0
Zoeken Winkelmand 0

Première documentaire over Zwarte Cross, Tante Rikie en Feestfabriek in Tuschinski!

gepubliceerd op 21 juli 2022

Zwarte Crossers!

Zijn jullie al een beetje bijgekomen? Wij nauwelijks. Het is vooral nog nagenieten van het prachtige weekend. En dat nagenieten gaat nog een mooi staartje krijgen, want op zondag 9 oktober gaat de documentaire ‘Zwarte Cross: Vaak Bu’j te Bang’ in première in Tuschinski! En daar kunnen jullie gewoon bij zijn.

Bijna drie jaar lang doken documentairemakers Floor van der Kemp en Lars Gierveld in onze wereld. Met open vizier volgden ze het – volgens hen – meest kleurrijke, krankzinnige, geprezen én onbegrepen festival van Nederland. Dit heeft geleid tot een film over een jongensdroom die begon met 1.000 bezoekers op een veldje in Hummelo en uitgroeide tot één van de grootste festivals van Europa met dit jaar 229.900 bezoekers.

Kaarten nu verkrijgbaar!

Kaarten voor de première zijn vanaf nu verkrijgbaar. Zoals het hoort bij de Zwarte Cross is deze première niet exclusief voor BN’ers, bobo’s en andere patjepeeërs, maar hebben jullie ook de mogelijkheid om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen. Uiteraard zullen alle hoofdrolspelers en medewerkers van de Feestfabriek ook aanwezig zijn bij dit nu al legendarische rode loper evenement. Kaarten bestellen kan via deze link.

Tot slot, ook goed om te weten: Drie jaar geleden hebben de makers contact gezocht met ons. De documentaire is met volledige medewerking van, en toegang tot, de organisatie gemaakt. Echter, de Feestfabriek is nadrukkelijk géén financieringspartner van de film om de onafhankelijkheid te borgen. Wij behalen ook geen enkel financieel voordeel of iets dergelijks uit deze film. Sterker nog, we hebben ‘m nog niet eens gezien! Aangezien het zo’n roerige tijd was, leek het ons mooi om de deuren open te zetten en te laten zien hoe het er bij ons achter de schermen aan toe gaat. Hopelijk zijn wij er op 9 oktober net zo blij mee als jullie en de makers.

Klik hier voor het persbericht.

UPDATE: Er ontstaat verwarring over de verschillende data. Dat snappen wij, want dat hadden wij ook! Dit klopt: de documentaire draait vanaf de première op 9 oktober exclusief in 25 Pathé bioscopen en is vanaf 24 oktober bij Videoland te zien. Dus ook iedereen die geen trek heeft om richting Amsterdam/Babylon af te reizen: zoek een leuke bioscoop bij jou in de buurt uit.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten