0
Zoeken Winkelmand 0

Shana van der Vlist

Lees hier de blogs van:

Naam: Shana van der Vlist
Sport: Motorcross
Geboortedatum: 15-04-1999
Afkomstig uit: Apeldoorn
Behaalde doelen: Deelnemer MXW, WK dames Grand Prix

Website  |  Facebook  |  Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

13-03-2020: De eerste twee WK wedstrijden zitten erop

De eerste twee WK wedstrijden zitten erop. Na een korte voorbereidingsperiode wist ik dat het niet makkelijk ging worden. De eerste wedstrijd was in Engeland. Het had veel geregend en de baan was daardoor erg modderig. Ik had het erg lastig het hele weekend, maar kon toch nog wat punten pakken. Met een 11e en 12e plaats kwam ik op een totaal van 10.

De tweede wedstrijd was afgelopen weekend in Valkenswaard. Ook in Nederland had het veel geregend en begonnen we op zaterdag weer op een erg natte baan. Gelukkig was het wel droog op zaterdag en daardoor droogde de baan wel redelijk goed op. Het rijden ging erg goed dit weekend en beide manches ben ik van buiten de top 10 naar voren gereden. Met een 5e en 6e plaats was ik in totaal 5.
Dit gaf me een goed gevoel en vertrouwen!

Op dit moment is het nog onzeker wanneer mijn volgende wedstrijd is. Dit i.v.m. Het Coronavirus.

28-02-2020: Op naar de eerste wedstrijd van het seizoen 2020!

Aankomend weekend is het zover, de eerste wedstrijd van het seizoen 2020. De eerste wedstrijd meetellend voor het WK, in Engeland (Matterly Basin).

Gelukkig heb ik de afgelopen twee weken toch nog een paar keer kunnen rijden na mijn polsblessure. Natuurlijk heb ik niet de voorbereiding gehad, waar ik op had gehoopt, maar we hebben er het beste van gemaakt. Ik heb er erg veel zin in en ga natuurlijk mijn uiterste best doen !

14-02-2020: Het herstel is begonnen

In het vorige bericht liet ik jullie weten dat het gips er waarschijnlijk af mocht en dat is gebeurd! Nadat mijn gips was verwijderd kon de rest van het herstel beginnen. Met als doel natuurlijk zo snel mogelijk weer op de motor.

De dokters hadden mij al verteld dat ik de eerste twee weken nadat mijn gips er af ging, nog niet mocht rijden. Wel had ik meteen een aantal afspraken gemaakt bij de fysio op Papendal om zo te kijken wat er moest gebeuren. Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk mijn kracht en mobiliteit terug in mijn pols. Ik kreeg oefeningen mee en die moest ik elke dag doen. Het ging toen ook steeds beter met mijn pols en langzaam aan mocht ik steeds meer. Afgelopen woensdag heb ik voor het eerst weer op de mountainbike gefietst en dat ging goed. Zoals nu de planning is, ga ik aankomend weekend weer proberen te rijden. Daar heb ik erg veel zin in!

Ook was woensdagavond het Sportgala van de Gemeente Apeldoorn. Hier werden de kampioenen van 2019 geëerd. Ook was ik genomineerd voor de grote sportprijs van Apeldoorn. Helaas heb ik deze niet gewonnen. De prijs ging naar Jeffrey Hoogland. Het was natuurlijk al wel een grote eer dat ik genomineerd was.

31-01-2020: Het gips mag eraf!

Vandaag (31 januari) mag zoals het er nu naar uitziet het gips van mijn pols eraf. Terwijl ik mijn gips had heb ik in de tussentijd elke dag fysieke trainingen gedaan. In het begin bestonden deze fysieke trainingen alleen uit fietsen, maar toen mijn pols minder zeer deed kon ik ook oefeningen doen in de sportschool. Ik heb in die tijd dus zeker niet stilgezeten.

Als mijn gips eraf is moet ik mijn pols eerst weer sterker maken voordat ik weer terug kan rijden. Als dan alles volgens plan verloopt kan ik dan twee weken voor Engeland weer terug op de motor. Ik hoop dat het herstel verder goed loopt en ik houd jullie op de hoogte!

SCROLLEN