Maudy Alferink, Jeroen Kant en Nard Kwast openen de tentoonstellingen op het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen

Maudy Alferink, Jeroen Kant en Nard Kwast openen de tentoonstellingen op het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen

Iedereen die staat te popelen om z’n debuut te maken als kunstschilder kan op de Zwarte Cross terecht in het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen op de Theaterweide. Iedere avond stellen we een tentoonstelling samen met de mooiste werken van de dag. Drie geweldige kunstenaars gaan de tentoonstellingen openen, maak nu kennis met ze.

Vrijdag: Maudy Alferink
Maudy Alferink viert iedere dag haar het leven, in alle kleuren van de regenboog en scheepsladingen glitters. Na een heftig auto-ongeluk moest de geboren Achterhoekse haar veeleisende, fysiek zware carrière als fashionontwerpster laten voor wat het was. Ze besloot zich daarom te concentreren op het schilderen en niet zonder succes. Haar superkleurrijke, hyperrealistische olieverfschilderijen hangen inmiddels over de hele wereld. Niks is onmogelijk! Dit jaar is Maudy het brein achter de outfit van Tante Rikie.

Op vrijdagavond om 18:00 uur vertelt Maudy over haar werk en leven, waarna we proosten op de opening van de eerste tentoonstelling in het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen.

https://www.maudyalferink.com/

Zaterdag: Jeroen Kant

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger, gitarist en liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Jeroen is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011, deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland en speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross en Mañana Mañana.

Speciaal voor deze gelegenheid scheef hij een lied die hij op zaterdagavond om 18:00 uur zal voordragen in het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen.

https://www.jeroenkant.nl/

Zondag: Nard Kwast
Nard Kwast werd van de ene op de andere dag een van ‘s lands bekendste amateurkunstschilders door deelname aan het televisieprogramma Project Rembrandt. De nuchtere deelnemer verraste week na week miljoenen televisiekijkers met zijn eigen meesterwerken. Nard bestudeerde jarenlang de stijl van Rembrandt en kent het tot in de laatste vezel. Nard leefde en werkte jarenlang in de anonimiteit maar wordt na zijn deelname aan het programma overspoelt met aandacht; het leven van de geboren Groninger maakte zo een bijzondere wending.

We zijn trots dat Nard naar de Zwarte Cross komt en zijn razendbenieuwd naar het verhaal dat hij vertelt om 18:00 uur in het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen.

http://www.nardkwast.com 

 

Terug naar overzicht