0
Zoeken Winkelmand 0

Ook in 2021 geen Zwarte Cross vanwege coronavirus

gepubliceerd op 16 juni 2021

Met onmundig veel pijn in de pens en in het hart moeten we jullie melden dat we de Zwarte Cross 2021 definitief afgelasten. Onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen hebben een rol gespeeld bij het nemen van dit besluit. “Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoeker. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek.   

Het afgelopen jaar stond in het teken van hoop en tegelijk onzekerheid. Hoop toen duidelijk werd dat er een vaccin op de markt kwam, maar tegelijkertijd onzekerheid over het aantal leveringen, het vaccinatietempo, het waarborgfonds en het moment waarop grootschalige evenementen weer mochten plaatsvinden inclusief de maatregelen en vergunningseisen die daarmee gepaard gaan.

Ronnie Degen: “Op dit moment zitten we nog steeds in onzekerheid met betrekking tot het waarborgfonds en is ook onduidelijk welke maatregelen en vergunningseisen er genomen moeten worden bij een evenement als de Zwarte Cross. Zowel de Veiligheidsregio alsmede gemeente Oost Gelre hebben te kennen gegeven dat een mogelijke vergunning veel COVID gerelateerde disclaimers zal bevatten. Deze maatregelen maken het op het gebied van voorbereiding en uitvoering steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om eind september een grootschalig evenement zoals de Zwarte Cross te organiseren. Daarnaast is duidelijk geworden dat binnen de evenementenbranche een behoorlijke uitstroom van medewerkers is ontstaan, waarmee de inzet van cruciale functies op de Zwarte Cross niet gegarandeerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid van leveranciers met bepaalde materialen en hun tekorten aan personeel in dezelfde periode. Zonder deze voorzieningen en personele inzet kan de Feestfabriek niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement. Al deze grote uitdagingen tezamen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, hebben ons doen besluiten om – tot onze grote spijt – de Zwarte Cross in 2021 te annuleren.”

Zwarte Cross 2022
In 2022 vindt de Zwarte Cross plaats op 14 –15 – 16 – 17 juli.

Jouw reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor Zwarte Cross 2022
Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor de Zwarte Cross 2022. Deze zal plaatsvinden van 14 t/m 17 juli 2022. Mocht iemand om wat voor reden dan ook de kaarten willen restitueren dan is dit ook mogelijk via een restitutieformulier. De restitutieperiode loopt van 1 t/m 9 juli en het restitutieformulier staat vanaf 1 juli online op onze website. Er is een FAQ (Frequently Asked Questions + de antwoorden op die vragen) opgesteld met betrekking tot de kaarten.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten