0
Zoeken Winkelmand 0

NIEUW: DE KROEGENSTRAAT OP DE ZWARTE CROSS

gepubliceerd op 11 juli 2022

Kroegen, de beste uitvinding sinds festivals. Wij hebben er een hele boel van op ons festival en je treft ze gebroederlijk zij-aan-zij in de knetternieuwe Kroegenstraat: jouw favoriete stamkroeg vind je naast een reeks hagelnieuwe kroegjes.

NIEUW: Speciaalbierencafé ‘Tied veur Grolsch’

Het allermooiste van bier drinken is dat het zo donders gezellig is. Agenda het raam uit, telefoon op stil, effe geen gezeik aan je kop en een weer tijd in je kameraden investeren. Een sterk verhaal opdissen, een mop tappen en lekker rondjes halen. Bij Speciaalbierencafé ‘Tied veur Grolsch’ mikken onze kameraden van Grolsch vol op het samenzijn: schuif een stoel bij aan de gigantische stamtafel buiten op het terras en houd het gesprek aan de gang met het bediscussiëren van de prikkelende stellingen op de bierviltjes. Proost!

NIEUW: Het Nachtkastje van EasyToys

De Zwarte Cross trekt vol optimisme ten strijde tegen betutteling, vertrutting en pretenties. Wij staan voor vrijheid, uitbundigheid, humor en gemoedelijkheid. EasyToys wil zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om te ontdekken, experimenteren en te genieten, zowel met anderen als met zichzelf. Zij vinden dat je trots mag zijn op wie je bent en dat taboes er zijn om te doorbreken. Het Nachtkastje is het resultaat van onze date met EasyToys.

Check het programma in het blokkenschema.

NIEUW: Starbucks IJskoffiebar

Raak je oververhit van het adembenemende uitzicht vanuit het reuzenrad of valt het afscheid van Tante Rikie je toch wat zwaarder dan gedacht? Kom dan even afkoelen in de Kroegenstraat met een ontiegelijk lekkere ijskoffie van Starbucks bij de ijskoffiebar. Even met een brainfreeze je hersenpannetje resetten: echt een momentje voor jezelf. Daarna kun je de (kroegen)tocht weer voortzetten!

VERNIEUWD: Café Harder!

Ken je dat gevoel? Je stapt een kroeg binnen en je voelt: dit is perféct. Met een fijne rock ’n roll soundtrack over de speakers, bandstickers 10 lagen dik op de toiletmuren en een vloer waar zoveel smurrie in is getrapt dat er een nieuwe levensvorm uit kan ontstaan.

Precies die vibe jaagt bij ons de kriebels over de pokkel. Samen met het Roeg en onze kameraad DJ de Rooie Jager is Café Harder! dit jaar getransformeerd tot een megagezellig, ruig rockcafé. Roeg Moto Co. is een motorkleding en -accessoiremerk met liefde voor vroeger: de degelijke en gewoon heel mooie shirts, truien, motorhelmen, handschoenen hebben een vintage uitstraling.

Past perfect bij de Zwarte Cross en Café Harder! in het bijzonder. DJ de Rooie Jager is een vriend van ons festival en hij is een ongrijpbare cult-DJ met een platenkast vol oude punk, hardrock, soul én piratenhits. Hij nodigt bevriende bands en DJ’s uit om te komen optreden in Café Harder!. Samen hebben wij de ongrijpbare sfeer van een lijpe (punk)rock ’n roll-kroeg gevat om het naar de festivalweide van de Zwarte Cross te brengen. Met op vrijdag o.a. de punkrocksensatie Stiff Richards uit Australie, op zaterdag o.a. Cloudsurfers, de allerbeste Nederlandse band van het moment en op zondag o.a. The Spades, de legendarische gajesband uit de achterbuurten van Eindhoven die weer tot leven is gekomen.

Check het programma in het blokkenschema.

Café de Schans

Een beetje ouwehoeren met je maten (m/v) in ’t stamcafé. Je kent het wel natuurlijk. Biertje van de tap, praatje met de kastelein, ouwe-jongens-krentenbrood, Nederlandse klassiekers schallen door de radio, vaste gasten op de kruk, de prijzenkast aan de muur, altijd weer diezelfde die aan het einde van de avond al ronkend met zijn hoofd op de bar ligt te kwijlen…

Eigenlijk is het sfeertje in Stamcafé De Schans precies hetzelfde. Gewoon ouderwetse gezelligheid, zoals in ’t dorp. Thuuskommen in de Kroegenstraat!

Check het programma in het blokkenschema.

Gaycafé De Kast

Kom d’r uut! Zo luidt de slogan van onze gaybar. Geaardheid is plotseling lekker relatief te midden van dit feestgedruis. He Ho Le Bi; iedereen is welkom om de diversiteit van de mens te vieren.

En geloof ons maar: divers zijn ze op de Zwarte Cross. Dus laat jezelf lekker gaan op de foute discobeats en waag een dansje met een van onze extravagante dragqueens op het podium! Rikie: “Ik bun hier opeens kats Bi!”

Check het programma in het blokkenschema.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten