0
Zoeken Winkelmand 0

Tante Rikie presenteert: Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek

gepubliceerd op 16 november 2020

Vanaf aanstaande zaterdag, 21 november, is Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek verkrijgbaar als lees- en luisterboek. Na het eerste Achterhoekse kinderboek leek het onze festivaldirectrice mooi om hier een vervolg aan te geven en een nog toffer boek te maken. Het boek wordt a.s. zaterdag gelanceerd in de vorm van een drive-thru bij het festivalterrein van de Zwarte Cross. Bij één van de boeken wordt een Gouden Crosser-munt weggegeven, wat levenslang gratis toegang tot de Zwarte Cross betekent.

Schrijvers en illustratoren
Vele verhalen, gedichten, een liedje, raadsel een recept en tal van illustraties hebben samen voor een 116 pagina’s tellend boek gezorgd. Dankzij een stel eigenwieze köppe bi-j mekaar is Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek tot stand gekomen. Zowel de verhalen als illustraties kwamen overal vandaan: vanuit de Achterhoek tot Curaçao, New York en zelfs vanuit de Tour de France.

Deze schrijvers hebben meegedaan:
Giel Beelen, Sander Berendsen, Björn van der Doelen, Lars Gierveld, Ankh Gussinklo, Jelmer Gussinklo, Jelle van Gorkom, Arnon Grunberg, Gerda Havertong, Guus Hiddink, Hugo Hoes, Gijs Jolink, Siem en Luuk de Jong, Esther Kämink, Johan Kampman, Remko Keizer, Tim Knol, Vince van Leth, Joris Nieuwenhuis, Rocco Ostermann, Francien Regelink, Roel Salemink, Lonneke Sloetjes, Pattu Sprenkeler, Bert Wagendorp, Lisa Westerveld, Nadia Zerouali en Silvester Zwaneveld.

Deze illustratoren hebben meegedaan:
Maudy Alferink, Leonie Boschker, Ramon Bruin, Gezienus Bruining, Jelle Dreteler, Sander Esselink, Patrick Garritsen, Sterre Goedkoop, Rosalie de Graaf, Gerbert Greven, Joren Hans, Esther Kämink, Jodieke Kampman, Bart klein Goldewijk, Laila Meliani, Jordy Mellink, Herbert Minkhorst, Kris Mollink, Mark Muller, Marina Nijdeken, Mignon Nutseling, Jordy Rensen, Luuk Smees, Tijn Spekkink, Rutger Termohlen, Nina Winkel, Babs Wolbert en Marlies van Zoomeren.

Wil je meer weten over alle schrijvers en illustratoren? Check dan www.zwartecross.nl/kinderboek.

Wij willen voorkomen dat alle streektalen verdwijnen en dus ook het Achterhoeks. Wat volgens ons dan ook belangrijk is, is dat de taal gesproken blijft worden. Daar hopen we met dit boek een bijdrage aan te leveren.

Luisterboek
Niet alleen de verhalen en illustraties zijn nieuw, want er is namelijk ook een luisterboek-variant gemaakt van Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek. Je hoeft dus niet zelf in het Achterhoeks te (kunnen) sprekken, want dat wordt voor je gedaan. Iedereen kan zo horen hoe het dialect klinkt en de verhalen worden voor je voorgelezen als je dat wil. Ook leuk om te luisteren tijdens het koken, wandelen, klussen in de schuur of tijdens het autorijden. Wil je weten welke geniale (Achterhoekse) stemmen achter al deze verhalen zitten? Check dan www.zwartecross.nl/kinderboek.

Maak kans op levenslang gratis toegang tot de Zwarte Cross tijdens lancering
Zaterdag 21 november willen we niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan, want dat is de dag dat eigenlijk de wereldwijde kaartverkoop van de Zwarte Cross van start zou gaan. Daarom leek het ons een mooie dag om het boek te lanceren, in de vorm van een drive-thru. Voor de liefhebbers is het mogelijk om die dag tussen 12.00 en 16.00 uur het Achterhoekse kinderboek en andere merchandise te kopen bij het festivalterrein van de Zwarte Cross, bij Uitspatting de Besselinkschans (Heringsaweg 18 A, Lievelde). Onze festivaldirectrice zal deze dag ook aanwezig zijn om de eerste 100 boeken te signeren.

Maar dat is nog niet alles! Want tijdens de lancering wordt ook een Gouden Crosser-munt weggegeven. Hoe maak je kans? Kom naar de lancering, koop Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek en wie weet win jij wel LEVENSLANG gratis toegang tot de Zwarte Cross.

Tijdens de lancering zullen uiteraard de corona-maatregelen in acht worden genomen. Check alle maatregelen hieronder:

  • Er kan tijdens de lancering bij het festivalterrein enkel met pin betaald worden.
  • Je mag enkel met de auto door de drive-thru en het is dus ook niet toegestaan om uit te stappen.
  • Als je niet tot hetzelfde huishouden behoort mag je met maximaal 2 personen in één auto zitten.
  • Geadviseerd wordt om in de auto allemaal een mondkapje te dragen, met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar en personen die tot hetzelfde huishouden behoren.

Waar kan ik het boek kopen?
Vanaf aanstaande zaterdag is het leesboek verkrijgbaar voor € 12,95, zowel via onze webshop (www.zwartecross.nl/shop) als tijdens de lancering die plaatsvindt aankomende zaterdag. Het luisterboek wordt vanaf dat moment via Kobo aangeboden voor € 5,99. Meer info over de verkrijgbaarheid hiervan is vanaf a.s. zaterdag te vinden op www.zwartecross.nl/kinderboek.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we vertellen dat er volgend jaar een lesprogramma ontwikkeld wordt, dat we gratis gaan aanbieden aan scholen. Hierover later meer!

Wil je het persbericht lezen? Klik dan HIER.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten