Raif moet vrij!

Raif moet vrij!

Precies drie jaar geleden kreeg de Saudische blogger Raif Badawi vijftig stokslagen. Dit gebeurde nadat hij tot tien jaar cel en duizend stokslagen werd veroordeeld om het publiceren van kritische blogs over de Saoedische overheid. Je leest het goed: stokslagen omdat je blogs schrijft… Hij zou nog negentien keer vijftig stokslagen krijgen. Honderdduizenden mensen wereldwijd, waaronder de bezoekers van de Zwarte Cross, kwamen in actie voor zijn vrijlating. Raif kreeg sindsdien geen stokslagen meer (het goede nieuws eerst), maar hij zit nog steeds vast (en da’s het slechte nieuws).

In 2014 verzamelde Amnesty International handtekeningen voor Raif op de Zwarte Cross. We tuigden de actie op met de hoofdstunt van dat jaar: Stuntman Jacko Strong vroeg met zijn ongelofelijke Giant Backflip For Mankind aandacht voor de onaanvaardbare situatie van Raif. Hoe meer handtekeningen, hoe verder de sprong. “Jacko” Strong verpulverde het oude wereldrecord (42.062 m) door maar liefst twee keer A Giant Backflip For Mankind van 44.18 meter te springen!

De strijd om de vrijlating van Raif gaat door. Klik hier door naar de website van Amnesty en lees meer over de strijd voor Raif. Klik hier voor alle lopende acties van Amnesty, wereldwijd.

Terug naar overzicht