Zwarte Cross Processierups Journaal

Zwarte Cross Processierups Journaal

Het is jullie vast niet ontgaan: de processierups is op vakantie 🌴 in Nederland. Het schijnen uiterst intelligente diertjes te zijn en daarom kon een bezoek aan de Zwarte Cross natuurlijk ook niet uitblijven. Gezien de plaag waar Nederland mee te kampen heeft kunnen we inmiddels wel praten over massatoerisme.

Uiteraard doen we ons uiterste best de boel zo haarvrij mogelijk te maken. Zo hebben we het festivalterrein begin mei preventief behandeld. Dat scheelt nu al een heleboel rupsen 👍. Verder wordt het terrein met een grote groep medewerkers regelmatig nagelopen. We hebben de gespotte nesten zo goed mogelijk in kaart gebracht en deze worden de komende dagen verwijderd ⛔. Het blijft echter een groot bebost festivalterrein en de haren kunnen soms wel 100 meter afleggen ✈, dus we kunnen niet garanderen dat tijdens de Zwarte Cross alles 100% rupsvrij is. Gelukkig bestaan er voor dit soort situaties… TIPS! (Mede dankzij het Rode Kruis.) ❌

Heb je klachten?  

  • Niet krabben of wrijven.
  • Probeer de brandharen van de huid te verwijderen met plakband of kledingroller.
  • Spoel de huid en/of ogen goed met lauw water.
  • Doe kleding waarin de brandharen zitten uit. Was de gedragen kleding op minstens 60° C.
  • Bestrijd de jeuk met verzachtende crème op basis van Aloë vera, Calendula, menthol of Eucalyptus.

Extra bonustip van de Feestfabriek: kies voor bedekkende kleding; dus bij voorkeur Dr. Martens i.p.v. Birkenstocks. Winterjas i.p.v. bikini. Lange broek i.p.v. korte broek.

Er is EHBO aanwezig op het terrein. Mocht je last hebben, deze mensen zijn er helemaal voor jou.

Wanneer verdwijnen de klachten? 
Doorgaans binnen twee weken. Een zachte crème met bijvoorbeeld menthol of een gel van Aloë Vera kan verlichting geven. Neem bij ernstige klachten contact op met de huisarts.

Meer weten?
Check de website van het Rode Kruis.

Terug naar overzicht