0
Zoeken Winkelmand 0

Zwarte Cross verwelkomt in 2024 ook dagbezoekers op donderdag

gepubliceerd op 03 november 2023

We hebben al her en der aangekondigd dat we ermee bezig waren, maar nu is het dan echt een feit: de Zwarte Cross krijgt er een extra festivaldag bij! In 2024 wordt de donderdag, waarop de Zwarte Cross traditiegetrouw haar campingbezoekers verwelkomt, een echte en royaal gevulde festivaldag met stunts, muziek en theater. Het festival zal deze dag ook voor dagbezoekers geopend zijn.

Omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen bieden om mee te genieten van het festival, willen we de Zwarte Cross graag toegankelijk maken voor een groter publiek. Meer zielen, meer vreugd, meer feest, meer Zwarte Cross! Qua ruimte is er op dit moment echter weinig mogelijkheid om het terrein groter te maken. Daarom gaan we komend jaar het programma en daarmee het aantal bezoekers op de donderdag uitbreiden. Dat betekent dat het gehele festivalterrein in de namiddag van de donderdag zal openen. De crossbaan en het Blagenparadijs vormen een uitzondering: deze gaan op vrijdag open.

De uitbreiding heeft als positief effect voor de bezoeker dat we de ticketprijzen relatief laag kunnen houden. Dankzij het grote aantal bezoekers is de Zwarte Cross een van de goedkoopste festivals van Nederland. De dagkaarten voor de donderdag worden iets voordeliger dan de overige dagkaarten: € 37,50, waar een dagkaart voor vrijdag, zaterdag of zondag € 47,50 kost. Dit komt omdat de begintijd op donderdag wat later is. Er zijn ook jeugdkaarten beschikbaar voor € 12,50 (voor de overige dagen kosten deze € 15,00). Kinderen kleiner dan 1.40 meter mogen zoals altijd gratis naar binnen.

Om verkeersdrukte zoveel mogelijk te spreiden, gaat de camping net als het Rennerskwartier vroeg in de ochtend al open. Campingbezoekers krijgen er met deze nieuwe uitbreiding een (bijna) volledige extra festivaldag bij voor een vergelijkbare ticketprijs van € 180,00. Het Walhalla blijft overigens ook in 2024 exclusief voor de campingbezoeker. Bovendien zal het Walhalla donderdag in de ochtend al opengaan.

De kaartverkoop voor de volgende Zwarte Cross-editie begint dit jaar op 18 november om 11.00 uur. Vanaf 4 november kunnen deelnemers aan de crossklassen zich inschrijven en op 11 november is de kaartverkoop voor leden van Harder!, de fanclub van de Zwarte Cross. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2024.

Terug naar overzicht
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten
andere nieuwsberichten