0
Zoeken Winkelmand 0

Melissa Peperkamp

Lees hier de blogs van:

Naam: Melissa Peperkamp
Sport: Snowboard
Geboortedatum: 22-04-2004
Afkomstig uit: Zelhem
Behaalde doelen: 2e plaats Slopestyle Youth Olympics, 3e plaats Big Air Youth Olympics, 5e plaats World Cups, 6e plaats World Champions, 10e plek Slopestyle en Nederlands kampioen Slopestyle & Big Air

Website | Facebook | Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

03-06-2021: Zomertrainingen

De eerste vier weken van het zomerprogramma zitten er alweer op! Deze week stond de PR-week op de planning. Dit houdt in dat we dan per set één rep hebben en dat we dan zoveel mogelijk gewicht gebruiken. Dit doen we dan vier weken lang en zo wordt er na die vier weken gekeken of je progressie hebt gemaakt qua het aantal gewicht wat je kan tillen. Met de trampoline-trainingen zijn we nieuwe trucjes aan het leren. Deze trucjes zijn uiteindelijk bedoeld voor de jumps in het winterseizoen. Je verwacht het misschien niet, maar op de trampoline is het haast hetzelfde als op een jump en daarom is het ook zo’n goed hulpmiddel om mee te oefenen.

Volgende week hebben we recovery-week, dit om de spieren weer te laten herstellen voor het volgende nieuwe blok vol met krachttrainingen. Naast de trainingen loop ik dus ook nog twee keer per week stage en ga ik nog twee keer in de week naar school. Voor de rest heb ik niets nieuws te melden, dus in de volgende blog vertel ik jullie weer meer!

21-05-2021: Het zomerprogramma is gestart

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor een leuke update. We zijn begonnen met het zomerprogramma, wat inhoudt dat we twee keer per week trainen: in de ochtend van 8.00 tot 10.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor heb ik dan nog school. Ik volg de opleiding Zorg & Welzijn helpende, waarbij ik op de maandag en dinsdag stage loop bij een zorginstelling voor geestelijke en lichamelijke gehandicapten. Op de dagen dat ik geen stage heb volg ik de theorie op school. Deze zomer was ook wat zwaarder dan andere zomers, want het is een Olympisch jaar! Dat betekent dat ik helemaal fit moet zijn voor de Spelen. Het zomerprogramma duurt tot augustus en daarna gaan we altijd weer naar de sneeuw.

Dit was het weer voor nu!

Melissa uit!!

06-05-2021: De laatste wedstrijden zitten erop!

Na een druk seizoen hebben we de laatste wedstrijden gehad. Hierbij stond ik twee keer op de 1e plaats en heb ik de Europa Cup-beker behaald!
Met de gereden World Cups heb ik de kwalificatie voor de Olympische Spelen behaald. Om dit te behalen moest ik twee keer in de top 10 rijden tijdens de World Cups.

Na zo’n druk seizoen heb ik twee weken iets rustiger aan gedaan, zodat mijn lichaam zich weer volledig kon herstellen. Na deze twee weken ‘rust’ zijn de trainingen voor het volgende seizoen alweer van start gegaan en in volle gang. Elke dag krijg ik een schema doorgestuurd met wat ik die dag moet doen. Elke dag is dan ook er verschillend: van fietsen en kracht tot op de trampoline en ga zo maar door.

Naast mijn trainingen loop ik ook nog 16 uur in de week stage voor de opleiding Zorg & Welzijn. In het seizoen zelf is dat soms wat lastiger i.v.m. wedstrijden in het buitenland, maar op momenten als deze lukt het wel. Voor de rest heb ik niet meer zoveel te melden voor de eerste update, maar ik heb nog wel een aantal video’s voor jullie van de afgelopen wedstrijd. Check deze dus vooral even! In de volgende update houd ik jullie weer op de hoogte.

Introductie

Ik ben Melissa Peperkamp, ik ben 17 jaar oud en woon in Zelhem. De sport die ik beoefen is freestyle snowboard. Ik ben mezelf flink aan het ontwikkelen en ik kom uit voor Nederland in de Europa-/ en World Cups. Hopelijk ga ik volgend jaar ook naar de Olympische Spelen! Om dit doel te bereiken ben ik veel te vinden in het buitenland.

Samen met TeamNL bereid ik me voor op de toekomst. Vele weken per jaar reis ik dan ook, samen met hen, naar het buitenland af om te trainen.

Fotocredits portret: Red Bull

SCROLLEN