0
Zoeken Winkelmand 0

Crossuitslagen: dit zijn de winnaars van de Zwarte Cross 2023!

gepubliceerd op 02 augustus 2023

Op de crossbaan werd motorcross-topsport afgewisseld met een stoet ludieke praalwagens. Met trots presenteren wij u: alle winnaars van de crossklassen in 2023!

Topklassen

Op vrijdag mochten in de Calimero-klasse de jonge crossers Jay Groeneveld, Marcio van de Laars en Madden Visser de eerste, tweede en derde prijs in ontvangst nemen. In de 125 cc-klasse was de top drie: Damien Knuiman, Roan Tolsma en Senna van Voorste.

’s Zaterdags werd de eerste prijs in de 250 cc-klasse gewonnen door Kay Karssemakers, gevolgd door Boris Blanken en Kjeld Stuurman. In de 500 cc-klasse kwamen Henry Jacobi (DE), Mathys Boisramé (FR) en Noah Ludwig (DE) als winnaars uit de bus.

In de nieuwe Ladiesklasse won zondag Lotte van Drunen, gevolgd door Malou Jakobsen (DE) en Lucy Barker (GB). En in de 85 cc-klasse werd de top drie: Dex Kooiker, Dean Gregoire en Timo Heuver.

Ludieke klassen

De Heldenklasse was nieuw op de Zwarte Cross 2023. Creatieve wagenbouwers vereeuwigden hun superhelden in de vorm van een voertuig. De winnaar was Team De Haan Is Dood uit Woerden (806) met een supermooi wagentje. Op de tweede plaats eindigden de Betuwse Bouwers met hun Bob de Bouwer Shovel (810). En de derde plaats was voor het kleine-maar-fijne automobieltje Brum Brum! (809).

Ook nieuw was de Eureka-klasse. Een heel coole klasse waarop Willie Wortels hun uitvinddrang los konden laten: de wagens in deze klasse mochten namelijk aangedreven worden op elke denkbare manier, zolang er maar geen gebruik werd gemaakt van fossiele brandstof. De eerste prijs ging naar Volta Energie met De Boormachine (906), de tweede prijs was voor Luchtige zaken (902) met een sterk staaltje techniek, en de derde prijs ging naar De Vonkenboeren met De Badkuip (915), waar het plezier vanaf spatte.

In de Bromfietsklasse won Joost Huijben (164) met Het Groote Wiel, een compleet zelfgebouwde machine. Remco Dinkelman (148) won de tweede plaats met zijn prachtige Duikboot van Hout. En de derde, vierde en vijfde plaats waren voor Nick van der Velden (343) met zijn Kleintje V8, Kelly Oostvogels (397) met de Mexi-kano en Bo Krabben (202) met de Nathals.

Dan de Wegraceklasse. Deze werd gewonnen door Team Andersom, bestaande uit Lars en Henk Engels en Cas van Helmond (736/737/728). De tweede plaats was voor Niek Otten (749),      die met een Texels Schaap het circuit opreed. De derde prijs werd gewonnen door Team Marlboro met Thijs en Rob van Horssen, Stijn Sanders, Wouter van Dommelen en Peter Martens (746/747/729/705/765). De vierde en vijfde plaats waren voor Coert Janssens (721) met Vlam uit de uitlaat en Jurjen Nout (714) met Race KTM.

In de Zwaargewichtklasse won de V12 Rups van Digging for the World (602), gevolgd door Draak van De Grapjassen (612), V8 blok van Krass Team Zeeland (611), Tank van CV de Kroegtijgers (606) en Trein van Bouwteam Lomp en Onhandig (620).

Als laatste de spectaculaire Specialklasse. Die werd dit jaar gewonnen door Team El Nozems in Space (524) met de adembenemende Space Shuttle, waar nog lang over nagepraat zal worden. De tweede prijs ging naar Vliegteam de Betuwe (514) met hun mooie Papieren vliegtuigje. Ook de winnaars van de derde, vierde en vijfde prijs maakten indruk met Free Willy van PiriPiri (517), Waardetransport van BlingBling (515) en Achtbaan Kermis van Rollercoaster (510).

Namens de organisatie van de Zwarte Cross: hartelijk gefeliciteerd aan alle winnaars, en we hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het circuit!

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten