0
Zoeken Winkelmand 0

Melissa Peperkamp

Lees hier de blogs van:

Naam: Melissa Peperkamp
Sport: Snowboard
Geboortedatum: 22-04-2004
Afkomstig uit: Zelhem
Behaalde doelen: 2e plaats Slopestyle Youth Olympics, 3e plaats Big Air Youth Olympics, 5e plaats World Cups, 6e plaats World Champions, 10e plek Slopestyle en Nederlands kampioen Slopestyle & Big Air

Website | Facebook | Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

24-09-2021: Hoe mijn passie voor snowboarden is ontstaan

Melissa schreef deze week haar blog voor het Achterhoek Nieuws, welke in alle edities zal verschijnen. Dit was ook meteen haar kennismaking met de lezers van het Achterhoek Nieuws, dus daarom stelt ze zich nog een keer voor en vertelt ze graag over hoe haar passie voor het snowboarden is ontstaan. 

Mijn naam is Melissa Peperkamp, ik ben 17 jaar en woon in Zelhem. Doordeweeks ben ik op het Sportcentrum Papendal in Arnhem te vinden. Hier train ik dagelijks en daarnaast volg ik nog een mbo-opleiding in de zorg. Verder ben ik ook nog de eigenaresse van by MP Headwear.

Nu gaan we eerst terug naar vroeger, naar hoe mijn passie voor snowboarden is ontstaan. Als klein meisje ging ik altijd met mijn ouders naar de sneeuw. Op kleine ski’s ging ik dan – met hulp van mijn vader – de berg af. Dit vond ik altijd geweldig om te doen en als het aan mij lag mocht het altijd veel harder gaan. Toen ik 6 was wilde ik weleens een snowboard proberen; ik kreeg een privéles in Zwitserland en tijdens die les ging ik meteen van de kinderpiste. Daar is het dus eigenlijk allemaal begonnen, want vanaf dat moment ben ik heel veel uren gaan maken in indoorhallen in Nederland. Vervolgens ging ik samen met mijn moeder naar Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland: ergens waar sneeuw lag. Ik deed mee aan kleinschalige wedstrijdjes en hoe klein ik ook was, ik stond eigenlijk altijd op het podium. Niet veel later deed ik mee aan grotere wedstrijden als de Europa Cups en hier werd ik dan ook opgemerkt door TeamNL. Vanaf dat moment begon het serieus te worden en ik vond het geweldig. Ik leerde enorm veel en wist me snel te ontwikkelen. Dat moest ook wel, want het niveau van de wereldtop lag (en ligt) hoog. De Europa Cups werden snel opgevolgd door de World Cups en ik wist daar boven verwachting te presteren.

In 2020 heb ik meegedaan aan de Youth Olympics en daar heb ik zilver en brons weten te behalen. Op deze resultaten was ik erg trots en dit motiveerde mij dan ook enorm om nog meer uit mezelf te halen. Ik was (en ben) namelijk nog lange niet uitgeleerd! Red Bull heeft dit ook opgemerkt en sinds 2020 ben ik onderdeel van hun atleten-team als Red Bull-rider. Zonder Red Bull – en alle steun van andere merken (Bolle, Picture, K2 Snowboards en By MP Headwear) – had ik niet op dit punt gestaan. Ik heb keihard gewerkt om deze resultaten te behalen, maar er zit nog zoveel meer in mij en ik ga er dan ook alles aan doen om dat eruit te halen en te laten zien.

In 2022 start ik voor het eerst op de Olympische Spelen, in Beijing. Mijn doel is natuurlijk om mijn wedstrijdrun te knallen en hopelijk wordt dit dan ook beloond. De focus ligt voor mij op het goed presteren: ik wil graag de beste zijn en hoop altijd net iets sterker te zijn. Dit gevoel hoop ik lang vast te kunnen houden, want ik wil graag voor Nederland op mijn best presteren. Maar hoe het ook loopt: ik ben al heel trots dat ik dit mag gaan meemaken.

Fotocredits: Lorenz Richard

09-09-2021:

Hey allemaal,

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb voor de #talentenupdate. Dat komt doordat we een zomerstop hebben gehad en ik daardoor bijna alleen maar op Papendal zat. Mijn dagen en weken zagen er daardoor nogal hetzelfde uit. Tijdens deze zomerstop ben ik lekker op vakantie geweest naar België naar een aantal vrienden en daar heb ik lekker kunnen wakeboarden. Toen de vakantie erop zat moest ik weer gaan sporten en een week later begon school en stage ook weer.

Ondertussen kijk ik er al weer enorm naar uit dat ik eind deze maand weer wegga. Vanaf dan start een hele drukke periode; 5 weken trainen + een World Cup. In de volgende updates gaan jullie daar nog veel meer over horen. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in. Voor nu gaan we nog even door met lekker kracht trainen, verdere voorbereidingen en niet te vergeten: naar school gaan.

Jongens ik spreek jullie later bij een volgende update!

13-08-2021: Droogtrainingen in Oostenrijk

30-07-2021: Opladen voordat we weer naar de sneeuw gaan

Hey allemaal,

Ik heb momenteel twee weken vakantie en ik ben dus lekker veel bezig met mijn zomersport: wakeboarden. Heerlijk achter de boot hangen en surfen dus! Daarnaast geef ik bij Ripstar nog clinics aan jongeren om hen te leren wakeboarden. Dat vind ik heel leuk om te doen en het maakt de sport ook weer wat bekender.

Wanneer jullie deze blog lezen ga ik samen met mijn moeder op vakantie. Even genieten van de zomer, zodat ik straks in augustus er weer helemaal tegenaan kan. Dan moet ik me namelijk weer gaan voorbereiden op de Spelen.

De volgende update zit ik weer in de sneeuw, dus dan komen er weer wat leuke vlogs aan.

Groetjesss

02-07-2021: Trainingen naar de Olympische Spelen toe

Zoals jullie misschien al wel weten, ben ik druk aan het trainen voor de Olympische Spelen. In mijn eerste vlog geef ik jullie een kijkje in deze trainingen. En tussen alle trainingen door hoort school er ook nog bij.

03-06-2021: Zomertrainingen

De eerste vier weken van het zomerprogramma zitten er alweer op! Deze week stond de PR-week op de planning. Dit houdt in dat we dan per set één rep hebben en dat we dan zoveel mogelijk gewicht gebruiken. Dit doen we dan vier weken lang en zo wordt er na die vier weken gekeken of je progressie hebt gemaakt qua het aantal gewicht wat je kan tillen. Met de trampoline-trainingen zijn we nieuwe trucjes aan het leren. Deze trucjes zijn uiteindelijk bedoeld voor de jumps in het winterseizoen. Je verwacht het misschien niet, maar op de trampoline is het haast hetzelfde als op een jump en daarom is het ook zo’n goed hulpmiddel om mee te oefenen.

Volgende week hebben we recovery-week, dit om de spieren weer te laten herstellen voor het volgende nieuwe blok vol met krachttrainingen. Naast de trainingen loop ik dus ook nog twee keer per week stage en ga ik nog twee keer in de week naar school. Voor de rest heb ik niets nieuws te melden, dus in de volgende blog vertel ik jullie weer meer!

21-05-2021: Het zomerprogramma is gestart

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor een leuke update. We zijn begonnen met het zomerprogramma, wat inhoudt dat we twee keer per week trainen: in de ochtend van 8.00 tot 10.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur. Tussendoor heb ik dan nog school. Ik volg de opleiding Zorg & Welzijn helpende, waarbij ik op de maandag en dinsdag stage loop bij een zorginstelling voor geestelijke en lichamelijke gehandicapten. Op de dagen dat ik geen stage heb volg ik de theorie op school. Deze zomer was ook wat zwaarder dan andere zomers, want het is een Olympisch jaar! Dat betekent dat ik helemaal fit moet zijn voor de Spelen. Het zomerprogramma duurt tot augustus en daarna gaan we altijd weer naar de sneeuw.

Dit was het weer voor nu!

Melissa uit!!

06-05-2021: De laatste wedstrijden zitten erop!

Na een druk seizoen hebben we de laatste wedstrijden gehad. Hierbij stond ik twee keer op de 1e plaats en heb ik de Europa Cup-beker behaald!
Met de gereden World Cups heb ik de kwalificatie voor de Olympische Spelen behaald. Om dit te behalen moest ik twee keer in de top 10 rijden tijdens de World Cups.

Na zo’n druk seizoen heb ik twee weken iets rustiger aan gedaan, zodat mijn lichaam zich weer volledig kon herstellen. Na deze twee weken ‘rust’ zijn de trainingen voor het volgende seizoen alweer van start gegaan en in volle gang. Elke dag krijg ik een schema doorgestuurd met wat ik die dag moet doen. Elke dag is dan ook er verschillend: van fietsen en kracht tot op de trampoline en ga zo maar door.

Naast mijn trainingen loop ik ook nog 16 uur in de week stage voor de opleiding Zorg & Welzijn. In het seizoen zelf is dat soms wat lastiger i.v.m. wedstrijden in het buitenland, maar op momenten als deze lukt het wel. Voor de rest heb ik niet meer zoveel te melden voor de eerste update, maar ik heb nog wel een aantal video’s voor jullie van de afgelopen wedstrijd. Check deze dus vooral even! In de volgende update houd ik jullie weer op de hoogte.

Introductie

Ik ben Melissa Peperkamp, ik ben 17 jaar oud en woon in Zelhem. De sport die ik beoefen is freestyle snowboard. Ik ben mezelf flink aan het ontwikkelen en ik kom uit voor Nederland in de Europa-/ en World Cups. Hopelijk ga ik volgend jaar ook naar de Olympische Spelen! Om dit doel te bereiken ben ik veel te vinden in het buitenland.

Samen met TeamNL bereid ik me voor op de toekomst. Vele weken per jaar reis ik dan ook, samen met hen, naar het buitenland af om te trainen.

Fotocredits portret: Red Bull

SCROLLEN