0
Zoeken Winkelmand 0

Monique van der Valk

Lees hier de blogs van:

Naam: Monique van der Valk
Sport: BMX
Geboortedatum: 22-02-2002
Afkomstig uit: Neede
Behaalde doelen: KNWU Nederlands Kampioenschap BMX, UEC BMX European Cup, 7e in de 2018 UCI BMX World Championships (Azerbeidzjan)

Website  |  Twitter  |  Facebook  |  Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

18-06-2020: Stoppen met BMX

Na een lange tijd overwegen heb ik besloten om te stoppen met BMX. Simpelweg omdat het gewoon niet meer ging. Mijn schouder is en blijft een groot probleem en ik zal hier ook last van hebben voor de rest van mijn leven. Helaas is er dus niks meer aan te doen, maar sinds ik ben gestopt is de pijn gelukkig wel veel minder. Doordat ik nu al merk dat de pijn in mijn schouder minder wordt, maakt dat het besluit ook wat draaglijker. Gelukkig heb ik nog andere toekomstplannen, maar dat neemt niet weg dat ik hier ontzettend van baal.

In september begin ik met Hbo-Verpleegkunde, waar ik wel erg enthousiast over ben. Inmiddels woon ik alweer een tijdje thuis bij mijn ouders en wordt mijn kamer op Papendal leeggehaald.

Na 12 jaar is mijn ‘kleine’ BMX-carrière aan een einde gekomen. Dat betekent dus ook dat ik uit de Zwarte Cross Talententuin ga. Ik begin nu wel te zien dat er meer is dan topsport. Het komt allemaal wel goed. Het is maar een kleine beperking en nöhlen is nou eenmaal dodelijk, dus we laten het hier maar bij😉.

10-04-2020: De schouderblessure blijft spelen

Inmiddels zitten we allemaal thuis. Ook Papendal zit dicht, dus ben ik weer bij mijn ouders. Thuis heb ik gelukkig nog genoeg materialen om te kunnen trainen en daarnaast kan ik thuis ook genoeg doen wat betreft krachttraining en sprinten. Toch blijf ik veel last houden van mijn schouder en daarom moet ik volgende week dan ook weer naar het ziekenhuis voor een MRI scan. Hopelijk komt daar wat meer informatie uit en kunnen ze zien waar het aan ligt. Voor nu slik ik veel pijnstilling zodat ik alsnog goed kan slapen en sporten. Natuurlijk moet ik niet te gek doen en gewoon even de uitslag van de scan afwachten.

Over een maandje hoop ik overigens dat ik mijn laatste toetsen van de havo kan maken, zodat ik dan toch kan slagen.

13-03-2020: Seizoen in gevaar!

Ik ben nog steeds aan het worstelen met mijn schouderblessure, maar gelukkig loop ik geen belangrijke punten mis. Er zijn al een paar wedstrijden afgelast in verband met het coronavirus. Dat is natuurlijk niet leuk, maar het geeft mij meer tijd om klaar te zijn voor wedstrijden. Voorlopig dus nog geen wedstrijden voor mij. Ik moet eerst proberen om mijn schouder constant te houden. Nu schommelt het nog een beetje. Ik heb een goede periode achter de rug gehad, maar deze periode gaat het juist weer slechter. Wat betreft het fietsen moet ik even wat gas terugnemen, maar ik hoop dat daar gauw verandering in komt.

14-02-2020: Eindelijk niet meer geblesseerd!

Anderhalf jaar lang werd ik als geblesseerd gestempeld en dat is nu eindelijk voorbij! Toch ben ik nog niet helemaal de oude. Het is zoeken naar de beste trainingsmethode om mijn schouder weer op het juiste niveau te krijgen, want ik mis op dit moment nog veel kracht in mijn schouder. Over het algemeen gaat het op de fiets wel goed, al heb ik wel mindere dagen waarbij ik toch wel pijn heb. Een deel van mijn pijn is wel te verklaren, want er is immers kraakbeen weg in het gewricht. Door sterker te worden moet de pijn toch nog minder kunnen worden, want dan wordt het gewricht goed bij elkaar gehouden. Ondanks dat mijn schouder nog achterloopt, gaat het met de kracht in de benen heel erg goed. De afgelopen periode bestond dan ook vooral uit kracht opbouwen en inmiddels kan ik het resultaat van de vele krachttrainingen zien.

Trainen in het buitenland
Het weer in Nederland is helaas onvoorspelbaar en het is altijd maar afwachten hoe vaak ik op de baan kan trainen. Gelukkig gingen we laatst met het team naar Manchester voor een kleine trainingsstage. In Manchester zit een indoorbaan, met een 8-meter startheuvel wat dus ideaal is! Terwijl de elite rijders in Australië zaten ben ik overigens ook nog met de overgebleven talentengroep een weekend naar Denemarken geweest. Ook hier was een kleine indoorbaan, waar we dus lekker konden fietsen zonder afhankelijk te zijn van het weer.

Aankomende wedstrijden
Voor aankomend jaar heb ik nog geen duidelijke plannen, want het is nog maar afwachten of ik er klaar voor ben. Eind maart zijn namelijk de eerste Europese rondes al en door mijn blessure heb ik weinig ervaring op kunnen doen, wat ik erg jammer vind. Maar mocht ik er nog niet klaar voor zijn, dan zijn er genoeg andere wedstrijden om nog aan mee te doen. Mijn doel is uiteraard wel om goed te presteren op het WK, maar voordat ik hier naar toe kan moet ik mij eerst plaatsen. Het WK was normaal gesproken in juli, na het NK en het EK, maar dit jaar is het WK in mei. De Olympische spelen zijn namelijk dit jaar op 30 en 31 juli.

En niet te vergeten, voor ik weg kan naar het WK moet ik eerst mijn havo examen maken!

31-01-2020: Op naar Denemarken

Samen met de overige leden van BMXteamNL ben ik afgelopen weekend naar Denemarken geweest. Er lag een kleine indoorbaan waar we graag wel een keertje heen wilden. Dus zo gezegd, zo gedaan. De rest van het team zit in Australië, dus wij moesten zelf maar zorgen dat we nog ergens op banen konden trainen. De rit naar Denemarken duurde ongeveer zeven uur. Eenmaal daar hebben we drie dagen lang gefietst en toen gingen we weer terug naar Nederland. Het was leuk om weer even weg te zijn en eindelijk wat goede baan uren te maken. Op de terugweg gingen we ook nog even langs de baan in Hamburg. Het was een hele leuke buitenbaan en gelukkig hadden we er ook nog eens mooi weer bij! Na dit weekend was ik natuurlijk wel helemaal kapot.

14-09-2017: De 3-Nationscup in Luykgestel

07-09-2017: De 3-Nationscup in Peer, België

31-08-2017: De 3-Nationscup in Peer, België

25-08-2017: BMX'en op de Jammarkt in Neede

17-08-2017: De start van de tweede helft van het seizoen

10-08-2017: Meekijken naar een baantraining voor het WK in Rock Hill, Amerika

03-08-2017: Het EK en WK BMX

SCROLLEN