0
Zoeken Winkelmand 0

Stefan Selders

Lees hier de blogs van:

Naam: Stefan Selders
Sport: Inline skating
Geboortedatum: 19-11-2001
Afkomstig uit: Deventer
Behaalde doelen: 2e plaats Amateurs Winterclash 2020, 1e plaats Amateurs Urban Sportweeks Amsterdam 2019, 1e plaats Amateurs Inline Street World Championship Brussel 2019, 2e plaats Amateurs X-mas Jam Germany 2017 en shows gegeven op de Zwarte Cross met Mind the Gap

Instagram | YouTube | TikTok

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

17-12-2021: Nou daar gaan we dan, de laatste blog van 2021…

2021 was een jaar van pieken en dalen, maar we zijn er doorheen gekomen! We kunnen bijna beginnen aan een mooi nieuw jaar: 2022. In deze blog neem ik jullie eerst nog even mee naar hoe het jaar 2021 voor mij verliep.

Laten we beginnen met de minder leuke gebeurtenissen uit 2021. Doordat de coronamaatregelen nog steeds niet weg waren, ging mijn motivatie erg achteruit. Skateparken gingen dicht en mijn trainingen werden daardoor minder. Daarnaast kwam toen ook nog eens de blessure van mijn knie om de hoek kijken. Helaas kon ik hierdoor niet alles geven bij de wedstrijden in Kroatië en Frankrijk. Momenteel ben ik nog steeds aan het herstellen van mijn knie, maar gelukkig gaat het elke maand steeds beter.

Ook zou ik naar Amerika gaan in november en kreeg ik op het laatste moment te horen dat ik het land niet binnen zou komen in verband met de coronamaatregelen.
Dit was allemaal erg balen, maar we blijven niet in een het treurige sfeertje hangen! Er zijn namelijk ook hele leuke dingen gebeurd in 2021.

Het mooie van 2021 was dat ik voor het eerst echt ging reizen voor skatewedstrijden in het buitenland. Ik heb twee super mooie trips gemaakt naar Kroatië en naar Frankrijk en hier leuke herinneringen aan overgehouden. Ik heb veel geleerd van buitenlandse inline skaters en het was erg gaaf om aan de wedstrijden deel te nemen.

In Nederland was er ook een wedstrijd, namelijk The Open Dutch Championships. Ik was daar 4e geworden en ben 2e in de ranking van de PRO van Nederland gaan staan.

Nu staat er weer een nieuw jaar voor de deur met nieuwe uitdagingen. Ik weet natuurlijk niet goed wat mij te wachten staat, doordat corona nog steeds onder ons is. Wel hoop ik wat doelen te bereiken, zoals het behalen van meer volgers op mijn Instagram. Ik wil in 2022 meer actief zijn op social media. Daarnaast hoop ik dat ik door kan gaan met leuke dingen doen met mijn sponsors en wie weet komen er ook wel nieuwe sponsors bij.

Verder is er nog een leuk vooruitzicht. Mijn sponsor in Californië (Shreddbot) heeft mij weer uitgenodigd voor een wedstrijd in Amerika eind april, dus ik hoop dat dat dit keer wel door kan gaan!

Ik wil iedereen bedanken voor 2021 en op naar een heel erg mooi en gezond 2022!

19-11-2021 Stage, skaten en een aanstaande verjaardag

Inmiddels loop ik al twee weken stage bij Big Gym en heb het daar echt naar me zin. Het team is daar super leuk en ik leer ontzettend veel nieuwe dingen. Zo leer ik lesgeven van bijvoorbeeld booty-trainingen tot senioren fit, heel veelzijdig dus. Ik ben te vinden in de Big Gym op de vrijdag avond en zondag ochtend.

Voor de rest ben ik veel gaan skaten in Deventer en ben ik deze week in Eindhoven geweest bij Area 51. Het skatepark is daar helemaal vernieuwd en dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden.

Het laatste en beste nieuws is dat ik 19 november jarig ben 🎉 dan word ik al weer 20 jaar!

5-11-2021: Toch niet naar Californië...

Hoi, welkom bij een nieuwe blog!

Om mee te beginnen heb ik treurig nieuws en goed nieuws voor jullie. Ik zal maar beginnen met het treurige nieuws.

Eigenlijk zou ik nu in Californië moeten zitten voor een wedstrijd. Helaas heb ik een weekje geleden te horen gekregen dat ik toch niet erheen kan vliegen in verband met corona. Alles was al geregeld, zelfs het ticket had mijn sponsor al geboekt. Ik baal er wel van dat het niet door kon gaan, maar het is wat het is. Hopelijk volgend jaar beter!

Het goede nieuws is dat er eindelijk weer een wedstrijd in Nederland was. Ik ben daar blij mee, want dat was al ongeveer 1,5 tot 2 jaar geleden. Het was van de Urban Sports Weeks in Amsterdam en de wedstrijd was de Dutch Open Championships. Ik ben daar vierde geworden van de open kampioenschappen en tweede in de ranking van Nederland. Ik ben zeer tevreden met deze prestatie, omdat ik die dag erg ziek was.

Jullie kunnen mijn run bekijken op mijn reels op Instagram via de volgende link:

Verder ben ik ook weer naar Burnside geweest. De rust die ik heb genomen na mijn trip naar Frankrijk heeft mijn knie erg goed gedaan.

Nou dit was mijn korte blog voor deze keer!

22-10-2021: Inline skaten

Stefan schreef deze week zijn blog voor het Achterhoek Nieuws. Iedere maand verschijnt er een update van één van onze Talententuiners in alle edities van het Achterhoek Nieuws. 

Hoi, ik ben Stefan Selders, 19 jaar en kom uit Deventer. Mijn talent is inline skaten. Inline skates zijn een soort van skeelers, maar dan speciaal gemaakt voor stunten. Hierdoor kan je over dingen heenglijden, springen en dus ook bijvoorbeeld ook salto’s maken. Naast inline skaten ben ik vaak in de sportschool te vinden en ben ik ook druk met een sportopleiding op het Johan Cruyff College in Enschede. Ik volg hier de opleiding Sport & Coaching. Je ziet mij dus bijna elke dag wel in sportkleding lopen.

Inline skaten doe ik al sinds ik 9 jaar ben. Vanaf die leeftijd skatete ik bijna elke dag. Mijn doel op dit moment is om veel te reizen voor wedstrijden en zo ervaring op te doen in het buitenland met skaten. Zo probeer ik steeds meer mezelf te laten zien en een grotere naam te krijgen.

Deze zomer heb ik eindelijk – na anderhalf jaar – weer een wedstrijd kunnen skaten, in Kroatië. Samen met een skatemaatje ben ik hierheen gevlogen en heb ik meegedaan aan de Pannonian Challenge. Ik deed mee met de PRO’s en ben tevreden met hoe de wedstrijd verliep. Daarnaast ben ik ook net terug van een trip in Frankrijk. Hier heb ik samen met (hetzelfde) skatemaatje twee weken lang rondgereden. In totaal heb ik daar aan drie wedstrijden meegedaan, op verschillende plekken; eerst aan een FISE-wedstrijd in Canet-en-Roussillon, toen de La Street Republique in Parijs en als laatste heb ik nog geskatet in Reims tijdens een FISE-wedstrijd. Tussen de wedstrijden door heb ik heel veel andere skaters leren kennen. Tijdens zo’n trip kun je super goed groeien in je sport; je traint met andere mensen dan normaal en je komt op andere plekken. Ook zijn de skateparken heel anders dan in Nederland; ze zijn in Frankrijk namelijk veel hoger. Hier is het normaal als de ramps 2 à 3 meter hoog zijn en in Frankrijk zijn ze dus hoger. Ik heb daarom enorm genoten van deze trip!

Ondertussen kijk ik alweer uit naar mijn volgende reis, naar San Josè (Californië). Ik ben door mijn sponsor Shreddbot uitgenodigd om daarheen te komen. Ik ga daar meedoen aan een wedstrijd genaamd ‘Blading Cup’. Dit is een redelijk bekend naam in de inline skate-wereld. Super gaaf dat ik dit mag gaan meemaken en ik hoop dat ik de komende tijd nog veel verder door kan groeien door nog meer op reis te gaan!

08-10-2021: de trip naar Frankrijk!

Eindelijk was het zover: de trip naar Frankrijk kon beginnen! Mijn vorige blog heb ik niet kunnen maken, omdat ik dus twee weken op trip ben geweest in Frankrijk voor 3 wedstrijden. Ik ga jullie in deze update van alles vertellen over deze trip.

De trip begon 15 september, van Amsterdam naar Canet, en daar deden we met de auto 17 uur over. Ik reed samen met een skate-maatje uit Amsterdam. In Canet vond mijn eerste wedstrijd plaats, maar daarvoor hebben we eerst nog een dag rondgekeken in de omgeving en kwamen we dit skatepark tegen:

17 september was er de mogelijkheid om te oefenen op de skatebaan waar de wedstrijd zou plaatsvinden. In de avond en 18 september zouden de kwalificaties plaatsvinden voor de Pro’s. Dit ging helaas niet door i.v.m. de regen. Hierdoor ging iedereen door naar de finale op 19 september. Voor mij was dit mijn eerste FISE wedstrijd en dat was wel even wennen. Het zijn namelijk veel hogere ramps waar je vanaf gaat. Toch ging de finale goed en ben ik erg tevreden!

Van 20 t/m 23 september zijn we van Canet alvast een beetje gaan rijden richting Parijs. Tussendoor zijn we op drie plekken gestopt, onder andere bij Lyon en Dijon. Daar zijn we vooral naar skateparken gaan zoeken om lekker te gaan skaten. Zie hier wat beelden daarvan:

Toen het 23 september was, waren we aangekomen in Parijs en zijn we met een paar skate vrienden naar wat barretjes gegaan. De volgende dag gingen we weer zoeken naar wat skateparken om te skaten, want daar waren we natuurlijk voor op tour. Check deze video:

25 september was de wedstrijd in Parijs (lastreetrepublique). Deze ging goed. Eerst was het cash voor tricks. Dat betekent dat je met de beste trick geld kan verdienen. Ik heb wat harde tricks gegooid en dat kan je ook terugzien op mijn Insta via deze link: LINK

Hierna werden de beste skaters van elk onderdeel uitgekozen om de finale te rijden en daar zat ik in. De finale ging wat minder, want ik had heel erg last van mijn knie (door een oudere blessure) en mijn kont. Ik heb toen besloten om niet mee te doen aan de finale. Die keuze was wel lastig, maar beter omdat ik de volgende dag nog vier uur moest reizen naar Reims voor een andere wedstrijd.

Eenmaal aangekomen in Reims ging het echt lekker met het warm rijden en kregen we te horen dat er geen kwalificaties waren maar dat iedereen de finale ging rijden. Ook deze wedstrijd was een wedstrijd van FISE. Bij mijn eerste run ging het mis. Ik reed iets te hard op een ramp af en viel plat voorover op de grond. Dat is niet heel erg, maar doordat ik op mijn rechter knie viel van mijn blessure wel. Toen heb ik het bij de tweede run toch geprobeerd om nog mee te doen en dat lukte nog aardig. Helaas kon ik niet toen niet meer 100% geven. Daar baalde ik wel van.
Check hier de tweede run.

Helaas was dit de laatste wedstrijd in Frankrijk en gingen we na de wedstrijd weer vier uur naar Nederland rijden. Toen begon het normale leven weer en moest ik weer naar school.

Ik zou zeggen neem een kijkje op mijn Instagram! Tot bij de volgende blog.

09-09-2021: Volop aan het herstellen

Welkom weer bij een nieuwe blog.

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik de wedstrijd in augustus in Frankrijk heb overgeslagen door mijn knie. Dat is een goede keus geweest, want ik kan nu veel meer met mijn knie dan voorheen. Alsnog is het herstel van mijn knie nog in volle gang. Momenteel ben ik bezig om mijn kracht terug te krijgen in mijn rechterbeen, dit doormiddel van bepaalde oefeningen die ik van de fysio moet doen in de sportschool. Ook is een deel van mijn stabiliteit weg in mijn rechterbeen, dus daar ben ik ook volle bak mee bezig om dat terug te krijgen.

Deze week was mijn school weer begonnen en kon ik weer aan de gang bij het Johan Cruyff College Enschede. Daar heb ik dit jaar een nieuw keuzedeel gekozen en dat is Conditie en Herstel Trainer. Gisteren heb ik de eerste les gehad van dat keuzedeel en ik vond het erg leuk. We moesten zelf een les maken en daarin 65-plussers een warming-up laten doen. Voor de rest is mijn opleiding net als vorig jaar hetzelfde qua vakken, maar word het allemaal een stukje lastiger.

Volgende week woensdag 15 september reis ik naar Frankrijk toe en ben ik daar voor ongeveer twee weken. Ik ga naar Frankrijk voor de twee wedstrijden van FISE, dat is een wereldwijde wedstrijd die veel stops heeft in verschillende landen. Je hebt er bijvoorbeeld ook eentje in China. De eerste week ben ik in Canet en de tweede week in Reims. We gaan er lekker met de auto heen en dat is meer dan 1800 km rijden. Het wordt een lange reis met waarschijnlijk veel avonturen. Ik hoop dat ik tijdens de wedstrijden weer 100% kan geven met mijn knie!

27-08-2021: Toch deelgenomen aan de wedstrijd in Kroatië

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik naar Kroatië ben gegaan voor een inline-skatewedstrijd. Het was maar de vraag of ik mee kon doen of niet. Mijn keuze was eerst om niet mee te doen, maar dat heb ik dus toch wel gedaan. Het kwam op tv, dus ik wilde mezelf wel even laten zien. Ik heb rustig aan gedaan, want elke beweging die ik maakte deed veel pijn aan mijn knie. In de kwalificaties ging het daarom niet zo goed. Ik kon mijn twee runs niet afmaken door de pijn. Toch was ik wel door naar de finale. Ik heb de twee runs in de finale wel kunnen afmaken, maar heb niet 100 procent kunnen geven zoals ik normaal gesproken wel doe. Over het algemeen ben ik tevreden over mijn prestatie met mijn gekneusde knie, maar ik baal wel dat ik niet alles kon geven. Ik ben 8e geworden in de PRO’s.

De afgelopen twee weken heb ik dus een vakantie ik Kroatië gehad en daarnaast ben ik met mijn vriendin naar Valkenburg geweest voor een paar daagjes. Dat was erg gezellig.
Ik heb een kleine vlog van Kroatië en Valkenburg gemaakt, deze video’s kun je hieronder vinden.

Momenteel gaat het goed met mijn knie en ben ik goed aan het herstellen. Dat doe ik door bepaalde oefeningen in de sportschool. Gisteren heb ik weer na lange tijd geskatet en het ging best lekker. Mijn kracht is nog niet helemaal terug, maar ik kan weer redelijk normaal skaten. Terwijl jullie deze blog lezen, zou ik eigenlijk in Frankrijk zijn, maar dat heb ik afgezegd. Het is beter om deze wedstrijd over te slaan voor mijn knie, omdat de ramps op die skatebaan daar erg hoog zijn. Ik hoop dat mijn knie over twee à drie weken weer helemaal hersteld is en dat ik dan wel volop mee kan doen aan de wedstrijden in Frankrijk in september.

Bedankt voor het lezen en veel plezier met het kijken van de filmpjes.

13-08-2021: Het nieuwe skatepark in Deventer is geopend

Afgelopen week was het eindelijk zover: het nieuwe skatepark in Deventer ging open!! Vol energie ben ik erheen gegaan om te skaten. Ik ging er in de avond heen samen met mijn broertje Nick en er waren nog meer vrienden. Omdat het de eerste dag was dat het park open was, was het erg druk. De volgende dag ben ik er in de ochtend heen gegaan en heb ik lekker getraind. In de middag nam ik rust en in de avond ging ik er weer heen. In de avond waren er meer vrienden en heb ik ook lekker getraind, totdat het mis ging. Tijdens een trick viel ik op mijn knie. Normaal gesproken kan ik daarna weer verder skaten als ik een paar keer heb gestampt, dus dat deed ik dit keer ook. Ik heb hierna nog twee uur geskatet. De volgende ochtend werd ik wakker met een klein beetje pijn. Ik ben gaan werken, maar na drie uur op werk kon ik bijna niet meer lopen op mijn knie. Ik ben eerder naar huis gegaan en vanaf dat moment ging het steeds slechter. De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan en die verwees me door naar de spoedpost om een foto te maken. Gelukkig kwam daar geen breuk uit! Maar heb helaas wel mijn knie gekneusd. In de middag ben ik gelijk al naar de fysio geweest. Door de oefeningen die ik daar moest doen, werd mijn knie soepeler. Ik kreeg ook oefeningen mee voor thuis. Ik heb na de fysio twee dagen op krukken moeten lopen. Hierna ging het snel bergopwaarts. Ik kon mijn knie al goed gebruiken weer en er op lopen. Dinsdag was het vier dagen later en ben ik weer naar de fysio geweest. De oefeningen helpen mij enorm met het herstel. Toch is er wel een klein probleempje, want op het moment dat jullie deze blog lezen, zit ik in Kroatië voor een wedstrijd. Woensdag 11 augustus ben ik in Kroatië en ga ik daar aanzien hoe mijn knie voelt. Ik schat de kans klein in, maar ik geef niet op. De enige reden dat ik nog niet mee kan doen door mijn knie, is omdat ik er nog niet veel druk op kan hebben. Verder vind ik het ook een moeilijke keuze, omdat ik over ongeveer twee à drie weken naar Frankrijk ga voor een wedstrijd. Ik wil niet mijn knie helemaal kapot maken in Kroatië.

Het ziet er nu naar uit dat ik in Kroatië lekker ga genieten van een vakantie en daarbij mijn maatje ga steunen en aanmoedigen aan de zijlijn.

Als laatste heb ik nog een paar foto’s waarop jullie het nieuwe skatepark kunnen zien. Ook heb ik hier een linkje van mijn Instagram en Tiktok onder staan, waarop te zien is dat ik een trick doe op dit nieuwe skatepark, toen ik nog wel kon skaten…

30-07-2021: Op vakantie in eigen land

Welkom bij weer een nieuwe blog!

Zoals jullie weten was ik twee weken geleden nog in quarantaine, maar ben ik er gelukkig zonder corona weer uit gekomen. Doordat ik niks had, kon ik vorige week maandag mee met mijn vrienden naar Beekbergen. Ik ben daar tot en met vrijdag geweest. We zijn daar lekker wezen bowlen, midgetgolfen, zwemmen, we hebben boswandelingen gemaakt, zijn lekker wezen uiteten en hebben natuurlijk gebarbecued. Tijdens het zwemmen kon ik mooi mijn salto’s laten zien. We hebben super gezellige avonden gehad en toen ik thuis kwam moest ik wel even bijslapen. De twee dagen erna ben ik met mijn vriendin lekker gaan suppen en heb ik met vrienden gezwommen.

Afgelopen week ben ik weer gaan inline skaten met mijn broertje Nick. We zijn naar Apeldoorn gegaan om daar naar een buitenpark te gaan. Dit buitenpark heeft een goeie grind box, waar Nick en ik op kunnen oefenen. Een grind box is een langwerpige box met een rail erop, waar je dan over heen kunt glijden (grinden). Ook heb ik deze donderdag een avondsessie gehad in mijn home park Burnside. Dit was een goeie sessie, want we waren eindelijk na lange tijd met het standaard groepje van Burnside weer aan het skaten.

Als laatste nog dit, wat zeker niet vergeten mag worden: de tickets voor Kroatië zijn geboekt en het is nu definitief dat ik daarheen ga van 11 tot en met 13 augustus. Dit is al best snel en ik heb heel veel zin om weer aan een wedstrijd mee te doen. Ik ga natuurlijk wel voor de winst!

Dit was mijn blog voor deze week en tot de volgende keer!

16-07-2021: Inline skate-les en quarantaine

Omdat Burnside weer open is, kan ik weer inline skate-lessen geven. Dit deed ik altijd al, dus ik was erg blij dat ik vorige week eindelijk weer les heb kunnen geven in Burnside. Ik heb dit keer een individuele les gegeven aan een jongetje van basisschoolleeftijd. Ik heb hem vooral geleerd om goed stabiliteit te hebben op de skates en om van hoge ramps af te gaan. Dit ging met vallen en opstaan. Ook heb ik deze week zelf veel geskatet, waaronder in Rotterdam. Daarnaast ben ik gaan oefenen op het skaten van hele hoge ramps, aangezien de wedstrijden steeds dichterbij komen. De ramps op wedstrijden zijn altijd veel hoger dan ik gewend ben bij Burnside. In Rotterdam kan ik hier wel op oefenen en daarom ben ik daar vanaf nu iedere week te vinden.

Toen was het alweer dinsdag en had ik gala van mijn vriendin. Ze was geslaagd voor haar vwo-diploma en daarom had de school een eindgala georganiseerd bij Boode in Bathmen. Helaas heeft dit feestje geleid tot quarantaine, want er waren enorm veel besmettingen. Tot de dag van vandaag zit ik in quarantaine voor de veiligheid, want ik ga volgende week met vrienden vijf dagen op vakantie naar een Landall-huisje in Beekbergen. Zelf ben ik gelukkig nog niet besmet, maar dat risico wil ik dus ook niet nemen op het op te lopen. Op dit moment is het aantal besmettingen in Deventer erg hoog, dus vandaar deze keuze.

Ik hoop jullie over twee weken weer leuke filmpjes te laten zien en een leuke blog neer te zetten. Ook zal ik dan laten weten hoe mijn vakantie was. Bedankt voor het lezen!

02-07-2021: Fitness

Welkom mensen bij deze nieuwe blog. Zoals jullie weten, zijn de afgelopen tijd steeds meer versoepelingen gekomen. Deze versoepelingen zijn voor mij erg gunstig en ook ik heb mij laten vaccineren. De vaccinatie wilde ik graag hebben, omdat ik binnenkort ga reizen voor wedstrijden (zoals te lezen was in mijn vorige blog). Ik kan al verklappen dat ik sowieso naar Kroatië en Frankrijk ga. Ik hoef bij Burnside Skatepark niet meer te reserveren. Dit zorgt ervoor dat ik weer meer vrijheid heb in tijden met skaten. Daarnaast ga ik vanaf deze week weer elke week naar Rotterdam en Amsterdam om te skaten. Woensdagavond ga ik naar Skateland in Rotterdam en vrijdag ga ik naar House of Urban Sports in Amsterdam.

Jullie weten dat ik veel in de sportschool te vinden ben. Ik ben laatst overgestapt van Basic Fit naar Big Gym. De apparaten zijn voor mij veel beter en ik vind de sfeer leuker. Ik hoef niet meer te reserveren, dus sport ik nu zo’n 5/6 keer per week. Misschien vinden jullie het wel leuk om te weten waarom ik precies met fitness ben begonnen naast het skaten. Ik ben ongeveer 2 jaar geleden begonnen met fitness, met het doel om mijn benen sterker te maken voor het skaten; voor zowel het opvangen van klappen en voor het versterken van mijn sprongkracht. Daarna begon ik het steeds leuker te vinden en ben ik mijn hele lichaam gaan trainen. Dit deed ik om er meer atletisch uit te zien en natuurlijk om fit te blijven. Afgelopen week heb ik een filmpje opgenomen, waarin te zien is wat ik op een legday doe. Je ziet dat ik begin met mijn benen opwarmen door licht gewicht te gebruiken en ze los te zwaaien. Daarna bouw ik het gewicht steeds meer op en leg ik de focus bij deze training op deadliften. Ik hoop elke keer weer mijn persoonlijk record te halen, dat staat nu op 150 kg deadlift. Het filmpje is hieronder te zien, op mijn Instagram-pagina. Check it out!

18-06-2021:

Welkom allemaal bij weer een nieuwe update. Dit keer heb ik weer een blog voor jullie. Ik ben de afgelopen twee weken niet heel veel aan het skaten geweest. Ik heb veel rust gepakt en ik was druk met mijn toetsweek voor school. Wel heb ik op school een sportdag gehad, waarbij we gingen mountainbiken en waterskiën. Vooral het waterskiën gaat mij natuurlijk erg goed af.

Verder heb ik leuke skatewedstrijden in het vooruitzicht. Het is nog allemaal onder voorbehoud, maar wat ik al wel kan verklappen is dat het allemaal in het buitenland gaat plaatsvinden. Ik ga er dan met een paar andere skatevrienden heen. Ik kijk er erg naar uit om mezelf weer op de skates te laten zien. Hopelijk wordt het allemaal snel definitief gemaakt, want dan kan ik jullie daar in mijn volgende blog of vlog ook weer meer over vertellen.

Voor nu ga ik vooral weer lekker veel buiten skaten met dit mooie weer!

03-06-2021: Op naar Burnside!

Hallo allemaal, welkom weer bij een nieuwe update. Deze keer heb ik een keertje wat anders, namelijk een vlog. Ik heb deze vlog gemaakt in Burnside Skatepark. Ik laat verschillende tricks zien en zo krijgen jullie ook een beeld hoe het eraan toegaat in zo’n skatepark. Eigenlijk heel chill, zoals jullie gaan zien. Veel kijkplezier!

21-05-2021: Vallen, opstaan en doorgaan!

Vanwege de huidige coronamaatregelen waren de indoor skateparken dicht en kon ik alleen nog maar buiten trainen. Op dit moment is het nog niet echt lekker weer om buiten te inline skaten, aangezien het regelmatig regent. Door de regen worden de straten glad en dat is niet echt fijn met het inline skaten. De vorige twee weken heb ik dus niet goed kunnen trainen door de regen. Daarom ben ik in plaats van skaten veel krachttraining gaan doen. Dat doe ik de laatste tijd samen met een maatje van mij. Hij zit bij mij op het Johan Cruyff College en heeft een eigen sportschool. Samen zijn we gaan hardlopen op de Holterberg voor onze conditie. Het was daar erg mooi en er waren veel hoogteverschillen, waardoor het extra zwaar was. Wij gaan dat zeker vaker doen.

Van de week kregen we ook goed nieuws te horen, want de skateparken en sportscholen mogen eindelijk weer open! Dit betekent dus ook dat Burnside Skatepark weer open is, waardoor ik weer veel binnen kan trainen. Zo heb ik geen last van de regen. Ook kan ik weer specifieke kracht- en coördinatietraining doen in de sportschool.

Verder ben ik met een paar andere skaters een aantal jaar geleden naar de gemeente geweest om te vragen voor een nieuw buiten skatepark in Deventer. Ze wilden pas toestemming geven als er genoeg aanbod voor was. Toen hebben we onze kracht laten zien van de community door met honderden skaters naar het gemeentehuis te komen. Dit is gelukt. Nu, vier jaar later, zijn ze eindelijk begonnen met het bouwen van het skatepark. Het komt naast het Deventer Ziekenhuis en zal eind juli af zijn. Ik hoop dat ik snel een blog of vlog kan uploaden in Burnside of op het nieuwe skatepark.

Als laatste heb ik nog een filmpje voor jullie bij een kleine skateplek. In het begin doe ik wat rustige tricks om op te warmen en daarna doe ik de trick waarvoor ik kwam, namelijk disaster 540 TTS. Zoals jullie kunnen zien, gaat niet alles altijd gelijk goed.

06-05-2021: Wat is inline skaten?

Om deze blog te beginnen, zal ik eerst even kort uitleggen wat mijn sport precies betekent. Zoals jullie in mijn introductie hieronder kunnen lezen, doe ik aan inline skaten. Inline skates zijn speciale skates waarmee je sprongen kan maken en mee kan grinden. Grinden is ergens overheen glijden, bijvoorbeeld van een trapleuning. Inline skaten kan je uitvoeren op obstakels op straat of in een skatepark.

In deze corona-tijd ben ik nog steeds druk bezig met inline skaten, maar wel minder dan eerst. Nu vragen jullie je natuurlijk af hoeveel trainde ik dan eerst en hoeveel nu. Eerst trainde ik vier tot vijf keer per week, maar door de omstandigheden van nu train ik maar twee keer per week met inline skaten. De binnen skateparken kunnen namelijk niet gebruikt worden en daarom moet ik nu buiten skateparken opzoeken. Ik rijd bijna elk weekend naar een andere stad om zo’n buiten skatepark op te zoeken. Dit doe ik altijd met een paar andere skate vrienden. Ook skate ik gewoon op straat, zoals grinden van trapleuningen. Om hier een indruk van te krijgen, heb ik een street edit van een jaar geleden voor jullie:

Naast inline skaten sport ik ook veel om mijn lichaam sterk te houden. Dit doe ik door middel van krachttraining. Normaal sportte ik in de sportschool ongeveer vier tot vijf keer per week. Nu sport ik nog evenveel, maar dan in een schuurtje van iemand. Toch is dit wel minder efficiënt dan in de sportschool zelf. Ik hoop daarom ook dat de sportscholen snel weer open gaan.

Zoals jullie al wel kunnen lezen, houd ik erg veel van sporten. Daarom zit ik op het Johan Cruyff College in Enschede en volg ik daar de opleiding Sport and Coaching. Ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding. Deze school is speciaal gericht op sporters die op een hoog niveau sporten. In deze tijd kan ik maar drie keer per week naar school toe en loop ik één keer per week stage. Tijdens stage geef ik kinderen op een basisschool gymles. Het fijne aan het Johan Cruyff College is dat je makkelijk vrij kan vragen voor trainingen en wedstrijden.

Momenteel zijn er geen wedstrijden in Nederland en daarom wil ik me gaan focussen op twee wedstrijden in Frankrijk: NL Contest en FISE Montpellier. Ik kijk er naar uit om hier heen te gaan.

Als laatste ben ik bezig met het zoeken naar meer sponsors voor het inline skaten. Als jullie een tip hebben voor goede sponsors kunnen jullie altijd een bericht sturen naar mijn Instagram-account @stefanselders. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden om te lezen. Hiermee wil ik hem afsluiten en dan zie ik jullie weer bij de volgende blog!

Introductie

Welkom bij mijn introductie. Ik ben Stefan Selders en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Deventer en doe aan Inline Skating. Ik doe dit nu zo’n beetje 9 à 10 jaar. Als klein jongetje kon ik al goed overweg op skeelers. Toen ben ik naar het skatepark Burnside gegaan op mijn skeelers om daar te gaan oefenen. Dat vond ik zo leuk, dat ik echte inline-skates kreeg van mijn ouders. Op dat moment begonnen mijn neefje en neef ook te skaten. Ik leerde de basis tricks en speelde veel tikkertje met ze. Later stopten zij ermee, maar ging ik door. Ik begon serieuzer te skaten en leerde mezelf moeilijkere en gevaarlijkere tricks. Toen ik een jaar of 14 was, deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd bij Burnside. De baas van Burnside vond mij zo goed dat hij aan mijn ouders had gevraagd of Burnside mij mocht sponsoren. Toen ze mij dat vertelden, zei ik natuurlijk geen nee. Toen ik eenmaal gesponsord was, begon ik nog meer met trainen om nog beter te worden. Doordat ik gesponsord werd, kreeg ik meer vrienden bij Burnside die ook in het team zaten, maar wel veel ouder waren. Zij hielpen mij met nieuwe tricks leren door op de juiste manier mij te pushen. Vanaf toen ben ik steeds meer wedstrijden gaan skaten, ook wedstrijden in België en Duitsland. Vaak kwam ik in de top 5 en op het podium terecht.

Toen ik 17 jaar was, ben ik in aanraking gekomen met een kledingmerk Shreddbot uit California. Zij zijn naast Burnside ook mijn sponsor geworden en daar ben ik heel erg blij mee. In de tijd tot en met nu heb ik veel doelen bereikt. Vorig winter aan begin 2020 heb ik namelijk één van mijn grootste doelen behaald en dat was op het podium komen op Winterclash. Ik werd 2e bij Amateurs, waardoor ik de volgende keer bij de Pro’s mag rijden. De aankomende tijd zou ik graag veel willen reizen om in het buitenland te skaten, maar dat is in deze tijd natuurlijk afwachten. Ik wil nog steeds elke dag beter worden en daarom vind ik het ook super tof om in deze Talententuin te zitten. We gaan zien wat voor moois er nog komt!

SCROLLEN