23 juli.

Ik zit in een rolstoel en wil graag naar de Zwarte Cross. Kan dat?

Ja natuurlijk! Er zijn geen speciale tickets voor rolstoelgebruikers. Je kunt dus gewoon een regulier ticket aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat het festivalterrein grotendeels uit weiland bestaat. Zeker bij slecht weer is het dus lastig rijden met een rolstoel. Desondanks hebben we wel een aantal voorzieningen om het voor mensen met een beperking ook zo aangenaam mogelijk te maken. Kijk daarvoor eens op deze pagina.

Ik kreeg laatst een knipoog van mijn buurjongen. Ben ik nu zwanger?

Dat ligt ten eerste aan je geslacht en ten tweede aan waar je afgelopen weekend gezeten hebt. Als je nergens op hebt gezeten én je bent een man, dan ben je vermoedelijk niet zwanger.

Ik gebruik medicijnen en deze moet ik ook op het festival gebruiken, mag ik deze zomaar meenemen?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. overgevoeligheden (allergie) of ziekte/aandoening mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort kan altijd gratis worden opgevraagd bij de huisarts, apotheek en/of medisch specialist. Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Zijn er kluisjes?

Zeker! Wanneer deze gereserveerd kunnen worden zullen we dat delen.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Jazeker, we hebben een telefoonoplaadpunt op het festivalterrein. Check de plattegrond.

Wat zijn de openingstijden van de Zwarte Cross?

Dit zullen we in een later stadium bekendmaken.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee naar binnen te nemen. Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden op het terrein aanwezig. Als je een overgevoeligheid (allergie) hebt, dan mag je op vertoning van een medicijnpaspoort wel een normale portie van je eigen eten en drinken meenemen. Een medicijnpaspoort kan altijd gratis worden opgevraagd bij de huisarts, apotheek en/of medisch specialist. Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Wat is de minimale leeftijd van de Zwarte Cross?
  • Voor het festivalterrein geldt geen minimale leeftijd. Kinderen onder de 1.40m mogen gratis naar binnen en hebben dus geen ticket als toegangsbewijs nodig. Kinderen t/m 15 jaar kunnen op vertoon van een jeugdkaart naar binnen op de vrijdag, zaterdag en/of zondag. LET OP: T/m 14 jaar moet je wel onder begeleiding van een volwassene het terrein op.
  • Op de Zwarte Cross-camping geldt een minimale leeftijd van 18+. Ben je onder de 18, dan kun je géén campingpolsbandje bemachtigen. Koop dan dus ook géén campingkaart.
Is er alcoholvrij bier verkrijgbaar?

Jawel, bij alle barren!

Krijg ik een boete als ik een segretje opsteek?

In afgesloten ruimtes en in tenten mag NIET gerookt worden. Ook e-smoken wordt daar niet geaccepteerd. Als organisatie worden wij hierop gecontroleerd en (flink) beboet, dus is het logisch dat wij daar zelf op het festivalterrein ook op gaan controleren. Rook je in een tent of afgesloten ruimte, dan riskeer je een boete van € 70,-.

Is er wifi op het festivalterrein?

Jazeker, dus blaas die databundel er niet doorheen. Maak gebruik van onze gratis wifi, met dekking op het hele festivalterrein! Mede mogelijk gemaakt door onze vriendjes van Extreme Networks.

Doen jullie ook nog iets aan duurzaamheid?

Jaweeeeeellll. Wij noemen dit onze ‘logische voetafdruk’. Meer informatie over wat we allemaal doen om ons steentje bij te dragen aan een betere maatschappij, vind je hier.

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?

Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping- en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

Kan ik pinnen op de Zwarte Cross?

Er is geen geldautomaat op de Zwarte Cross. Cash geld pinnen op het festivalterrein is dus niet mogelijk. Dit is ook niet nodig, want alles kan met pin of met munten betaald worden en munten kunnen natuurlijk wel met cash betaald worden.

Ik ben een extreem-rechtse fascist, heb 0 humor of ben een boer die alleen ladderzat met bier wil gooien en dingen wil afbreken. Mag ik naar de Zwarte Cross?

Beter van niet. Je past niet bij ons open-minded gedachtegoed, zal de flauwe en sarcastische grappen op ons festivalterrein niet snappen en bent onbekend met Achterhoeks ‘noaberschap’. We zijn een inclusief festival, gaan normaal met elkaar en elkaars spullen om en lachen graag samen met elkaar terwijl we er een fijn koud biertje bij drinken. Vandalisme en onzedelijk gedrag worden ook streng aangepakt op ons festival.

Stel ik ben mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen verloren op de ZC. Wat nu?

Zwarte Crossers zijn goudeerlijk. Alles wat ze vinden op het terrein, of dat nou telefoons, tepelpiercings, flippo’s of onesies zijn, brengen ze naar de Infostand op het festivalterrein of het Gemeentehuis op de camping. Wil je weten of je voorwerp gevonden is? Via iLost worden alle gevonden voorwerpen online geregistreerd met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen. Check deze pagina. Na het festival kun je terecht bij de Gemeente Oost-Gelre voor je verloren zaken.

Kan ik de algemene voorwaarden en huisregels nog ergens vinden zodat ik ze nog eens rustig door kan lezen?

Uiteraard, die vind je hierzo.

Kan ik tijdens het festival het terrein af?

Uiteraard! Campingknasterds hebben een bandje waarmee ze altijd mogen komen en gaan, dagbezoekers kunnen zich melden bij de uitgang.

Stel ik bloed, heb een blaar of moet kolven. Waar moet ik zijn?

De EHBO is er voor al uw klein zeer, groot zeer en kolfbehoeften. Kolven, medicijnen gekoeld opslaan en blaren prikken doe je bij de EHBO. Verblijf je op de camping? Dan kun je je medicijnen ook gekoeld opslaan bij het Gemeentehuis op de camping.

Campinggasten

Met wat voor voertuig mag ik de camping op als ik een camper-/caravankaart heb?

Met een camper-/caravankaart (incl. toegang voor één persoon tot het festivalterrein) ben je van harte welkom met je slaapplek op wielen op onze camping. Het voertuig moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Ook keten en platte wagens zijn niet toegestaan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boem. Check alle regels in onze voorwaarden.

Ik ga zelf alleen zaterdag naar de camping. Mag mijn vriend dan op vrijdag en zondag het terrein op?

Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

Hebben jullie stroom en water op de camping?

Er is een opblaasservice voor je luchtbed en er is een telefoonoplaadpunt. Dat is stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund. Natuurlijk hebben we wel drinkwater (tappunten bij het toilet en de badhuizen) en warme douches. Enkel de tenten van Grasnapolsky kunnen voorzien zijn van één stroompunt, bedoeld voor het opladen van een mobiele telefoon. Het aansluiten van apparatuur welke veel stroom verbruiken is niet toegestaan.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?

Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Mag de auto bij de tent?

Nee, er is een aparte parkeerplaats voor auto’s. Parkeren is overigens gratis! Sta je ergens waar je niet gratis kunt parkeren? Dan is ’t géén Zwarte Cross-parkeerplaats.

Mag ik met mijn bolderkar, wat eigenlijk een oplegger van 6 bij 6 is, naar binnen?

Alleen als jouw ‘bolderkar’ voldoet aan de omschrijving op deze pagina, mag hij mee het terrein op. Dus die oplegger van 6 bij 6, waarvan jij vindt dat het een bolderkar is, laat je maar fijn in je achtertuin staan. Overigens kun je met een bolderkar door een aparte ingang voor de bolderkarrencontrole (en daar krijg je tevens je polsbandje).

Ik heb tickets voor kampeerhotel Grasnapolsky, maar welke spullen moet ik nou nog zelf meesjouwen?

De echt Zwarte Cross-luxepaardjes worden Welkom Thuus geheten in een klein paradijsje, verscholen bij het festivalterrein van de Zwarte Cross, genaamd kampeerhotel Grasnapolsky.

Ons kampeerhotel is van allerlei gemakken voorzien en je hoeft dan ook niet zoveel mee te nemen. Wil je weten wat er in je tent aanwezig is? Of ben je benieuwd naar welke services we aanbieden wanneer je gebruikmaakt van kampeerhotel Grasnapolsky? Klik dan even hier.

Mag ik een aggregaat meenemen?

Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?

Nee! Vuur op de camping is absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Er zijn dus consequenties aan verbonden. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?

Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Is er wifi op de camping?

Jawohl, ook op de camping hebben we een lekkere wifi-dekking! Dus doe jezelf een lol en maak gebruik van onze gratis wifi, mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Extreme Networks.

Cross

Wanneer kan ik mij inschrijven voor de cross van 2023?

Inschrijven voor de crossklassen was mogelijk vanaf 5 november 11.00 uur, maar jullie waren zaterdagochtend goed wakker: alle crossklassen zitten namelijk HELEMAAL VOL. We zijn heel erg benieuwd wat we in 2023 allemaal op de crossbaan gaan zien. Is het jou gelukt? Dan kan het geen kwaad om alle info nog even goed na te lezen. Dat kan hier.

Welke crossklassen zijn er in 2023?
  • Bromfietsklasse (16+)

1 deelnemer + 1 helper

  • Wegraceklasse (18+)

1 deelnemer + 1 helper

  • Zwaargewichtklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Specialklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Heldenklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Eureka-klasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

Alle crossklassen voor de Zwarte Cross 2023 zitten vol!

Waar kan ik mij inschrijven voor de professionele klassen van de KNMV?

De ONK Motocross wordt georganiseerd door de KNMV zelf, helaas is het niet mogelijk om je hiervoor in te schrijven via de Feestfabriek.

Hoe weet ik aan welke eisen voldaan moet worden om überhaupt deel te nemen aan één van de crossklassen?

In eerste instantie gaat het er bij de crossklassen niet om hoe hard jij over de baan heen scheurt, maar om het geniale idee wat jij de baan opstuurt. Dat geniale idee moet alleen wel aan een aantal eisen voldoen en jij als deelnemer ook wanneer je de baan op gaat. Daarom hebben we een deelnemersreglement voor de crossklassen opgesteld en daarin leggen we je haarfijn uit wat de eisen zijn om deel te mogen nemen aan één van de crossklassen tijdens de Zwarte Cross 2023.

De algemene voorwaarden en huisregels voor crossdeelnemers vind je bij onze algemene voorwaarden. Met deze voorwaarden moet je ook akkoord gaan voordat je daadwerkelijk je bestelling met tickets kunt voltooien en je je dus kunt inschrijven voor één van de crossklassen.

Is een rijbewijs bij deelname aan één van de crossklassen verplicht?

Bij deelname aan één van de crossklassen geldt dat een rijbewijs verplicht is. De bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs voor het type voertuig wat bestuurd wordt (m.u.v. Bromfietsklasse).

Kan er brandstof getankt worden op het Rennerskwartier?

Jazeker. Het tanken van brandstof is enkel toegestaan in het door de organisator gefaciliteerde tankstation op het Rennerskwartier (tegen vergoeding). Uit veiligheidsoverwegingen is het zelf meebrengen van brandstoffen, zoals benzine en diesel, niet toegestaan.

Mag ik tijdens de Zwarte Cross nog aan mijn voertuig werken?

Op het Rennerskwartier is een afspuitplaats en een sleutelplek aanwezig. De afspuitplaats is een plek op het Rennerskwartier voor de crossers waar zij hun motor kunnen laten schoonspuiten. Hier zitten geen kosten aan verbonden en deze locatie is te vinden achter op het Rennerskwartier achter Le Garage en het Badhuis. De sleutelplek bevindt zich dicht bij de ingang van de crossbaan op het Rennerskwartier in de pitlane. Tegen betaling is de sleutelplek bruikbaar. Deze is alleen toegankelijk voor deelnemers die op het Rennerskwartier staan.

Is er stroom op het Rennerskwartier?

Op de camping is geen stroom aanwezig. Je telefoon kun je opladen bij het aangewezen oplaadpunt.

Ik heb nog vragen over de deelname aan één van jullie crossklassen. Waar kan ik terecht?

Voor vragen over jouw deelname aan één van de crossklassen kun je het beste even een mail sturen naar [email protected]. Indien al beschikbaar, vermeld dan je teamnaam, bestelcode en de contactgegevens van de rijder.

Dagbezoekers

Mag ik de camping op of naar het campingfestivalterrein 'Walhalla'?

Nee, als dagbezoeker (met een dagkaart) heb je geen toegang tot de heilige velden van onze campinggasten. Alleen met een campingpolsbandje kun je op de camping en bij het festivalterrein Walhalla komen.

Tickets

Ik heb wel betaald, maar geen kaarten ontvangen. EN NU DAN?

Als je +/- 10 min. na het plaatsen van je bestelling nog geen mail hebt ontvangen met je tickets adviseren we je eerst in de SPAM-box te kijken. Als de mail daar ook niet in zit kan het zo zijn dat de betaling nog ergens in de lucht hangt. We verwachten dat op dinsdag na de kaartverkoop alle betalingen zijn verwerkt, en jij je tickets alsnog ontvangt. Mocht dit niet het geval zijn kun je contact opnemen met [email protected].

Tijdens het bestellen is er iets misgegaan, de betaling is nu niet gelukt. EN NU?

Geen zorgen, wij houden jouw bestelling namelijk 60 minuten gereserveerd zodat jij rustig je bestelling kan afronden. Is het niet gelukt om via de betaalpagina de bestelling te voldoen? Je ontvangt binnen 30 minuten een mail met de instructies hoe je alsnog je bestelling kunt betalen. Als je deze mail niet ontvangt check dan even je spam-inbox. Als de instructiemail hier ook niet in staat kun je onze hulplijn inschakelen: 0575-468080 of contact opnemen via [email protected].

Ik heb mijn kaart gekocht via [insert naam louche verkoper X], is dit veilig?

We hebben nu al vaak genoeg gezegd dat je enkel via ons of via TicketSwap kaarten moet kopen. Alleen in dat geval kunnen we de geldigheid garanderen. TicketSwap is namelijk een officiële partner van ons en 100% betrouwbaar. Dit is dus de enige andere manier – naast onze eigen ticketshop – om aan betrouwbare tickets te komen voor dit evenement. Ieder ander verkoopkanaal wordt absoluut niet door ons aangeraden en van deze tickets kunnen wij de betrouwbaarheid ook niet garanderen.

Houd er rekening mee dat wanneer je een ticket koopt van een specifieke gebruiker – dus via een privévermelding op TicketSwap – dat dit altijd binnen jouw TicketSwap-account plaatsvindt. Meer info over hoe je kunt checken of je de tickets koopt bij TicketSwap of dat je met een oplichter te maken hebt? Klik dan hier

Ik heb de verkeerde tickets, kan ik ze ruilen?

Wij nemen geen kaarten terug, ruilen is ook niet mogelijk. Wil je toch van je kaart af, dan drukken wij je op het hart alléén je kaart te verkopen via www.ticketswap.nl. Dit is een officiële partner waar jij veilig en eerlijk jouw kaart kan verkopen. TicketSwap maakt een compleet nieuwe kaart aan op de naam van de koper, de oude QR-code wordt hiermee ongeldig gemaakt. LET OP: het is niet mogelijk om een kaart waar je borg over hebt betaald te verkopen via TicketSwap. De borg wordt namelijk automatisch teruggestort naar de rekening waarmee de ticket origineel bij ons is gekocht.

Ik wil mijn ticket graag verkopen, kan dat?

Dat is mogelijk, via TicketSwap. TicketSwap is een officiële partner van ons en dus 100% betrouwbaar. Verkoop dus NIET VIA ANDERE KANALEN! LET OP: Grasnapolsky- en camper/caravan-kaarten kunnen niet aangeboden en gekocht worden op TicketSwap, i.v.m. de borg die teruggestort wordt op de rekening van de koper die bij ons bekend is (eerste koper).

Houd er rekening mee dat wanneer je een ticket koopt van een specifieke gebruiker – dus via een privévermelding op TicketSwap – dat dit altijd binnen jouw TicketSwap-account plaatsvindt. Meer info over hoe je kunt checken of je de tickets koopt bij TicketSwap of dat je met een oplichter te maken hebt? Klik dan hier

Het festival komt eraan en ik ben mijn tickets kwijt. Wat nu?

Adem een paar keer in en uit (en blijf dit ook regelmatig dagelijks doen), ga naar deze ticketskwijt-link en vul het e-mailadres (waarop je besteld hebt) en je bestelcode in. Die code vind je op je bankafschrift. Je krijgt ze vanzelf weer in je mail. Check ook je spam.