Deelnemerslijst eerste wedstrijd DMOM bekend + win kaarten

Deelnemerslijst eerste wedstrijd DMOM bekend + win kaarten

Op 16 en 17 maart start in Axel de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 2019. Met een nieuw wedstrijdformat en een flinke prijzenpot wordt het weer een competitie van grote klasse.

Deelnemersveld
Helaas zal regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings niet meedoen door een voetblessure. Wel zie je diverse andere Nederlandse toppers aan de start verschijnen: Glenn Coldenhoff, Brian Bogers, Kay de Wolf en Davy Pootjes. Nancy van der Ven zal tussen de mannen in de 250cc-klasse starten. Internationale namen die meedoen, zijn Max Anstie, Gautier Paulin, Arnoud Tonus, Romain Febvre, Calvin Vlaanderen, Henry Jacobi, Adam Sterry, Jago Geerts en Thomas Kjer Olsen. De complete deelnemerslijsten voor de wedstrijd in Axel vind je hier.

Win kaarten
Op onze facebookpagina kun je, alleen door ons te vertellen met wie jij naar de wedstrijd wilt gaan, kaarten winnen voor deze eerste DMOM-wedstrijd in Axel. Wees er snel bij, morgen (vrijdag 8 maart) zoeken we een winnaar uit!

Nieuw wedstrijdformat
Tijdens voorgaande edities kwalificeerden rijders zich voor de Dutch Masters via de Open Nederlands Kampioenschappen. In sommige gevallen veroorzaakte dit wat verwarring of was het niet helemaal eerlijk. Daarom introduceert de KNMV voor de race in Axel nu een soortgelijk concept als in de MXGP. De rijders moeten zich op zaterdag tijdens de kwalificatie bewijzen en bij de veertig (250cc en 500cc) of vijftig (85cc en 125cc) snelsten eindigen. Alleen dan kwalificeren zij zich voor de wedstrijddag. Dit betekent meer actie en een eerlijker startveld! De wereldtop is al verzekerd van een plek achter het starthek.

Bij de tweede wedstrijd in Oss (14 april) en de derde wedstrijd in Rhenen (30 mei, Hemelvaartsdag) zijn de beste tien rijders uit de DMoMX-tussenstand én de beste veertig rijders uit het ONK Motocross gekwalificeerd. Voor de finale op de Zwarte Cross (19 en 21 juli) wordt in iedere klasse de top veertig in de DMoMX-tussenstand uitgenodigd.

Terug naar overzicht