0
Zoeken Winkelmand 0

Krang en Mindervalide: de nieuwe crossklassen van de Zwarte Cross!

gepubliceerd op 11 oktober 2018

De cross-spanning stijgt en we zagen de reacties over de nieuwe klassen al weer verschijnen online… “Wat hebt ze no-w weer bedacht binnen die scheve muurtjes van ze?” We zijn eruit! Want de vervangers van de Race del Rio en Nek-aan-Nek-race zijn: de Krang-klasse en de Mindervaliden-klasse!

Nieuwe crossklassen #ZC19

EN DE NIEUWE CROSSKLASSEN ZIJN…De cross-spanning stijgt en we zagen de reacties over de nieuwe klassen al weer verschijnen online… “Wat hebt ze no-w weer bedacht binnen die scheve muurtjes van ze?” We zijn eruit! Want de vervangers van de Race del Rio en Nek-aan-Nek-race zijn: de Krang-klasse en de Mindervaliden-klasse!Deze ouwe bekende vertelt jullie er meer over (zie video). Uitgebreide info kun je lezen in dit bericht: https://www.zwartecross.nl/cross/krang-en-mindervalide-nieuwe-crossklassen-zwarte-cross/3 november start de inschrijving voor de crossklassen, zorg dat je d'rbij bent!

Geplaatst door Zwarte Cross op Donderdag 11 oktober 2018

De Krang-klasse

Krang, wellicht één van de mooiste dialectwoorden die het oosten kent. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Binnenstebuiten, achterstevoren, op de kop, ondersteboven… Eigenlijk zijn er meerdere vertalingen mogelijk. En zo is het ook met deze nieuwe klasse! Echt weer eentje voor de Willie Wortels onder jullie. Het is een grote uitdaging voor de bouwers, want bij elk voertuig dat de baan op gaat, moet het massaal toegestroomde publiek denken: “wat de fuck zie ik nou weer die baan over gaan?!”

Samengevat:

  • Max. 4 personen per voertuig;
  • Indien jullie een auto als basis gebruiken: 4*4 verplicht;
  • Durf fatsoenlijk out of the box te denken;
  • Verbaas jezelf, en het publiek;
  • Lever een origineel idee in, verbaas de ballotagecommissie en verdien je startbewijs met creativiteit.

De Mindervaliden-klasse (handicap niet verplicht)

Een paar jaar geleden hebben we voor ’t eerst de buddyseatklasse gezien. Een tof initiatief waarbij mensen met een fysieke handicap mee konden rijden met special- of zwaargewicht-deelnemers. Dat is ons zo goed bevallen, dat we dit een beetje, en niet zo’n beetje ook, breder willen trekken. In 2019 kun je je startplek veroveren met een voertuig dat je normaliter enkel tegen zou komen in combinatie met een mindervalide of slecht ter been zijnde persoon. Of het nou een rolstoel, scootmobiel, 40 km/h autootje of een rollator is. Maar dan uiteraard wel voorzien van de nodige PK’s! Want zoals een wijze Tante uit Hummelo ooit zei: “’t is pas sport, as d’r benzine in mot!” Je mag wel mindervalide zijn om mee te doen, maar dit is geen pré. We willen tenslotte niet discrimineren…

Samengevat:

  • Lever een origineel idee in, verbaas de ballotagecommissie en verdien je startbewijs met creativiteit;
  • Max. 2 personen per voertuig.

Alle klassen op een rij

Dit betekent dat je voor € 85,- tijdens de Zwarte Cross 2019 kunt deelnemen aan de brommerklasse, wegraceklasse, zwaargewichtklasse, specialklasse, krang-klasse of mindervaliden-klasse. Voor de vier laatstgenoemde klassen zal je een ontwerp moeten insturen, die gekeurd wordt door de ballotagecommissie. De beste ontwerpen gaan door, dus doe je best! Op 3 november om 11:00u starten de cross-inschrijvingen. Extra informatie hierover volgt spoedig.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten