0
Zoeken Winkelmand 0

Hoofd, schouders, knie & tranen - de finalezondag

gepubliceerd op 17 juli 2022

Hallo bloemenjurk-kinderen, we gaan zo lekker als het XXL-carbidkanon op de crossbaan. De ochtend begon met een brok in onze keel die we niet zomaar weggespoeld kregen: Tante Rikie nam afscheid. En! Hoe! Het werd een heerlijk vrolijk en spectaculair chaotisch Defilé. Frans Bauer was erbij met lieve woorden die Rikie tot tranen roerden. Hij zong ‘Oerend Hard’ en ‘Du Hast’ van Rammstein en Hoofd, schouders knie & teen ontbrak natuurlijk niet. Alles werd door duizenden en duizenden meegezongen en net toen we dachten dat we alles gehad hadden: Rata! Rata! Ratatatatata! Juist: ‘Heb je even voor mij’ als klapstuk.

Tussendoor werden de Tante Rikie Lintjes uitgedeeld aan dolgelukkig winnaars, schoven mensen langs Rikie voor een knuffel en een kus, kregen Rikie en Frans een gouden plaat die werd afgeleverd uit de handen van een skydiver, werd Frans gekroond tot ‘Zwarte Cross Eregast voor het Leven’ én kwam René Froger nog met een uitnodiging voor Rikie om te zingen in de Johan Cruijff Arena.

We willen maar zeggen: er zijn zondagochtenden geweest waarop we minder meemaakten. We zijn trots op jullie en willen iedereen bedanken die bijdroegen aan een weergaloos sluitstuk voor de tante van ons allen.

Dan rest ons nog een GRUWELIJK BEDANKT in hoofdletters te typen, gericht aan alle vrijwilligers op de Zwarte Cross. We vinden het machtig dat jullie je inzetten voor ons festival: de voorleesmoeders in het blagenparadijs, iedereen die voor de clubkas z’n schouders eronder zet, de toiletmensen, de afvalprikkers, de sfeerbeheerders, iedereen die de cross in goede banen leidt en álle anderen. Zonder jullie geen Zwarte Cross!

En aan alle bestuurders vragen we nog even om aandacht: er zal een moment komen dat je weer terugkeert vanaf de Heilige Weilanden naar je andere thuus, namelijk naar je eigen stekkie. Er zullen alcoholcontroles langs de routes naar/vanaf de Zwarte Cross uitgevoerd worden. Ben je de BOB? Zorg dan dat je 0% op hebt, ook als je het hele weekend op de camping hebt vertoefd. Stop op tijd met drinken. Je lichaam heeft flink wat tijd nodig om de alcohol af te breken. Campingbezoeker: mocht je twijfelen, dan kun je – geheel op eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid –een alcoholtest kopen bij de campingsupermarkt.

En dan nu: de grote finalenacht. We duiken er met de ogen dicht in. Zwarte Crossers, houd elkaar vanavond en vannacht een beetje in de gaten en denk aan Rikies laatste wens: ‘een festival zonder hufters’.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten