Nieuwe crossklasse: Nek Aan Nek Race

Nieuwe crossklasse: Nek Aan Nek Race

“Het mooiste aan sport is de verbroedering,” aldus onze festivaldirectrice Tante Rikie. “Als je samen afziet en door een sportieve hel gaat, brengt dat je dichter tot elkaar, je ontmoet nieuwe vrienden en wordt kameraden voor het leven.”

Motocross is (behalve natuurlijk de zijspancross) een individuele aangelegenheid. Maar ook bij motocross is het de verbroedering die de sport geweldig maakt. Want achter iedere crosskampioen (en achter de talloze bijna-kampioenen) schuilt een hondstrouw en bloedfanatiek team van ouders, trainers, begeleiders en trouwe fans. Je doet het altijd samen. Daarom introduceert de Zwarte Cross ’s werelds meest innige vorm van broederschap (en zusterschap) in het meest sportieve weekend van het jaar. Maak kennis met de Nek Aan Nek Race! Als Siamese Tweelingen gaan gezworen kameraden als één supercrosswezen vol gas richting de finishvlag. Schrijf je met je soulbrother in voor deze nieuwe crossklasse. Of schreeuw je favoriete Siamese Tweetakttwins op 12-13-14-15 juli 2018 naar de finish in de Nek Aan Nek Race en doe dat arm in arm. Want deze crossklasse is een ode aan het kameraadschap in de wereld. In de Nek Aan Rek Race vieren we de vriendschap.

Meedoen? Schrijf je op 4 november in voor deze crossklasse via www.zwartecross.nl

Wat dacht je van een tweepersoons crosspak, waarbij de ene crosser gas geeft en de koppeling hanteert en de ander schakelt? Of de rijder heeft een afgeplakt vizier en z’n soulbrother zit achterop en navigeert. Of beide crossers houden het stuur vast, de een links en de ander rechts. Of bezoek een enigszins twijfelachtige kliniek in Bolivia en laat je daadwerkelijk aan je kameraad vastnaaien. De meest wonderbaarlijke vormen van verbroedering zullen over het zand van de Schans vliegen. Na de Nek Aan Nek Race wil jij nooit meer gescheiden van je broeder door het leven gaan.

De spelregels zijn:

ZC_nek-aan-nek-race-v5
Terug naar overzicht