0
Zoeken Winkelmand 0

Zwarte Cross 2020 geen doorgang vanwege coronavirus

gepubliceerd op 22 april 2020

LET OP: De restitutieperiode voor tickets is verlopen, deze liep tot 30-06-2020.

Beste Zwarte Crossers,

Helaas moeten wij jullie meedelen dat de Zwarte Cross 2020 geen doorgang zal vinden vanwege het coronavirus. De persconferentie van minister-president Rutte van gisteravond gaf ons als organisatie eindelijk duidelijkheid. Achter de schermen gingen wij er al wel voorzichtig vanuit, net als jullie waarschijnlijk, maar toch is het werkelijk verschrikkelijk spijtig…

Wat bevinden wij ons als aardbewoners in een ontzettend rare, verwarrende en spannende periode. Het is niet te bevatten wat er zich op dit moment afspeelt op onze planeet. Hoewel wij balen als een stekker (en dat is nog zachtjes uitgedrukt) is de Zwarte Cross nu niet het allerbelangrijkste. Hopelijk lezen jullie dit bericht allemaal in goede gezondheid. Mocht dat niet zo zijn, dan wensen wij jullie enorm veel sterkte en beterschap. Uiteraard wensen wij iedereen in jullie omgeving hetzelfde.

Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig
Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor de Zwarte Cross 2021. Deze zal plaatsvinden van 15 t/m 18 juli. Mocht je om wat voor reden dan ook je kaarten willen inleveren dan is dit ook mogelijk van 2 juni t/m 30 juni. Wij hebben een uitgebreide FAQ opgesteld met betrekking tot je kaarten. Deze vind je hieronder. Lees deze alsjeblieft goed door voordat je ons mailt. Mocht jouw vraag er echt niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Mocht je het vanaf vandaag wat rustig vinden op onze online kanalen: dat kan kloppen. We hebben besloten hier een stap terug te nemen tijdens de crisisperiode.

Wij wensen iedereen die op wat voor manier dan ook getroffen is door de gevolgen van het coronavirus enorm veel sterkte toe. Tot slot spreken wij graag een woord van dank en respect uit voor iedereen die werkt in de zorg. Niet normaal wat deze mensen voor indrukwekkende klus klaren. Daar valt een festival organiseren volledig bij in het niet. Grote klasse, petje af en dank jullie wel voor jullie onmetelijke inzet!

Namens al onze medewerkers: Hou je taai en het allerbeste. Hopelijk tot in 2021 en dan knappen we er dubbel zo hard op!

Feestfabriek Alles Komt Goed BV

FAQ

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over deze uitzonderlijke situatie. Daarom hebben we een FAQ gemaakt, waarin diverse veelgestelde vragen al beantwoord worden. Lees ‘m dus goed door en kijk of het antwoord op jouw vraag ertussen staat!

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via één van de volgende officiële communicatiekanalen:

  1. Facebook privébericht Zwarte Cross
  2. Instagram privébericht Zwarte Cross
  3. E-mail: info@feestfabriek.nl
  4. Telefoon: 0575 – 468080

Algemeen

De Zwarte Cross 2020 gaat dus niet door. Wanneer kan ik dan wel weer naar jullie festival?
We gaan de ‘schade’ dubbel en dwars inhalen op 15 – 16 – 17 – 18 juli 2021!

Ik heb kaarten voor de Zwarte Cross 2020. Kan ik daarmee volgend jaar naar de Zwarte Cross?
Jazeker, de kaarten die jij nu in je bezit hebt zijn volgend jaar geldig. Of je nou een dag-, camping-, camper/caravan-, Grasnapolsky of Rennerskwartier-kaart hebt. Trek je niets aan van de datum die erop staat, want je vliegt er gewoon mee door de entreepoorten in 2021. Restitutie aanvragen is ook een optie, lees daarover onderstaand meer. LET OP: Heb je Rennerskwartier-kaarten? Scroll dan verder naar beneden op deze pagina voor informatie voor jou!

Ik heb geen kaarten voor de Zwarte Cross 2020, maar wil wel graag in 2021 naar jullie festival. Kan ik daar straks nog kaarten voor kopen?
Zoals het er nu naar uitziet, is met het annuleren van een uitverkochte Zwarte Cross 2020 ook direct de editie van 2021 uitverkocht. Alle kaarten blijven immers geldig voor de volgende editie.

Wat doen jullie dan met tickets die terugkomen in de restitutieperiode?
Na afloop van de restitutieperiode maken we de balans op en kijken we hoe we omgaan met de tickets die zijn geretourneerd. We kunnen nog niks zeggen over wat voor aantallen dit zal gaan. Meer informatie daarover volgt dan ook na afloop van de restitutieperiode.

Ik ben speciaal voor de voorverkoop van 2021 lid geworden van de Harder!-fanclub. Heb ik daar nog wat aan? Kan ik mijn lidmaatschapsgeld terugkrijgen?
Zoals hierboven wordt aangegeven, is met het geldig blijven van de kaarten van 2020 momenteel de editie van 2021 uitverkocht. Je hebt zeker nog wat aan je lidmaatschap, want je krijgt drie keer per jaar het Zwarte Cross-fanclubmagazine thuisgestuurd en er zitten toffe leden-voordelen aan te komen voor onze webshop. Geld terugkrijgen voor een afgesloten lidmaatschap is niet mogelijk, je kunt wel opzeggen via harder@zwartecross.nl.

Zetten jullie het programma van dit jaar door naar 2021?
Welke geplande programma-onderdelen en optredens verplaatst kunnen worden naar volgend jaar, wordt de komende periode onderzocht. Dat geldt ook voor het afscheid van Tante Rikie.

Ik heb dag-, camping-, camper/caravan- en/of Grasnapolsky-kaarten

Kan ik mijn geld terugkrijgen voor mijn tickets en zo ja, vanaf wanneer en hoe werkt dat?
Als je echt het risico wilt lopen om ons epische feest in de Schans mis te lopen volgend jaar, dan kun je restitutie aanvragen voor je kaarten. Dat kan alleen voor kaarten die je zelf gekocht hebt, dus géén vrijkaarten of gewonnen kaarten. Restitutie aanvragen kan vanaf dinsdag 2 juni t/m dinsdag 30 juni. Het formulier dat je daarvoor kunt gebruiken, zullen we t.z.t. online zetten. LET OP: Deze moet je accuraat en volledig invullen! Ook de borg voor camper/caravan- en Grasnapolsky-tickets krijg je teruggestort.

Ik heb een bestelling met meerdere tickets, maar wil niet voor al die tickets mijn geld terug. En nu dan?
In het restitutieformulier vul je alleen de barcodes in van de tickets waarvoor je restitutie wilt aanvragen. Voorbeeld: je hebt vijf dagkaarten. Voor drie wil jij het geld terug en de andere twee wil je bewaren voor volgend jaar. Dan vul je van de drie tickets die jij wilt annuleren, de barcodes in. De andere twee vul je niet in. Je ontvangt dan: a) je geld terug voor die drie tickets en b) een nieuwe downloadlink met de twee kaarten die nog geldig zijn voor de Zwarte Cross 2021.

Wanneer heb ik dan mijn geld terug?
Als de periode voor het aanvragen van restitutie voorbij is, gaan we alles verwerken. Dan heb je uiterlijk 17 juli het geld weer op je rekening.

Ik heb een jeugdkaart (t/m 15 jr.) maar ben tijdens de Zwarte Cross 2021 al 16. Wat nu?
Geen probleem. Als jij kunt aantonen met je ID dat je 16 jaar oud bent ten tijde van de Zwarte Cross 2021, kom je met die kaart gewoon het festival op.

Mijn kind is nu nog onder de 1.40m en zou gratis naar binnen mogen, maar volgend jaar niet meer. Wat nu?
Toch even kijken of je, via TicketSwap, nog aan een jeugdkaart kunt komen voor je kind. De grens van 1.40m blijft namelijk ook volgend jaar staan.

Ik heb mijn kaarten gekocht via TicketSwap. Hoe zit dat dan met mijn kaarten?
TicketSwap is onze officiële ticketpartner en daarom blijven ook deze kaarten geldig voor de editie van 2021. Wil je toch liever je geld terug? Dan kun jij ook gebruikmaken van ons restitutieformulier van 2 juni t/m 30 juni. Deze komt t.z.t. online. Geef in het formulier dan aan dat je je kaarten hebt gekocht bij TicketSwap. De terugbetaling verloopt vervolgens ook via TicketSwap, volgens hun eigen betalingstermijn. Je krijgt de oorspronkelijke ticketprijs van de ZC-ticket teruggestort, dat bedrag staat vermeld op jouw ticket.

Ik heb mijn kaarten op een andere manier verkregen, bijvoorbeeld via Marktplaats, ViaGogo of een vriend(in). Krijg ik mijn geld terug?
Helaas. Alleen onze eigen ticketshop en TicketSwap zijn officiële verkoopkanalen. Vanuit die kanalen weten wij wie de koper is en welke (bank)gegevens daaraan gekoppeld zijn. We verzorgen daarom ook alleen restitutie voor kaarten die via deze kanalen gekocht zijn.

Ik heb een dagkaart, maar kan niet op de nieuwe datum. Kan ik deze inwisselen voor een andere festivaldag?
Nee helaas, de Zwarte Cross 2020 was uitverkocht. Aangezien de tickets geldig blijven voor de Zwarte Cross 2021, betekent het ook dat momenteel die editie ook uitverkocht is. Er kan daarom niet geruild worden tussen festivaldagen. De enige optie om 100% veilig je kaarten te verkopen en de gewenste nieuwe kaarten te kopen, is via onze partner TicketSwap.

Kan ik – ook na de restitutieperiode – nog steeds TicketSwap gebruiken om mijn kaarten te verkopen?
Jazeker, TicketSwap is onze partner en het is daarom 100% veilig en betrouwbaar om hier Zwarte Cross-tickets te verkopen en/of kopen. Je kunt TicketSwap gewoon blijven gebruiken tot Zwarte Cross 2021 en alle ZC-tickets van 2020 die hierop aangeboden worden, zullen in 2021 geldig zijn.

Ik heb een FestiTent geboekt voor op de Zwarte Cross-camping. Wat gebeurt er met die boeking?
FestiTent biedt daarvoor verschillende opties. Zo kun je je boeking kosteloos doorzetten naar 2021, zodat je dan alsnog fijn in je FestiTent kunt duiken op onze camping. Ook restitutie is een optie. Dit verloopt echter allemaal via Festitent, we verwijzen je daarom ook door naar hun website voor meer informatie. Contact opnemen met FestiTent kan via info@festitent.nl.

Ik heb Rennerskwartier-kaarten en doe mee aan de cross

Ik doe (met een team) mee aan één van jullie crossklassen. Wat gebeurt er met onze Rennerskwartier-kaarten?
Die blijven geldig voor de Zwarte Cross 2021, net als de inschrijving en inzending van jouw team voor je huidige crossklasse.

Kunnen we ook ons geld terugkrijgen en ons terugtrekken als team voor de Zwarte Cross 2021?
Ja, dat kan ook. Je kunt je alleen als compleet team terugtrekken. Niet per rijder of helper. De optie is dus alleen om óf met het hele team door te gaan, óf om het complete team terug te trekken en alle kaarten (rijders + helpers) van het team te annuleren. Wil je restitutie aanvragen voor jouw team? Stuur dan een mail naar inschrijvingen@feestfabriek.nl en vermeld je teamnaam, bestelcode en contactgegevens van de rijder.

Wij hebben kaarten voor de cross 2020 en willen graag deelnemen in 2021, maar met een ander idee voor een voertuig. Kan dat?
Als je plotseling inspiratie voor een geniaal nieuw idee hebt, dan mag je een nieuw idee inzenden. Dat kan tot uiterlijk eind november 2020 via inschrijvingen@feestfabriek.nl. De crossklassen zullen niet gewijzigd worden voor 2021.

Vragen over het restitutieformulier

Het restitutieformulier is hier vanaf 2 juni te vinden. Van 2 juni t/m 30 juni kan er gebruik van worden gemaakt.

Waarom moet ik het IBAN-nummer invullen waarmee de oorspronkelijke bestelling is betaald en het e-mailadres waarop de bestelling is geplaatst?
Dit is ter controle, zodat niemand anders dan de kaartkoper zijn of haar geld kan terugvragen.

Waar vind ik mijn bestelcode?
Die vind je terug in de e-mail met jouw tickets die je van ons ontvangen hebt, of op je bankafschrift.

Ik heb het restitutieformulier ingevuld, maar geen bevestigingsmail gehad. Is mijn aanvraag wel doorgekomen?
Je ontvangt geen e-mail ter bevestiging. Als je na het invullen van jouw formulier een bevestigings-scherm hebt gezien, waarop staat dat je aanvraag succesvol verzonden is, dan kun je ervan uitgaan dat je verzoek in goede orde is ontvangen.

 

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten