0
Zoeken Winkelmand 0

Melissa Peperkamp

Lees hier de blogs van:

Naam: Melissa Peperkamp
Sport: Snowboard
Geboortedatum: 22-04-2004
Afkomstig uit: Zelhem
Behaalde doelen: 2e plaats Slopestyle Youth Olympics, 3e plaats Big Air Youth Olympics, 5e plaats World Cups, 6e plaats World Champions, 10e plek Slopestyle en Nederlands kampioen Slopestyle & Big Air

Website | Facebook | Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

17-05-2024: Eindelijk niet meer het enige meisje in TeamNL

Hi iedereen,

Ik heb al lang niet meer verteld. Ik heb de laatste twee maanden van het seizoen nog kunnen meedraaien. Mijn knie was weer helemaal hersteld en ik mocht alles weer doen gelukkig. Waar bestonden de twee maanden uit? Het was twee weken trainen en de rest was eigenlijk wedstrijden. Twee World Cups en twee Europa Cups, wat super goed ging. De eerste World Cup ben ik 6e geworden en de tweede 12e. Super dus. Nu is het voorbij en zitten we volop in het zomerseizoen, waarbij we veel krachttraining doen. We gaan dit jaar ook veel naar de airbag toe in Oostenrijk om de nieuwe trucs voor het nieuwe seizoen weer te kunnen verbeteren op de sneeuw, dus heb daar veel zin in. Over 2 weken gaan we voor het eerst erheen.

Het leukste is dat ik niet meer het enige meisje ben in TeamNL. Romy van Vreden is erbij gekomen een paar weken geleden, dus dat is superfijn. Nu kan ik eindelijk alles delen en leuke dingen doen, met iemand waar je het heel gezellig mee hebt. Dus ik ben superblij dat ze erbij is gekomen. Veel leuker trainen en op het snowboard heb je eindelijk een sparpartner met wie je van elkaar kan leren. Dus dit houdt me tot augustus wel weer bezig😊 Daarna mogen we weer naar de sneeuw, maar ik spreek jullie daarvoor nog wel met een mooie update.

Ik spreek jullie later weer!

Groetjes Melissa

14-03-2024: Van kinderpiste tot Olympische Spelen

Even voorstellen: ik ben Melissa Peperkamp. Door de week woon ik op Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar ik mijn dagelijkse trainingen volg als ik in Nederland ben. Hiernaast volg ik nog een MBO-zorgopleiding. Daarnaast ben ik eigenaar van een bedrijf, By MP Headwear.

Als klein meisje ging ik altijd mee met mijn ouders naar de sneeuw. Tussen de benen van mijn vader ging ik op hele kleine skietjes de berg af. Dit vond ik echt geweldig en het mocht van mij nog wel veel harder dan dat mijn vader ging.

Toen ik 6 jaar was wilde ik weleens een snowboard proberen. Ik kreeg een privéles in Zwitserland en ik snowboardde gelijk de kinderpiste af naar beneden. Zo is het allemaal begonnen. Ik leerde de basis en maakte heel veel uren in de indoorhallen van Nederland. Later ging ik samen met mijn moeder naar “waar er maar sneeuw lag” in Oostenrijk, Duitsland, Italie, Zwitserland. Hier deed ik mee aan leuke kleinschalige wedstrijdjes en hoe klein ik ook was, ik stond altijd op het podium. Niet veel later deden we mee aan wat grotere wedstrijden zoals de Europacups en hier werd ik gespot door TeamNL. Toen begon het allemaal wel heel serieus te worden. En ik vond dit geweldig. De reizen waren ver en heel leerzaam. Ik ontwikkelde me enorm snel. Dat moest ook wel want het niveau van de wereldtop ligt hoog.

Niet veel later deed ik mee aan de World Cups en daar presteerde ik boven verwachting. Ik heb in 2020 mee gedaan aan de Youth Olympics en daar heb ik zilver en brons mee naar huis genomen. Hier was ik heel trots op en het motiveerde mij om nóg meer uit mijzelf te halen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Ik heb hier echt keihard voor gewerkt waar ik nu sta en ik ben er nog lang niet. Er zit nog zoveel meer in mij en ik ga er alles aan doen om dit eruit te halen. Zonder alle steun die ik krijg van diverse merken (Bolle, Roxy, K2 snowboards, by MP Outdoor, Bender) had ik niet gestaan waar ik nu ben.

Door alle steun en het harde werken mocht ik twee jaar later mee doen aan de Olympische Spelen in Beijing. Er hebben zoveel mensen naar me gekeken, zoveel lieve berichten gehad, was zo’n gave ervaring. Zeker wat ik daar heb behaald. Ik ben uiteindelijk op slopestyle 13e geworden, wat al een hele prestatie was. Maar bij de big air werd het nog leuker. Ik ben daar uiteindelijk 6e geworden. Zo blij dat ik mijn runs zo goed heb neergezet op het juiste moment. Buiten dat was de ervaring echt heel gaaf. Op naar de volgende😊

Ik streef naar om hopelijk altijd de beste, net iets sterker te zijn. Mijn focus ligt hoog op het moment dat ik moet presteren. Ik hoop dit gevoel nog heel lang vast te kunnen houden en voor Nederland op mijn best te mogen presteren.

11-01-2024: goede voornemens in de Zwitserse sneeuw

Hey iedereen,

Ik hoop dat iedereen een fijne kerst/oud en nieuw gehad heeft.

Ik hoop dat iedereen fijne goede voornemens heeft voor 2024. Mijn persoonlijke goede voornemens zijn:

  • weer goed terugkomen met snowboard na mijn knieblessures
  • meer leren over goede voeding
  • meer progressie maken in de gym
  • goede motivatie voor school.

Maar even wat anders: hoe gaat het met mij? Eigenlijk heel goed. Ik ben druk bezig om mijn knie zo sterk mogelijk te maken voor we weer de sneeuw in gaan. Dat gaat supergoed, daarom ben ik op dit moment ook in Zwitserland om weer de eerste meters te maken in de sneeuw. Dus dat is superfijn dat het weer een stapje vooruit gaat. Ik heb 22 januari de eindtest en als die goed is mag ik 29 januari weer de sneeuw in om op te gaan bouwen met springen en railen. En dan hopelijk weer zo snel mogelijk op topniveau te komen. Dus we gaan daarvoor. De laatste stapjes maken en daarna weer kunnen doen wat ik het liefst doe.

Dit was het weer voor deze keer, tot de volgende keer!

Melissa

24-11-2023: tricks oefenen op het droge

Hey iedereen,

Het is al lang geleden dat ik wat geschreven heb. Maar hier ben ik weer, ja wat kan ik kan vertellen. Ik heb na de Spelen nog wat tripjes gehad, ongeveer 3 weken nog in de sneeuw. Toen zijn we eigenlijk gelijk met het zomerprogramma begonnen. Dat houdt in gewoon lekker krachttrainen en conditie opbouwen, om weer helemaal fit te worden voor de winter en zo goed mogelijk de winter door te komen. Hier bij hoort ook droog trainen. Wat bedoelen we daarmee? De dry slope is een airbag waarop je makkelijk nieuwe tricks kan oefenen. Dat is voor ons wat makkelijker om nieuwe grote tricks te leren.

Maar jullie zullen wel denken, heb je geen vakantie gehad? Maar ja dat heb ik zeker gehad, heb 3 weekjes vakantie gehad, waarbij ik gewoon lekker veel gewakeboard heb en leuke dingen gedaan heb met m’n vriendin. Want door zoveel weg te zijn zie ik mijn vriendin ook niet heel vaak dus dan is het leuk dat ik nu wel tijd heb om met haar door te brengen. Maar vorige week is de training weer begonnen. Nog 2 weekjes krachttrainen en dan begint ons seizoen weer. Nu alweer heel veel zin in. Om lekker weer de sneeuw in te gaan en op het board te staan. Weer volle bak met veel plezier weer tegen het nieuwe seizoen aan.

Ik spreek jullie later weer!

Groetjes Melissa

21-09-2023: Interview

Freestyle snowboarder Melissa Peperkamp is pas 19 en draait al vijf jaar op hoog niveau mee op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Voor haar begint het wintersportseizoen al in augustus. Hoe bereidt zij zich voor op de sneeuw en haar wedstrijden?

Hoe begint jouw wintersportseizoen?
“Mijn winterseizoen loopt van augustus tot eind april. Ik begin dan met de eerste weken sneeuw in Australië of Nieuw-Zeeland. Ik doe daar ook aan oefenwedstrijden mee. Terug in Nederland heb ik een weekje vrij en ga ik me verder fysiek voorbereiden op de eerste wedstrijden in oktober.”

Hoe ziet het echte seizoen er dan uit?
“Het World Cup-circuit begint in december. Dat loopt tot en met maart, en je trekt van World Cup naar World Cup. Ik doe er vaak meerdere in één reis, bijvoorbeeld Amerika en Canada. Daarna ben ik even thuis en ga weer door naar bijvoorbeeld Laax in Zwitserland. In die vier maanden ben ik hooguit een week of twee à drie thuis. Eind april, begin mei zijn de laatste wedstrijden. Ook het EK valt eind april en dat is een superleuke afsluiter van het seizoen. Dan nog even relaxed snowboarden en richting de zomer.”

In de zomer zit je vast ook niet stil.
“Nee, dan train ik op Sportcentrum Papendal drie keer in de week op kracht, drie keer conditie en drie keer op de trampoline. En ik train in België op de airbag, dat is een schans met een dik kussen erachter. Ook ga ik veel wakeboarden, dat doe ik achter een touw op zo’n baan.”

Heb je veel last van stress voor een wedstrijd?
“Ja, maar dat helpt me juist om het beste uit mezelf te halen. Ik ben juist bang als ik geen spanning voel! Ik ga altijd voor het beste resultaat, maar in onze sport heb je ook te maken met de jury. Ik maak een plan hoe ik mijn run wil doen en ben tevreden als dat lukt. Ik zie dan wel welke juryresultaten dat oplevert.”

Hoe bepaal je je doelen voor het seizoen?
“Elk jaar aan het begin van het seizoen in augustus stel ik mezelf een aantal doelen. Dat gaat over wedstrijden en prestaties, maar ook over progressie in de sneeuw, zoals bepaalde tricks. Ik wil bijvoorbeeld minimaal één keer een podiumplek halen en drie keer de Top 8.”

Je kunt Melissa volgen op Instagram: @peperkampmelissa

25-08-2023: Ik ben ervan overtuigd dat ik sterker terugkom

Beste iedereen,

Ik hoop dat het goed gaat met jullie.

Ik heb helaas wat minder goed nieuws. Ik ben geblesseerd geraakt de laste airbagtraining van de zomer. Je denkt vast: wat is er aan de hand? Nou, ik heb mijn knie goed pijn gedaan helaas. Ik heb mijn meniscus afgescheurd en mijn binnenste knieband ingescheurd. Dat betekent dat dat ik er 6 maanden uit lig helaas. Ik word de 28ste geopereerd. Dan moet ik de eerste 6 weken op krukken lopen. Dat noem je de beschermingstijd. Dat de hechtingen goed hun werk kunnen doen. Daarna mag ik weer beginnen met kracht en conditie opbouwen. Dit duurt ongeveer 6 weken, daarna mogen we weer meer doen qua gewicht om het been weer zo sterk mogelijk te maken. En na een paar maanden mag ik weer voorzichtig bochtjes maken in de sneeuw. Heel eerlijk gezegd kijk ik daar nu alweer naar uit. Ik hoop dat ik in maart weer vol gas op m’n snowboard kan staan en de laatste paar maanden op de sneeuw kan staan. Lijkt me super tof als ik in maart nog aan de laatste World Cup mee mag doen. Maar ben ervan overtuigd dat ik sterker terugkom? Wil je mijn revalidatie volgen? Dat kan op @peperkampmelissa.

Maar alles bij elkaar gaat het goed met mij mentaal. Ik heb zin om aan mijn knie te werken en het weer beter te maken om lekker te gaan boarden.

Tot de volgende, groetjes!

28-7-2023: Wakeboard wedstrijd en Zwarte Cross 2023

Hey iedereen,

Leuk om even wat naar jullie te schrijven, want wat is er de afgelopen tijd gebeurd? Ik ben naar Denemarken geweest voor een wakeboard wedstrijd, wat echt een supergave ervaring was om mee te maken. Ik ben daar uiteindelijk 5e geworden, waar ik super blij mee ben, omdat ik dit nooit had verwacht. Als jullie meer willen weten over mijn wakeboard avonturen volg dan even @peperkampmelissa!

Vorig weekend vond het leukste evenement van het jaar weer plaats, de Zwarte Cross. Als jij er ook bent geweest hoop ik dat je het leuk hebt gehad. Ik vond het in ieder geval superleuk om weer aanwezig te zijn. Samen met de andere Talententuiners werden we geïnterviewd over onze sport, waarbij het publiek ook vragen konden stellen. Ook dit vond ik een superleuke ervaring. Wat ik het fijnste vind aan de Zwarte Cross is dat je gewoon helemaal jezelf kan zijn en dat iedereen elkaar mag, een heel groot feest! Op naar de Zwarte Cross volgend jaar.

Dit was het voor nu weer, tot de volgende keer!

02-06-2023: Trainen met een airbag in het zomerseizoen

Beste allemaal,

Waar zijn we deze periode mee bezig? Ik zal het je vertellen. We zitten nu in het zomerseizoen. We zijn druk bezig om het lichaam weer ready te krijgen voor het nieuwe seizoen. Dat begint alweer in augustus. Dan mogen we naar Nieuw-Zeeland.

Hoe maken we ons ready? We zijn bezig om ons lichaam weer zo sterk mogelijk te maken, zodat we alle klappen op kunnen vangen. We zijn ook veel bezig op de trampoline om nieuwe sprongen en nieuwe dingen te proberen voor dat je het in de sneeuw gaat doen. We gaan ook elke maandag naar België voor een airbag-training. Dat is een jump met een airbag erachter, zodat je nieuwe grote tricks kan proberen. Hierbij val je dus niet zo hard als in de sneeuw.

Ik ben natuurlijk ook veel aan het wakeboarden in de zomer. Dat vind ik heel leuk. Het lijkt best veel op snowboarden. Daarbij krijg ik ook altijd inspiratie voor nieuwe snowboard-tricks.

Dit was mijn blog voor deze keer.

Tot de volgende keer!

05-05-2023: Op naar het zomerseizoen

Hey iedereen

Ik heb al lang niet meer geschreven. Ik heb veel meegemaakt en het einde van het seizoen is weer aangebroken. De afgelopen twee weken heb ik nog vier wedstrijden gehad, waarbij ik twee keer eerste ben geworden en twee keer tweede bij de Europacups. Deze week heb ik een weekje vakantie. Even een weekje thuis met mijn ouders en even goed herstellen.

Volgende week begint namelijk ons zomerseizoen weer. Dan gaan we weer veel krachttraining doen en richten we ons ook op de techniek. Het nieuwe seizoen begint namelijk alweer in augustus. Je zal wel denken, hoe ziet je zomer er dan uit. Ik sport veel om weer sterk te worden voor augustus.

In de zomer ga ik ook het water weer op. Ik sta dan veel op mijn wakeboard. Dat kan je zien in het filmpje. Ik probeer dit jaar weer op niveau te komen, zodat ik wellicht weer wat wedstrijdjes kan gaan doen. Daar hou ik jullie gedurende de zomermaanden dan wel over op de hoogte.

Dit was het weer voor deze keer.

Spreek jullie later weer!!!

10-02-2023: Op naar het WK

Ik wil jullie wat vertellen over het wedstrijdseizoen van 2022/23. Tijdens het seizoen vlieg ik de hele wereld over om aan de World Cup mee te doen. We begonnen dit jaar in Canada. Daar hadden we de eerste City Big Air. Dan bouwen ze een jump in een honkbalstadion. Dat is supergaaf en voor mij persoonlijk werd het ook heel tof. Ik heb de finale namelijk gehaald. Maar vooral een wedstrijd in zo’n stadion is gaaf. Het is in de avond met veel publiek en dag geeft een heel gaaf gevoel. Het is een feest met al die mensen erbij. Ik ben daar uiteindelijk vierde geworden. Mijn beste resultaat ooit op een Big Air.

Daarna vlogen we naar Copper Mountain Colorado (USA) voor een andere Big Air. Dat was gewoon een jump in de sneeuw. Daar heb ik helaas net geen finale gehaald. Ik was negende en de top acht gaat door naar de finals. Vanuit Amerika gingen we weer naar Oostenrijk, want daar hadden we nog een Big Air. Deze Big Air is één van de moeilijkste van het seizoen, dus ik moest daar echt alles uit de kast halen. Ik landde mijn eerste twee runs, maar helaas was dat niet genoeg voor een plek bij de beste acht, dus had ik nog één run om me te verbeteren. Ik ging in gesprek met mijn coach en hij zei dat we alles moesten geven. Een trick doen die ik nog nooit gedaan had, maar voor alles is een eerste keer. Dus toen zei ik, ja ik doe het. Ik landde die nieuwe trick en daardoor kwam ik als zevende in de finale. Daarin had ik twee goede runs en eindigde ik op de zevende plek. Ik ben trots, want het is supergaaf om met al die goede meiden een finale te mogen rijden.

Daarna weer in het vliegtuig terug naar de USA voor een ander onderdeel. De eerste Slopestyle van het jaar. Wat was ik daar enthousiast over en ik heb ook echt een goede run neergezet. Als zevende ging ik naar de finale. Door een hele heftige wind werd de finale afgelast, waardoor ik definitief zevende werd.

Over twee weken begint het WK snowboarden in Georgië. Super dat ik daar weer mee mag doen en ik wil kijken hoe ik ervoor sta na al die grote stappen in de top van deze sport. Het WK is een goed meetmoment. Wil je al mijn avonturen volgen, bekijk dan mijn Instagram en Facebook.

16-1-2023: Het seizoen in volle gang

Welkom bij mijn nieuwe blog.

Ik wens iedereen de beste wensen.

De afgelopen twee weken heb ik lekker vakantie gehad. Wat ik in mijn vakantie gedaan heb? Ik heb gewoon elk dag gesport in de gym. Verder lekker met mijn familie/vrienden leuke dingen gedaan. Gewoon even een lekkere tijd met mijn ouders gehad. Het was heel fijn om twee weken even niet zo veel verplichtingen te hebben. Daarnaast heb ik ook met mijn moeder veel aan By MP gewerkt en nieuwe ontwerpen en dingen gemaakt. Ook heb ik aan mijn nieuwe website gewerkt. Het is echt de moeite waard om even een kijkje te nemen. Check de website hier!

De twee weken zijn nu weer voorbij. Ik heb er weer superveel zin in om te gaan snowboarden. We zijn nu weer op weg en ik zit momenteel in het Oostenrijkse Kreischberg. Daar heb ik dit weekend de laatste Big Air Worldcup van het seizoen gehad (resultaat 7e). Ik heb veel geleerd en veel dingen gedaan. Nu rijden we naar Laax. Daar is de volgende wedstrijd. De eerste Slopestyle-wedstrijd van het seizoen.

Je merkt dat ik het nu veel over wedstrijden heb. Dat komt doordat we nu in het wedstrijdseizoen zitten. We hebben daardoor gewoon veel wedstrijden achter elkaar, dus nu twee en dan één week thuis en dan weer op naar de volgende twee. Die zijn in Amerika en Canada dus mogen we weer over de plas vliegen. Als je niks van al mijn leuke avonturen wil missen, blijf dan deze blogs lezen. Je kan ook alles volgen op Instagram en Facebook.

Tot de volgende keer.

16-12-2022: De oceaan over voor de Big Air in Canada

Hey allemaal, 

Ik hoop dat iedereen al zin in kerst heeft. Ik ieder geval, want ik ben voor het eerst in twee jaar tijd thuis. Daar ben ik super blij mee natuurlijk. 

Maar ik heb wel weer wat meegemaakt de afgelopen tijd. De tijd van het seizoen is weer aangebroken dat we weer over de plas mogen. De eerste stop is Edmonton, Canada. Daar hebben we een City Big Air. Wat houdt dat in? Dan wordt er een big air jump in een stadion gemaakt en dat is altijd weer een supergave ervaring. Deze wedstrijd is maar één of twee keer per jaar. De foto’s die erbij zitten geven je een beeld hoe het eruit ziet. Maar hoe gaat zo’n week? We hebben eerst twee trainingsdagen waarbij we 2 uur op de jump mogen trainen. Dat is een beetje 12 keer springen per training. Na die twee dagen starten de kwalificaties. Daarbij hebben wij twee runs. De beste telt. Per sprong krijg je een score en van de 30 gaan er 8 door naar de finale. Check hier sprong 2 en hier sprong 3.

Bij mij ging dat heel goed, want ik ging als 2de door naar de finale. De volgende dag is dan de finale. Ik vond dat heel spannend en ook wel heel leuk. Dus we gingen de finale in en dan doen wij drie runs. De twee beste tellen. Ik ben twee sprongen geland en één gevallen. In de finale eindigde ik op de vierde plek. Dat is mijn beste resultaat op de big air. Natuurlijk was ik daar super blij om. Dus dat was even lekker nagenieten. De volgende dag zijn wij naar Copper USA gevlogen. De aankomende week hebben we hier ook nog een big air wedstrijd. Wil je dit volgen? Hou dan even mijn instagram in de gaten. @peperkampmelissa.

Dat was mijn avontuur weer voor nu.  

Spreek jullie weer de volgende keer? 

24-10-2022: De eerste twee weken in de sneeuw zitten er weer op

Hey allemaal,

Hier ben ik weer met een nieuwe update. Ik heb mijn eerste twee weken in de sneeuw weer gehad. Wat is dat een super goed gevoel om na zo’n lange tijd weer lekker te doen wat je het allerliefste doet. Lekker snowboarden. Het is superfijn hoe het de afgelopen twee weken is gegaan. Ik neem jullie mee.

De eerste paar dagen was het helaas niet zo mooi weer, waardoor we niet de berg op konden. Na die paar dagen was het 5 dagen perfect weer. Op dag één had ik al de twee pro-lijnen gesprongen. Vorig jaar had ik hier een paar dagen voor nodig om dit te kunnen doen. Dit keer was ik er al super blij mee dat het snel goed ging.

Wat is het doel van de eerste weken in de sneeuw? Dat zal ik jullie vertellen! In de eerste plaats is het om je gewoon weer comfortabel te laten voelen op je snowboard. Dat ging dit jaar erg snel. Dat was zo fijn dat dit gevoel snel weer terug was. Het tweede doel is dat je de basis van alle tricks weer terugkrijgt. Vooral veel 360’s maken en dat is niet zo erg, want je merkt wel dat als die 360’s goed zijn, dat je weer snel terugkeert op je oude niveau. Het derde doel is het voorbereiden op de eerste World Cup die er altijd heel snel aan komt.

Zelfs dat ging super goed. Fijn dat ik alles heb kunnen doen wat ik in de wedstrijd zou willen laten zien. Het belangrijkste van snowboarden is uiteraard dat je veel plezier maakt en gewoon doet wat je het liefst doet. Toevallig ben ik nu bij de eerste World Cup van het seizoen. We trainen nu voor de Big Air in het Zwitserse Chur. De wedstrijd is zaterdag 22 oktober. Als je op de hoogte gehouden wil worden, dan kan je me volgen via mijn Instagram @peperkampmelissa.

Dit was hem weer voor deze update. Ik spreek jullie later.

23-09-2022: by MP Headwear

Melissa schreef deze keer haar update voor het Achterhoek Nieuws. Deze zal in alle edities verschijnen. 

Hey ik ben Melissa Peperkamp,

Ik heb al eerder een stuk geschreven over hoe ik als klein meisje van de berg afging, aan kleine wedstrijden meedeed en hoe dat uiteindelijk uitgroeide tot deelname aan de World Cup en zelfs de Olympische Spelen. Laten we daar even op terugblikken.

Ondertussen heb ik meegedaan aan de Olympische Spelen. Dat was een supergave en leerzame ervaring. Ik hoor jullie denken, ‘dat hebben we wel voorbij zien komen.’ Dat kan best, want ze hebben me in Nederland flink in de spotlights gezet. Daar ben ik heel dankbaar voor en ik vond het super tof dat ik tijdens de Spelen zo veel support heb gekregen. Allemaal lieve berichtjes en filmpjes. Dat was ontzettend leuk om te zien en daarvoor wil ik jullie bedanken. Mijn ouders hebben zelfs met de hele buurt een Peperkamp Holland Huis opgezet. Daar kwam de hele buurt ‘s nachts samen de wedstrijd kijken.

Er werden door mijn eigen bedrijf (by MP Headwear) Olympische mutsen gemaakt die iedereen kon kopen om mij aan te moedigen en te sponsoren. Op die manier kunnen we de sport bekostigen en daarom was het ook zo fijn om te zien dat er zoveel mutsen besteld werden. Dat zorgt voor extra motivatie en daardoor kan en wil ik op de komende Spelen nog hoger eindigen. Dus als je mij zou willen helpen om zo goed mogelijk mijn sport uit te kunnen oefenen, neem dan eens een kijkje op de website van By MP Headwear (bymp-headwear.nl).

Maar jullie vragen je natuurlijk af wat mijn prestaties waren op de Olympische Spelen. Ik deed mee aan twee verschillende onderdelen, namelijk de sSopestyle en de Big Air. Op dat eerste onderdeel werd ik 13e en dat is super zuur, want de top 12 plaatst zich voor de finale. Daarna heb ik gelukkig alles goedgemaakt op de Big Air. Ik kwalificeerde me als 11e en ging dus door naar de finale. Dat was super gaaf en door drie hele goede runs ben ik uiteindelijk 6e geworden. Een geweldig resultaat tijdens mijn eerste Olympische ervaring.

Volgende week gaan we gelukkig weer naar de sneeuw. Dan ga ik mijn eerste meters van dit nieuwe seizoen maken. Daar heb ik super veel zin in. We gaan weer lekker een jaar knallen.

26-08-2022: wakeboarden, vakantie en nog maar twee weken tot we de sneeuw weer in gaan!

Hey iedereen,

Het is al lang geleden dat ik wat geschreven heb, maar hier ben ik weer! Ik heb na de Spelen nog wat tripjes gehad. We zijn nog zo’n drie weken in de sneeuw geweest en toen volgde het zomerprogramma. Dat houdt eigenlijk ik dat ik mij met name focus op krachttrainingen en het opbouwen van conditie. Zo word ik weer helemaal fit voor de winter. Daarnaast doen we ook nog aan droogtrainen. We gaan dan trainen op de dry sloop, oftewel een soort airbag, en daar kun je dan eenvoudig tricks op oefenen. In het filmpje kun je zien wat het nou precies is.

En nu vragen jullie je misschien af of ik nog wel vakantie heb gehad, maar dat heb ik zeker. Drie weekjes om precies te zijn. In die weken ben ik veel wezen wakeboarden en heb ik gewoon leuke dingen gedaan met mijn vrienden. Doordat ik zoveel weg ben zie ik ze natuurlijk ook minder en daardoor is het wel extra leuk om in zo’n periode dan meer tijd met ze door te brengen. (Helaas) is vorige week het trainen weer begonnen. Voor nu staan er nog twee weken krachttraining op de planning en dan begint het seizoen weer. Op naar de sneeuw dus! Daar heb ik heel veel zin in. Op naar het nieuwe seizoen, volle bak trainen en lekker op het snowboard staan.

Ik spreek jullie later weer.

Groetjes Melissa

1-07-2022: Melissa is alweer bezig met het volgende seizoen

Hoi Allemaal

Het is lang geleden dat ik een update heb aangeleverd, maar hier ben ik weer!

Het einde van het seizoen is vlot gegaan. Na de Olympische Spelen zijn we maar een paar dagen thuis geweest, daarna zijn we weer terug naar de sneeuw gegaan. Zo konden we de laatste weekjes sneeuw nog meepakken en kon ik het snowboard gevoel weer even voelen, hier was ik wel aan toe na alle stress en spanning.

Daarna zijn we eigen direct weer teruggegaan naar Papendal waar we het zomerseizoen trainen. Inmiddels zijn we alweer vier weken aan de gang met het zomerprogramma, een tof programma waar we veel kracht- en conditiesport doen. In het winterseizoen verlies je kracht en conditie, dit is een goed moment om daar weer aan te werken en op te bouwen voor het volgende seizoen.
Wat nieuw is dit jaar zijn airbag trainingen die we om de week doen in België. Hier heb ik hieronder een filmpje van bijgevoegd, zo kun je zien wat ik bedoel. Met dit kussen kunnen we op een veilige manier trainen en zo ook grote stappen maken! Ook pak ik in de zomer altijd mijn zomersport weer op: wakeboarden. Het lijkt natuurlijk veel op snowboarden, dus wanneer ik aan het wakeboarden ben mis ik het snowboarden wat minder.

Ook heb ik nu eindelijk meer tijd om leuke dingen te doen met vrienden en lekker door te trainen. En leuke dingen doen behoort nu tot de mogelijkheden. Verder zijn we aan het nagenieten van het toffe seizoen. Dat was het voor nu en ik spreek jullie over vier weken, laters en geniet van het mooie weer!

Check de video op Youtube!

08-04-2022: Olympische Spelen...

Wat zou ik zeggen, wat was dit toch een geweldige ervaring om mee te maken. Laat ik eerst eens wat meer terug gaan in de tijd: Een paar jaar geleden kwam ik bij TeamNL. We hadden daar plannen gemaakt voor de aankomende jaren, alleen veranderden die heel snel! Dit kwam doordat ik sneller ontwikkelde dan in eerste instantie de verwachting was. Ik mocht dus al heel snel meedoen aan de Europa Cup. Hier startte ik dus mee en dat verliep eigenlijk wel heel goed en zelfs beter dan ik had verwacht. Dit komt misschien ook wel omdat ik echt een wedstrijdbeest ben en altijd het streven heb om te winnen. Mijn trainer herkende dit ook wel en zei ook altijd dat ik al heel goed was voor mij leeftijd omdat ik deze bepaalde drive had. Maar nu weer even terug naar de Europa Cups: Doordat deze wedstrijden zo goed verliepen, kreeg ik genoeg punten om door te gaan naar de World Cups, op 16-jarige leeftijd. Tijdens mijn eerste World Cup heb ik zoveel geleerd, alleen viel ik tijdens de wedstrijd twee keer op m’n kont, terwijl je natuurlijk op je voeten moet landen. Ondanks dat was het echt een top ervaring en heb ik er heel veel van kunnen leren.
Dit alles was voor mij een hele rollercoaster, want binnen ca. anderhalf jaar ging ik van de kleinste wedstrijden door naar de World Cups. Toch ben ik heel blij dat ik dit zo over mij heen heb laten komen en gewoon lekker door ben gegaan met snowboarden.

En toen stonden ‘ineens’ de Olympische Spelen voor de deur. Hier moest ik me alleen wel eerst voor plaatsen en dat wist me te lukken tijdens de eerste twee World Cups. Hoe gaaf dat ik op 17-jarige leeftijd al naar de Spelen mocht. Dit had ik drie jaar geleden echt niet gedacht. Maar ik mocht dus gaan en de bijbehorende voorbereidingen waren fysiek ook wel zwaar en mentaal kwam er ook wel wat op mij af. Je komt toch uit voor je land en wil het liefst ook het beste resultaat neerzetten. Tijdens de Spelen zelf heb ik wel ontzettend veel geleerd en ik ben er dan ook zo dankbaar voor dat ik daar heen mocht gaan en dat ik daar zoveel van heb kunnen leren. En dan heb ik ook nog eens best wel goede resultaten neergezet; zo ben ik 13e geworden op Slopestyle en 6e op Big Air. En dat terwijl ik eigenlijk beter was in Slopestyle.

Als laatste wil ik iedereen graag nog bedanken voor de support en de vele lieve berichten die ik van iedereen heb mogen ontvangen! Op naar de laatste weekjes snowboarden nu en dan zit het seizoen er alweer op en gaan we het zomerprogramma weer in. Hier heb ik super veel zin in en ik ga me dan ook weer helemaal ready maken voor het komende seizoen!

25-02-2022: De Winterspelen zitten erop!

28-01-2022: RedBull maakt een docu over Melissa

Melissa maakt zich op voor de Olympische Spelen. Ter ere van onder andere deze knappe prestatie heeft RedBull een gave docu over Melissa gemaakt. Melissa vertelt hoe ze is begonnen met snowboarden op zesjarige leeftijd en hoe zij van jongs af aan wedstrijdjes tegen haar vader deed.

Melissa geeft je een inkijk in haar leven en neemt je mee in de aanloop naar de Olympische Spelen. We kunnen het voor je uittypen, maar je kunt de docu beter gewoon kijken! Niet alleen de skills van Melissa zijn indrukwekkend in deze docu, ook de omgeving is prachtig.

Klik hier voor de documentaire over Melissa.

14-01-2022 Melissa heeft een sterke jaarwisseling!

Hoi iedereen,

Ik hoop dat iedereen een leuke kerst en oud en nieuw heeft gehad.

Wij zijn op 2e kerstdag op weg gegaan naar Canada voor de eerste Slopestyle wedstrijd van het seizoen. We hebben deze trip drie Wold cup gepland staan. Met dit soort trips reizen we letterlijk tegen de tijd in.  Weer even terug in Canada, ik zal je vertellen hoe de wedstrijden er daar ongeveer uit zien.  Het begint met twee dagen training om vervolgens een wedstrijd over drie dagen te hebben. Op de eerste dag kunnen de mannen zich kwalificeren, op de tweede dag zijn de vrouwen aan de beurt. Op de tweede dag worden ook de semi finales gehouden en op dag drie worden de finales gehouden.

De eerste dag trainen ging bij mij helaas wat minder, de tweede dag ging echter een stuk beter. Op de wedstrijddag zat ik er ook lekker in en kon ik met positie 5 door naar de finale. In de finale heb ik plek 4 behaald, mijn beste prestatie tot nu toe, hier was ik uiteraard super blij mee! Na de wedstrijd gingen we direct door naar het hotel om onze spullen te pakken en vroeg te slapen. De volgende dag vlogen we namelijk al vroeg naar Mammoth Mountain om aan de volgende wedstrijd deel te nemen, de dagen zijn hier hetzelfde ingedeeld als in Canada.  Helaas was de eerst training dag afgelast door het slechte weer. De tweede training dag ging echt heel goed en dat is altijd fijn. De dag van de kwalificatie ging weer heel goed en ik was weer door naar de finale, als 7e dit keer. De dag van de finale ging ook heel goed ik werd uiteindelijk 6e, wat natuurlijk weer heel goed is. Na de wedstrijd na het appartement en weer de spullen pakken, de volgende dag vlogen we weer naar Europa toe om de last Wold cup te gaan doen, in Laax Zwiterland. Waarbij hetzelfde weer gebeurt, we hebben eerst 2 training dagen er op zitten. Nu een dagje chillen en vrijdag is dan weer de kwalificatie voor de Wold cup. Zo te horen heb ik er weer een aantal hele leuke weken op zitten.

Ik hou jullie op te hoogte.

Laters

17-12-2021: Voorbereiden op de Olympische Spelen

Hey Allemaal,

Nou hier weer een update van mij. Ja wat heb ik de afgelopen 2 weken gedaan? Dat is een goede vraag. Ik ben gister teruggekomen uit Zwitserland. Waar ik de laatste voorbereidingen heb gehad voor de Olympische Spelen. Ik kan jullie vertellen dat die goed zijn gegaan, dus dat is goed nieuws en ik ben er dan ook helemaal klaar voor. Voordat ik naar Zwitserland ging, ben ik nog naar Steamboot Amerika geweest, voor een World Cup big air. Hier ben ik 13e geworden van de 32, dus dat is ook goed.  Eind december heb ik nog drie World Cups gepland staan, waarbij ik alles op alles ga zetten. Veel plezier maken en gaan! Als je mij tijdens de wedstrijden wilt volgen kun je mij het beste gaan volgen op Instagram. Naast de wedstrijden deel ik hier ook diverse foto’s en video’s, dus er komt van alles voorbij.

Momenteel ben ik even thuis, totdat we de grote trip gaan maken over anderhalve maand. Alvast een fijne kerst en mooie jaarwisseling en keep positive!

Ik spreek jullie later via een blog/vlog.

Laters.

03-12-2021: wat heb je allemaal nodig voor een dagje op de berg?

18-11-2021 Eindelijk weer eens in Nederland

Hey allemaal, we zijn voor de verandering weer eens in Nederland en ik heb zowaar eens een rustig weekje. De afgelopen weken waren super druk en intensief. Lekker even op adem komen dus. Afgelopen week heb ik ‘slechts’ vier trainingen gehad, even mezelf opladen voor de komende weken. Vanaf volgende week is het namelijk weer volle bak: een week lang keihard trainen ter voorbereiding op Amerika. Over twee weken gaan we namelijk weer op pad, ditmaal naar het skigebied Steamboot in de Verenigde Staten. Hier gaan we meedoen aan een Big Air World Cup waar ik graag hoop te scoren. Na anderhalve week op dat wereldkampioenschap te zijn, vertrekken we weer richting huis. Hier zullen we alleen niet lang blijven. De dag na thuiskomst gaan we alweer door richting Zwitserland, hier zullen de laatste trainingsweken van 2021 plaatsen.

Alvast fijne feestdagen & we spreken elkaar!

22-10-2021: op naar Italië

08-10-2021: het seizoen is begonnen!

Hey iedereen, het is weer tijd voor een nieuwe update.

Ik kan jullie eindelijk mededelen dat mijn seizoen nu echt is begonnen! Dat betekent dat er hele leuke dingen aan zitten te komen.

Vorige week hebben we de laatste zomertraining gehad, waarbij we twee dagen op een bange-park hebben getraind. Als je niet weet wat het is, kun je de video’s hieronder checken. Ik zal het ook nog even kort samenvatten: ik weet niet of jullie weten wat een borstelbaan is, maar het is een piste gemaakt van kleine plastic bolletjes. Daarvan wordt een dikke strook ergens neergelegd, dat loopt vervolgens naar een schans en vanaf daar kunnen wij springen en allerlei trucjes doen. Het leuke eraan is vooral dat we op een airbag landen. Dat is een groot luchtkussen waar we veilig op kunnen landen, waardoor we dus ook weer nieuwe dingen kunnen proberen qua sprongen.

Nu even genoeg over de schans en het luchtkussen, we gaan door naar Stelvio, Italië. Hier zijn we de komende twee weken op trainingskamp. Hier kunnen we lekker snowboarden en de trucjes die we op de schans hebben geoefend in het echt uitproberen in de sneeuw. Volgende keer zal ik daarvan ook wat delen in een vlog!

Verder staat deze maand de eerste World Cup op de planning, dus de wedstrijden komen er weer aan. Ik zit dit jaar goed in m’n vel en ik ben er klaar voor om keihard te trainen voor de Olympische Spelen, en voor de World Cups natuurlijk. Ik sluit deze blog nu dan ook af en ga weer verder met trainen. Jullie horen snel weer van me, dus tot later!

24-09-2021: Hoe mijn passie voor snowboarden is ontstaan

Melissa schreef deze week haar blog voor het Achterhoek Nieuws, welke in alle edities zal verschijnen. Dit was ook meteen haar kennismaking met de lezers van het Achterhoek Nieuws, dus daarom stelt ze zich nog een keer voor en vertelt ze graag over hoe haar passie voor het snowboarden is ontstaan. 

Mijn naam is Melissa Peperkamp, ik ben 17 jaar en woon in Zelhem. Doordeweeks ben ik op het Sportcentrum Papendal in Arnhem te vinden. Hier train ik dagelijks en daarnaast volg ik nog een mbo-opleiding in de zorg. Verder ben ik ook nog de eigenaresse van by MP Headwear.

Nu gaan we eerst terug naar vroeger, naar hoe mijn passie voor snowboarden is ontstaan. Als klein meisje ging ik altijd met mijn ouders naar de sneeuw. Op kleine ski’s ging ik dan – met hulp van mijn vader – de berg af. Dit vond ik altijd geweldig om te doen en als het aan mij lag mocht het altijd veel harder gaan. Toen ik 6 was wilde ik weleens een snowboard proberen; ik kreeg een privéles in Zwitserland en tijdens die les ging ik meteen van de kinderpiste. Daar is het dus eigenlijk allemaal begonnen, want vanaf dat moment ben ik heel veel uren gaan maken in indoorhallen in Nederland. Vervolgens ging ik samen met mijn moeder naar Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland: ergens waar sneeuw lag. Ik deed mee aan kleinschalige wedstrijdjes en hoe klein ik ook was, ik stond eigenlijk altijd op het podium. Niet veel later deed ik mee aan grotere wedstrijden als de Europa Cups en hier werd ik dan ook opgemerkt door TeamNL. Vanaf dat moment begon het serieus te worden en ik vond het geweldig. Ik leerde enorm veel en wist me snel te ontwikkelen. Dat moest ook wel, want het niveau van de wereldtop lag (en ligt) hoog. De Europa Cups werden snel opgevolgd door de World Cups en ik wist daar boven verwachting te presteren.

In 2020 heb ik meegedaan aan de Youth Olympics en daar heb ik zilver en brons weten te behalen. Op deze resultaten was ik erg trots en dit motiveerde mij dan ook enorm om nog meer uit mezelf te halen. Ik was (en ben) namelijk nog lange niet uitgeleerd! Red Bull heeft dit ook opgemerkt en sinds 2020 ben ik onderdeel van hun atleten-team als Red Bull-rider. Zonder Red Bull – en alle steun van andere merken (Bolle, Picture, K2 Snowboards en By MP Headwear) – had ik niet op dit punt gestaan. Ik heb keihard gewerkt om deze resultaten te behalen, maar er zit nog zoveel meer in mij en ik ga er dan ook alles aan doen om dat eruit te halen en te laten zien.

In 2022 start ik voor het eerst op de Olympische Spelen, in Beijing. Mijn doel is natuurlijk om mijn wedstrijdrun te knallen en hopelijk wordt dit dan ook beloond. De focus ligt voor mij op het goed presteren: ik wil graag de beste zijn en hoop altijd net iets sterker te zijn. Dit gevoel hoop ik lang vast te kunnen houden, want ik wil graag voor Nederland op mijn best presteren. Maar hoe het ook loopt: ik ben al heel trots dat ik dit mag gaan meemaken.

Fotocredits: Lorenz Richard

09-09-2021:

Hey allemaal,

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb voor de #talentenupdate. Dat komt doordat we een zomerstop hebben gehad en ik daardoor bijna alleen maar op Papendal zat. Mijn dagen en weken zagen er daardoor nogal hetzelfde uit. Tijdens deze zomerstop ben ik lekker op vakantie geweest naar België naar een aantal vrienden en daar heb ik lekker kunnen wakeboarden. Toen de vakantie erop zat moest ik weer gaan sporten en een week later begon school en stage ook weer.

Ondertussen kijk ik er al weer enorm naar uit dat ik eind deze maand weer wegga. Vanaf dan start een hele drukke periode; 5 weken trainen + een World Cup. In de volgende updates gaan jullie daar nog veel meer over horen. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in. Voor nu gaan we nog even door met lekker kracht trainen, verdere voorbereidingen en niet te vergeten: naar school gaan.

Jongens ik spreek jullie later bij een volgende update!

13-08-2021: Droogtrainingen in Oostenrijk

30-07-2021: Opladen voordat we weer naar de sneeuw gaan

Hey allemaal,

Ik heb momenteel twee weken vakantie en ik ben dus lekker veel bezig met mijn zomersport: wakeboarden. Heerlijk achter de boot hangen en surfen dus! Daarnaast geef ik bij Ripstar nog clinics aan jongeren om hen te leren wakeboarden. Dat vind ik heel leuk om te doen en het maakt de sport ook weer wat bekender.

Wanneer jullie deze blog lezen ga ik samen met mijn moeder op vakantie. Even genieten van de zomer, zodat ik straks in augustus er weer helemaal tegenaan kan. Dan moet ik me namelijk weer gaan voorbereiden op de Spelen.

De volgende update zit ik weer in de sneeuw, dus dan komen er weer wat leuke vlogs aan.

Groetjesss

02-07-2021: Trainingen naar de Olympische Spelen toe

Zoals jullie misschien al wel weten, ben ik druk aan het trainen voor de Olympische Spelen. In mijn eerste vlog geef ik jullie een kijkje in deze trainingen. En tussen alle trainingen door hoort school er ook nog bij.

03-06-2021: Zomertrainingen

De eerste vier weken van het zomerprogramma zitten er alweer op! Deze week stond de PR-week op de planning. Dit houdt in dat we dan per set één rep hebben en dat we dan zoveel mogelijk gewicht gebruiken. Dit doen we dan vier weken lang en zo wordt er na die vier weken gekeken of je progressie hebt gemaakt qua het aantal gewicht wat je kan tillen. Met de trampoline-trainingen zijn we nieuwe trucjes aan het leren. Deze trucjes zijn uiteindelijk bedoeld voor de jumps in het winterseizoen. Je verwacht het misschien niet, maar op de trampoline is het haast hetzelfde als op een jump en daarom is het ook zo’n goed hulpmiddel om mee te oefenen.

Volgende week hebben we recovery-week, dit om de spieren weer te laten herstellen voor het volgende nieuwe blok vol met krachttrainingen. Naast de trainingen loop ik dus ook nog twee keer per week stage en ga ik nog twee keer in de week naar school. Voor de rest heb ik niets nieuws te melden, dus in de volgende blog vertel ik jullie weer meer!

21-05-2021: Het zomerprogramma is gestart

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor een leuke update. We zijn begonnen met het zomerprogramma, wat inhoudt dat we twee keer per week trainen: in de ochtend van 8.00 tot 10.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor heb ik dan nog school. Ik volg de opleiding Zorg & Welzijn helpende, waarbij ik op de maandag en dinsdag stage loop bij een zorginstelling voor geestelijke en lichamelijke gehandicapten. Op de dagen dat ik geen stage heb volg ik de theorie op school. Deze zomer was ook wat zwaarder dan andere zomers, want het is een Olympisch jaar! Dat betekent dat ik helemaal fit moet zijn voor de Spelen. Het zomerprogramma duurt tot augustus en daarna gaan we altijd weer naar de sneeuw.

Dit was het weer voor nu!

Melissa uit!!

06-05-2021: De laatste wedstrijden zitten erop!

Na een druk seizoen hebben we de laatste wedstrijden gehad. Hierbij stond ik twee keer op de 1e plaats en heb ik de Europa Cup-beker behaald!
Met de gereden World Cups heb ik de kwalificatie voor de Olympische Spelen behaald. Om dit te behalen moest ik twee keer in de top 10 rijden tijdens de World Cups.

Na zo’n druk seizoen heb ik twee weken iets rustiger aan gedaan, zodat mijn lichaam zich weer volledig kon herstellen. Na deze twee weken ‘rust’ zijn de trainingen voor het volgende seizoen alweer van start gegaan en in volle gang. Elke dag krijg ik een schema doorgestuurd met wat ik die dag moet doen. Elke dag is dan ook er verschillend: van fietsen en kracht tot op de trampoline en ga zo maar door.

Naast mijn trainingen loop ik ook nog 16 uur in de week stage voor de opleiding Zorg & Welzijn. In het seizoen zelf is dat soms wat lastiger i.v.m. wedstrijden in het buitenland, maar op momenten als deze lukt het wel. Voor de rest heb ik niet meer zoveel te melden voor de eerste update, maar ik heb nog wel een aantal video’s voor jullie van de afgelopen wedstrijd. Check deze dus vooral even! In de volgende update houd ik jullie weer op de hoogte.

Introductie

Ik ben Melissa Peperkamp, ik ben 17 jaar oud en woon in Zelhem. De sport die ik beoefen is freestyle snowboard. Ik ben mezelf flink aan het ontwikkelen en ik kom uit voor Nederland in de Europa-/ en World Cups. Hopelijk ga ik volgend jaar ook naar de Olympische Spelen! Om dit doel te bereiken ben ik veel te vinden in het buitenland.

Samen met TeamNL bereid ik me voor op de toekomst. Vele weken per jaar reis ik dan ook, samen met hen, naar het buitenland af om te trainen.

Fotocredits portret: Red Bull

SCROLLEN