Eerste hiphopnamen voor The Noaberhood i.s.m. Noisey! Met o.a. Extince, Fresku, Dio en De Likt

Eerste hiphopnamen voor The Noaberhood i.s.m. Noisey! Met o.a. Extince, Fresku, Dio en De Likt

We hebben dubbelop geniaal nieuws voor je! Laten we starten met de eerste bevestigde hiphopnamen: Extince, Fresku, Dio, De Likt, Snelle, Leafs en Potential Criminal. Nee, die eerste editie van the Noaberhood starten we niet lafjes! Niet alleen hebben we deze coole namen al weten te strikken voor het nieuwe hiphoppodium, ook kunnen we met trots zeggen dat we samenwerken met Noisey, het muziekplatform van VICE, voor dit 33e podium op de Zwarte Cross. Dit als onderdeel van een bredere samenwerking tussen de Zwarte Cross en Noisey’s moederbedrijf, VICE Benelux. Als mediapartner zal VICE Benelux content over de Zwarte Cross publiceren op de verschillende VICE-kanalen.

Naast de 32 podia met diverse muziekstijlen die we al hadden, leek het ons een fijn plan om er een hiphoppodium aan toe te voegen. Dat past er volgens ons prima bij vanwege onder andere de creativiteit met taal, de melodieuze beats, de bij vlagen absurde humor, de gebroederlijke sfeer bij liveshows, de hoge energie en de inspirerende teksten. Tante Rikie: “Superchill, grote namen én jong talent uit de Benelux checken, een beetje kiek’n naar de lijpe skateshows in de halfpipe en de verfijnde kunst van de streetart aanschouwen. Verrekte veel zin an!” Rikie heeft zo veel zin in dit buurtfeest Brooklyn-stijl, dat ze graag de eerste namen wilde aankondigen. Prima Rikie, kom maar door!

Extince zit al 30 jaar in het vak en is de burgervader van de Nederhop, die er lekker op knapt met hits als ‘Spraakwater’ en ‘Kaal of kammen’. Fresku is een alleskunner en zijn uitverkochte theatershows en legendarische alter-ego Gino Pietermaai laten het hele land lachen. Natuurlijk kennen we Dio als de showman met een repetoire aan hits, zoals ‘Tijdmachine’, die je móet kennen mits je niet 10 jaar onder een witte neushoorn in Zuid-Afrika hebt gelegen. Gooi A Tribe Called Quest, The Roots en Rage Against the Machine in een blender en je hebt Potential Criminal. Hun mix van hiphop, disco en funk zet gegarandeerd the Noaberhood op z’n kop. En dan hebben we nog drie Rotterdamse gasten die met hun rauwe teksten en keiharde beats al eerder te zien waren in de Megatent, toen één van hen in een spandex-broekje al crowdsurfend naar de bar ging… Yes dames en heren, De Likt! En all the way from the provincie: Snelle. Een bijdehante en getalenteerde woordkunstenaar met hazenlip die positief en eerlijk is over zijn leven. Moet je zien toch!? Ook nieuw en jong: Leafs! Gewapend met een ski-bril, superveel energie en een eeuwige glimlach is Leafs één van de beloftes van nu. Uiteraard komen er nog meer hiphopnamen aan en donderdag maken we weer een flinke lading nieuwe namen voor alle andere podia van de Zwarte Cross bekend.

Kom eens ff kijken in the Noaberhood op 13 – 14 – 15 juli. Er zijn nog een aantal vrijdagkaarten verkrijgbaar in onze ticketshop!

Terug naar overzicht