0
Zoeken Winkelmand 0

Stefan Selders

Lees hier de blogs van:

Naam: Stefan Selders
Sport: Inline skating
Geboortedatum: 19-11-2001
Afkomstig uit: Deventer
Behaalde doelen: 2e plaats Amateurs Winterclash 2020, 1e plaats Amateurs Urban Sportweeks Amsterdam 2019, 1e plaats Amateurs Inline Street World Championship Brussel 2019, 2e plaats Amateurs X-mas Jam Germany 2017 en shows gegeven op de Zwarte Cross met Mind the Gap

Instagram | YouTube | TikTok

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

03-06-2021: Op naar Burnside!

Hallo allemaal, welkom weer bij een nieuwe update. Deze keer heb ik een keertje wat anders, namelijk een vlog. Ik heb deze vlog gemaakt in Burnside Skatepark. Ik laat verschillende tricks zien en zo krijgen jullie ook een beeld hoe het eraan toegaat in zo’n skatepark. Eigenlijk heel chill, zoals jullie gaan zien. Veel kijkplezier!

21-05-2021: Vallen, opstaan en doorgaan!

Vanwege de huidige coronamaatregelen waren de indoor skateparken dicht en kon ik alleen nog maar buiten trainen. Op dit moment is het nog niet echt lekker weer om buiten te inline skaten, aangezien het regelmatig regent. Door de regen worden de straten glad en dat is niet echt fijn met het inline skaten. De vorige twee weken heb ik dus niet goed kunnen trainen door de regen. Daarom ben ik in plaats van skaten veel krachttraining gaan doen. Dat doe ik de laatste tijd samen met een maatje van mij. Hij zit bij mij op het Johan Cruyff College en heeft een eigen sportschool. Samen zijn we gaan hardlopen op de Holterberg voor onze conditie. Het was daar erg mooi en er waren veel hoogteverschillen, waardoor het extra zwaar was. Wij gaan dat zeker vaker doen.

Van de week kregen we ook goed nieuws te horen, want de skateparken en sportscholen mogen eindelijk weer open! Dit betekent dus ook dat Burnside Skatepark weer open is, waardoor ik weer veel binnen kan trainen. Zo heb ik geen last van de regen. Ook kan ik weer specifieke kracht- en coördinatietraining doen in de sportschool.

Verder ben ik met een paar andere skaters een aantal jaar geleden naar de gemeente geweest om te vragen voor een nieuw buiten skatepark in Deventer. Ze wilden pas toestemming geven als er genoeg aanbod voor was. Toen hebben we onze kracht laten zien van de community door met honderden skaters naar het gemeentehuis te komen. Dit is gelukt. Nu, vier jaar later, zijn ze eindelijk begonnen met het bouwen van het skatepark. Het komt naast het Deventer Ziekenhuis en zal eind juli af zijn. Ik hoop dat ik snel een blog of vlog kan uploaden in Burnside of op het nieuwe skatepark.

Als laatste heb ik nog een filmpje voor jullie bij een kleine skateplek. In het begin doe ik wat rustige tricks om op te warmen en daarna doe ik de trick waarvoor ik kwam, namelijk disaster 540 TTS. Zoals jullie kunnen zien, gaat niet alles altijd gelijk goed.

06-05-2021: Wat is inline skaten?

Om deze blog te beginnen, zal ik eerst even kort uitleggen wat mijn sport precies betekent. Zoals jullie in mijn introductie hieronder kunnen lezen, doe ik aan inline skaten. Inline skates zijn speciale skates waarmee je sprongen kan maken en mee kan grinden. Grinden is ergens overheen glijden, bijvoorbeeld van een trapleuning. Inline skaten kan je uitvoeren op obstakels op straat of in een skatepark.

In deze corona-tijd ben ik nog steeds druk bezig met inline skaten, maar wel minder dan eerst. Nu vragen jullie je natuurlijk af hoeveel trainde ik dan eerst en hoeveel nu. Eerst trainde ik vier tot vijf keer per week, maar door de omstandigheden van nu train ik maar twee keer per week met inline skaten. De binnen skateparken kunnen namelijk niet gebruikt worden en daarom moet ik nu buiten skateparken opzoeken. Ik rijd bijna elk weekend naar een andere stad om zo’n buiten skatepark op te zoeken. Dit doe ik altijd met een paar andere skate vrienden. Ook skate ik gewoon op straat, zoals grinden van trapleuningen. Om hier een indruk van te krijgen, heb ik een street edit van een jaar geleden voor jullie:

Naast inline skaten sport ik ook veel om mijn lichaam sterk te houden. Dit doe ik door middel van krachttraining. Normaal sportte ik in de sportschool ongeveer vier tot vijf keer per week. Nu sport ik nog evenveel, maar dan in een schuurtje van iemand. Toch is dit wel minder efficiënt dan in de sportschool zelf. Ik hoop daarom ook dat de sportscholen snel weer open gaan.

Zoals jullie al wel kunnen lezen, houd ik erg veel van sporten. Daarom zit ik op het Johan Cruyff College in Enschede en volg ik daar de opleiding Sport and Coaching. Ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding. Deze school is speciaal gericht op sporters die op een hoog niveau sporten. In deze tijd kan ik maar drie keer per week naar school toe en loop ik één keer per week stage. Tijdens stage geef ik kinderen op een basisschool gymles. Het fijne aan het Johan Cruyff College is dat je makkelijk vrij kan vragen voor trainingen en wedstrijden.

Momenteel zijn er geen wedstrijden in Nederland en daarom wil ik me gaan focussen op twee wedstrijden in Frankrijk: NL Contest en FISE Montpellier. Ik kijk er naar uit om hier heen te gaan.

Als laatste ben ik bezig met het zoeken naar meer sponsors voor het inline skaten. Als jullie een tip hebben voor goede sponsors kunnen jullie altijd een bericht sturen naar mijn Instagram-account @stefanselders. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden om te lezen. Hiermee wil ik hem afsluiten en dan zie ik jullie weer bij de volgende blog!

Introductie

Welkom bij mijn introductie. Ik ben Stefan Selders en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Deventer en doe aan Inline Skating. Ik doe dit nu zo’n beetje 9 à 10 jaar. Als klein jongetje kon ik al goed overweg op skeelers. Toen ben ik naar het skatepark Burnside gegaan op mijn skeelers om daar te gaan oefenen. Dat vond ik zo leuk, dat ik echte inline-skates kreeg van mijn ouders. Op dat moment begonnen mijn neefje en neef ook te skaten. Ik leerde de basis tricks en speelde veel tikkertje met ze. Later stopten zij ermee, maar ging ik door. Ik begon serieuzer te skaten en leerde mezelf moeilijkere en gevaarlijkere tricks. Toen ik een jaar of 14 was, deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd bij Burnside. De baas van Burnside vond mij zo goed dat hij aan mijn ouders had gevraagd of Burnside mij mocht sponsoren. Toen ze mij dat vertelden, zei ik natuurlijk geen nee. Toen ik eenmaal gesponsord was, begon ik nog meer met trainen om nog beter te worden. Doordat ik gesponsord werd, kreeg ik meer vrienden bij Burnside die ook in het team zaten, maar wel veel ouder waren. Zij hielpen mij met nieuwe tricks leren door op de juiste manier mij te pushen. Vanaf toen ben ik steeds meer wedstrijden gaan skaten, ook wedstrijden in België en Duitsland. Vaak kwam ik in de top 5 en op het podium terecht.

Toen ik 17 jaar was, ben ik in aanraking gekomen met een kledingmerk Shreddbot uit California. Zij zijn naast Burnside ook mijn sponsor geworden en daar ben ik heel erg blij mee. In de tijd tot en met nu heb ik veel doelen bereikt. Vorig winter aan begin 2020 heb ik namelijk één van mijn grootste doelen behaald en dat was op het podium komen op Winterclash. Ik werd 2e bij Amateurs, waardoor ik de volgende keer bij de Pro’s mag rijden. De aankomende tijd zou ik graag veel willen reizen om in het buitenland te skaten, maar dat is in deze tijd natuurlijk afwachten. Ik wil nog steeds elke dag beter worden en daarom vind ik het ook super tof om in deze Talententuin te zitten. We gaan zien wat voor moois er nog komt!

SCROLLEN