0
Zoeken Winkelmand 0

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen spelen heroïsche dartklassieker op Zwarte Cross

gepubliceerd op 29 maart 2019

Vijfvoudig wereldkampioen ‘Barney’ strijdt tijdens zijn afscheidstour tegen drievoudig en regerend wereldkampioen ‘Mighty Mike’ op Zwarte Cross

Op donderdag 18 juli 2019 spelen de grootste Nederlandse darters aller tijden – Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen – tegen elkaar op het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts. Het is de allereerste keer dat de Zwarte Cross dit organiseert. De wedstrijd vindt plaats in de Megatent, waar plek is voor zo’n 13.000 mensen. ‘Barney’ en ‘Mighty Mike’ zullen, na een bombastische opkomst, een zinderende finale spelen en strijden om de titel. Dit alles onder begeleiding van de legendarische Engelse mastercaller Russ Bray. Uiteindelijk wordt de winnaar door Tante Rikie gekroond tot eerste Achterhoeks Kampioen Darts.

Tante Rikie: “De campinggasten zijn mijn eregasten en daarom pak ik op de donderdag altijd extra voor ze uit. De afgelopen jaren deed ik dat vaak met een concert van een grote band, maar deze editie gooi ik het over een andere boeg. Ik ben enorm verheugd om, naast alle bands en muzikanten die op de donderdag al komen, de crème de la crème van de dartsport te mogen ontvangen op de Zwarte Cross. De bezoekers zullen deze heroïsche klassieker kunnen volgen op grote schermen waarmee een echte dartsfeer wordt gecreëerd in de Megatent. Ik ben een enorme liefhebster van de dartsport en vind het dan ook prachtig dat ik het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts aan het toch al superdiverse programma mag toevoegen.”

De Zwarte Cross draait om bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. Het is een bizarre mix van muziek, theater, (top)sport en stunts. Daarnaast draait het ook om humor, poëzie, literatuur, cultuur, dans en wetenschap. Een dartwedstrijd op topniveau past helemaal thuis in de diversiteit van de programmering en de organisatie is erg trots dat ze deze vedetten op de Zwarte Cross mag verwelkomen. In totaal zijn er 33 podia en komen er meer dan 250 bands en 1000 theaterartiesten naar de Achterhoek. Al deze verschillende werelden komen bij elkaar op het terrein van 160 hectare. ‘Niks is onmogelijk!’ is het thema voor dit jaar.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten