0
Zoeken Winkelmand 0

Knal, bang, bats, broem! Startschot, hekken neer en we zijn los met de cross!

gepubliceerd op 29 maart 2023

Wat hebben we weer een bloedsnel crossprogramma te pakken. Dit jaar kunnen jullie je opmaken voor zes verschillende crossklassen. De Calimero klasse, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Ladies Cup. Alle waaghalzen rijden twee manches, dus of je nog tijd hebt om het andere programma op de Zwarte Cross te checken is maar de vraag. Ook aan de ludieke crossklassen geen gebrek, want dit jaar kunnen jullie genieten van de Bromfiets-, Wegrace-, Special-, Zwaargewicht-, Helden- en de Eureka-klasse.

Maar als het echt om de crossmotoren gaat, kunnen we dit jaar twee gloednieuwe klassen aankondigen: de 85cc-klasse en de Ladies Cup. In de 85cc-klasse komen de jonge goden van 11 t/m 14 jaar in actie en daarbij tellen de punten ook mee voor het ONK. Wie weet mogen we dan de kersverse Europees- en wereldkampioen verwelkomen in deze spiksplinternieuwe crossklasse. Een paar weken voor deze race strijden ze namelijk ook al op het EK en het WK in Roemenië en Tsjechië om de titel. Zet zondag 23 juli dus met hoofdletters in je agenda, want de nieuwe Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff of Stefan Everts rijdt hier 100% rond.

En op die dag is het ook de beurt aan de dames in de Ladies Cup. Het startveld liegt er niet om. Leer het Wilhelmus en de 15 coupletten maar vast uit het hoofd, want om telkens de tekst van het eerste couplet te zingen is ook zo saai. Met wereldkampioen Nancy van der Ven, Lynn Valk, Shana van der Vlist én nieuwkomer Lotte van Drunen gaan we dit volkslied namelijk vaak horen.

Natuurlijk komen de kleine vrienden ook weer in actie tijdens de Calimero klasse. Zo’n 50 Calimero’s (5 t/m 9 jaar) knappen vol gas over de baan met 50cc-motoren. De helden van de toekomst komen op vrijdag 21 juli in actie. Meedoen is net iets belangrijker dan winnen, en dat is de mentaliteit die wij klasse vinden!

De 125cc-klasse vindt ook op de vrijdag plaats en hier zullen ze als eerste gaan strijden voor punten die tellen voor het ONK. Vorig jaar was dit één van de lekkerste onderdelen op de Zwarte Cross, want Lotte van Drunen reed alle kerels op een hoop en zorgde voor een flinke dosis lady-power. Zij rijdt tegenwoordig in de damesklasse en dus hebben de kearls dit jaar weer wat meer kans.

Natuurlijk zijn ook de 250cc- en de 500cc-klasse weer te zien op de Schans. Zij doen weer een poging om het publiek twee manches lang te zandstralen in de Loco Arena. Dikke 2- en 4-taktmotoren knappen over de Schans in wedstrijden die meetellen voor het ONK. Wie mogen zich dit jaar de kroonprins (250cc) en koning (500cc) van de Zwarte Cross noemen? Dat ze de zandkorrels op de Schans een opdonder van jewelste geven is in ieder geval zeker.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten