0
Zoeken Winkelmand 0

Ibrahim en Farhaan

Lees hier de blogs van:

Naam: Ibrahim en Farhaan Abdi Ali (broers)
Sport: Atletiek
Geboortedatum: 01-01-2001 en 04-04-2004
Afkomstig uit: Groenlo

Ibrahim: Facebook  |  Instagram
Farhaan: Instagram

Facebook | Instagram | YouTube

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

13-03-2020: Ibrahim - Rusten is ook trainen

In mijn vorige blog heb ik geschreven over mijn trainingsstage in Portugal. In het heerlijke zonnetje van de Algarve heb ik goed kunnen trainen. Zo goed zelfs dat mijn trainer vond dat ik wel mee kon doen met het Nederlands Kampioenschap Cross, afgelopen 1 maart. Supertof natuurlijk om mee te doen.

De crosswedstrijd ben ik rustig gestart en ben rustig gaan door versnellen gedurende de race. Op ongeveer de helft van de wedstrijd, na een kilometer of 4, was mijn tank op en kon ik niet meer vooruit komen. De eerder ingehaalde concurrenten kwamen mij weer voorbij en mentaal knakte ik. Iets wat je in zo’n situatie nooit moet doen is uitstappen. Toch kon ik het niet meer opbrengen om door te lopen. Ik ben uitgestapt op het NK Cross.

Na het NK Cross voelde de training niet goed. Mijn trainer en ik denken dat dat komt door de harde trainingen die we hebben gedaan na mijn hoogtestage. In Ethiopië heb ik heel veel lange duurlopen op hoogte gedaan en ben bij thuiskomst te hard gaan trainen. En dat terwijl mijn trainer me nog zo gezegd had om na een hoogtestage 10 dagen rustig aan te doen. Nu ben ik erg vermoeid en heb de trainingen heel rustig weer opgestart.

Ik ga nu vijf weken lang rustig trainen om weer snel fit te worden voor de trainingen gericht op het baanseizoen. Insha Allah.

13-03-2020: Farhaan - NK Cross

Nadat ik me de afgelopen periode goed had voorbereid op de Nederlands Kampioenschappen Cross, viel me het erg tegen. Ik ging positief naar het NK Cross toe en had er veel zin in. Na het opwarmen was het tijd om te starten, 6 km door modder en zand. Het parcours was zwaar vanwege de regen die er was gevallen de afgelopen dagen. De eerste paar 100 meter voelde goed, maar opeens na ongeveer 600 meter kwam de pijn in mijn been weer opzetten. Dit kon mij toch niet gebeuren dacht ik! Ik heb geprobeerd een knop om te zetten, maar de pijn werd steeds erger. Mijn trainer zag het gebeuren en gaf aan dat ik uit de wedstrijd moest stappen voordat de blessure nog erger werd. Ik heb de wedstrijd toch uitgelopen en heb veel concurrenten voor moeten laten gaan, maar ook een aantal achter mij kunnen laten. Het zit niet in mijn karakter om op te geven, ik wil doorgaan tot ik er bij wijze van spreken bij neer val. Ik heb dromen en doelen waar ik aan werk en om dit te bereiken. Ik moet van me zelf doorgaan en pas opgeven als er geen andere mogelijkheid is. Ondanks dat ik er van baal, moet mijn seizoen eigenlijk nog beginnen. Daar houd ik me aan vast en ga ik voor. Van tegenslag valt te leren en dat ga ik doen. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat geldt voor iedereen en ook voor mij. Samen met de mensen om mij heen, ga ik me voorbereiden op het atletiek seizoen.

Afgelopen week heb ik geluncht met Gijs Jolink. We hebben gezellig gekletst en lekker gegeten. De tijd ging erg snel. Tenslotte gaf hij me goede adviezen over het leven. Ik zal hier aan terugdenken op de momenten dat ik het nodig heb.

28-02-2020: Ibrahim - Trainingsstage Portugal

Na twee weken hoogtestage in Ethiopië ben ik nu op trainingsstage in Portugal. Op donderdag 20 februari zijn mijn teammaatje en de trainer van loopband Gelderland naar Portugal gegaan. In de Algarve zie je veel atleten rond deze tijd van het jaar. Het is hier qua temperatuur erg lekker; niet te warm en niet te koud. Daarnaast kun je op trainingsstage jezelf helemaal focussen op trainen, slapen en rusten voor de volgende training.

De combinatie van mijn hoogtestage in Ethiopië, waar ik veel lange duurlopen heb gedaan, en de trainingsstage op zeeniveau in de Algarve is ideaal. Ik kan nu vanuit een goede basis (veel duurtrainingen) werken aan mijn snelheid op de atletiekbaan. Dit moet resulteren in een goede start van het atletiekbaan-seizoen in april.

Een hoge klassering halen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in het baanseizoen is het doel. Met alle trainingen die ik nu aan het doen ben heb ik het gevoel dat ik er een mooi baanseizoen van ga maken.

28-02-2020: Farhaan - Vorm zit tussen de oren

‘Vorm zit tussen de oren’, althans volgens Willem van Hanegem. Voor een gedeelte heeft hij gelijk. In de afgelopen maanden heb ik zware trainingen afgewerkt waardoor ik tijdens de wedstrijden me niet sterk voelde. Ik was uit vorm, althans dat dacht ik. De afgelopen weken heb ik meer rust gehad en ik merk dat ik nu echt sterk ben. Ik ben in vorm en dat komt met het oog op het Nederlands Kampioenschap Cross dat volgende week plaatsvindt goed uit. Ik ben één van de favoriete voor een podiumplaats. Met minder neem ik geen genoegen!

Ter voorbereiding op het NK heb ik op zaterdag 15 februari 2020 meegedaan aan de Beko Jutberg trail, georganiseerd door AV Gelre. De wedstrijd was voor mij een training. Lekker door de bossen van de Veluwezoom crossen, heuvel op, heuvel af. Wat een gave trail was dat en als kers op de taart ging ik er vandoor met de winst.

Nu staat alles in het teken van de voorbereiding op het NK. Slapen, rusten, sportmassage, gezond eten en schoolopdrachten maken. In mijn volgende blog kun je lezen hoe het Nederlands kampioenschap is gegaan.

14-02-2020: Ibrahim - NK 10 km afgelast

Zes mooie goede weken trainen op hoogte in Ethiopië zitten er op! Vorige week vrijdag ben ik teruggevlogen. Ik had heel veel zin in het Nederlands Kampioenschap 10 km in Schoorl. Vanaf Schiphol ben ik direct met de trein naar Bergen doorgereden. Daar kreeg ik al snel in de gaten dat de aangekondigde storm ook voor problemen kon gaan zorgen bij het NK 10 km. Eerst werden op zaterdag de starttijden voor de langere afstanden vervroegd. Vervolgens werd op zondagochtend helaas besloten de wedstrijd helemaal af te lassen. Erg jammer, want ik had speciaal mijn trainingsprogramma afgestemd op deze wedstrijd. Achteraf bleek het besluit van de organisatie terecht, want het duingebied werd zwaar getroffen door de storm.

Nu ga ik met mijn trainer bekijken welke wedstrijden er op de kalender staan en waar ik mijn goede vorm kan laten zien. De volgende keer lees je hier meer over.

SCROLLEN