STRIJDKREET ZWARTE CROSS 2019: NIKS IS ONMOGELIJK!

STRIJDKREET ZWARTE CROSS 2019: NIKS IS ONMOGELIJK!

Een groot deel van mijn jonge leven ben ik de underdog geweest. Eigenlijk werd ik als nog minder dan dat beschouwd. Ik was de underbitch onder de zwerfhonden. Ik kon niet bijster goed leren, groeide op in een armoedig arbeidersgezin en ik had van jongs af aan mijn figuur niet mee. Toch heb ik nooit getwijfeld aan wat ik kon bereiken. Ik hoefde maar een kleurpotlood te pakken en al tekenend maakte ik de mooiste sprookjeslandschappen met mijzelf in de hoofdrol. Of ik schreef tot diep in de nacht in mijn dagboek. Ik liet mijn geest op volle toeren werken en zonder na te denken vloog mijn kinderhandje over het papier. De meest waanzinnige ideeën schreef ik op en zo besefte ik op jonge leeftijd al dat met een gezonde dosis verbeeldingskracht alles mogelijk is. Tijdens deze middernachtelijke sessies werd in mijn schedel het zaadje gepland wat later zou uitgroeien tot de Zwarte Cross. Inmiddels ben ik in de heerlijke zwoele nazomer van mijn leven gekomen en kijk ik vooruit door terug te kijken. De nieuwe generatie Zwarte Crossers wil ik inspireren en motiveren. Zonder dromen, fantasie en creativiteit was de Zwarte Cross immers nooit geworden wat het is nu is en daarom is het motto van de Zwarte Cross 2019: ‘Niks is onmogelijk!’.

Een cliché? Haha, niets is minder waar. Nee! Laat deze woorden eens echt je grijze massa binnendringen en besef je tot in al je vezels wat deze strijdkreet betekent. In het licht van de volledige oneindigheid van het heelal zijn wij allen slechts sterrenstofjes dwarrelend in Het Grote Niets. Deze oneindigheid bevindt zich om ons heen, maar ook tussen onze oren. Kennen jouw dromen, hersenspinsels en gedachten een aanwijsbaar einde? Weet jij tot waar wij kunnen vliegen door de kosmos? Zal er ooit een laatste klokslag zijn en zo ja, wat gebeurt er daarna? Precies, niemand heeft een idee. En dat is nou het allermooiste aan dit aardse bestaan, lieve stervelingen.

Gebruik je fantasie en creativiteit! Misschien ben je wel bezig met een grootse uitvinding die de wereld volledig op zijn kop zal zetten, wellicht breek je ’s nachts in bed je hersens over een origineel cadeautje voor je neefje van drie, kun je niet ophouden met het neuriën van een melodietje waar je graag een heel lied omheen zou willen schrijven, wie weet dwalen je gedachten af naar exotische oorden die je wilt bezoeken tijdens een wereldreis die je ooit wilt maken of draait je brein overuren als je nadenkt over het eigen bedrijfje dat je zou willen opstarten. Het maakt niet uit wat het is, gebruik je fantasie en verbeeldingskracht en het universum ligt aan je voeten! Ja, ook aan die van jou. Al je dromen kunnen werkelijkheid worden, wie of wat houdt je immers tegen? Inderdaad, op jezelf na helemaal niemand. Er bestaan helemaal geen grenzen of beperkingen. Alles is oneindigheid. Niks is onmogelijk!

Also sprach Tante Rikie, festivaldirectie van de Zwarte Cross

Terug naar overzicht