‘The Bullit’ gaf gruwelijk gas in Markelo

‘The Bullit’ gaf gruwelijk gas in Markelo

De kop is eraf! De eerste wedstrijd in de Dutch Masters Of Motocross is verreden in Markelo, Twente. We zijn onderweg naar de grote finale bij ons op de Zwarte Cross. De Messi van de motocross, Jeffrey Herlings die vorig jaar op de Schans al de titel van de DMOM 2017 veroverde, wist weer te imponeren. De 8.000 bezoekers zagen Herlings in zowel de eerste als tweede manche domineren en daarmee de dagzege in de 500cc grijpen. De Red Bull KTM-coureur hield daarmee zijn MXGP-collega’s Gautier Paulin en Max Anstie achter zich.

Herlings leidt nu niet alleen in het algemeen klassement van de MXGP, maar ook in de Dutch Masters mag hij de rode plaat dragen. “Het ging goed vandaag, een mooie voorbereiding op de Grand Prix van Valkenswaard volgende week. Net als in Argentinië voelde ik me vandaag sterk en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen,” aldus Herlings na afloop. Glenn Coldenhoff, teamgenoot van Herlings, behaalde in het sterke internationale veld een zesde plaats en was daarmee de tweede Nederlander.

Kjer Olsen vecht naar overwinning in 250cc
Titelverdediger Thomas Kjer Olsen uit Denemarken kreeg het in de 250cc klasse niet cadeau. Waar zijn overwinning in de eerste manche niet in gevaar kwam, moest hij in de tweede manche alle zeilen bijzetten om de winst te pakken. Hij bleef daarmee de Australiër Jed Beaton voor. Beste Nederlander was Davy Pootjes, hij wist dankzij een tweede plaats in de tweede manche de laatste podiumplaats te veroveren.

Een van de voornaamste concurrenten van Kjer Olsen is de Nederlandse Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen. Tijdens de eerste manche was hij de enige die Kjer Olsen bij kon houden, de tweede manche was na de eerste bocht al voorbij. Een startongeval betekende het vroegtijdig einde van de wedstrijd voor Vlaanderen. Hij kwam daardoor in de daguitslag niet verder dan een 8e positie. Daarmee zal Vlaanderen gebrand zijn op revanche tijdens de tweede wedstrijd op 2 april in Oldebroek.

Teleurstelling voor Dankers in 125cc
De strijdlust van Raivo Dankers werd in de 125cc niet beloond. In de eerste manche wist hij de internationale concurrentie voor te blijven, maar technische problemen zorgden ervoor dat hij in de tweede manche uitviel. De winst ging naar de Duitser Rene Hofer. Beste Nederlander was Raf Meuwissen met een zesde positie.

Karssemakers zet de toon in de 85cc
De Nederlandse talenten in de 85cc waren de buitenlandse deelnemers de baas. Kay Karssemakers was in beide manches de snelste, voor Kay de Wolf en Scott Smulders. Smulders profiteerde van het mindere resultaat van zijn Belgische concurrent Liam Everts in de tweede manche. De snelle Everts eindigde in de eerste manche nog als derde.

Strijd gaat verder in Oldebroek
De tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross wordt op 2 april verreden in Oldebroek. Op 6 mei strijkt het circus neer in Mill. De finale wordt verreden tijdens de Zwarte Cross 2018.

*Foto’s: sidecarcrosspictures.nl

Terug naar overzicht