0
Zoeken Winkelmand 0

Mamaaaa, ik verveeeel me! Dit is er te doen op het Blagenparadijs

gepubliceerd op 07 mei 2024

Mensen die nog nooit naar de Zwarte Cross zijn geweest verbazen zich er soms over: ‘Kun je je kind ook meenemen naar de Zwarte Cross?’ Jazekers kan dat! Sterker nog, blagen hebben de tijd van hun leven in het Blagenparadijs, een lusthof van leukheid waar de ballenbak van Småland spontaan van verschrompelt. Zullen we ‘ns effen opsommen wat daar allemaal te doen is?

Eerst de nieuwe dingen:

  • Versier jezelf met glittertattoos met Zwarte Cross-logo
  • Trek een gekke bek in het fotokastje
  • Onderga een VR-beleving: zet de Virtual Reality-bril op en ervaar een verhaaltje.
  • Snoepschilderen met kunstenares Vera Vos: met z’n allen maak je een groepskunstwerk van zelf beschilderde mega-snoepjes.
  • Nieuw in samenwerking met de Wetenschapsagenda: maak een stopmotion-filmpje of ga ‘carbidschieten’ met baking powder en azijn! Daarnaast kun je net als vorig jaar aan de slag met een vette kettingreactie.
  • Nieuw in de SmartHub Techniektent: experimenteer met elektrotechniek, installatietechniek (repareer bijvoorbeeld zelf een wastafel met kraantje) of timmerwerk en houtbewerking. Net als vorig jaar kun je ook metselen, laseren en je eigen magneetjes maken met een 3D-printer.
  • Zoep ow helemaal klem aan de ranja in de nieuwe Ranjakeet!
  • Kom dansen, trommelen, megabellen blazen bij Mini Mainstage met de Warboelband en DJ Jan. Of maak jouw eigen jingle in de Studio! Je vindt hier ook familievoorstellingen waar blagen de hoofdrol spelen, en op zondagmiddag is er een speciale voorstelling met een heus orkest.

En verder?
We zijn nog lang niet klaar, want er is nog veel meer te doen! Kids die van snelheid en actie houden, kunnen gaan racen bij de motoropstap voor blagen of de pumptrack duo race van The Pump Factory. Nog steeds niet moe? De helivlucht en het springkussen staan ook nog op je te wachten! Ook kun je knutselen, met blokken spelen, geschminkt worden, voorgelezen worden of zelf een boekje lezen van de bibliotheek, jingles opnemen in De Studio (iedere dag van 13.00 tot 13.30) of de groetjes aan je vriendjes doen met een zelfgedrukt Zwarte Cross-kaartje in De Drukkerij.

Fijn voor mama: extra kolfruimte en koffie
Nieuw dit jaar: er is een extra kolfruimte op het Blagenparadijs, naast de bestaande kolfruimte op het festivalterrein (bij de EHBO).

Ook prettig voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s: er is dit jaar een volledig aanbod aan eten en drinken verkrijgbaar, waarbij aan het hele gezin gedacht wordt. Niet alleen ranja dus, maar ook koffie en thee. Daarnaast zijn er poffertjes, tosti’s, zoetigheid én, terug van weggeweest, de blagensnack! Een klein frietje met een snack, perfect voor hongerige blagen. Voor de ouders zijn er ook reguliere porties friet, hamburgers en diverse snacks verkrijgbaar.

Neem je blagen een dagje mee naar de Zwarte Cross!

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten