Merry X-mas & Happy new year Zwarte Crossers, Rikie loves you!

Merry X-mas & Happy new year Zwarte Crossers, Rikie loves you!

Nou, dat was me het jaartje wel weer zeg. Graag maak ik van deze digitale mogelijkheid gebruik om jullie allemaal drie klapzoenen te geven en fijne kerstdagen en een heel goed 2019 te wensen. Wat vliegt de tijd. Laten we even saampjes terugblikken alvorens we vol gas ons storten op een kakelvers jaartje.

10 hoogtepunten van 2018, in willekeurige volgorde

  1. Een 33e podium op de Zwarte Cross. The Noaberhood maakte zijn debuut met de smerigste nederhop die ons kikkerlandje te bieden heeft.
  2. Jeffrey Herlings kroonde zich op de Zwarte Cross tot Dutch Master of Motocross om daarna door te stomen tot wereldkampioen MXGP.
  3. Het hele jaar door kunnen jullie pelgrims naar de heilige weilanden trekken om daar op een treffende plek een offerande te brengen aan mij, Tante Rikie. Of gewoon uitpuffen, zittend in mijn vruchtbare schoot, mag natuurlijk ook. Ik heb het over de Bedevaartsboom.
  4. De Levendenherdenking. Het kippevel staat nog met pakken op m’n pokkel als ik eraan terugdenk. De doden herdenken doen we uiteraard ieder jaar en dat is belangrijk. Maar het was de hoogste tijd voor een Levendenherdenking, vonden wij en onze kameraden van Amnesty: 50 seconden stil om onze vrijheid te gedenken, 10 seconden uit je stekker gaan om diezelfde vrijheid te vieren. Iedereen deed mee, het was magisch!
  5. De Achterhoekse vlag. Gepresenteerd op de Zwarte Cross 2018 en sindsdien wappert hij fier in de hele wereld en vooral aan de goede kant van de oude IJssel.
  6. De Krasse Knarrenboot die tientallen dames en heren op leeftijd van Woonzorgcentrum Careaz een ritje over de crossbaan bezorgde.
  7. De nieuwe Dansvloer. We gingen kopje onder in een desolaat industrieterrein annex happy hardcore hangplek voor jongeren van alle leeftijden, aangedreven door kogelharde beats en hemelsplijtende laserbeams.
  8. De Zwarte Cross Harder!-campingkrant: ‘Het intergalactisch campingsuffertje boordevol festivalnieuws’. Graties en veur noppes voor iedere inwoner van de Zwarte Cross-camping.
  9. De beach vibes op Playa Gasolina. Het weertje was er dan ook naar maar wauw, een festivalstrand is gewoon megacool ofniedan?!?!
  10. De stunts op de Zwarte Cross. Een jaar lang breken we onze kop erover hoe het allemaal nóg gekker kan en ook afgelopen jaar lukte het weer. We deden de eerste frontflip everrrr op de Zwarte Cross. En de MX-stunts zag je op gezette tijden in de Megatent: terwijl bands speelden vlogen er motocrossers door de tent. The sky is not the limit zeg ik altijd!

De Feestfabriekertjes hebben een fijne vakantie en zijn op maandag 7 januari weer terug. En op 10 januari kun je alweer nieuwe namen verwachten!

Xoxo Rikie

Terug naar overzicht