0
Zoeken Winkelmand 0

Monique van der Valk

Lees hier de blogs van:

Naam: Monique van der Valk
Sport: BMX
Geboortedatum: 22-02-2002
Afkomstig uit: Neede
Behaalde doelen: KNWU Nederlands Kampioenschap BMX, UEC BMX European Cup, 7e in de 2018 UCI BMX World Championships (Azerbeidzjan)

Website  |  Twitter  |  Facebook  |  Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

18-06-2020: Stoppen met BMX

Na een lange tijd overwegen heb ik besloten om te stoppen met BMX. Simpelweg omdat het gewoon niet meer ging. Mijn schouder is en blijft een groot probleem en ik zal hier ook last van hebben voor de rest van mijn leven. Helaas is er dus niks meer aan te doen, maar sinds ik ben gestopt is de pijn gelukkig wel veel minder. Doordat ik nu al merk dat de pijn in mijn schouder minder wordt, maakt dat het besluit ook wat draaglijker. Gelukkig heb ik nog andere toekomstplannen, maar dat neemt niet weg dat ik hier ontzettend van baal.

In september begin ik met Hbo-Verpleegkunde, waar ik wel erg enthousiast over ben. Inmiddels woon ik alweer een tijdje thuis bij mijn ouders en wordt mijn kamer op Papendal leeggehaald.

Na 12 jaar is mijn ‘kleine’ BMX-carrière aan een einde gekomen. Dat betekent dus ook dat ik uit de Zwarte Cross Talententuin ga. Ik begin nu wel te zien dat er meer is dan topsport. Het komt allemaal wel goed. Het is maar een kleine beperking en nöhlen is nou eenmaal dodelijk, dus we laten het hier maar bij😉.

10-04-2020: De schouderblessure blijft spelen

Inmiddels zitten we allemaal thuis. Ook Papendal zit dicht, dus ben ik weer bij mijn ouders. Thuis heb ik gelukkig nog genoeg materialen om te kunnen trainen en daarnaast kan ik thuis ook genoeg doen wat betreft krachttraining en sprinten. Toch blijf ik veel last houden van mijn schouder en daarom moet ik volgende week dan ook weer naar het ziekenhuis voor een MRI scan. Hopelijk komt daar wat meer informatie uit en kunnen ze zien waar het aan ligt. Voor nu slik ik veel pijnstilling zodat ik alsnog goed kan slapen en sporten. Natuurlijk moet ik niet te gek doen en gewoon even de uitslag van de scan afwachten.

Over een maandje hoop ik overigens dat ik mijn laatste toetsen van de havo kan maken, zodat ik dan toch kan slagen.

13-03-2020: Seizoen in gevaar!

Ik ben nog steeds aan het worstelen met mijn schouderblessure, maar gelukkig loop ik geen belangrijke punten mis. Er zijn al een paar wedstrijden afgelast in verband met het coronavirus. Dat is natuurlijk niet leuk, maar het geeft mij meer tijd om klaar te zijn voor wedstrijden. Voorlopig dus nog geen wedstrijden voor mij. Ik moet eerst proberen om mijn schouder constant te houden. Nu schommelt het nog een beetje. Ik heb een goede periode achter de rug gehad, maar deze periode gaat het juist weer slechter. Wat betreft het fietsen moet ik even wat gas terugnemen, maar ik hoop dat daar gauw verandering in komt.

14-02-2020: Eindelijk niet meer geblesseerd!

Anderhalf jaar lang werd ik als geblesseerd gestempeld en dat is nu eindelijk voorbij! Toch ben ik nog niet helemaal de oude. Het is zoeken naar de beste trainingsmethode om mijn schouder weer op het juiste niveau te krijgen, want ik mis op dit moment nog veel kracht in mijn schouder. Over het algemeen gaat het op de fiets wel goed, al heb ik wel mindere dagen waarbij ik toch wel pijn heb. Een deel van mijn pijn is wel te verklaren, want er is immers kraakbeen weg in het gewricht. Door sterker te worden moet de pijn toch nog minder kunnen worden, want dan wordt het gewricht goed bij elkaar gehouden. Ondanks dat mijn schouder nog achterloopt, gaat het met de kracht in de benen heel erg goed. De afgelopen periode bestond dan ook vooral uit kracht opbouwen en inmiddels kan ik het resultaat van de vele krachttrainingen zien.

Trainen in het buitenland
Het weer in Nederland is helaas onvoorspelbaar en het is altijd maar afwachten hoe vaak ik op de baan kan trainen. Gelukkig gingen we laatst met het team naar Manchester voor een kleine trainingsstage. In Manchester zit een indoorbaan, met een 8-meter startheuvel wat dus ideaal is! Terwijl de elite rijders in Australië zaten ben ik overigens ook nog met de overgebleven talentengroep een weekend naar Denemarken geweest. Ook hier was een kleine indoorbaan, waar we dus lekker konden fietsen zonder afhankelijk te zijn van het weer.

Aankomende wedstrijden
Voor aankomend jaar heb ik nog geen duidelijke plannen, want het is nog maar afwachten of ik er klaar voor ben. Eind maart zijn namelijk de eerste Europese rondes al en door mijn blessure heb ik weinig ervaring op kunnen doen, wat ik erg jammer vind. Maar mocht ik er nog niet klaar voor zijn, dan zijn er genoeg andere wedstrijden om nog aan mee te doen. Mijn doel is uiteraard wel om goed te presteren op het WK, maar voordat ik hier naar toe kan moet ik mij eerst plaatsen. Het WK was normaal gesproken in juli, na het NK en het EK, maar dit jaar is het WK in mei. De Olympische spelen zijn namelijk dit jaar op 30 en 31 juli.

En niet te vergeten, voor ik weg kan naar het WK moet ik eerst mijn havo examen maken!

31-01-2020: Op naar Denemarken

Samen met de overige leden van BMXteamNL ben ik afgelopen weekend naar Denemarken geweest. Er lag een kleine indoorbaan waar we graag wel een keertje heen wilden. Dus zo gezegd, zo gedaan. De rest van het team zit in Australië, dus wij moesten zelf maar zorgen dat we nog ergens op banen konden trainen. De rit naar Denemarken duurde ongeveer zeven uur. Eenmaal daar hebben we drie dagen lang gefietst en toen gingen we weer terug naar Nederland. Het was leuk om weer even weg te zijn en eindelijk wat goede baan uren te maken. Op de terugweg gingen we ook nog even langs de baan in Hamburg. Het was een hele leuke buitenbaan en gelukkig hadden we er ook nog eens mooi weer bij! Na dit weekend was ik natuurlijk wel helemaal kapot.

21-06-2018: TERUGKIJKEN OP HET WK IN BAKU!

07-06-2018: ONDERTUSSEN OP HET WK IN AZERBEIDZJAN

Monique kan even niet bloggen, want ze is aan het bikkelen op het WK in Azerbeidzjan: 2018 UCI BMX World Championships. Gelukkig hebben we online al wel mogen meegenieten over haar prestaties. Zo lazen we dat ze maandagochtend crashte in de training, maar ze vervolgens vandaag wel 2e werd in alle moto’s van de kwartfinale! Haar arm vloog vervolgens in de halve finale uit de kom, vloog er vervolgens voor de finish weer in en ze rijdt met tape en al toch gewoon de finale met de 4e positie de ze heeft weten te behouden. In de finale kon ze niet meer en speelden de blessures haar parten, maar behaalde ze toch nog de 7e plek. 7e op het WK in Azerbeidzjan!! Topper!

24-05-2018: EUROPESE RONDES IN HET ALTIJD MOOIE BLEGNY...

26-04-'18: ALLEEN MAAR PODIUMPLEKKEN IN ZOLDER & AHNATAL

12-04-'18: EERSTE TOPCOMPETITIE-WEDSTRIJD BELOOFT GOEDS VOOR HET SEIZOEN

30-03-2018: EERSTE IN HET NKC EN TRAINEN IN FRANKRIJK

15-03-2018: EINDELIJK: OP NAAR DE EERSTE WEDSTRIJD

Over een paar dagen, op zondag 18 maart, heb ik dan eindelijk de eerste wedstrijd! Ik rijd dan het NKC, dat is het Nederlands kampioenschap voor clubs. Deze keer rijd ik dus niet voor het Josh team, maar zal ik voor Het Twentse Ros uit Hengelo rijden. Alle clubs vormen die dag een team, het team wat de meeste punten heeft wint. Punten verzamelen doe je met rijders van de club. Met meer rijders vergroot je dus ook je kansen. Op woensdag 21 maart zal ik met het RTC Noord/Oost vertrekken richting Frankrijk voor ons trainingskamp.

15-02-2018: WAAR RIJD IK WEDSTRIJDEN?

Dit jaar is het wereldkampioenschap in Baku, Azerbeidzjan. Daar ga ik samen heen met een teamgenootje. Het Wereldkampioenschap wordt dit jaar in het begin van juni gehouden, dit doen ze omdat de temperaturen in juli veel te hoog zullen zijn om fatsoenlijk een wedstrijd te kunnen fietsen. Op 8 juli zal ik het Nederlands kampioenschap fietsen en eventjes daarna gaan we door naar Frankrijk voor het Europees kampioenschap. Daarnaast staan er dit jaar weer wedstrijden in België en Duitsland op de kalender en in maart ga ik nog naar Frankrijk voor een trainingskamp.

Bovenstaand schema bevat slechts de wedstrijden waarvan ik al zeker ben. Natuurlijk wil ik nog veel meer wedstrijden fietsen, maar dat ligt helemaal aan onze financiën. Vooral internationale wedstrijden kosten veel geld, en dat hebben we niet altijd. Gelukkig zijn er mensen die ons wat financiële steun geven en heb ik een crowdfundingspagina, waar ook jij me al met een klein bedrag kunt helpen!

01-02-2018: PROGRESSIE!!

De afgelopen weken kan ik merken dat ik veel progressie maak. De laatste maanden heb ik veel conditietrainingen gehad. Nu gaat het vooral om de techniek, onze start piekfijn in orde maken en vlekkeloos over de baan gaan. Het springen en achterwielen vind ik het leukst. En het is natuurlijk vet om op topsnelheid technisch over de baan te kunnen. Op dit filmpje zie je mij een bult springen waar ik erg veel moeite mee heb, vooral mentaal. Mijn doel is om deze triple perfect te springen! Inmiddels staat het ook vast dat we in maart op trainingskamp gaan naar Frankrijk, waar we onder andere de baan van het Europees kampioenschap gaan bezoeken.

18-01-2018: #STAYSTRONGJELLE

Velen van jullie zullen er wel van hebben gehoord: het ongeluk van Jelle van Gorkom. Een ongeluk wat eigenlijk helemaal niks met BMX te maken heeft.

Al vanaf dat ik een klein en jong BMX’ertje was, keek ik op naar het Nederlands team. Toch was er één waar ik het meest naar opkeek: Jelle. Natuurlijk omdat hij uit de Achterhoek komt, maar ook om zijn doorzettingsvermogen. Hij heeft aardig wat blessures achter de rug, waaronder een heftige valpartij vlak voor de Olympische Spelen, en toch verscheen hij aan dat starthek. Daar ben ik nou echt van onder de indruk en vandaar dat ik hem wel mijn grootste idool kan noemen. #staystrongJelle

04-01-2018: TERUGBLIK OP 2017 EN VOORUITKIJKEN NAAR KOMENDE JAREN

Het seizoen 2017 was een leerzaam seizoen. Met finales op het NK en EK kan ik tevreden terugkijken. Ik heb niet de beste resultaten behaald, maar heb wel heel erg veel geleerd.

In 2018 zal ik in de categorie meisjes 15-16 rijden. Mijn doel is om te strijden voor het Nederlands kampioenschap, de eerste plaats te bemachtigen in de Topcompetitie en om deel te nemen aan de finales op het EK en WK. Vervolgens wil ik graag in 2019 junior women rijden.

De eerste grote wedstrijden van 2018, waarnaar ik uitkijk, worden gestreden in de UEC BMX European Cup 3 & 4, op 14 en 15 april. Ik heb heel erg veel zin in het nieuwe seizoen en ik kan niet wachten tot het begint!

14-12-2017: MAANDELIJKS RITME!

Twee weken geleden heb ik rustweek gehad, dus dan hoef ik alleen maar baantraining te doen. De week daarna begonnen we weer in de eerste week, waarin we het nog niet zo heel erg zwaar hebben. Daarna komen week 2 en week 3, die weer wat moeilijker en zwaarder worden. Daarna volgt weer een rustweek en zo wordt dat elke maand herhaald! In elke derde week zitten we ook weer in het koude water…

30-11-2017: KOUD?!

Trainen kun je op verschillende manieren doen. Fysiek is natuurlijk erg belangrijk, maar mentaal is misschien nog wel belangrijker. Daarom moeten wij elke derde week van de maand, onze zwaarste trainingsweek, het ijskoude water in. Ook al is het -1 graad! Hier moet je je focus leggen op je ademhaling en daarmee train je jezelf op het mentale vlak. Het is namelijk zo koud dat je heel snel begint te ademhalen, dan begint de kou ook nog eens pijn te doen, waarna je al snel uit het water wilt. Kou doet verder ook nog goede dingen voor je lichaam, bijvoorbeeld voor je bloedsomloop. Check de beelden van zo’n koudwatertraining hier:

16-11-2017: VOORBEREIDINGEN 2018 BEGONNEN!

Afgelopen zaterdag zijn de voorbereidingen voor 2018 begonnen! De sprints, core stabiliteit, kracht en natuurlijk baantraining staan alweer op het programma. Goed weer of slecht weer, hier worden de verschillen gemaakt (zoals vorig jaar in de sneeuw!)

Mijn crowdfunding-actie voor het seizoen van 2018 loopt nog steeds, je vind hem hier. Er is namelijk best wat geld nodig om me in te schrijven voor alle bmx-wedstrijden (NK’s, EK’s, WK’s) en de vliegtickets voor internationale wedstrijden. Iedereen die me wil steunen met een bijdrage – hoe klein dan ook – ben ik ontzettend dankbaar! Dan ga ik mijn best doen voor een supergoed resultaat in 2018.

02-11-2017: HOE ZIET MIJN WEDSTRIJDDAG ERUIT?!

Ik rijd verschillende wedstrijden op heel veel verschillende banen, nationaal en internationaal. In dit blog lees je hoe zo’n wedstrijddag eruit ziet.

Nationale wedstrijden
Als de wedstrijd lang rijden is, zitten we meestal al erg vroeg in de auto. De inschrijving start namelijk al om 09:00 uur. Daarna is er een mogelijkheid voor ons om te trainen. Eerst zijn de rijders t/m 12 jaar aan de beurt en daarna mogen de rijders van 13 jaar en ouder. Om 11:00u start de wedstrijd met de moto’s. Iedereen rijdt drie moto’s en als je alle moto’s bij de eerste vier hebt gereden, mag je door naar de volgende ronde. De jongens moeten meestal meer rondes rijden, omdat er nou eenmaal meer jongens aan BMX doen. De meiden hebben na de moto’s meestal een halve finale. Als je ook hier bij de eerste vier eindigt, mag je door naar de finale. Meestal is het al 16:00u als deze finales gaan beginnen. Bij nationale wedstrijden krijgen de finalisten t/m 12 jaar een prijs. Bij de rijders van 13 jaar en ouder gebeurt dat niet meer, dus daar hoef ik dan niet meer op te wachten.

Internationale wedstrijden
Bij internationale wedstrijden moeten we verder rijden, dus overnachten we soms van zaterdag op zondag. Op zaterdag hebben we vaak ook de mogelijkheid om te trainen voor de wedstrijd van zondag. En bij internationale wedstrijden krijgen we wél een prijs, dus dan is het na afloop nog wachten op de uitreiking!

Onderstaand filmpje is een kleine samenvatting van het Josh BMX team van de laatste nationale wedstrijd in Valkenswaard!

19-10-2017: TEVREDEN TERUGKIJKEN OP HET SEIZOEN

Het seizoen is afgelopen. Met als laatste wedstrijd de TopCompetitie in Valkenswaard, waarvan ik denk ik kan zeggen dat het één van de beste wedstrijden was dit seizoen. Niet om het resultaat, wat overigens hartstikke goed was, maar omdat ik wat ik de afgelopen tijd heb geleerd nu echt kon toepassen. Dus heb ik het seizoen afgesloten met een nette tweede plaats! En ik was ook nog vierde in het eindklassement, ondanks dat ik een wedstrijd heb gemist vanwege een blessure.

Om het seizoen nog af te sluiten met ons team, het RTC, hebben we gekart in Nijverdal. Wat natuurlijk een hele strijd was aangezien we altijd willen beuken en winnen.

Nu heb ik dus vakantie van het trainen (wat ik toch niet ga volhouden). Dus afgelopen week ook nog op Papendal kunnen trainen, wat alweer een tijd geleden was! En dat zag er zo uit:

05-10-2017: DE FINALE VAN HET AK IN HAAKSBERGEN GEWONNEN!

Afgelopen zondag stond het AK in Haaksbergen op het programma. Op zaterdag was het eerst nog tijd om ‘even’ te trainen. Op zaterdagen train ik twee keer: ’s ochtends beginnen we met twee uur baantraining en ’s middags gaan we naar de Crossfit voor nog eens twee uur.

Het fietsen ging zondag erg lekker en ik kon de rondjes nog wel goed volhouden 😜. In mijn eigen klasse, bij de meisjes 13+, heb ik de finale gewonnen (zie filmpje). Ook reed ik de open klasse, tegen de jongens. Hier werd ik derde. Aankomend weekend heb ik de laatste topcompetitie in Valkenswaard, waar ik op zaterdag kan trainen en zondag de wedstrijd rijd. Dus zijn we het hele weekend op pad, en ik heb er zin in!

28-09-2017: TOPCOMPETITIE IN KAMPEN

Dit weekend heb ik de TopCompetitie in Kampen gefietst. Zaterdag kon ik trainen en zondag was de wedstrijd. De moto’s begonnen goed, met drie keer een eerste plaats! Halve finale ging wat minder, doordat ik erg zenuwachtig was. Toch ging ik nog als vierde door. In de finale mocht ik pas als laatste een plek kiezen aan het starthek, door mijn resultaten in de halve finale. Eigenlijk niet veel kiezen aan, want er is dan nog maar één plek over. Dus ik stond aan de buitenkant, wat erg ongunstig is voor de eerste bocht. Mijn start ging supergoed en het eerste stuk ook. Doordat ik aan de buitenkant zat, kwam er iemand binnendoor en lag ik vier. Waarna ik ook nog eens door een gat reed, wat nogal afremde, dus ik moest vechten om mijn vierde plaats te behouden. Dat is gelukkig wel gelukt, dus was ik tevreden met een vierde plek! Aankomend weekend ga ik een Afdelingskamioenschap fietsen in Haaksbergen.

21-09-2017: TWENTS KAMPIOEN!

Zaterdag het Twents kampioenschap gereden op de nieuwe baan in Hengelo. Deze dag werd de nieuwe baan ook officieel geopend! In de moto’s reed ik 1-1-1, ook de finale reed ik 1ste en dus Twents kampioen!

Zondag ook nog een AK meegepakt, waar ik in de training al heel veel plezier had op de baan! In de moto’s reed ik 1-1-1 en ook deze finale kon ik op mijn naam schrijven. Bij het donatiedoel voor het EK en WK van 2018 hebben we inmiddels ook een tegenprestatie toegevoegd! Elke donateur vanaf €10 krijgt een mooie “Vaak bu-j te bang” pet!
Aankomend weekend staat de vierde TC in Kampen op het programma!

14-09-2017: De 3-Nationscup in Luykgestel

Dit weekend werden ook de nieuwste Josh frames gelanceerd! (zie foto hieronder)
Afgelopen zaterdag en zondag de laatste 3-nationscup van het jaar gereden. Ik begon zaterdag heel goed met drie keer winst in de moto’s. Ik was zelf erg onder de indruk van mijn halve finale, waar ik gewoon de beste start had. Ik kom net wat tekort bij het versnellen dus daar werd ik op ingehaald, ik werd tweede in mijn halve finale. In mijn finale had ik niet de beste start, waardoor ik als vierde kon aansluiten. Ik wou in de bocht iemand inhalen, buitenom wat niet heel slim is. Zij leunde tegen mij en ik leunde terug dus toen zaten we bovenin de bocht, waardoor ik werd ingehaald door twee andere meiden. Op het laatste stuk nog iemand ingehaald, met dus als eindresultaat vijfde.

Zondag begon ik de moto’s weer even goed. Alle rondjes waren vlekkeloos en ik reed dan ook drie keer eerste. De halve finale was iets minder, ik had een gemiddelde start maar kwam in het gedrang. Ik lag vijfde, maar ik kon in de eerste bocht al van vijfde naar derde. Ik finishte ook derde, wat betekent dat ik door ben naar de finale. In de finale was mijn start weer niet optimaal waardoor ik dit keer op de startheuvel al in het gedrang kwam, ik lag achtste. In de eerste bocht een actie kunnen maken van achtste naar vijfde. Op het derde stuk heb ik nog iemand ingehaald, maar ik had teveel snelheid waardoor ik de laatste (en een beetje krappe) bocht niet scherp genoeg kon aansnijden. Dus er kwam iemand onderdoor, waardoor ik de bocht al helemaal niet goed hield en op het randje reed. Hierdoor verloor ik heel veel snelheid en werd ik zo voorbij gefietst. Met als eindresultaat zesde.

Er is ook nog een eindklassement voor de 3-nationscup. In totaal zijn er drie 3-nationscups per jaar. Één in Duitsland, één in België en één in Nederland. Helaas heb ik de 3-nationscup in Duitsland moeten missen door een blessure. Maar desondanks stond ik zevende in het eindklassement! Wat betekent dat ik nog geld heb gewonnen, wat ik mooi kan gebruiken voor een van de volgende wedstrijden!

07-09-2017: De 3-Nationscup in Peer, België

Ik heb het afgelopen weekend geen wedstrijden gehad, dus dan heb ik altijd training op zaterdag. ’s Ochtends gesprint en ’s middags naar CrossFit. Ik zit inmiddels ook al weer een week op school en ik begin al weer een klein beetje in tijdnood te komen, haha! Dat komt ook doordat ik nu op een andere school zit, omdat de school in mijn dorp tot leerjaar 3 gaat. Dus nu zit ik met wat meer reistijd… Nu nog de laatste trainingen voordat we naar Luyksgestel vertrekken voor de laatste 3-nationscup van het jaar! Daarna komen nog een paar kleinere wedstrijden en twee nationale wedstrijden, en dan zit het seizoen er al weer op…

31-08-2017: De 3-Nationscup in Peer, België

De eerste wedstrijd na de vakantie gehad. Zaterdag en zondag de 3-nationscup gefietst in Peer, België. Zaterdag begon ik de dag goed en won ik mijn eerste moto. Mijn tweede moto ging echter wat minder, doordat mijn benen erg vermoeid waren. Toch werd ik nog netjes derde. Tussen de tweede en derde moto even goed uitgefietst op de tacx en wat rek/strek-oefeningen gedaan zodat de benen er weer tegenaan konden. Dat niet zonder resultaat, want ook de derde moto won ik. Er waren niet zo heel erg veel meiden dus had ik een halve finale. Ook dit rondje ging weer lekker en ik werd tweede, op naar de finale dus. In de finale werd ik helaas klemgereden op het eerste stuk, waardoor ik niet op volle snelheid kon. Geen perfecte start dus. Hierdoor werd ik vijfde. Niet heel erg tevreden maar de rondjes waren niet verkeerd.

Zondag mocht ik nog een keer van start. In de manches had ik een goede concurrent waar ik mijzelf mooi aan kon optrekken, ik werd 2-2-2 in de moto’s. De halve finale ging weer even lekker als gisteren en ik werd dan ook weer tweede. De finale startte dit keer beter, ik was goed weg en het eerste stuk was ook erg goed. Helaas kreeg ik net voor de eerste bocht een klein tikje, waardoor ik per ongeluk uit mijn clicks schoot en hem niet zo snel meer kon terug vinden. Ik zakte van een 2e/3e plaats naar de 6e. Helaas een beetje pech gehad, maar over het algemeen was het een goed weekend!

25-08-2017: BMX'en op de Jammarkt in Neede

Ik was uitgenodigd om te helpen bij Jammarkt in Neede, waar ze een mini BMX-baan hadden aangelegd. Het was hartstikke mooi in elkaar gezet en de kinderen konden ook de sport een keer proberen! Natuurlijk heb ik zelf ook nog een paar rondjes kunnen maken…

17-08-2017: De start van de tweede helft van het seizoen

De trainingen zijn inmiddels al weer begonnen. ik heb nog twee weken om te trainen, want daarna begint de tweede helft van het seizoen al! Ik start 26 & 27 augustus met de 3-nationscup in Peer, België. Ik heb er weer ontzettend veel zin in en zal je op de hoogte houden!

10-08-2017: Meekijken naar een baantraining voor het WK in Rock Hill, Amerika

Dit is een filmpje van een baantraining voor het WK in Rock Hill, Amerika. Het was ongeveer 38 graden Celsius! Ondanks dat ik ben klemgereden tijdens het WK, heb ik er een fantastische ervaring aan overgehouden.

03-08-2017: Het EK en WK BMX

Afgelopen weken heb ik het EK en WK gefietst. Het EK in Bordeaux ging super, de finale gehaald na een heel spannende halve finale. Ik ben wel gevallen in de finale, maar tevreden met het resultaat! Het WK in Amerika ging iets minder. Helaas lag ik er in de 1/8ste uit doordat ik klemgereden werd. Een grote teleurstelling, maar dat hoort er ook gewoon bij. Voor de rest was het een mooie ervaring! Nu op naar de andere helft van het seizoen.

SCROLLEN