0
Zoeken Winkelmand 0

Zwarte Cross 2024 krijgt gigantisch nieuw Hoofdpodium met publiek, stunts én kermisattracties!

gepubliceerd op 03 juli 2024

De Zwarte Cross transformeert al het goede van een dorpskermis tot hagelnieuw hoofdpodium: livemuziek, twee reuzenraderen, een glijbaan en de fameuze Globe of Death veranderen in één gigantisch schouwspel van licht, geluid en beweging. Het reusachtige bouwwerk van 170 meter breed, 35 meter hoog en met een totale oppervlakte van 4600 vierkante meter, wordt absoluut de eyecatcher van de aankomende editie van het grootste festival van Nederland.

De grens tussen artiest en publiek is bewust vertroebeld: bezoekers zijn welkom óp het podium om shows van dichtbij te ervaren. Zo versmelten band, publiek en podium op de Zwarte Cross. Ondertussen draaien de reuzenraderen hun rondjes links en rechts van het podium met publiek dat zicht heeft van bovenaf, terwijl in de Globe of death stuntmannen de grenzen van de zwaartekracht verkennen. De Helter Skelter, een glijbaantoren, is een spectaculaire toevoeging op het geheel en ook voor publiek toegankelijk.

Het decor telt op tot 5500 vierkante meter en 150 speakers, 380 LED panelen, 300 lampen en 26 vlammenwerpers zorgen ervoor dat iedere act een weergaloze show kan neerzetten. Het geheel tikt af op 650.000 kilo materiaal, is opgebouwd uit niet minder dan 27500 onderdelen, waaronder 35 kilometer aan stalen buis. Dit alles wordt vervoerd in welgeteld 45 trailers. Het megaproject vraagt op dit moment alles van de tekenkamer, materiaalplanning en de harde werkers op het veld. Maar dankzij onvervalste Zwarte Cross-magie en twee bussen WD40 ‘Zwarte Cross Edition’ hebben we alle vertrouwen in de afronding.

Zie hier de allereerste schets van het nieuwe podium. Hoe het er in het echt uitziet, zie je op de Zwarte Cross! Enne, hoe we dit alles met gepast spektakel gaan openen? Dat hoor je binnenkort…

Wil je het nieuwe Hoofdpodium met je eigen ogen zien? Er zijn nog steeds kaarten voor donderdag 18 juli (al is meer dan 93% al de deur uit)!

Naar de ticketshop
Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten