0
Zoeken Winkelmand 0

Zwarte Cross Open biedt kans op deelname aan de Zwarte Cross

gepubliceerd op 19 december 2023

Vijf kwalificatiewedstrijden verspreid over het land, van maart tot en met juni, bepalen het deelnemersveld van de Zwarte Cross.

Na diverse jaren te hebben meegedraaid als competitiewedstrijd gaat de Zwarte Cross in 2024 verder als opzichzelfstaand motorcrossevenement voor alle licentiehouders. Deelnemers kunnen het tot de Zwarte Cross schoppen met de Zwarte Cross Open, landelijke kwalificatiewedstrijden en halve finale. 40 rijders kunnen uiteindelijk meestrijden in de finales op 19, 20 & 21 juli in Lichtenvoorde.

Alle rijders die in het bezit zijn van een KNMV-licentie kunnen deelnemen aan de wedstrijden. De KNMV komt rijders die alleen een MON-licentie hebben tegemoet door hen voor de Zwarte Cross Open een gratis KNMV-dagpas aan te bieden. Er zijn vijf kwalificatiewedstrijden en halve finales. Rijders die tijdens de kwalificatie in de top-15 eindigen gaan door naar de halve finale. Deelnemers mogen aan meerdere kwalificatiewedstrijden deelnemen om te proberen de halve finales te bereiken. De wedstrijden zijn dus niet ingericht als kampioenschap. Vanuit de halve finale gaan er maximaal 40 rijders door naar dé Zwarte Cross. De rijders die zich kwalificeren moeten deelnemen aan de halvefinalewedstrijd om de laatste stap te zetten richting de Zwarte Cross.

Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, geeft bij monde van Rinaldo Klein Bleumink aan blij te zijn met deze nieuwe opzet. “Motorcrossers in alle delen van het land kunnen zo hun kans pakken om zich te plaatsen voor de Zwarte Cross. We hopen hiermee een beter deelnemersveld en gelijkere kansen in de kwalificatie te bewerkstelligen. Wij danken de clubs die meewerken aan deze nieuwe opzet. Alle zeven wedstrijden zullen worden georganiseerd onder de vlag van de KNMV, waarbij MON licentiehouders gratis een dag-licentie krijgen vanuit de KNMV. Zo is er dus gelijkheid voor alle motorsporters en dat stellen we zeer op prijs. We gaan ervoor om de sport én de deelnemers niet alleen op de Zwarte Cross maar ook in deze aanloopperiode een mooi platform te bieden en kijken erg uit naar 2024!”

Deelnemende klassen
Het evenement wordt ingedeeld in dezelfde klassen als voorgaande jaren op de Zwarte Cross, namelijk 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames. Voor de 85cc zijn zowel kleine als grote wielen toegelaten. Ook de dagindeling op de Zwarte Cross blijft gelijk. Vrijdag 19 juli: 50cc en 125cc, zaterdag 20 juli: 250cc en 500cc, en zondag 21 juli: 85cc en de Dames.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten