0
Zoeken Winkelmand 0

Stefan Selders

Lees hier de blogs van:

Naam: Stefan Selders
Sport: Inline skating
Geboortedatum: 19-11-2001
Afkomstig uit: Deventer
Behaalde doelen: 2e plaats Amateurs Winterclash 2020, 1e plaats Amateurs Urban Sportweeks Amsterdam 2019, 1e plaats Amateurs Inline Street World Championship Brussel 2019, 2e plaats Amateurs X-mas Jam Germany 2017 en shows gegeven op de Zwarte Cross met Mind the Gap

Instagram | YouTube | TikTok

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

21-06-2024: salto's oefenen voor de Zwarte Cross

Hoi lezers,

Ik neem jullie in deze blog mee in de voorbereidingen voor de Zwarte Cross shows en hoe de dagen eruit zien voor mij.

Allereerst oefen ik een week van tevoren nog even goed de salto’s en pak ik mijn tas in voor de week. Op de woensdag komen we met alle team rijders al aan om de baan op te bouwen. Dit is de dag voordat de shows beginnen. De baan opbouwen is best veel werk, maar met genoeg man komt dat gelukkig altijd voor mekaar. Na het opbouwen gaan we met z’n allen chillen en onze laatste rust pakken voordat de drukke dagen beginnen.

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geven we de shows. We staan in de ochtend op, gaan ons klaar maken voor de dag en praten met het team een beetje bij. Daarna lopen we met z’n allen naar het crew ochtend buffet en gaan we gezellig ontbijten. Vervolgens gaan we terug om ons op te warmen. Iedereen pakt dit anders aan, de één gaat statisch rekken en strekken en de ander wordt warm in de zon 😉 Meestal gaan we 10 minuten voordat de show begint de baan al op om een beetje heen en weer te rijden en echt op te warmen. In deze 10 minuten proberen we vaak ook wat mensen te trekken. De show duurt vervolgens ongeveer een kwartier. Na de show komen we bij elkaar en bespreken we hoe het ging. Eventuele aanpassingen worden besproken en daarna maken we ons weer op tijd klaar voor de volgende show. Per dag geven we 4 shows en dit jaar hebben we nog een extra show erbij met een hele grote ramp van 10+ meter hoog. Na de laatste show gaan we met z’n allen terug naar onze crew camping om ons op te frissen. We drinken alvast gezellig een paar biertjes en gaan daarna het terrein op. Ook wij gaan feesten!

Na 4 dagen shows geven, is het op maandag alweer tijd om alles in te pakken en op te ruimen. Voordat we naar de baan gaan, zorgen we dat alle spullen al ingepakt zijn, zodat we na het afbouwen van de baan gelijk door naar huis kunnen. Maandag is meestal iedereen helemaal kapot en willen we na het afbouwen snel naar huis.

Dit is een beetje wat ik samen met het team, ook dit jaar weer, ga beleven op de Zwarte Cross. Ik hoop jullie allemaal te kunnen zien daar en maak vooral een foto bij de banner van mij die bij de ingang hangt of voorbij komt op één van de schermen 😃

12-04-2024: Het plezier in het skaten is weer terug!

Hoi lezers, vandaag ga ik jullie vertellen over mijn inline skatetrainingen.

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn vorige blogs, was mijn motivatie erg verminderd en had ik geen plezier meer in het skaten. Ik heb wat rust genomen van het skaten en heb geprobeerd mijn plezier in het skaten langzamerhand weer terug te vinden. En ik kan jullie vertellen dat dat goed is gelukt! Het skaten gaat weer stukken beter en ik begin beetje bij beetje weer het oude gevoel terug te krijgen. De trainingen gaan weer goed en ik heb laatst weer een video opgenomen in Burnside. De video is erg vet geworden, ook al zeg ik het zelf 😉 Ik raad jullie aan om een kijkje te nemen op mijn Instagram of de video hieronder op deze pagina te bekijken.

De inline skate crew bij Burnside begint ook steeds groter te worden en dat maakt het ook leuker. Binnenkort komt een inline skatemaatje van vroeger weer terug na een lange tijd. Hij heeft mij altijd veel geleerd en daarom heb ik zin om weer met hem samen te gaan skaten. Je kan elkaar dan uitdagen, waardoor je nog vettere tricks gaat doen. Het weer wordt ook steeds warmer en zonniger, dus hopelijk kan ik snel weer naar buiten skateparken!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

15-02-2024: Zin in nieuwe shows!

Hoi lezers, vandaag ga ik jullie vertellen over de shows die er weer aan gaan komen. De eerstvolgende show is op Koningsdag. Waar deze show gaat plaatsvinden is nog de vraag. Misschien wordt het dit jaar wel ergens op een groot festival, maar het kan ook zo zijn dat we gezellig op een kleinschalig evenement staan in een dorp. De sfeer met Koningsdag is altijd ontzettend goed en dat maakt de shows nog leuker. De energie die je van mensen krijgt is geweldig.

De tweede show die eraan komt is natuurlijk op de mooie Zwarte Cross. Normaal gaven we op de vrijdag, zaterdag en zondag shows maar dat is dit jaar veranderd. Dit jaar is er een extra dag bij gekomen, namelijk donderdag. Erg vet om nog meer shows te geven op zo’n groot evenement met een mooi team. We kijken er elk jaar naar uit. De sfeer hier is zo bijzonder dat is niet te beschrijven, de mensen zijn altijd enthousiast en de organisatie zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Dit jaar hebben we misschien nog een extra show die we rijden op de Zwarte Cross. Normaal rijden we alleen voor MindTheGap, maar dit jaar mogen we ook voor een andere organisatie een testshow gaan geven met een ramp van wel 10 meter hoog. Ik kijk hier ook erg naar uit, want dit wordt weer een nieuwe ervaring, soort van Nitro Circus. Hopelijk kan ik een aantal van deze lezers ontmoeten op de Zwarte Cross 🙂

De derde show die eraan komt is in Gemert. Het is een kleinschalig evenement, maar de mensen die er komen zijn geweldig. Het staat altijd bomvol met mensen.

Er komen waarschijnlijk nog veel meer shows aan dit jaar, maar voor nu staan deze shows al in de agenda.

Wil je meer weten over de shows en waar ze zijn, zodat je gezellig langs kan komen om te kijken? Stuur me dan een berichtje op één van mijn sociale media kanalen.

Tot ziens!

15-12-2023: Motivatie & Burnside Open Kampioenschappen

Hoi lezers, dit keer een blog over mijn motivatie en de Burnside Open Kampioenschappen. Het afgelopen half jaar was mijn motivatie erg verminderd. Dit was ook wel te zien op mijn sociale media, doordat ik minder filmpjes postte. Ik ging niet meer met plezier skaten en dat merkte ik ook aan mijn resultaten. Ik trainde minder en daardoor bleef ik niet op niveau. Ik ging wel naar de wedstrijden toe, omdat ik het gevoel had dat ik moest gaan, terwijl dat helemaal niet hoefde. Ik werd Nederlands Kampioen en hoopte dat dit resultaat mijn motivatie zou terugbrengen. Helaas was dit niet het geval. Als topsporter doe je er alles aan om zo ver mogelijk te komen in je sport. Ik zat in een soort tunnelvisie en vergat mijn plezier. Ik heb veel nagedacht en ben tot mezelf proberen te komen. Ik heb besloten om even een tijdje te stoppen met wedstrijden om mijn plezier terug te vinden. Ik heb nu minder druk en kan gewoon lekker skaten wanneer ik dat wil. Het gaat daarom nu ook weer steeds beter met skaten. Ik merk dat mijn motivatie en plezier weer terug komen. Hier ben ik super blij mee. Shows geven heb ik altijd plezier in gehad en dat is ook nooit weg gegaan, maar het trainen voor bepaalde tricks voor wedstrijden vond ik op een gegeven moment niet meer leuk. Het posten van reels zal met de tijd ook weer meer worden. Hieronder zie je nog een leuke video van laatst:

Daarnaast heb ik afgelopen november meegedaan aan een wedstrijd in Deventer in mijn thuispark Burnside Deventer. Deze wedstrijd wordt BOK genoemd en is de afkorting van Burnside Open Kampioenschappen. Ik heb in de ochtend gejureerd bij de junioren en later was ik zelf aan de beurt. Het format van de wedstrijd was dit jaar anders. Je kon met een goede trick een stropdas winnen. Er konden er 10 door naar de finale en ik zat daar bij. De finale ging wel goed. Je moest 60 seconden run doen en daarna moest je met 5 personen een jam rijden van 5 minuten. Bij een jam gaat iedereen door elkaar heen en gooi je de beste tricks die je kan. Uiteindelijk ben ik 3e geworden en daar ben ik blij mee! Hieronder zie je de video van de wedstrijd:

19-10-2023: Een terugblik op afgelopen halfjaar

Ik schreef deze maand een stukje voor de kranten van Achterhoek Nieuws. Een mooi moment om jullie even mee te nemen in het afgelopen halfjaar.

Laten we beginnen met de tweeweekse trip in mei door Frankrijk. Tijdens deze trip ben ik naar drie wedstrijden geweest samen met een maatje. We zijn helemaal naar Montpellier in het zuiden van Frankrijk gereden voor de eerste wedstrijd. Ik deed mee aan de FISE World Roller Freestyle park en ben daar als 10e geëindigd. Het was mijn eerste FISE World ooit, dus ik was erg blij met deze prestatie. We zijn daarna doorgereden naar Strasbourg in Frankrijk en daar deed ik mee aan het NL Contest bij de pro’s. Ik ben daar als 7e geëindigd. Het had beter gekund, maar daar leer ik natuurlijk weer van.

Een stukje verder in de tijd, in juli, heb ik mijn diploma-uitreiking gehad op het MBO. Ik heb drie jaar gestudeerd aan het Johan Cruyff College in Enschede als Sport- en bewegingsleider. Het is een hele fijne school, omdat ze rekening houden met je topsport.

Midden juli vond de geweldige Zwarte Cross plaats. Ik heb daar weer vier dagen lang fantastische shows mogen geven met het Mind The Gap team. We hebben enorm genoten en veel lezers ontmoet van mijn blogs. Ik voel me erg vereerd dat ik dit elk jaar weer mag doen op zo’n mooi festival!

In augustus had ik de Nederlandse Kampioenschappen die in Amsterdam plaatsvonden. Elk jaar wordt het op dezelfde locatie gehouden, waardoor ik precies weet waar ik goed in ben en waar mijn verbeterpunten zitten. Hierdoor heb ik een top run gereden en ben ik als eerste door gegaan naar de finale. Ook de finale en de beste trick heb ik erg goed gereden en toen ben ik 1e geworden. Nederlands Kampioen 2023!

Bekijk vooral mijn social media voor meer content: @stefanselders

25-08-2023: Een belangrijke keuze

Hoi hoi, ik zal in deze blog vertellen wat er is gebeurd na de Zwarte Cross en welke belangrijke keuzes ik heb gemaakt. Ik ben eerst thuis een paar dagen tot rust gekomen wat toen zeker nodig was. Daarna ben ik een week op vakantie geweest naar Kos in Griekenland. Ik was daar met mijn vriendengroep. We hebben daar genoten van het heerlijke weer en de mooie omgeving.

Ik heb afgelopen juli mijn diploma behaald voor Sport & Coaching. Helaas zie ik geen verdere toekomst in deze richting qua werk. Ik heb de keuze gemaakt om een hele andere kant op te gaan en te beginnen als schilder. Mijn vader is ook schilder, dus ik wilde graag kijken of dit ook iets voor mij is. Tot nu toe bevalt het me erg goed. Ik ben nu bezig met een snelcursus om de kneepjes van het schilderen te leren en daarna kan ik in september gelijk in een ploeg beginnen.

Verder ben ik erachter gekomen dat ik skaten superleuk vind om te doen, maar dat ik er later niet van zou kunnen leven. Ik sport nog steeds vier dagen in de week en blijf ook skaten, maar iets minder uren en vooral in de avonden i.v.m. werk. Het skaten blijf ik dus gewoon doen, want ik haal daar mijn plezier uit. Vooral de geweldige shows die ik kan geven voor mensen geven mij veel energie.

Voor nu kijk ik uit naar nog een vakantie naar Turkije met mijn broertje in midden september. Daar krijgen jullie nog wel meer over te horen als ik weer een nieuwe blog voor jullie maak.

Groeten Stefan Selders

28-07-2023: Zwarte Cross in the Noaberhood met het MindTheGap team

Welkom bij een nieuwe blog! In deze blog vertel ik alles over de Zwarte Cross 2023.

Ik ben Stefan Selders en ben 21 jaar en geef elk jaar shows op de Zwarte Cross in the Noaberhood met het MindTheGap team.

Het begon allemaal woensdag 19 juli. Ik reed naar Zwarte Cross toe om daar alles te regelen. We kregen de sleutels van de huisjes en we regelden de bandjes. Daarna zijn we naar the Noaberhood gegaan om daar de skatebaan voor de shows op te bouwen. Die dag was er niet veel te doen dus we sliepen lekker vroeg.

Donderdag 20 juli hebben we lekker uitgeslapen, want deze dag gingen we alleen de baan testen en warm rijden. In de avond was de Zwarte Cross al deels open voor de camping bezoekers. We hebben een paar pilsjes gedaan en hebben het laat gemaakt.

Vrijdag 21 juli was onze eerste dag van de shows, we gaven vier shows op een dag. De shows gingen al erg goed en het was best druk. Ik ben mijn vriendin en mijn vrienden bij de ingang gaan ophalen en ik heb toen ook voor het eerst mijn banner gezien (zie foto’s onderaan). Het was erg gaaf om mijn banner te zien hangen in het echt. Het was een erg leuke dag en hebben zeker genoten. Mede mogelijk gemaakt door de Talententuin dat ik vier gratis kaartjes kon geven aan mijn vrienden. We hebben gefeest en lekker drankjes gedronken die avond.

Zaterdag 22 juli werd ik verrassend goed wakker zonder kater. We maakten ons klaar voor de tweede dag shows geven. We verwachtten dat het drukker zou zijn en dat was ook zeker het geval. Zaterdag stond het elke show vol met toeschouwers, vooral de laatste twee shows in de avond waren erg druk. Elke show doe ik op het einde mijn favoriete trick. Ik pak tijdens een salto een drankje uit de hand van een toeschouwer. Zie hier!  Gelukkig ging dit alle keren goed!

Zondag 23 juli hadden we de derde en laatste dag shows. Deze waren wel wat pittiger na een aantal dagen op de Zwarte Cross te zijn geweest. Het regende deze dag best veel en daardoor moesten we steeds de baan droog trekken en dan snel een show tussen de regenbuien door geven. Ook werd ik zondag in de Theaterweide geïnterviewd samen met twee andere Talententuiners. Het ging super goed en we hadden leuke vragen gekregen. Daarna moest ik snel terug rennen door de menigte om optijd te zijn voor mijn volgende show. Ik was gelukkig op tijd. De laatste show ging echt perfect en het stond helemaal vol zie hier!

Ik heb enorm genoten van alle shows, maar we konden niet wachten tot we lekker zondag konden drinken met het hele team. We hebben die dag goed gefeest. Maandag 24 juli waren we allemaal erg moe, maar we moesten nog de skatebaan afbouwen. Gelukkig ging dat sneller dan we hadden verwacht.

Ik wil MindTheGap bedanken voor de toffe ervaring die we elk jaar weer mogen krijgen en Zwarte Cross bedanken dat ik in de Talententuin zit. Ook bedankt voor de toffe beelden van mij op het beeldscherm en de mooie banner die bij de ingang hing van de Zwarte Cross!

05-05-2023: Hoge ramps

Welkom bij een nieuwe blog,

Afgelopen maand ben ik weer volop gaan skaten. Ik heb me gefocust op de hoge ramps, want dat ga ik ook skaten bij de aankomende wedstrijden. Zo ben ik in Amsterdam gaan trainen met mijn skatemaatje, die weer beter is. Zijn operatie en herstel zijn goed gegaan en hij mag weer volop trainen. Ik heb dus in Amsterdam geskatet, zoals je kan zien op mijn instagram.

Na het skaten heb ik meegetraind met zijn trainschema bij Topsport Amsterdam en dat ging aardig goed. Het is leuk om een keer op een andere manier te trainen. Veel specifieker dan normaal. Ook zijn we naar Eindhoven geweest om daar te skaten, want daar zijn de ramps nog een stukje groter dan in Amsterdam. Verder heb ik op Koningsdag een show met Mind the Gap moeten geven in Werkhoven. De show was weer een groot succes en dat vonden de bezoekers ook.

Nu ga ik me volledig focussen op de hoge ramps, want over iets meer dan één week ga ik naar Frankrijk toe voor een trip van twee weken.
Bedankt voor het lezen!

07-04-2023: Rust en plannen voor de toekomst

Welkom bij mijn nieuwe blog,

Deze maand heb ik een beetje stilgelegen na de Winterclash. Helaas heb ik daar COVID-19 gekregen en toen mocht ik een week niks doen. Daarna ben ik zelf nog één week ziek geweest. Ik wilde hierna gaan knallen, maar mijn lichaam moest nog herstellen. Ik heb toen nog twee weken rust gepakt. Begin april ben ik weer alles gaan doen. Inline skaten en naar de sportschool gaan. Dat is wel weer nodig, want op Koningsdag heb ik een show met Mind The Gap.

Laat ik jullie anders wat vertellen over wat ik eigenlijk de komende tijd van plan ben. Als de planning goed loopt tenminste. Vanaf midden mei tot eind mei ben ik van plan om met een maatje twee weken door Frankrijk te reizen en dan naar drie wedstrijden te gaan. De eerste twee wedstrijden in Montpellier en de derde wedstrijd ligt weer op de terug weg naar Nederland toe en dat is in Strasbourg. Hier gaan we sowieso heen en daar hebben we natuurlijk weer veel zin in.

We zijn van plan om dit jaar ook nog naar een aantal andere wedstrijden te gaan, maar dat is nog niet helemaal rond. De wedstrijden waar we nog hopen heen te gaan zijn: Pannonian Challenge (Kroatië), Pro Bowl (Marseille), FISE (Le Havre) en hopelijk nog een mooie trip naar Amerika met mijn sponsor Shreddbot.

Hopelijk hebben jullie genoten van deze kort maar krachtige blog en dan zie ik jullie weer bij de volgende!

10-03-2023: Een half jaar vol tricks, challenges en skaten bij de pro’s

Hoi, wat leuk dat je mijn blog leest! Ik zal even kort vertellen wie ik ben en wat ik doe. Daarnaast neem ik je mee in mijn afgelopen half jaar. Mijn naam is Stefan Selders en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Deventer en ik doe aan inline skating. Ik behoor tot de top van Nederland en ik geef shows door heel Nederland. Ook sta ik elk jaar op de Zwarte Cross met onze shows.

In oktober ben ik naar Brussel geweest voor een Halloween JAM. Het was geen wedstrijd, maar vooral gezellig met z’n allen daar zijn. Zo hebben we een race gedaan door het park, hebben we de looping die daar stond uitgeprobeerd en deed ik mee aan de wedstrijd voor de beste trick.

In december was mijn trainingsmaatje eindelijk weer hersteld van zijn knieblessure en kon hij na een jaar weer skaten. We zijn toen naar Hamburg in Duitsland gereden om mee te doen aan de X-mas JAM. We komen hier al van jongs af aan, maar we waren er al ongeveer vijf jaar niet meer geweest. We dachten dat het een wedstrijd was, maar het bleken allemaal challenges te zijn die je moest doen. Challenges zoals: wie kan het hoogst de ramp oprijden, wie pakt de meeste punten in de bowl en wie kan het snelst over de wave heen.

Ook zijn we in december begonnen met veel trainen in Eindhoven. Daar is een skatepark met hele hoge ramps en dat kan ik goed gebruiken voor mijn wedstrijden. In de zomer zijn we van plan om weer veel naar het buitenland te gaan voor wedstrijden in parken waar hoge ramps zijn. Als het goed is gaan we deze zomer in ieder geval naar Kroatië en Frankrijk.

Verder ben ik te spotten in het Harder! Magazine #47 en daar kan je een interview over mij lezen. Ik zou zeggen, neem een kijkje in de winkel voor het magazine of koop het online.

Begin februari is eindelijk, na drie jaar afwezigheid, Winterclash doorgegaan. Dat is een hoog aangeschreven wedstrijd waar deelnemers over de hele wereld aan meedoen. Ik moest dit jaar bij de PRO’s rijden, omdat ik in 2020 tweede was geworden bij de amateurs. Ik ben nu verplicht om tot 2025 PRO te rijden. De wedstrijd ging best prima, maar ik ging helaas niet door naar de finale. Volgend jaar ga ik nog meer knallen en zorg ik dat ik in de finale kom!

Bedankt voor het lezen,
Groetjes Stefan Selders

10-02-2023: Winterclash

Yess welkom bij een nieuw blog,

De afgelopen weken ben ik weer veel wezen trainen voor Winterclash. Dit is een hoog aangeschreven wedstrijd voor landen over de hele wereld. Ik ben veel lage ramps gaan skaten in plaats van de hoge ramps om daar technisch nog beter in te worden. Zodra dit online komt ben ik op Winterclash, dus jullie zullen er in mijn volgende blog meer over horen.

Hier zie je wat content van mijn Instagram deze maand.

Vergeet me ook niet te volgen op TikTok, want daar ben ik nu veel meer actief op.

Verder heb ik tussendoor genoeg rust gepakt, omdat Winterclash best heftig is voor je lichaam. Ik heb eigenlijk niks meer te zeggen, dus geniet van jullie dag!

16-1-2023: trainen voor de ‘Winterclash’ en op reis naar Parijs

Hoi hoi,

Welkom bij een nieuwe blog,

De afgelopen tijd ben ik vooral veel aan het trainen geweest en tussendoor ben ik nog naar Parijs geweest met mijn vriendin. Verder vertel ik nog over iets nieuws waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest!

Laten we beginnen met het trainen. De komende tijd zal ik vaak te vinden zijn in Eindhoven in Area 51 Skatepark, omdat daar over één maand ‘Winterclash’ plaats gaat vinden. Winterclash is een hoog aangeschreven wedstrijd waar deelnemers van over de hele wereld naartoe komen. Deze wedstrijd vindt 8 februari plaats en duurt twee dagen. De eerste dag zijn de voorrondes en de tweede dag de finales. Dit jaar moet ik meedoen bij de pro’s, omdat ik in 2020 tweede ben geworden bij de amateurs. Ik vind het wel een klein beetje spannend om tussen de pro’s te skaten, maar als ik eenmaal ga dan is het gewoon keihard knallen.

Verder ben ik bezig geweest met wat nieuws. Ik heb namelijk voor de komende twee maanden een deal met Gember Member om hun producten te promoten. Daarvoor krijg ik gembershots opgestuurd. Gember zorgt voor een natuurlijke boost van je dag en is erg goed voor je immuunsysteem. Ik zeg, probeer het een maand lang en je gaat zeker het verschil merken! Je zal in de ochtend meer powerful wakker worden.

Ook heb ik natuurlijk oud en nieuw gevierd met vrienden en ben ik zo 2023 goed ingegaan. Op mijn Instagram zie je een mooie recap van 2022.

Ten slotte ben ik in het nieuwe jaar met mijn vriendin naar Parijs geweest voor een paar dagen. Het was erg gezellig en mooi om alle oude bezienswaardigheden te bekijken.

Nu mag ik weer gaan knallen in 2023 en dat gaan jullie zeker zien op mijn Instagram!

16-12-2022: Een trip naar Hamburg en de hogere ramps

Welkom bij een nieuwe blog, 

Laten we beginnen bij mijn weekend in Duitsland. Vorige week zijn een skatevriend en ik naar Hamburg gereden met de auto. Een rit van ongeveer 6 uur. We gingen naar een wedstrijd waarbij je de vetste tricks moest doen binnen een bepaalde tijd. Tenminste, dat dachten we, want dat was daar altijd zo. Maar we waren er al meer dan 5 jaar niet geweest. Blijkbaar was het veranderd naar een Jam. Een Jam is een soort van wedstrijd met allemaal verschillende onderdelen. Zo heb ik de beste trick gewonnen met mijn favoriete trick top soul grind bayo out. Deze laatste trick is te zien op dit filmpje:

Ook ben ik derde geworden bij de Tower of Power en dat is een ramp die steeds groter wordt. Je moet dan helemaal boven aan de ramp komen en daarna weer erin (naar beneden) gaan. Zie foto! 

Kortom het was een topweekend in Duitsland en we gaan volgend jaar zeker weer.  

Ook ben ik weer trips aan het plannen met een vriend van mij die eindelijk na één jaar blessurevrij is. Ik reisde altijd erg veel met hem en nu kan dat dus eindelijk weer. Onze eerste kleine trip was dus naar Hamburg. We zijn samen onze trainingsdagen aan het inplannen. Ik ga samen met hem twee dagen in de week trainen in Eindhoven en Amsterdam op een groot park. De ramps zijn daar echt groot en dat is fijn om te oefenen voor als we weer naar het buitenland gaan. In het buitenland zijn namelijk de ramps heel groot. In Eindhoven heb je ook een bak met zachte blokken en een springbox met een zachte rubberen landing waar je kan oefenen met salto’s. Check hier de video.

Zelf train ik dan nog drie keer in de week in Deventer op een wat lager skatepark. Hier kan ik goed technisch oefenen met bijvoorbeeld grinden. Ik ben dus weer volop bezig en dat geeft me weer heel veel energie om nieuwe dingen te leren. Ook is de Harder magazine weer uitgebracht een daar sta ik in met een mooi interview. Zeker waard om hem te hebben en te lezen! 

Dit was het alweer voor deze blog. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar! 

24-10-2022: tweede op het NK en Mind the Gap

Hoi allemaal, welkom bij mijn nieuwe blog!

Laat ik eens beginnen met wat te vertellen over school. Ik ben de laatste maand erg druk geweest. Ik ben namelijk bezig met het afronden van een kerntaak. Een kerntaak is een bepaald onderdeel dat je moet afsluiten om je opleiding te halen. Ik moet hiervoor een evenement organiseren. Dit evenement ga ik doen bij mijn stagebedrijf in de sportschool. Ik ga daar een Christmas krachtevenement geven.

Laten we dan nu doorgaan naar het inline skaten, want daar heb ik wat meer over te vertellen! De afgelopen tijd heb ik even geen blog geplaatst, maar in die periode zijn er meerdere leuke dingen gebeurd. Zo ben ik laatst tweede geworden op het NK en daar ben ik erg blij mee. Alles verliep zoals gepland dus ik heb niks om over te klagen.

Mijn run is te zien op mijn Instagram:

Ook heb ik laatst weer een show met Mind the Gap gegeven in Gemert. Dit was erg vet, want het stond weer helemaal vol met toeschouwers. Ook beelden hiervan zijn te zien op mijn social media.
Verder is laatst de Zwarte Cross bij mij langs geweest voor een artikel in Harder! Magazine. Ze kwamen langs in Deventer bij het skatepark Burnside waar ik altijd train. We hebben een interview gehouden en dit kan je binnenkort in Harder! Magazine lezen. Binnenkort verschijnt er meer op de socials van de Zwarte Cross en mijn Instagram.

Daarnaast ben ik de afgelopen tijd veel video’s aan het maken voor mijn edit voor USD. Dat is mijn sponsor. Hierdoor ben ik iets minder actief op Instagram. Er moeten nog veel video’s gemaakt worden. Als de edit helemaal af is, dan is het wel echt een video die je gezien moet hebben. Ik doe namelijk hele vette tricks.

Ook ben ik laatst in Brussel geweest en ben ik daar gaan skaten bij een Halloween party. In dat skatepark was een looping (een baan die over die kop gaat als je erover heen rijdt) die ik heb geprobeerd. Het was lastiger dan ik dacht. Helaas is het me niet gelukt en daar baalde ik wel van. Toch heb ik twee mooie video’s kunnen maken en die staan op mijn Instagram.

Ik sluit deze blog af met goed nieuws. Een goede vriend van mij, waar ik veel mee naar het buitenland reis voor het skaten, was een jaar lang geblesseerd. Dit zorgde bij mij voor een kleine dip, omdat ik veel met hem trainde. Gelukkig is hij weer hersteld en mag hij weer rustig skaten. Binnenkort gaan we weer samen trainen en wat tripjes naar het buitenland bekijken. Jullie lezen dat vast nog wel in de blogs.

Als deze blog online staat ben ik bijna jarig (21 jaar), namelijk 19 november, dus dat wordt goed gevierd met vrienden.

Bedankt voor het lezen van deze blog!

26-08-2022: Mijn avontuur op de Zwarte Cross

Stefan schreef deze week zijn update voor het Achterhoek Nieuws. Deze zal binnenkort in alle edities van het Achterhoek Nieuws verschijnen. 

Hoi, leuk dat je weer mijn blog leest. Ik ga jullie dit keer meer vertellen over mijn Zwarte Cross-avontuur.

Even in het kort vooraf: Mijn naam is Stefan Selders en ik ben 20 jaar oud. Ik doe aan inline skating en geef daar ook shows voor, samen met een team. Sinds 2018 zijn we bij elke editie van de Zwarte Cross geweest en deze blog gaat dus over de afgelopen editie van 2022.

Op 13 juli begon voor mij de eerste dag van de Zwarte Cross, namelijk met de opbouw van het skatepark. Dit kost veel tijd met temperaturen van ca. 26 graden. Zodra het skatepark stond zijn we een rondje over het terrein gaan lopen en toen spotte ik mijn mooie banner van de Talententuin. Daar heb ik natuurlijk wel even een foto mee gemaakt.

De volgende dag hadden we lekker uitgeslapen en gingen we rustig onze weg vervolgen richting het skatepark. Daar zijn we gaan oefenen voor de shows. Later op de avond zijn we zelf nog even het terrein op gegaan als bezoeker en daar hebben we dan ook zeker van genoten.

Op de vrijdag van de Zwarte Cross hadden wij onze eerste shows, maar liefst vier stuks. De laatste show was die dag om 18.45 uur en dus hadden we daarna nog ruim de tijd om de shows te bespreken en even gezellig samen te zitten bij de caravan. Daarna fristen we ons op en maakten we ons klaar om weer het terrein op te gaan. Er is flink gefeest en de Nozem smaakte heerlijk! Eigenlijk was dit iedere dag onze routine tot het einde van de Zwarte Cross.

Wat houden onze shows tijdens de Zwarte Cross nou precies in? Nou dat kan ik jullie vertellen, voor als je het niet gezien hebt. Tijdens de shows, die zo’n 15 à 20 minuten duren, vermaken we het publiek in de The Noaberhood met salto’s, spins en andere vette tricks. We hebben daar een schans staan met een gat ertussen en richting het einde van de show wordt dat gat steeds groter gemaakt, tot zo’n 4 meter. In ons team zitten vier inline skaters, 2 BMX’ers en één stepper. De laatste minuut van onze show halen we altijd iemand uit het publiek die vervolgens dan in het gat mag gaan staan met een biertje in de hand. Vervolgens maak ik een salto vanaf de schans en grijp ik het biertje uit de handen van de bezoeker, zoals je op de foto kunt zien.

Een aantal vrienden kwamen ook nog naar de Zwarte Cross. Naast dat ik met ze gefeest heb, hebben ze mij ook zeker goede support gegeven. Op de zondag kwamen mijn ouders en broertje ook nog langs en nadat de shows erop zaten ben ik dan ook nog gezellig een tijd met hen geweest.

De maandag stond de afbouw gepland, wederom met hoge temperaturen. We konden redelijk op tijd naar huis gaan en dat was prettig, want de volgende dag moest ik alweer naar het vliegveld vertrekken voor mijn vakantie.

Ik heb hele mooie herinneringen gemaakt met het team. Wel heb ik weinig slaap gepakt die dagen, maar dat hoort er allemaal bij. Al met al was het weer een super week om nooit te vergeten!

1-7-2022: Stefan in Amerika

Hoi welkom bij een nieuwe blog

Deze blog gaat over Amerika dus ga er lekker voor zitten, er is genoeg over te vertellen!

10-06:
De reis begon met vroeg op staan in het koude Deventer en gelukkig zonder al teveel stress. Ik vloog om 13:30 en was er vier uur van te voren op de luchthave, omdat het de laatste tijd erg druk is op Amsterdam Schiphol. Alles ging goed en ik kon nog twee uurtjes wachten bij de Gate. Toen mochten we het vliegtuig in en kwam er natuurlijk een lange vlucht aan. Ik mocht lekker 11 uur lang stil zitten en dat zitten is natuurlijk niks voor mij. Uiteindelijk was de vlucht zo voorbij en was ik in San Francisco aangekomen waar het tijdsverschil met Nederland negen uur is.

Toen ik aan kwam op het vliegveld heeft mijn sponsor (Shreddbot) me opgehaald en zijn we naar het hotel gegaan. Daar stond een leuke verrassing op me te wachten, want ik kreeg allemaal nieuwe kleren en een nieuwe sporttas. Daarna zijn we gaan lopen naar de Golden Gate Bridge en zijn we daar even gaan genieten van het uitzicht. Ik ging daarna op tijd terug naar het hotel omdat ik een jetlag had.

11-06:
De volgende dag werd ik uitgerust wakker met dit mooie uitzicht.

Toen zijn we naar ontbijt gaan zoeken en kwamen we uit bij een typisch Amerikaans restaurant waar het eten super lekker was.

Na het ontbijt reden we naar een skatepark (Soma West Skatepark) onder een brug. Zie video op Instagram of Youtube. De wegen waren erg mooi in San Francisco met heuvels. Sommige dingen waren ook wat minder mooi, zoals veel daklozen in tenten.
Hierna zijn we naar een ander hotel gegaan dat midden in San Francisco zat en dat was erg mooi om te zien.

Daarna zijn we nog naar een ander skatepark gegaan dat hoog in San Francisco zat met een mooi uitzicht op zee. Het skatepark (Hilltop Skatepark) was klein maar erg leuk om te skaten. Het is het rode park in de vorige video van hierboven. Toen we eenmaal weer in het hotel waren en lekker waren opgefrist zijn we naar Fishermans Wharf gegaan. Dat is een baai waar je allemaal souvenir winkels hebt met alles in het teken van de krab. Op de terugweg kwamen we nog langs de welbekende Lombard Street. Zie foto’s hieronder.

12-06:
De dag begon vroeg, want er stond iemand beneden bij het hotel te schreeuwen die waarschijnlijk mentale problemen had. Toen zijn we vroeg in de ochtend in een uurtje naar het huis van mijn sponsor in San Jose gereden en zijn we tussendoor gestopt bij IN-N-OUT. Vervolgens zijn we nog doorgereden naar het hoofdgebouw van Google. Het was erg mooi om te zien hoe het daar is. Ze hebben zelfs een volleybalveld en fietsen die je kan pakken om daar rond te fietsen, omdat het zo groot is. Ook zijn we bij het hoofdkantoor van Apple geweest, dat ook echt bizar was.

Toen zijn we doorgereden naar zijn huis en zijn we nog gaan skaten. We zijn toen naar drie skateparken geweest: Lakewood Skatepark, Fair Skatepark en Milpitas Skatepark.

13-06:
We zijn weer vroeg opgestaan om naar de sportschool te gaan. Daarna zijn we lekker het zwembad ingegaan om de spieren wat rust te geven. Toen zijn we naar een skatepark gegaan en dat skatepark heet Menlo Skatepark. Daar zijn we wel een tijdje geweest en toen was het alweer tijd voor avondeten bij Taco Bell. Daarna hebben we nog een basketbal wedstrijd gekeken. Instagram video.

14-06:

Vandaag weer lekker vroeg opgestaan en in de supermarkt drinken gehaald, omdat je daar niet uit de kraan kan drinken. Ik kocht daar veel Gatorade, want dat was mijn lievelingsdrankje daar, hadden ze dat maar in Nederland ;).

Toen zijn we nog een beetje door San Jose gaan rijden en heeft hij mij wat dingen laten zien. Aan het einde van de middag zijn we naar een Skatepark gegaan. Het skatepark (Roosevelt Skatepark) was klein en slecht onderhouden, dus het was niet erg fijn en dat was hetzelfde bij het volgende skatepark (Stonegate West Skatepark) waar we heen gingen. Einde van de avond waren we nog naar een groot skatepark gegaan (Fremont Skatepark). Instagram video. We waren allemaal erg moe deze dag dus zijn we daarna lekker naar huis gegaan, want de volgende dag gingen we ergens heen waar we heel veel zin in hadden.

15-06:
We waren weer vroeg opgestaan om naar Los Angeles te rijden en dat duurde ongeveer 5 uur over route-66. Het was erg mooi om dit te zien en tussen de bergen en vlaktes te rijden. We reden eerst naar een Inline Skate winkel daar die we graag wilden zien. Daarna zijn we doorgereden naar een hotel om onze spullen neer te leggen. We zijn opzoek gegaan naar een goed restaurant en kwamen bij een kip restaurant en het was erg lekker. We zijn daarna nog even gaan rond rijden in Los Angeles en toen terug naar het hotel gegaan, omdat het donker begon te worden. Ons hotel zat blijkbaar niet in een hele veilige wijk, zo heb ik ’s nachts schoten gehoord en hoorde ik daarna gelijk de politie, maar verder was alles prima.

16-06:
Vandaag zijn we naar Woodward gereden. Dat is een supergroot buiten- en binnen skatepark. Iedereen weet wat Woodward is in de Inline Skate wereld en ik wou er ooit in mijn leven zijn geweest. Vandaag was die dag, dus we hadden er heel veel zin in.

Toen kwamen we daar aan en kregen we te horen dat we niet mochten skaten, doordat er een heel groot skate-kamp daar was. Ook moest je papieren invullen met al je gegevens die ze dan gaan controleren en dat kost 5 dagen. We waren daar dus drie en half uur voor niks heen gereden. We waren een beetje pist hierover en gingen een rondje lopen en zijn daarna weer terug gereden naar Los Angeles. Daar zijn we naar het Vans Skatepark gegaan. Kijk de video op Instagram, en deze ook.

We zijn naar het hotel gegaan en hebben ons opgefrist voor wat eten. Toen zijn we naar een hele grote gamehal/bowlingbaan/lasergame/bar gegaan en het was super leuk. We hebben daar van alles gedaan en toen kwam er een lekker biertje bij en wat heerlijke shotjes. Ik miste wel de Nozem daar :). In het hotel zijn we verder gegaan met drinken en hebben we een hele mooie bijzondere avond gehad. Toen maar gaan slapen, want dat was het beste voor ons.

17-06:
We zijn in de middag opgestaan in Los Angeles en zijn naar Venice Beach gegaan. Super mooi strand met een skatepark en een buiten gym. Ik denk dat veel mensen wel weten wat Muscle Beach is.

We hebben de hele dag op het strand gelegen en uitgerust. We zijn nog even wat souvenir winkeltjes ingegaan en toen terug gereden naar mijn sponsor zijn huis. Dat was weer 5 uur lang terug rijden. Hier heb ik op Instagram een video over geplaatst.

18-06:
We zijn laat opgestaan omdat we pas om 3 uur ’s nachts thuis aankwamen. Vandaag zijn we eigenlijk de hele dag gaan shoppen en zijn naar drie winkelcentrums gegaan. Ik heb een paar basketbal shirts gekocht en nog wat andere dingen. We zijn daarna weer gaan avond eten bij Taco Bell en daarna omgekleed voor het basketballen. We hebben best lang gebasketbald en de anderen waren erg goed. Het was daar zo warm dat als je één sprintje trok, je helemaal bezweet was. Toen kwamen we bij hem thuis na het basketballen en hebben we nog even gesport met wat gewichten.

19-06:
Mijn echte laatste Inline Skate dag in Amerika. We zijn naar een groot skatepark (Lake Cunningham Skatepark) bij hem in de buurt gereden. We zijn eigenlijk de hele dag daar geweest en hebben daar ook avond gegeten. Toen was de dag eigenlijk alweer voorbij, want we gingen vroeg slapen, omdat ik de volgende dag vroeg op moest.

20-06:
Dit was de dag van vertrek. Mijn sponsor heeft me afgezet bij het vliegveld in San Francisco. De trip eindigde hier wat erg jammer was. Ik mocht weer 11 uur lang terug vliegen en kwam vervolgens op 21-06 aan in Nederland in de middag. Nu ik weer terug ben in Nederland ben ik weer bezig met fit worden na al dat fast food eten daar. Ook ga ik me focussen op de shows die ik over twee weken heb op Zwarte Cross.

Ik wil mijn sponsors Shreddbot bedanken voor deze geweldige trip! Op naar meer mooie trips als deze.

03-06-2022: Op naar Amerika!

Ik heb de afgelopen tijd weer hard getraind, want volgende week ga ik van 10 juni tot en met 20 juni naar Amerika (Californië)! Mijn sponsor Shreddbot vroeg mij om daarheen te gaan om te gaan skaten en rond te gaan reizen. Ik heb mega veel zin om de skateparken te verkennen met andere skaters. Het wordt 100% een mooie tijd en een tijd om niet te vergeten. Nu eerst nog een week rust nemen, zodat mijn lichaam helemaal klaar is voor Amerika. Voor mij werkt goede rust het beste.

Verder heb ik sinds een week geleden te horen gekregen dat ik een nieuwe sponsor erbij heb. Mijn nieuwe sponsor is USD skates en daar ben ik erg blij mee, want ik zoek al lange tijd een inline skatemerk als sponsor. Samen met Burnside hebben ze ervoor gezorgd dat ik er nu bij hoor. Nu zit ik bij één van de grootste inline merken die er is.

Binnenkort heb ik ook weer shows, maar daar vertel ik meer over in mijn volgende blog.

Hier nog wat nieuwe clips op mijn Instagram:

06-05-2022: Skaten een Olympische sport?

Hoi, welkom bij een nieuwe blog!

Ik heb, zoals in de vorige blog te lezen was, weer hard getraind op de skatebaan en veel aan krachttraining gedaan. Helaas is mijn trip naar Amerika gecanceld, waar ik eigenlijk nu zou zijn. Toch ben ik erg gelukkig dat deze trip is verplaatst naar juni of juli. Mijn sponsor Shreddbot vond de eigenlijke wedstrijd niet bijzonder genoeg en stelde daarom voor om in de zomer op veel plekken te gaan skaten.
Verder heb ik niet veel bijzonders gedaan en heb ik net als elke Nederlandse burger lekker Koningsnacht en Koningsdag gevierd.

Dan wil ik jullie in deze blog graag meer vertellen over waarom ik vind dat Inline Skating een Olympisch sport moet worden!

Als sporters een sport op Olympisch niveau willen laten meedoen dan kan dat op twee manieren. Het land dat de Olympische spelen organiseert kan een sport kiezen die één keer meedoet óf een sport kan Olympisch worden als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de sport aandraagt. Daarvoor moet een sport voldoen aan verschillende eisen.
Ook moet een sport erg populair zijn, de populariteit wordt bepaald door te kijken naar de kijkcijfers en het aantal volgers op socialmedia. Ook kijken ze hoe vaak de sport in het nieuws komt en hoeveel mensen de sport beoefenen. Het Internationaal Olympisch Comité vindt ook belangrijk dat de sport over de hele wereld gedaan wordt. Daarbij wordt ook gekeken naar de geschiedenis van de sport: hoelang het al bestaat en of er al wereldkampioenschappen zijn geweest.
Uiteraard wordt er ook gekeken naar geld, dus hoeveel het kost om de sport op de Olympische spelen te krijgen.

Waarom vind ik dan dat Inline Skating Olympisch moet worden?
Inline skating was vroeger erg bekend, toen werd het een tijdje wat minder gedaan en nu wordt het juist weer steeds bekender en meer beoefend. Dit is onder andere te zien op skateparken hier in Nederland waar na schooltijd een hele groep kinderen te vinden is. Verder is er ieder jaar een wedstrijd  genaamd Winterclash, een wedstrijd waar inline skaters van over de hele wereld naartoe komen. Daarnaast zijn er door het hele jaar heen ook wedstrijden die erg populair zijn onder de inline skaters.

Op dit moment is skateboarden al wel een Olympische sport en dat betekend dat de baan ook gebruikt zou kunnen worden voor inline skaters. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten. Het IOC, dat skateboarden toeliet, ziet in skateboarden een sport voor de toekomst met een enorme interesse vanuit de jeugd en naar mijn mening geldt dit ook voor inline skating.
Het zou mooi zijn voor de sport als de sport Olympisch wordt. Bijkomend voordeel is dat we dan meer bekendheid krijgen en waarschijnlijk ook beter betaalt. Nu moeten de meeste inline skater het allemaal uit eigen zak betalen.

08-04-2022: Trainen, trainen en nog eens trainen!

De laatste weken was het erg mooi weer en heb ik veel buiten getraind op de skatebaan. Helaas moest het weer omslaan en ben ik momenteel weer veel binnen aan het trainen. Binnenin Burnside ben ik vooral bezig gegaan om mijn skills te verbeteren met het grinden (grinden is met skates over een bepaald object heen glijden). Ik zie dat het veel beter gaat en dat komt mede door de personal training die ik heb voor coördinatie en evenwicht. Dit heb ik veel nodig met skaten, om zo goede tricks uit te voeren. Ook ben ik weer begonnen met het oefenen van de 720-vooruit, dat is twee keer vooruit draaien. Met skaten is het makkelijk om alles achteruit te landen, daarom probeer ik mijn focus nu meer te leggen op vooruit landen. Vroeger was ik daar erg goed in, hier een filmpje:

En hier een filmpje van hoe het er nu aan toegaat:

Ook in de sportschool zie ik dat de personal training erg veel helpt, want mijn houding en kracht in de sportschool gaat vooruit. Ik heb een nieuw Personal Record op de Squad en dat is 120KG 2 keer omhoog krijgen. De laatste tijd worden mijn benen sterker en sterker en dat zie ik ook terug in mijn sprongkracht tijdens het skaten.

Momenteel ben ik aan het wachten tot mijn sponsor Shreddbot uit Californië een ticket boekt naar Amerika. Zodra dat is geregeld, kan ik alles gaan klaarmaken en binnenkort een mooie reis tegemoet gaan.

Bedankt voor het lezen en houd vooral mijn Instagram in de gaten @stefanselders!

11-03-2022: Plannen komende tijd

Stefan schreef deze week zijn blog voor het Achterhoek Nieuws. Deze zal binnenkort in alle edities te bewonderen zijn. 

Hoi ik ben Stefan Selders, 20 jaar oud en kom uit Deventer. Mijn talent is Inline Skaten. Inline Skates zijn een soort van skeelers , maar speciaal gemaakt voor stunten. Hierdoor kan je over dingen heen glijden en ermee springen. Denk hierbij aan salto’s. Inline Skaten doe ik al sinds dat ik 9 jaar ben. Mijn sponsors zijn Burnside Park and Shop en Shreddbot. Naast Inline Skaten ben ik ook vaak in de sportschool te vinden en ben ik ook druk met een sportopleiding op het Johan Cruyff College in Enschede. Ik volg hier de opleiding Sport & Coaching. Je ziet me dus bijna elke dag wel in sportkleding lopen.

Laten we beginnen bij wat er het afgelopen half jaar is gebeurd. In de zomer heb ik een twee weken trip door Frankrijk gemaakt, waarbij ik aan drie wedstrijden heb deelgenomen op de volgende plekken: Canet-en-Roussillon, Parijs en Reims. Op dat moment had ik een blessure aan mijn knie en ook de ramps waren vergeleken met Nederland erg hoog, waardoor het niet heel goed ging. Wel ging de wedstrijd in Parijs, genaamd ‘La Street Republique’, goed waarbij je je beste tricks moest laten zien. In Nederland (Eindhoven) zit nu gelukkig ook een nieuw skatepark en daar hebben ze hogere ramps, waardoor het al meer overeenkomt met bijvoorbeeld de ramps in Frankrijk.

Wegens COVID-19 zijn er een tijdje geen wedstrijden geweest, tot en met november om precies te zijn. Toen was er een wedstrijd in het skatepark House of Urban Sports in Amsterdam. Het waren de Open Nederlandse Kampioenschappen 2021. Ik was die dag erg ziek, maar ben toch 4e geworden in de Open Kampioenschappen en 2e in het Nederlands klassement. Ook zou ik nog naar Amerika (Californië) gaan voor een wedstrijd. Ik zou dan ook mijn sponsor kunnen bezoeken, namelijk Shreddbot. Helaas kon het niet doorgaan vanwege COVID-19. Verder heb ik nog nieuwe skates gekocht die ik al een langere tijd wilde uitproberen. Na veel oefenen ben ik erg blij met de aankoop!

En wat staat mij het komende half jaar te wachten? Als alles goed gaat, ga ik eind april wel naar Amerika (Californië). Ik kijk hier enorm naar uit, omdat de vorige keer niet door was gegaan. Voor de rest heb ik nog geen plannen vast staan. Mijn doelen voor het komende half jaar zijn veel bezig te zijn met mijn trainingen, zodat ik mijn sprongkracht beter ga ontwikkelen. Dit train ik tijdens personal training, zelf in de sportschool en op het skatepark natuurlijk.

Ik heb veel zin in de komende tijd en hoop leuke nieuwe dingen mee te maken en doelen te bereiken. Bedankt voor het lezen!

28-01-2022: Eindelijk weer binnen sporten

Hoi, welkom bij een nieuwe blog! In deze blog ga ik vertellen hoe de afgelopen maand voor mij verliep.

Ruim een maand geleden ging alles weer op slot en kreeg ik weer online les. Daarnaast waren de sportscholen natuurlijk ook dicht, waardoor ik niet kon sporten bij mijn sportschool en dus ook niet mijn stage uren kon maken. Gelukkig kon ik bij een vriend door trainen.

Ook skaten is moeilijk bij zo’n lockdown. Burnside Skatepark is dicht en daarom moet ik buiten skaten. Maar met temperaturen rond de nul is dit niet zo fijn allemaal.

Gelukkig is sinds vorige week alles weer wat meer open en kan ik weer lekker sporten en skaten binnen.

Verder heb ik laatst nieuwe skates gekocht van het merk USD, dit is een ander merk dan ik gewend ben. Ik heb altijd op Razors gereden, dus dat was even wennen. Mijn nieuwe skates hebben namelijk 4 grote wielen in plaats van 2 grote en 2 kleine. Met 4 grote wielen ga je veel harder, maar grinden op rails is wel lastiger. Ik ben nu veel aan het oefenen hiermee!

Ik wil jullie (Zwarte Cross) bedanken voor het mogelijk maken van het kopen van deze nieuwe skates.

Voor nu sluit ik de blog hier af. Als jullie deze blog lezen, ben ik net klaar met een drukke periode door mijn toetsweek.

Hopelijk weer tot snel met een leuke nieuwe blog!

17-12-2021: Nou daar gaan we dan, de laatste blog van 2021…

2021 was een jaar van pieken en dalen, maar we zijn er doorheen gekomen! We kunnen bijna beginnen aan een mooi nieuw jaar: 2022. In deze blog neem ik jullie eerst nog even mee naar hoe het jaar 2021 voor mij verliep.

Laten we beginnen met de minder leuke gebeurtenissen uit 2021. Doordat de coronamaatregelen nog steeds niet weg waren, ging mijn motivatie erg achteruit. Skateparken gingen dicht en mijn trainingen werden daardoor minder. Daarnaast kwam toen ook nog eens de blessure van mijn knie om de hoek kijken. Helaas kon ik hierdoor niet alles geven bij de wedstrijden in Kroatië en Frankrijk. Momenteel ben ik nog steeds aan het herstellen van mijn knie, maar gelukkig gaat het elke maand steeds beter.

Ook zou ik naar Amerika gaan in november en kreeg ik op het laatste moment te horen dat ik het land niet binnen zou komen in verband met de coronamaatregelen.
Dit was allemaal erg balen, maar we blijven niet in een het treurige sfeertje hangen! Er zijn namelijk ook hele leuke dingen gebeurd in 2021.

Het mooie van 2021 was dat ik voor het eerst echt ging reizen voor skatewedstrijden in het buitenland. Ik heb twee super mooie trips gemaakt naar Kroatië en naar Frankrijk en hier leuke herinneringen aan overgehouden. Ik heb veel geleerd van buitenlandse inline skaters en het was erg gaaf om aan de wedstrijden deel te nemen.

In Nederland was er ook een wedstrijd, namelijk The Open Dutch Championships. Ik was daar 4e geworden en ben 2e in de ranking van de PRO van Nederland gaan staan.

Nu staat er weer een nieuw jaar voor de deur met nieuwe uitdagingen. Ik weet natuurlijk niet goed wat mij te wachten staat, doordat corona nog steeds onder ons is. Wel hoop ik wat doelen te bereiken, zoals het behalen van meer volgers op mijn Instagram. Ik wil in 2022 meer actief zijn op social media. Daarnaast hoop ik dat ik door kan gaan met leuke dingen doen met mijn sponsors en wie weet komen er ook wel nieuwe sponsors bij.

Verder is er nog een leuk vooruitzicht. Mijn sponsor in Californië (Shreddbot) heeft mij weer uitgenodigd voor een wedstrijd in Amerika eind april, dus ik hoop dat dat dit keer wel door kan gaan!

Ik wil iedereen bedanken voor 2021 en op naar een heel erg mooi en gezond 2022!

19-11-2021 Stage, skaten en een aanstaande verjaardag

Inmiddels loop ik al twee weken stage bij Big Gym en heb het daar echt naar me zin. Het team is daar super leuk en ik leer ontzettend veel nieuwe dingen. Zo leer ik lesgeven van bijvoorbeeld booty-trainingen tot senioren fit, heel veelzijdig dus. Ik ben te vinden in de Big Gym op de vrijdag avond en zondag ochtend.

Voor de rest ben ik veel gaan skaten in Deventer en ben ik deze week in Eindhoven geweest bij Area 51. Het skatepark is daar helemaal vernieuwd en dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden.

Het laatste en beste nieuws is dat ik 19 november jarig ben ? dan word ik al weer 20 jaar!

5-11-2021: Toch niet naar Californië...

Hoi, welkom bij een nieuwe blog!

Om mee te beginnen heb ik treurig nieuws en goed nieuws voor jullie. Ik zal maar beginnen met het treurige nieuws.

Eigenlijk zou ik nu in Californië moeten zitten voor een wedstrijd. Helaas heb ik een weekje geleden te horen gekregen dat ik toch niet erheen kan vliegen in verband met corona. Alles was al geregeld, zelfs het ticket had mijn sponsor al geboekt. Ik baal er wel van dat het niet door kon gaan, maar het is wat het is. Hopelijk volgend jaar beter!

Het goede nieuws is dat er eindelijk weer een wedstrijd in Nederland was. Ik ben daar blij mee, want dat was al ongeveer 1,5 tot 2 jaar geleden. Het was van de Urban Sports Weeks in Amsterdam en de wedstrijd was de Dutch Open Championships. Ik ben daar vierde geworden van de open kampioenschappen en tweede in de ranking van Nederland. Ik ben zeer tevreden met deze prestatie, omdat ik die dag erg ziek was.

Jullie kunnen mijn run bekijken op mijn reels op Instagram via de volgende link:

Verder ben ik ook weer naar Burnside geweest. De rust die ik heb genomen na mijn trip naar Frankrijk heeft mijn knie erg goed gedaan.

Nou dit was mijn korte blog voor deze keer!

22-10-2021: Inline skaten

Stefan schreef deze week zijn blog voor het Achterhoek Nieuws. Iedere maand verschijnt er een update van één van onze Talententuiners in alle edities van het Achterhoek Nieuws. 

Hoi, ik ben Stefan Selders, 19 jaar en kom uit Deventer. Mijn talent is inline skaten. Inline skates zijn een soort van skeelers, maar dan speciaal gemaakt voor stunten. Hierdoor kan je over dingen heenglijden, springen en dus ook bijvoorbeeld ook salto’s maken. Naast inline skaten ben ik vaak in de sportschool te vinden en ben ik ook druk met een sportopleiding op het Johan Cruyff College in Enschede. Ik volg hier de opleiding Sport & Coaching. Je ziet mij dus bijna elke dag wel in sportkleding lopen.

Inline skaten doe ik al sinds ik 9 jaar ben. Vanaf die leeftijd skatete ik bijna elke dag. Mijn doel op dit moment is om veel te reizen voor wedstrijden en zo ervaring op te doen in het buitenland met skaten. Zo probeer ik steeds meer mezelf te laten zien en een grotere naam te krijgen.

Deze zomer heb ik eindelijk – na anderhalf jaar – weer een wedstrijd kunnen skaten, in Kroatië. Samen met een skatemaatje ben ik hierheen gevlogen en heb ik meegedaan aan de Pannonian Challenge. Ik deed mee met de PRO’s en ben tevreden met hoe de wedstrijd verliep. Daarnaast ben ik ook net terug van een trip in Frankrijk. Hier heb ik samen met (hetzelfde) skatemaatje twee weken lang rondgereden. In totaal heb ik daar aan drie wedstrijden meegedaan, op verschillende plekken; eerst aan een FISE-wedstrijd in Canet-en-Roussillon, toen de La Street Republique in Parijs en als laatste heb ik nog geskatet in Reims tijdens een FISE-wedstrijd. Tussen de wedstrijden door heb ik heel veel andere skaters leren kennen. Tijdens zo’n trip kun je super goed groeien in je sport; je traint met andere mensen dan normaal en je komt op andere plekken. Ook zijn de skateparken heel anders dan in Nederland; ze zijn in Frankrijk namelijk veel hoger. Hier is het normaal als de ramps 2 à 3 meter hoog zijn en in Frankrijk zijn ze dus hoger. Ik heb daarom enorm genoten van deze trip!

Ondertussen kijk ik alweer uit naar mijn volgende reis, naar San Josè (Californië). Ik ben door mijn sponsor Shreddbot uitgenodigd om daarheen te komen. Ik ga daar meedoen aan een wedstrijd genaamd ‘Blading Cup’. Dit is een redelijk bekend naam in de inline skate-wereld. Super gaaf dat ik dit mag gaan meemaken en ik hoop dat ik de komende tijd nog veel verder door kan groeien door nog meer op reis te gaan!

08-10-2021: de trip naar Frankrijk!

Eindelijk was het zover: de trip naar Frankrijk kon beginnen! Mijn vorige blog heb ik niet kunnen maken, omdat ik dus twee weken op trip ben geweest in Frankrijk voor 3 wedstrijden. Ik ga jullie in deze update van alles vertellen over deze trip.

De trip begon 15 september, van Amsterdam naar Canet, en daar deden we met de auto 17 uur over. Ik reed samen met een skate-maatje uit Amsterdam. In Canet vond mijn eerste wedstrijd plaats, maar daarvoor hebben we eerst nog een dag rondgekeken in de omgeving en kwamen we dit skatepark tegen:

17 september was er de mogelijkheid om te oefenen op de skatebaan waar de wedstrijd zou plaatsvinden. In de avond en 18 september zouden de kwalificaties plaatsvinden voor de Pro’s. Dit ging helaas niet door i.v.m. de regen. Hierdoor ging iedereen door naar de finale op 19 september. Voor mij was dit mijn eerste FISE wedstrijd en dat was wel even wennen. Het zijn namelijk veel hogere ramps waar je vanaf gaat. Toch ging de finale goed en ben ik erg tevreden!

Van 20 t/m 23 september zijn we van Canet alvast een beetje gaan rijden richting Parijs. Tussendoor zijn we op drie plekken gestopt, onder andere bij Lyon en Dijon. Daar zijn we vooral naar skateparken gaan zoeken om lekker te gaan skaten. Zie hier wat beelden daarvan:

Toen het 23 september was, waren we aangekomen in Parijs en zijn we met een paar skate vrienden naar wat barretjes gegaan. De volgende dag gingen we weer zoeken naar wat skateparken om te skaten, want daar waren we natuurlijk voor op tour. Check deze video:

25 september was de wedstrijd in Parijs (lastreetrepublique). Deze ging goed. Eerst was het cash voor tricks. Dat betekent dat je met de beste trick geld kan verdienen. Ik heb wat harde tricks gegooid en dat kan je ook terugzien op mijn Insta via deze link: LINK

Hierna werden de beste skaters van elk onderdeel uitgekozen om de finale te rijden en daar zat ik in. De finale ging wat minder, want ik had heel erg last van mijn knie (door een oudere blessure) en mijn kont. Ik heb toen besloten om niet mee te doen aan de finale. Die keuze was wel lastig, maar beter omdat ik de volgende dag nog vier uur moest reizen naar Reims voor een andere wedstrijd.

Eenmaal aangekomen in Reims ging het echt lekker met het warm rijden en kregen we te horen dat er geen kwalificaties waren maar dat iedereen de finale ging rijden. Ook deze wedstrijd was een wedstrijd van FISE. Bij mijn eerste run ging het mis. Ik reed iets te hard op een ramp af en viel plat voorover op de grond. Dat is niet heel erg, maar doordat ik op mijn rechter knie viel van mijn blessure wel. Toen heb ik het bij de tweede run toch geprobeerd om nog mee te doen en dat lukte nog aardig. Helaas kon ik niet toen niet meer 100% geven. Daar baalde ik wel van.
Check hier de tweede run.

Helaas was dit de laatste wedstrijd in Frankrijk en gingen we na de wedstrijd weer vier uur naar Nederland rijden. Toen begon het normale leven weer en moest ik weer naar school.

Ik zou zeggen neem een kijkje op mijn Instagram! Tot bij de volgende blog.

09-09-2021: Volop aan het herstellen

Welkom weer bij een nieuwe blog.

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik de wedstrijd in augustus in Frankrijk heb overgeslagen door mijn knie. Dat is een goede keus geweest, want ik kan nu veel meer met mijn knie dan voorheen. Alsnog is het herstel van mijn knie nog in volle gang. Momenteel ben ik bezig om mijn kracht terug te krijgen in mijn rechterbeen, dit doormiddel van bepaalde oefeningen die ik van de fysio moet doen in de sportschool. Ook is een deel van mijn stabiliteit weg in mijn rechterbeen, dus daar ben ik ook volle bak mee bezig om dat terug te krijgen.

Deze week was mijn school weer begonnen en kon ik weer aan de gang bij het Johan Cruyff College Enschede. Daar heb ik dit jaar een nieuw keuzedeel gekozen en dat is Conditie en Herstel Trainer. Gisteren heb ik de eerste les gehad van dat keuzedeel en ik vond het erg leuk. We moesten zelf een les maken en daarin 65-plussers een warming-up laten doen. Voor de rest is mijn opleiding net als vorig jaar hetzelfde qua vakken, maar word het allemaal een stukje lastiger.

Volgende week woensdag 15 september reis ik naar Frankrijk toe en ben ik daar voor ongeveer twee weken. Ik ga naar Frankrijk voor de twee wedstrijden van FISE, dat is een wereldwijde wedstrijd die veel stops heeft in verschillende landen. Je hebt er bijvoorbeeld ook eentje in China. De eerste week ben ik in Canet en de tweede week in Reims. We gaan er lekker met de auto heen en dat is meer dan 1800 km rijden. Het wordt een lange reis met waarschijnlijk veel avonturen. Ik hoop dat ik tijdens de wedstrijden weer 100% kan geven met mijn knie!

27-08-2021: Toch deelgenomen aan de wedstrijd in Kroatië

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik naar Kroatië ben gegaan voor een inline-skatewedstrijd. Het was maar de vraag of ik mee kon doen of niet. Mijn keuze was eerst om niet mee te doen, maar dat heb ik dus toch wel gedaan. Het kwam op tv, dus ik wilde mezelf wel even laten zien. Ik heb rustig aan gedaan, want elke beweging die ik maakte deed veel pijn aan mijn knie. In de kwalificaties ging het daarom niet zo goed. Ik kon mijn twee runs niet afmaken door de pijn. Toch was ik wel door naar de finale. Ik heb de twee runs in de finale wel kunnen afmaken, maar heb niet 100 procent kunnen geven zoals ik normaal gesproken wel doe. Over het algemeen ben ik tevreden over mijn prestatie met mijn gekneusde knie, maar ik baal wel dat ik niet alles kon geven. Ik ben 8e geworden in de PRO’s.

De afgelopen twee weken heb ik dus een vakantie ik Kroatië gehad en daarnaast ben ik met mijn vriendin naar Valkenburg geweest voor een paar daagjes. Dat was erg gezellig.
Ik heb een kleine vlog van Kroatië en Valkenburg gemaakt, deze video’s kun je hieronder vinden.

Momenteel gaat het goed met mijn knie en ben ik goed aan het herstellen. Dat doe ik door bepaalde oefeningen in de sportschool. Gisteren heb ik weer na lange tijd geskatet en het ging best lekker. Mijn kracht is nog niet helemaal terug, maar ik kan weer redelijk normaal skaten. Terwijl jullie deze blog lezen, zou ik eigenlijk in Frankrijk zijn, maar dat heb ik afgezegd. Het is beter om deze wedstrijd over te slaan voor mijn knie, omdat de ramps op die skatebaan daar erg hoog zijn. Ik hoop dat mijn knie over twee à drie weken weer helemaal hersteld is en dat ik dan wel volop mee kan doen aan de wedstrijden in Frankrijk in september.

Bedankt voor het lezen en veel plezier met het kijken van de filmpjes.

13-08-2021: Het nieuwe skatepark in Deventer is geopend

Afgelopen week was het eindelijk zover: het nieuwe skatepark in Deventer ging open!! Vol energie ben ik erheen gegaan om te skaten. Ik ging er in de avond heen samen met mijn broertje Nick en er waren nog meer vrienden. Omdat het de eerste dag was dat het park open was, was het erg druk. De volgende dag ben ik er in de ochtend heen gegaan en heb ik lekker getraind. In de middag nam ik rust en in de avond ging ik er weer heen. In de avond waren er meer vrienden en heb ik ook lekker getraind, totdat het mis ging. Tijdens een trick viel ik op mijn knie. Normaal gesproken kan ik daarna weer verder skaten als ik een paar keer heb gestampt, dus dat deed ik dit keer ook. Ik heb hierna nog twee uur geskatet. De volgende ochtend werd ik wakker met een klein beetje pijn. Ik ben gaan werken, maar na drie uur op werk kon ik bijna niet meer lopen op mijn knie. Ik ben eerder naar huis gegaan en vanaf dat moment ging het steeds slechter. De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan en die verwees me door naar de spoedpost om een foto te maken. Gelukkig kwam daar geen breuk uit! Maar heb helaas wel mijn knie gekneusd. In de middag ben ik gelijk al naar de fysio geweest. Door de oefeningen die ik daar moest doen, werd mijn knie soepeler. Ik kreeg ook oefeningen mee voor thuis. Ik heb na de fysio twee dagen op krukken moeten lopen. Hierna ging het snel bergopwaarts. Ik kon mijn knie al goed gebruiken weer en er op lopen. Dinsdag was het vier dagen later en ben ik weer naar de fysio geweest. De oefeningen helpen mij enorm met het herstel. Toch is er wel een klein probleempje, want op het moment dat jullie deze blog lezen, zit ik in Kroatië voor een wedstrijd. Woensdag 11 augustus ben ik in Kroatië en ga ik daar aanzien hoe mijn knie voelt. Ik schat de kans klein in, maar ik geef niet op. De enige reden dat ik nog niet mee kan doen door mijn knie, is omdat ik er nog niet veel druk op kan hebben. Verder vind ik het ook een moeilijke keuze, omdat ik over ongeveer twee à drie weken naar Frankrijk ga voor een wedstrijd. Ik wil niet mijn knie helemaal kapot maken in Kroatië.

Het ziet er nu naar uit dat ik in Kroatië lekker ga genieten van een vakantie en daarbij mijn maatje ga steunen en aanmoedigen aan de zijlijn.

Als laatste heb ik nog een paar foto’s waarop jullie het nieuwe skatepark kunnen zien. Ook heb ik hier een linkje van mijn Instagram en Tiktok onder staan, waarop te zien is dat ik een trick doe op dit nieuwe skatepark, toen ik nog wel kon skaten…

30-07-2021: Op vakantie in eigen land

Welkom bij weer een nieuwe blog!

Zoals jullie weten was ik twee weken geleden nog in quarantaine, maar ben ik er gelukkig zonder corona weer uit gekomen. Doordat ik niks had, kon ik vorige week maandag mee met mijn vrienden naar Beekbergen. Ik ben daar tot en met vrijdag geweest. We zijn daar lekker wezen bowlen, midgetgolfen, zwemmen, we hebben boswandelingen gemaakt, zijn lekker wezen uiteten en hebben natuurlijk gebarbecued. Tijdens het zwemmen kon ik mooi mijn salto’s laten zien. We hebben super gezellige avonden gehad en toen ik thuis kwam moest ik wel even bijslapen. De twee dagen erna ben ik met mijn vriendin lekker gaan suppen en heb ik met vrienden gezwommen.

Afgelopen week ben ik weer gaan inline skaten met mijn broertje Nick. We zijn naar Apeldoorn gegaan om daar naar een buitenpark te gaan. Dit buitenpark heeft een goeie grind box, waar Nick en ik op kunnen oefenen. Een grind box is een langwerpige box met een rail erop, waar je dan over heen kunt glijden (grinden). Ook heb ik deze donderdag een avondsessie gehad in mijn home park Burnside. Dit was een goeie sessie, want we waren eindelijk na lange tijd met het standaard groepje van Burnside weer aan het skaten.

Als laatste nog dit, wat zeker niet vergeten mag worden: de tickets voor Kroatië zijn geboekt en het is nu definitief dat ik daarheen ga van 11 tot en met 13 augustus. Dit is al best snel en ik heb heel veel zin om weer aan een wedstrijd mee te doen. Ik ga natuurlijk wel voor de winst!

Dit was mijn blog voor deze week en tot de volgende keer!

16-07-2021: Inline skate-les en quarantaine

Omdat Burnside weer open is, kan ik weer inline skate-lessen geven. Dit deed ik altijd al, dus ik was erg blij dat ik vorige week eindelijk weer les heb kunnen geven in Burnside. Ik heb dit keer een individuele les gegeven aan een jongetje van basisschoolleeftijd. Ik heb hem vooral geleerd om goed stabiliteit te hebben op de skates en om van hoge ramps af te gaan. Dit ging met vallen en opstaan. Ook heb ik deze week zelf veel geskatet, waaronder in Rotterdam. Daarnaast ben ik gaan oefenen op het skaten van hele hoge ramps, aangezien de wedstrijden steeds dichterbij komen. De ramps op wedstrijden zijn altijd veel hoger dan ik gewend ben bij Burnside. In Rotterdam kan ik hier wel op oefenen en daarom ben ik daar vanaf nu iedere week te vinden.

Toen was het alweer dinsdag en had ik gala van mijn vriendin. Ze was geslaagd voor haar vwo-diploma en daarom had de school een eindgala georganiseerd bij Boode in Bathmen. Helaas heeft dit feestje geleid tot quarantaine, want er waren enorm veel besmettingen. Tot de dag van vandaag zit ik in quarantaine voor de veiligheid, want ik ga volgende week met vrienden vijf dagen op vakantie naar een Landall-huisje in Beekbergen. Zelf ben ik gelukkig nog niet besmet, maar dat risico wil ik dus ook niet nemen op het op te lopen. Op dit moment is het aantal besmettingen in Deventer erg hoog, dus vandaar deze keuze.

Ik hoop jullie over twee weken weer leuke filmpjes te laten zien en een leuke blog neer te zetten. Ook zal ik dan laten weten hoe mijn vakantie was. Bedankt voor het lezen!

02-07-2021: Fitness

Welkom mensen bij deze nieuwe blog. Zoals jullie weten, zijn de afgelopen tijd steeds meer versoepelingen gekomen. Deze versoepelingen zijn voor mij erg gunstig en ook ik heb mij laten vaccineren. De vaccinatie wilde ik graag hebben, omdat ik binnenkort ga reizen voor wedstrijden (zoals te lezen was in mijn vorige blog). Ik kan al verklappen dat ik sowieso naar Kroatië en Frankrijk ga. Ik hoef bij Burnside Skatepark niet meer te reserveren. Dit zorgt ervoor dat ik weer meer vrijheid heb in tijden met skaten. Daarnaast ga ik vanaf deze week weer elke week naar Rotterdam en Amsterdam om te skaten. Woensdagavond ga ik naar Skateland in Rotterdam en vrijdag ga ik naar House of Urban Sports in Amsterdam.

Jullie weten dat ik veel in de sportschool te vinden ben. Ik ben laatst overgestapt van Basic Fit naar Big Gym. De apparaten zijn voor mij veel beter en ik vind de sfeer leuker. Ik hoef niet meer te reserveren, dus sport ik nu zo’n 5/6 keer per week. Misschien vinden jullie het wel leuk om te weten waarom ik precies met fitness ben begonnen naast het skaten. Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen met fitness, met het doel om mijn benen sterker te maken voor het skaten; voor zowel het opvangen van klappen en voor het versterken van mijn sprongkracht. Daarna begon ik het steeds leuker te vinden en ben ik mijn hele lichaam gaan trainen. Dit deed ik om er meer atletisch uit te zien en natuurlijk om fit te blijven. Afgelopen week heb ik een filmpje opgenomen, waarin te zien is wat ik op een legday doe. Je ziet dat ik begin met mijn benen opwarmen door licht gewicht te gebruiken en ze los te zwaaien. Daarna bouw ik het gewicht steeds meer op en leg ik de focus bij deze training op deadliften. Ik hoop elke keer weer mijn persoonlijk record te halen, dat staat nu op 150 kg deadlift. Het filmpje is hieronder te zien, op mijn Instagram-pagina. Check it out!

18-06-2021:

Welkom allemaal bij weer een nieuwe update. Dit keer heb ik weer een blog voor jullie. Ik ben de afgelopen twee weken niet heel veel aan het skaten geweest. Ik heb veel rust gepakt en ik was druk met mijn toetsweek voor school. Wel heb ik op school een sportdag gehad, waarbij we gingen mountainbiken en waterskiën. Vooral het waterskiën gaat mij natuurlijk erg goed af.

Verder heb ik leuke skatewedstrijden in het vooruitzicht. Het is nog allemaal onder voorbehoud, maar wat ik al wel kan verklappen is dat het allemaal in het buitenland gaat plaatsvinden. Ik ga er dan met een paar andere skatevrienden heen. Ik kijk er erg naar uit om mezelf weer op de skates te laten zien. Hopelijk wordt het allemaal snel definitief gemaakt, want dan kan ik jullie daar in mijn volgende blog of vlog ook weer meer over vertellen.

Voor nu ga ik vooral weer lekker veel buiten skaten met dit mooie weer!

03-06-2021: Op naar Burnside!

Hallo allemaal, welkom weer bij een nieuwe update. Deze keer heb ik een keertje wat anders, namelijk een vlog. Ik heb deze vlog gemaakt in Burnside Skatepark. Ik laat verschillende tricks zien en zo krijgen jullie ook een beeld hoe het eraan toegaat in zo’n skatepark. Eigenlijk heel chill, zoals jullie gaan zien. Veel kijkplezier!

21-05-2021: Vallen, opstaan en doorgaan!

Vanwege de huidige coronamaatregelen waren de indoor skateparken dicht en kon ik alleen nog maar buiten trainen. Op dit moment is het nog niet echt lekker weer om buiten te inline skaten, aangezien het regelmatig regent. Door de regen worden de straten glad en dat is niet echt fijn met het inline skaten. De vorige twee weken heb ik dus niet goed kunnen trainen door de regen. Daarom ben ik in plaats van skaten veel krachttraining gaan doen. Dat doe ik de laatste tijd samen met een maatje van mij. Hij zit bij mij op het Johan Cruyff College en heeft een eigen sportschool. Samen zijn we gaan hardlopen op de Holterberg voor onze conditie. Het was daar erg mooi en er waren veel hoogteverschillen, waardoor het extra zwaar was. Wij gaan dat zeker vaker doen.

Van de week kregen we ook goed nieuws te horen, want de skateparken en sportscholen mogen eindelijk weer open! Dit betekent dus ook dat Burnside Skatepark weer open is, waardoor ik weer veel binnen kan trainen. Zo heb ik geen last van de regen. Ook kan ik weer specifieke kracht- en coördinatietraining doen in de sportschool.

Verder ben ik met een paar andere skaters een aantal jaar geleden naar de gemeente geweest om te vragen voor een nieuw buiten skatepark in Deventer. Ze wilden pas toestemming geven als er genoeg aanbod voor was. Toen hebben we onze kracht laten zien van de community door met honderden skaters naar het gemeentehuis te komen. Dit is gelukt. Nu, vier jaar later, zijn ze eindelijk begonnen met het bouwen van het skatepark. Het komt naast het Deventer Ziekenhuis en zal eind juli af zijn. Ik hoop dat ik snel een blog of vlog kan uploaden in Burnside of op het nieuwe skatepark.

Als laatste heb ik nog een filmpje voor jullie bij een kleine skateplek. In het begin doe ik wat rustige tricks om op te warmen en daarna doe ik de trick waarvoor ik kwam, namelijk disaster 540 TTS. Zoals jullie kunnen zien, gaat niet alles altijd gelijk goed.

06-05-2021: Wat is inline skaten?

Om deze blog te beginnen, zal ik eerst even kort uitleggen wat mijn sport precies betekent. Zoals jullie in mijn introductie hieronder kunnen lezen, doe ik aan inline skaten. Inline skates zijn speciale skates waarmee je sprongen kan maken en mee kan grinden. Grinden is ergens overheen glijden, bijvoorbeeld van een trapleuning. Inline skaten kan je uitvoeren op obstakels op straat of in een skatepark.

In deze corona-tijd ben ik nog steeds druk bezig met inline skaten, maar wel minder dan eerst. Nu vragen jullie je natuurlijk af hoeveel trainde ik dan eerst en hoeveel nu. Eerst trainde ik vier tot vijf keer per week, maar door de omstandigheden van nu train ik maar twee keer per week met inline skaten. De binnen skateparken kunnen namelijk niet gebruikt worden en daarom moet ik nu buiten skateparken opzoeken. Ik rijd bijna elk weekend naar een andere stad om zo’n buiten skatepark op te zoeken. Dit doe ik altijd met een paar andere skate vrienden. Ook skate ik gewoon op straat, zoals grinden van trapleuningen. Om hier een indruk van te krijgen, heb ik een street edit van een jaar geleden voor jullie:

Naast inline skaten sport ik ook veel om mijn lichaam sterk te houden. Dit doe ik door middel van krachttraining. Normaal sportte ik in de sportschool ongeveer vier tot vijf keer per week. Nu sport ik nog evenveel, maar dan in een schuurtje van iemand. Toch is dit wel minder efficiënt dan in de sportschool zelf. Ik hoop daarom ook dat de sportscholen snel weer open gaan.

Zoals jullie al wel kunnen lezen, houd ik erg veel van sporten. Daarom zit ik op het Johan Cruyff College in Enschede en volg ik daar de opleiding Sport and Coaching. Ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding. Deze school is speciaal gericht op sporters die op een hoog niveau sporten. In deze tijd kan ik maar drie keer per week naar school toe en loop ik één keer per week stage. Tijdens stage geef ik kinderen op een basisschool gymles. Het fijne aan het Johan Cruyff College is dat je makkelijk vrij kan vragen voor trainingen en wedstrijden.

Momenteel zijn er geen wedstrijden in Nederland en daarom wil ik me gaan focussen op twee wedstrijden in Frankrijk: NL Contest en FISE Montpellier. Ik kijk er naar uit om hier heen te gaan.

Als laatste ben ik bezig met het zoeken naar meer sponsors voor het inline skaten. Als jullie een tip hebben voor goede sponsors kunnen jullie altijd een bericht sturen naar mijn Instagram-account @stefanselders. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden om te lezen. Hiermee wil ik hem afsluiten en dan zie ik jullie weer bij de volgende blog!

Introductie

Welkom bij mijn introductie. Ik ben Stefan Selders en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Deventer en doe aan Inline Skating. Ik doe dit nu zo’n beetje 9 à 10 jaar. Als klein jongetje kon ik al goed overweg op skeelers. Toen ben ik naar het skatepark Burnside gegaan op mijn skeelers om daar te gaan oefenen. Dat vond ik zo leuk, dat ik echte inline-skates kreeg van mijn ouders. Op dat moment begonnen mijn neefje en neef ook te skaten. Ik leerde de basis tricks en speelde veel tikkertje met ze. Later stopten zij ermee, maar ging ik door. Ik begon serieuzer te skaten en leerde mezelf moeilijkere en gevaarlijkere tricks. Toen ik een jaar of 14 was, deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd bij Burnside. De baas van Burnside vond mij zo goed dat hij aan mijn ouders had gevraagd of Burnside mij mocht sponsoren. Toen ze mij dat vertelden, zei ik natuurlijk geen nee. Toen ik eenmaal gesponsord was, begon ik nog meer met trainen om nog beter te worden. Doordat ik gesponsord werd, kreeg ik meer vrienden bij Burnside die ook in het team zaten, maar wel veel ouder waren. Zij hielpen mij met nieuwe tricks leren door op de juiste manier mij te pushen. Vanaf toen ben ik steeds meer wedstrijden gaan skaten, ook wedstrijden in België en Duitsland. Vaak kwam ik in de top 5 en op het podium terecht.

Toen ik 17 jaar was, ben ik in aanraking gekomen met een kledingmerk Shreddbot uit California. Zij zijn naast Burnside ook mijn sponsor geworden en daar ben ik heel erg blij mee. In de tijd tot en met nu heb ik veel doelen bereikt. Vorig winter aan begin 2020 heb ik namelijk één van mijn grootste doelen behaald en dat was op het podium komen op Winterclash. Ik werd 2e bij Amateurs, waardoor ik de volgende keer bij de Pro’s mag rijden. De aankomende tijd zou ik graag veel willen reizen om in het buitenland te skaten, maar dat is in deze tijd natuurlijk afwachten. Ik wil nog steeds elke dag beter worden en daarom vind ik het ook super tof om in deze Talententuin te zitten. We gaan zien wat voor moois er nog komt!

SCROLLEN