0
Zoeken Winkelmand 0

Veelgestelde vragen

1. Tickets

Waar kan ik tickets bestellen voor de Zwarte Cross 2024?

Dat kan hier! Meer info over beschikbare ticketsoorten en -prijzen? Kijk dan hier eens. Hopelijk zien we je in juli!

Ik zit in een rolstoel en wil graag naar de Zwarte Cross. Kan dat?

Ja natuurlijk! Er zijn geen speciale tickets voor rolstoelgebruikers. Je kunt dus gewoon een regulier ticket aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat het festivalterrein grotendeels uit weiland bestaat. Zeker bij slecht weer is het dus lastig rijden met een rolstoel. Desondanks hebben we wel een aantal voorzieningen om het voor mensen met een beperking ook zo aangenaam mogelijk te maken. Kijk daarvoor eens op deze pagina.

Ik heb mijn kaart gekocht via [insert naam louche verkoper X], is dit veilig?

We hebben nu al vaak genoeg gezegd dat je enkel via ons of via TicketSwap kaarten moet kopen. Alleen in dat geval kunnen we de geldigheid garanderen. TicketSwap is namelijk een officiële partner van ons en 100% betrouwbaar. Dit is dus de enige andere manier – naast onze eigen ticketshop – om aan betrouwbare tickets te komen voor dit evenement. Ieder ander verkoopkanaal wordt absoluut niet door ons aangeraden en van deze tickets kunnen wij de betrouwbaarheid ook niet garanderen.

Het festival komt eraan en ik ben mijn tickets kwijt. Wat nu?

Adem een paar keer in en uit (en blijf dit ook regelmatig dagelijks doen) en ga naar deze ticketskwijt-link. Vul het e-mailadres (waarmee je besteld hebt) in. Ben je crossdeelnemer of helper en ben je je ticket(s) kwijtgeraakt? Klik dan hier. Vul het e-mailadres in (waarmee je besteld hebt) en je bestelcode in. Die code vind je op je bankafschrift. Je krijgt de ticket(s) vanzelf weer in je mail. Tip: check ook je spam.

Ik wil mijn ticket graag verkopen, kan dat?

Dat is mogelijk, via TicketSwap. TicketSwap is een officiële partner van ons en dus 100% betrouwbaar. Verkoop dus NIET VIA ANDERE KANALEN! LET OP: Grasnapolsky-, Camping ’t Zilveruitje en camper/caravan-kaarten kunnen niet aangeboden en gekocht worden op TicketSwap, i.v.m. de borg die teruggestort wordt op de rekening van de koper die bij ons bekend is (eerste koper).

Zowel niet als wel gepersonaliseerde tickets kunnen via TicketSwap aangeboden worden. Is de order gedeeltelijk of nog niet volledig gepersonaliseerd? Dan kan de hoofdboeker via de reeds ontvangen mail van Paylogic de ticket(s) aanbieden op TicketSwap. Dit kan dan via de banner in de mail of via de MyOrder-omgeving. Klik in deze omgeving op ‘Meer acties’ en vervolgens op ‘Verkopen via TicketSwap’. Vervolgens kunnen één of meerdere ticket(s) gekozen worden voor verkoop. Is de order volledig gepersonaliseerd? Dan kun je ervoor kiezen om de volledige PDF met tickets te uploaden en dan via TicketSwap de gewenste ticket(s) te kiezen voor verkoop, of om ook via de MyOrder-omgeving van Paylogic naar ‘Meer acties’ en ‘Verkopen via TicketSwap te gaan’ om zo vervolgens de gewenste ticket(s) te verkopen via TicketSwap.

Welke kaartsoorten zijn er en hoeveel kan ik er kopen tijdens de wereldwijde kaartverkoop?

Alles over onze beschikbare kaartsoorten vind je op deze pagina. Voor de wereldwijde kaartverkoop op 18 november geldt dat er max. 10 tickets per order gekocht kunnen worden. Harder!-leden kunnen al een week eerder (op 11 november) hun slag slaan op tickets voor de Zwarte Cross 2024, dus we kunnen niet garanderen dat op 18 november om 11.00u alle kaartsoorten nog beschikbaar zijn.

Ik heb de verkeerde tickets, kan ik ze ruilen?

Wij nemen geen tickets terug, ruilen is ook niet mogelijk. Wil je toch van je kaart af, dan drukken wij je op het hart alléén je ticket te verkopen via www.ticketswap.nl. Dit is een officiële partner waar jij veilig en eerlijk jouw ticket kan verkopen. TicketSwap maakt een compleet nieuwe ticket aan op de naam van de koper, de oude code wordt hiermee ongeldig gemaakt. LET OP: het is niet mogelijk om een ticket waar je borg over hebt betaald te verkopen via TicketSwap. De borg wordt namelijk automatisch teruggestort naar de rekening waarmee de ticket origineel bij ons is gekocht.

De tickets die ik wilde kopen, blijken uitverkocht. EN NU DAN?

Een combinatie van geduld en TicketSwap. Alleen bij TicketSwap garanderen we een 100% veilige transactie (de kaartkoper krijgt een splinternieuwe ticket uit ons systeem) én de verkoper mag maximaal 20% boven de aankoopprijs verkopen. Zijn we meteen van die doorverkoop-woekerprijzen af. Koop dus NIET VIA ANDERE KANALEN! LET OP: Grasnapolsky- en camper/caravan-kaarten kunnen niet aangeboden en gekocht worden op TicketSwap, i.v.m. de borg die teruggestort wordt op de rekening van de koper die bij ons bekend is (eerste koper).

2. Personalisatie

Stappenplan personaliseren van tickets

Als je hier bent beland heb je vast een mail gehad van Paylogic dat je je tickets moet personaliseren. Dat betekent dat je tickets hebt voor de Zwarte Cross 2024, lekker bezig! Je hebt ze dus alleen nog niet ontvangen, en dat komt omdat ieder ticket in je order gepersonaliseerd moet worden door de uiteindelijke gebruiker van het ticket. Veiligheid, service en tegengaan van zwarthandel, i-j wet ’t wel.

Hieronder staan de simpele stappen die je even moet doorlopen om je tickets in de e-brievenbus te krijgen.

Stap 1: Ga naar site 

Je hebt van Paylogic een mail gekregen met de knop ‘personaliseren’, klik die aan.

Stap 2: Login 

Log in met het e-mailadres waarmee je ook de order hebt geplaatst en vul de gevraagde gegevens in.

Stap 3: Claim 

Claim eerst je eigen ticket(s)!

Klik op ‘claim’ bij de ticket(s) die je zelf wilt gebruiken. Je kunt maar één type ticket op je eigen naam claimen. Je kunt bijvoorbeeld niet twee campingkaarten op je eigen naam zetten, maar wel verschillende dagkaarten.

Stap 4: Nodig anderen uit 

Heb je ook tickets gekocht voor anderen? Nodig ze dan uit om hun eigen ticket(s) te claimen. Klik op ‘uitnodigen’, kopieer de link die je te zien krijgt en stuur deze via bijvoorbeeld WhatsApp naar degene voor wie de ticket bedoeld is. Of klik op ‘uitnodigen via mail’. Als de ander een ticket gaat claimen, moet die dus ook op dat moment zijn/haar eigen e-mailadres invoeren.

Zitten er jeugdkaarten in je bestelling? Dan ben je mooi rap klaar, die hoeven namelijk niet gepersonaliseerd te worden.

Je ontvangt een mail van Paylogic met de downloadlink voor de tickets zodra alle tickets in je order zijn gepersonaliseerd. Heb je de ticket(s) nog niet ontvangen? Dan wordt het tijd je maten of maatinnen achter de broek aan te zitten, want dan moeten zij waarschijnlijk nog personaliseren!

Stap 5: Klaar! 

Billen afvegen, broek ophijsen en handjes wassen. En dan nog even wachten tot je los kan op de Zwarte Cross!

Stap 6: Oh je wil nog even door? 

Wacht even! Wat moet je nu doen als er toch iemand anders gaat dan diegene die gepersonaliseerd heeft? Dan kun je op de bestellingpagina van Paylogic de naam wijzigen. Ga hiervoor naar dezelfde mail die je op 20 november hebt ontvangen om te personaliseren, scroll naar beneden en klik op ‘bestelling beheren’. Bij ‘meer acties’ kun je kiezen voor naam wijzigen. Hier vind je ook de optie ‘TicketSwap’ als je helemaal klaar bent met die Zwarte Cross en hun tickets.

Ik heb tickets besteld voor de Zwarte Cross 2024, maar ik heb de tickets (nog) niet ontvangen. Hoe zit dat?

Heb je tickets weten te bemachtigen tijdens de Harder!- of wereldwijde kaartverkoop? Dan klopt het dat je na het bestellen nog geen tickets hebt ontvangen. Deze ontvang je namelijk pas zodra je complete order gepersonaliseerd is en personalisatie is mogelijk vanaf 20 november. Je ontvangt een mail van onze partner Paylogic zodra personalisatie beschikbaar is.

Kan ik een al gepersonaliseerde ticket nog van naam veranderen?

Dat is mogelijk via de MyOrder-omgeving van Paylogic. Alleen de hoofdboeker kan een naamswijziging doorvoeren. Dit kan als er bijvoorbeeld een fout is gemaakt tijdens het invoeren van de gegevens, of als je niet meer kunt gaan en een ticket toch aan een goede bekende wilt geven. Het werkt als volgt: de hoofdboeker klikt in de mail van Paylogic op ‘bestelling beheren’ > dan selecteer je ‘naam wijzigen’ > de gegevens van de nieuwe tickethouder kunnen ingevuld worden > je komt op een nieuwe pagina ‘mijn bestelling’ en hier zie je dat het ticket naar de nieuwe tickethouder is verzonden, selecteer hier ‘bevestigen’ om de naamswijziging te voltooien. Let op: de order blijft op naam van de hoofdboeker die in eerste instantie de bestelling heeft geplaatst.

Kan ik zowel niet als wel gepersonaliseerde tickets alsnog via TicketSwap verkopen?

Zowel niet als wel gepersonaliseerde tickets kunnen via TicketSwap aangeboden worden. Is de order gedeeltelijk of nog niet volledig gepersonaliseerd? Dan kan de hoofdboeker via de reeds ontvangen mail van Paylogic de ticket(s) aanbieden op TicketSwap. Dit kan dan via de banner in de mail of via de MyOrder-omgeving. Klik in deze omgeving op ‘Meer acties’ en vervolgens op ‘Verkopen via TicketSwap’. Vervolgens kunnen één of meerdere ticket(s) gekozen worden voor verkoop. Is de order volledig gepersonaliseerd? Dan kun je ervoor kiezen om de volledige PDF met tickets te uploaden en dan via TicketSwap de gewenste ticket(s) te kiezen voor verkoop, of om ook via de MyOrder-omgeving van Paylogic naar ‘Meer acties’ en ‘Verkopen via TicketSwap te gaan’ om zo vervolgens de gewenste ticket(s) te verkopen via TicketSwap.

Waarom moeten tickets voor deze editie gepersonaliseerd worden?

Voor de Zwarte Cross 2024 is het om een aantal redenen noodzakelijk dat tickets gepersonaliseerd worden. Zodra de kaartverkoop net is gestart, worden de eerste tickets al aangeboden door oplichters en/of handelaren. De handelaren verkopen de tickets in de meeste gevallen voor veel meer door en die zwarthandel willen wij graag tegengaan. Naast dat deze vaak met winst verkocht worden, kunnen wij de geldigheid van deze tickets niet garanderen. Naast dat we hiermee de zwarthandel proberen tegen te gaan, kunnen we door personalisatie al onze bezoekers beter informeren over ons festival, en dus niet alleen de hoofdboeker.

Laat je niet oplichten
Koop dus enkel je tickets via onze ticketshop, of via onze partner TicketSwap. Dit betekent dat de verkoper max. 20% bovenop de verkoopprijs mag vragen, dat de koper een spiksplinternieuwe ticket ontvangt en dat het oude ticket ongeldig wordt gemaakt. Zo ben je verzekerd van een geldig ticket!

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer gaan?
Dan heb je dus – net als andere jaren – de mogelijkheid om je ticket(s) via TicketSwap aan te bieden. Daarnaast is het ook mogelijk om als hoofdboeker zelf een naamswijziging te doen in de MyOrder-omgeving van Paylogic.

Ik kan geen twee dezelfde tickettypes claimen. Hoe zit dat?

Twee dezelfde tickettypes claimen is niet mogelijk. Iedere bezoeker moet namelijk zijn/haar eigen ticket(s) personaliseren. Het personaliseren van bijvoorbeeld twee zaterdagtickets op dezelfde naam en/of op hetzelfde e-mailadres is dus niet mogelijk.

Kan ik als hoofdboeker ook de tickets voor mijn vrienden/familie personaliseren?

Dat is niet mogelijk. Elke bezoeker moet zijn/haar eigen toegangsticket(s) personaliseren via een persoonlijk Zwarte Cross-account. De hoofdboeker – degene wie de ticket(s) besteld heeft – ontvangt een mail van onze partner Paylogic zodra personalisatie beschikbaar is. Vanaf dan is het mogelijk om als hoofdboeker – indien gewenst – je eigen ticket(s) te claimen en om andere Zwarte Crossers uit te nodigen om de (overige) tickets te claimen. Nadat alle tickets* gepersonaliseerd zijn, ontvangt de hoofdboeker alle tickets per mail.

* Jeugdkaarten hoeven niet gepersonaliseerd te worden. Deze ontvang je zodra de complete order is gepersonaliseerd.

Moet ik mijn ticket(s) personaliseren?

Voor de Zwarte Cross 2024 is het noodzakelijk dat alle tickets gepersonaliseerd worden. Dit is vanaf 20 november 2023 mogelijk. Elke bezoeker moet zijn/haar eigen toegangsticket(s) personaliseren om toegang te krijgen tot het evenement, via een persoonlijk Zwarte Cross-account. De hoofdboeker – degene wie de ticket(s) besteld heeft – ontvangt een mail van onze partner Paylogic zodra personalisatie beschikbaar is. Vanaf dan is het mogelijk om als hoofdboeker – indien gewenst – je eigen ticket(s) te claimen en om andere Zwarte Crossers uit te nodigen om de (overige) tickets te claimen. Nadat alle tickets* gepersonaliseerd zijn, ontvangt de hoofdboeker alle tickets per mail.

* Jeugdkaarten hoeven niet gepersonaliseerd te worden. Deze ontvang je zodra de complete order is gepersonaliseerd.

Moeten jeugdkaarten (t/m 15 jaar) gepersonaliseerd worden?

Nee, jeugdkaarten hoeven niet gepersonaliseerd te worden.

3. Harder! fanclub

Ik heb nog vragen over mijn Harder!-lidmaatschap, waar kan ik terecht?

Heb je alles gelezen? Ook deze pagina? Maar kom je er alsnog niet uit of ervaar je problemen met je code of het bestellen? Mail dan even naar [email protected].

4. Algemeen

Wanneer is de Zwarte Cross in 2024?

In 2024 vindt de Zwarte Cross plaats op 18 – 19 – 20 – 21 juli!

Zijn er kluisjes?

Tijdens de Zwarte Cross vind je op vier verschillende plekken kluisjes. Klik hieronder op de locatie om direct naar de juiste lockershop te gaan en om meer te weten te komen over alle maten en prijzen:

Er zijn uiteraard ook kluisjes beschikbaar voor mensen die niet gereserveerd hebben. Voor vragen met betrekking tot de kluisjes, mail naar [email protected]. Locker-reserveringen komen niet in aanmerking voor TicketSwap en/of andere doorverkoop.

Ik wil graag werken op de Zwarte Cross. Hoe kan ik mij aanmelden?

Niet bij iedereen loopt het water in de wangen als ze het woord WERKEN horen… maar daar kan maar zo eens verandering in komen! Want werken op de Zwarte Cross is zonder te overdrijven een onvergetelijke ervaring!

Lijkt het jou dus wel wat om te werken op de Zwarte Cross? Check dan deze website met alle actuele informatie over functies en bijbehorende openstaande diensten en meld je direct aan!

Wat is de minimumleeftijd voor bezoekers op de Zwarte Cross?
  • Voor het festivalterrein geldt geen minimumleeftijd. Kinderen onder de 1.40m mogen gratis naar binnen en hebben dus geen ticket als toegangsbewijs nodig. Kinderen t/m 15 jaar kunnen op vertoon van een jeugdkaart naar binnen. LET OP: T/m 14 jaar moet je wel onder begeleiding van een volwassene het terrein op.
  • Op de Zwarte Cross-camping geldt een minimale leeftijd van 18+. Ben je onder de 18, dan kun je géén campingpolsbandje bemachtigen. Koop dan dus ook géén campingkaart.
Ik kreeg laatst een knipoog van mijn buurjongen. Ben ik nu zwanger?

Dat ligt ten eerste aan je geslacht en ten tweede aan waar je afgelopen weekend gezeten hebt. Als je nergens op hebt gezeten én je bent een man, dan ben je vermoedelijk niet zwanger.

Mag ik een stoel, krukje of barkruk meenemen?

Dit antwoord willen we niet onder stoelen of banken steken, helaas mag je niet je eigen stoel of (bar)kruk meenemen.

Check de huisregels voor het complete overzicht wat je wel en niet mee mag nemen.

Ik gebruik medicijnen en deze moet ik ook op het festival gebruiken, mag ik deze zomaar meenemen?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. overgevoeligheden (allergie) of ziekte/aandoening mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort kan altijd gratis worden opgevraagd bij de huisarts, apotheek en/of medisch specialist. Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected].

Stel ik bloed, heb een blaar of moet kolven. Waar moet ik zijn?

De EHBO is er voor al uw klein zeer, groot zeer, blaren, kolfbehoeften en het gekoeld bewaren van medicijnen. Op het festivalterrein is het mogelijk om te kolven en medicijnen gekoeld te bewaren bij de EHBO-post tegenover de Discotent, naast de toiletten. Campinggasten die moeten kolven of medicijnen gekoeld moeten bewaren kunnen terecht bij de EHBO-post naast de merchandise-stand op de camping. Voor het prikken van blaren verwijzen we je naar de EHBO-post op het festivalterrein die zich tussen de stand van Pluggerz en Veilig Feesten bevindt.

Is er wifi op het festivalterrein?

Jazeker, dus blaas die databundel er niet doorheen. Maak gebruik van onze gratis wifi, met dekking op het hele festivalterrein! Mede mogelijk gemaakt door onze vriendjes van Extreme Networks.

Kan ik tijdens het festival het terrein af?

Uiteraard! Campingknasterds hebben een bandje waarmee ze altijd mogen komen en gaan, dagbezoekers kunnen zich melden bij de uitgang.

Kan ik pinnen op de Zwarte Cross?

Er is geen geldautomaat op de Zwarte Cross. Cash geld pinnen op het festivalterrein is dus niet mogelijk. Dit is ook niet nodig, want alles kan met pin of met munten betaald worden en munten kunnen natuurlijk wel met cash betaald worden.

Vanaf welke leeftijd mag ik zonder begeleiding van een volwassene het terrein op?

Vanaf 14 jaar mag je zonder toezicht van een volwassene het terrein op. Tot 14 jaar is het dus noodzakelijk om samen met een volwassene het terrein op te gaan.

Krijg ik een boete als ik een segretje opsteek?

In afgesloten ruimtes en in tenten mag NIET gerookt worden. Ook e-smoken wordt daar niet geaccepteerd. Als organisatie worden wij hierop gecontroleerd en (flink) beboet, dus is het logisch dat wij daar zelf op het festivalterrein ook op gaan controleren. Rook je in een tent of afgesloten ruimte, dan riskeer je een boete van € 70,-.

Ik heb te maken gehad met ontoelaatbaar gedrag, waar kan ik dit melden?

Vandalisme, seksueel grensoverschrijdend gedrag, racisme, homofobie en vrouwonvriendelijkheid horen absoluut niet thuis op de Zwarte Cross. Als jou iets is overkomen of als je iets gesignaleerd hebt wat niet deugt, twijfel dan niet en doe je verhaal bij ons. Je kunt hiervoor tijdens het evenement terecht bij de Infostand (die vind je als je richting de hoofdentree loopt, nabij de kluisjes, en heeft dezelfde openingstijden als het festivalterrein) of in het Gemeentehuis op de camping (24 uur per dag geopend). Hier zijn ervaren vertrouwenspersonen aanwezig die voor je klaar staan. Na afloop van het evenement is het mogelijk om contact met ons op te nemen via [email protected].

Ik ben een extreem-rechtse fascist, heb 0 humor of ben een boer die alleen ladderzat met bier wil gooien en dingen wil afbreken. Mag ik naar de Zwarte Cross?

Beter van niet. Je past niet bij ons open-minded gedachtegoed, zal de flauwe en sarcastische grappen op ons festivalterrein niet snappen en bent onbekend met Achterhoeks ‘noaberschap’. We zijn een inclusief festival, gaan normaal met elkaar en elkaars spullen om en lachen graag samen met elkaar terwijl we er een fijn koud biertje bij drinken. Vandalisme en onzedelijk gedrag worden ook streng aangepakt op ons festival.

Mag ik met mijn drone boven/rondom het festivalterrein vliegen?

Het is niet toegestaan om met drones boven/rondom het festivalterrein te vliegen. Mocht er opgemerkt worden dat dit wel gebeurt, dan liggen daar sancties op en wordt de drone uit de lucht gehaald.

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?

Op de Zwarte Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping- en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

Zijn er speciale voorzieningen voor rolstoelgebruikers?

Jazeker, ieder jaar doen we ons best om ons festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Hoe lastig dat ook is op onze weilanden. Check alle voorzieningen hier. We hebben o.a. speciale rolstoeltoegankelijke-toiletten en -douches en de rolstoeltaxi’s zijn er ook dit jaar weer! Check hier alle info over toegankelijkheid.

Kan ik de algemene voorwaarden en huisregels nog ergens vinden zodat ik ze nog eens rustig door kan lezen?

Uiteraard, die vind je hierzo.

Stel ik ben mijn caviatrimset, OV-kaart of tapdansschoenen verloren op de ZC. Wat nu?

Zwarte Crossers zijn goudeerlijk. Alles wat ze vinden op het terrein, of dat nou telefoons, tepelpiercings, flippo’s of onesies zijn, brengen ze naar de Infostand op het festivalterrein of het Gemeentehuis op de camping. Wil je weten of je voorwerp gevonden is? Via iLost worden alle gevonden voorwerpen online geregistreerd met foto én de locatie waar je ‘m kunt ophalen. Check deze pagina. Na het festival kun je terecht bij de Gemeente Oost-Gelre voor je verloren zaken.

Stel ik ga knoepershard moshen en mijn shirt gaat kapot. Kan ik bij jullie een nieuwe halen? 

Op zo’n commercieel festival moet je natuurlijk ook veel commerciële merch kunnen kopen. Wij zijn de beroerdste niet. Voor je nieuwe garderobe kun je terecht op diverse locaties op de camping en het festivalterrein. Gewoon ff die kaart erbij pakken.

5. Campinggasten

Worden er gasflessen voor de brander en aanmaakblokjes voor op de BBQ verkocht?

Nee! Vuur op de camping is absoluut verboden. Hoe zou jij je voelen als er door jouw brander een tent of zelfs meerdere tenten of caravans afbranden? Zondig je op deze heilige regel, dan word je onmiddellijk van de camping afgestuurd en wordt er proces-verbaal opgemaakt bij Veldwachter Bromsnor. Er zijn dus consequenties aan verbonden. Niet dat je later zegt dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Met wat voor voertuig mag ik de camping op als ik een camper-/caravankaart heb?

Met een camper-/caravankaart (incl. toegang voor één persoon tot het festivalterrein) ben je van harte welkom met je slaapplek op wielen op onze camping. Het voertuig moet RDW-gekeurd zijn als camper/caravan. Gooi je een matras achterin je volgepleisterde stukadoorsbus, dan geldt dat dus niet als camper/caravan. Ook keten en platte wagens zijn niet toegestaan. Oh, en verwijder nog even die gasflessen, want da’s niet veilig en die mogen dus niet het terrein op i.v.m. boem. Check alle regels in onze voorwaarden.

Mag de auto bij de tent?

Nee, er is een aparte parkeerplaats voor auto’s. Parkeren is overigens gratis! Sta je ergens waar je niet gratis kunt parkeren? Dan is ’t géén Zwarte Cross-parkeerplaats.

We willen met onze motorclub komen. Mogen we onze motoren op de camping bij onze tent zetten?

Nee, er is een speciaal gedeelte op onze parkeerplaats voor motoren. Deze wordt continu bewaakt.

Ik heb tickets voor kampeerhotel Grasnapolsky, maar welke spullen moet ik nou nog zelf meesjouwen?

De echt Zwarte Cross-luxepaardjes worden welkom thuus geheten in een klein paradijsje, verscholen bij het festivalterrein van de Zwarte Cross, genaamd kampeerhotel Grasnapolsky.

Ons kampeerhotel is van allerlei gemakken voorzien en je hoeft dan ook niet zoveel mee te nemen. Wil je weten wat er in je tent aanwezig is? Of ben je benieuwd naar welke services we aanbieden wanneer je gebruikmaakt van kampeerhotel Grasnapolsky? Klik dan even hier.

Kan ik ook een nachtje overnachten in plaats van het hele weekend?

Je kunt de camping continu in en uit zolang je een campingpolsbandje hebt, dus als jij maar één nachtje wil blijven dan kan dat. Hier zijn geen speciale tickets voor, voor de camping hebben we alleen campingtickets.

Is het mogelijk om met je camper/caravan eerder te vertrekken dan maandag?

Dit is mogelijk, maar bespreek het bij aankomst wel met je buren en meld het ook bij één van de campingburgemeesters.

Hebben jullie stroom en water op de camping?

Er is een opblaasservice voor je luchtbed en er zijn telefoonoplaadpunten. Dat is stroom genoeg, vonden wij. De mammoets hebben het vrogger ook prima zonder gekund. Natuurlijk hebben we wel drinkwater (tappunten bij het toilet en de badhuizen) en warme douches. Enkel de tenten van Grasnapolsky kunnen voorzien zijn van één stroompunt, bedoeld voor het opladen van een mobiele telefoon. Het aansluiten van apparatuur welke veel stroom verbruiken is niet toegestaan.

Ik heb een campingkaart, kan ik ook via de hoofdingang naar binnen?

Ja, dat kan. Je moet allereerst wel één keer naar de camping-ingang om het juiste bandje te halen, maar dit is een prachtige tocht!

Mag ik een aggregaat meenemen?

Nee, dit is op last van de brandweer absoluut niet toegestaan. Bovendien maken die dingen vaak een kutherrie!

Ik wil zelf geen tent opzetten. Bieden jullie hier ook iets voor aan?

Maar natuurlijk!

Ben je niet zo’n luxebeest, maar ben je wel zo gemakzuchtig als maar kan? Heb je geen zin om je zooi mee te slepen naar de camping en gruwel je bij de gedachte aan tentstokken, binnententen, buitententen, scheerlijnen en luchtbedpompen? Dan is er Camping ‘t Zilveruitje! Een heel kampeerveld vol tweepersoonstenten die opgezet en al voor je klaarstaan. Compleet met tweepersoonsluchtbed (inclusief geïntegreerd kussen) en slaapzakken! Camping ‘t Zilveruitje heeft onder andere een eigen badhuis, cateraar, buurtkroeg en zitgedeelte met picknicktafels. En na afloop mag je de hele pröttel lekker achterlaten. De echte Zwarte Cross-luxepaardjes verblijven natuurlijk in kampeerhotel Grasnapolsky. Meer info over de kampeermogelijkheden vind je hier.

Is er wifi op de camping?

Jawohl, ook op de camping hebben we een lekkere wifi-dekking! Dus doe jezelf een lol en maak gebruik van onze gratis wifi, mede mogelijk gemaakt door onze vrienden van Extreme Networks.

Ik ga zelf alleen zaterdag naar de camping. Mag mijn vriend dan op vrijdag en zondag het terrein op?

Nee, je krijgt per campingkaart één polsbandje, dus die vriend heeft ook een campingkaart nodig!

6. Cross

Welke crossklassen zijn er in 2024?

De crossklassen voor Zwarte Cross 2024 zitten ramvol!

  • Bromfietsklasse (16+)

1 deelnemer + 1 helper

  • Wegraceklasse (18+)

1 deelnemer + 1 helper

  • Zwaargewichtklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Specialklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Erfgoedklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

  • Meer-assenklasse (18+)

Max. 16 deelnemers (max. 8 deelnemers op het voertuig)

Is een rijbewijs bij deelname aan één van de crossklassen verplicht?

Bij deelname aan één van de crossklassen geldt dat een rijbewijs verplicht is. De bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs voor het type voertuig wat bestuurd wordt.

Waar kunnen wij ons idee inleveren voor de Zwaargewicht-, Special-, Erfgoed- of Meer-assenklasse?

Nadat je je hebt ingeschreven ontvangt degene die zijn e-mailadres heeft ingevuld een mail met de instructie van het crossportaal waar jullie vóór 1 december 2023 een idee kunnen aanleveren. Deze deadline is echt spijkerhard! Geen ontwerp = sowieso afgekeurd.

Hoe weet ik aan welke eisen voldaan moet worden om überhaupt deel te nemen aan één van de crossklassen?

In eerste instantie gaat het er bij de crossklassen niet om hoe hard jij over de baan heen scheurt, maar om het geniale idee wat jij de baan opstuurt. Dat geniale idee moet alleen wel aan een aantal eisen voldoen en jij als deelnemer ook wanneer je de baan op gaat. Daarom hebben we een deelnemersreglement voor de crossklassen opgesteld en daarin leggen we je haarfijn uit wat de eisen zijn om deel te mogen nemen aan één van de crossklassen tijdens de Zwarte Cross 2024.

De algemene voorwaarden en huisregels voor crossdeelnemers vind je bij onze algemene voorwaarden. Met deze voorwaarden moet je ook akkoord gaan voordat je daadwerkelijk je bestelling met tickets kunt voltooien en je je dus kunt inschrijven voor één van de crossklassen.

Hoe weet ik of ons ontwerp is goedgekeurd?

Wij doen onze uiterste best om iedereen in de maand januari een bericht te doen of het ontwerp is goedgekeurd of is afgekeurd. Heb je voor 1 februari 2024 nog geen bericht gehad, neem dan contact met ons op via [email protected].

Ons ontwerp is afgekeurd, en nu?

Dat is jammer, maar niet getreurd! Jullie hoeven het feestje niet te missen. Ondanks dat je dit jaar niet op het Rennerskwartier kunt staan, krijgt jullie team wel krijg je de kans om alsnog reguliere festivalcampingtickets af te nemen. Als het goed is hebben jullie nadat jullie idee is afgekeurd een mail gehad met de werkwijze hiervan. Mocht dat niet zo zijn, neem dan even contact op via [email protected]. Let op: geen ontwerp aanleveren betekent alsnog geen recht op tickets.

Ons team wil het ingediende ontwerp - na goedkeuring - aanpassen. Is dat toegestaan?

Het is niet toegestaan om – zonder schriftelijke toestemming van de organisatie – het ontwerp wat is goedgekeurd aan te passen.

Voor vragen, mail naar: [email protected].

Mag ik tijdens de Zwarte Cross nog aan mijn voertuig werken?

Op het Rennerskwartier is een afspuitplaats en een sleutelplek aanwezig. De afspuitplaats is een plek op het Rennerskwartier voor de crossers waar zij hun motor kunnen laten schoonspuiten. Hier zitten geen kosten aan verbonden en deze locatie is te vinden achter op het Rennerskwartier achter Le Garage en het Badhuis. De sleutelplek bevindt zich dicht bij de ingang van de crossbaan op het Rennerskwartier in de pitlane. Tegen betaling is de sleutelplek bruikbaar. Deze is alleen toegankelijk voor deelnemers die op het Rennerskwartier staan.

Is er stroom op het Rennerskwartier?

Op de camping is geen stroom aanwezig. Je telefoon kun je opladen bij het aangewezen oplaadpunt.

Kan er brandstof getankt worden op het Rennerskwartier?

Jazeker. Het tanken van brandstof is enkel toegestaan in het door de organisator gefaciliteerde tankstation op het Rennerskwartier (tegen vergoeding). Uit veiligheidsoverwegingen is het zelf meebrengen van brandstoffen, zoals benzine en diesel, niet toegestaan.

Waar kan ik mij inschrijven voor de professionele klassen van de KNMV?

De ONK Motocross wordt georganiseerd door de KNMV zelf, helaas is het niet mogelijk om je hiervoor in te schrijven via de Feestfabriek.

Ik heb nog vragen over de deelname aan één van jullie crossklassen. Waar kan ik terecht?

Voor vragen over jouw deelname aan één van de crossklassen kun je het beste even een mail sturen naar [email protected]. Indien al beschikbaar, vermeld dan je teamnaam, bestelcode en de contactgegevens van de rijder.

7. Dagbezoekers

Mag ik de camping op of naar het campingfestivalterrein 'Walhalla'?

Nee, als dagbezoeker (met een dagkaart) heb je geen toegang tot de heilige velden van onze campinggasten. Alleen met een campingpolsbandje kun je op de camping en bij het festivalterrein Walhalla komen.