0
Zoeken Winkelmand 0

Victor Steeman

Lees hier de blogs van:

Naam: Victor Steeman
Sport: Wegrace
Geboortedatum: 15-06-2000
Afkomstig uit: Lathum
Behaalde doelen: Red Bull MotoGP Rookies Cup

Website  |  Twitter  |  Facebook  |  Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

13-03-2020: Mooi nieuws!

Victor schreef deze week zijn blog voor Achterhoek Nieuws. Deze blog wordt geplaatst in alle edities die Achterhoek Nieuws uitbrengt.

Ik heb mooi nieuws, want ik ga aankomend race-seizoen bij Lentink Sports Racing op een Yamaha R6 600cc rijden. We gaan racen in het Duitse IDM-kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap. De Supersport 600 klasse is voor mij weer een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb.

Zoals velen misschien weten, ga ik niet verder in het WK, ondanks mijn goede prestaties in 2019. Uiteindelijk ben ik vijfde in het WSBK-wereldkampioenschap geworden in mijn eerste (rookie-)jaar in de World Supersport 300 én de beste KTM-rijder. De intentie was om door te gaan, echter is dit helaas door diverse omstandigheden niet gelukt. Dat is jammer, want ik denk namelijk dat ik in de Supersport 300-klasse komend seizoen echt kans had gehad op een nog hogere klassering en misschien had ik zelfs het WK in de wacht kunnen slepen.

Het goede nieuws is dat ik gelukkig komend seizoen toch kan rijden! Mijn hoofdsponsor is erg begaan met mij en heeft zich hier enorm voor ingezet. Door de goede wil van Tristan Lentink en enkele zeer trouwe sponsoren heb ik toch een zitje gekregen in het nieuwe team van Lentink. We hebben een meerjarenplan uitgedacht dat zou kunnen leiden tot deelname aan het WK Supersport 600 in 2021 of 2022.

We zijn gestart met een intensief wintertrainingsprogramma. Na vijf testdagen in Almería en Valencia hebben we veel data kunnen verzamelen en veel kilometers kunnen maken in het zonnige Spanje. In februari ben ik nog een week naar een georganiseerde cross-stage geweest. De eerste paar dagen draaide daar vooral om techniek-training en daarna zijn we verder gegaan op snelheid, denk hierbij aan sprints, interval en wedstrijd. Dit was gaaf om te doen, want ik had nog niet eerder op een crossmotor gezeten. Eind maart gaan we naar Portugal om daar weer op een Yamaha R6 te trainen en daar kijk ik dan ook erg naar uit.

Op dit moment zijn we met het hele team van Lentink Sports Racing druk bezig met het verbouwen van de trailer. De trailer gaat namelijk het vervoer en verblijf worden komend seizoen van het hele team. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen; we lachen vaak, werken hard en leren ook nog veel van elkaar.

Begin april start het raceseizoen weer. Wil je op de hoogte worden gehouden? Volg dan Lentink Sport Racing op Facebook en Instagram, lees de blogs van de Zwarte Cross Talententuin of kijk op mijn website www.victorsteeman.nl

Groeten Victor Steeman #72

28-02-2020: Cross-stage

Na 10 dagen (heen- en terugreis meegerekend) in Spanje vertoefd te hebben ben ik weer thuis. Ik heb deelgenomen aan een trainingskamp van Carlo Hulsen om met een crossmotor op een zestal hele dikke en mooie banen te rijden. We zijn o.a. naar Bellpuig geweest, een voormalig MXGP Wedstrijdbaan waar grote hoogte verschillen in zitten. Eén van de oplopen in de bulten van de baan waar je naar boven moet noemen ze ook wel “de trap”, want deze is echt heel stijl omhoog en dat was een hele leuke uitdaging.

Ook zijn we naar Rufea geweest. Deze baan was extra speciaal, want Marc Marques (motoGP) traint daar regelmatig. Het was een iets vlakkere baan dus iets minder spectaculair, maar wel een baan met snelheid en dat maakte het erg leuk.

Ik heb enorm genoten, en het was een super goede training. Elke dag een ander circuit én heel veel uitdagingen. Kortom erg leerzaam! Eind maart gaan we weer op de Yamaha R6 trainen en daar kijk ik erg naar uit.

14-02-2020: Mijn plannen voor 2020

Wij zijn gestart met een intensief wintertrainingsprogramma. Eind januari ben ik op twee verschillende Spaanse circuits in Almería en Valencia wezen trainen. Dit deed ik op mijn Yamaha R6 600cc racemotor, geprepareerd door Ten Kate. Dat ging super goed en we hebben veel data kunnen verzamelen. Ook heb ik een paar keer de grens opgezocht. Op de rustdag zijn we in Valencia ook nog cultuur wezen happen en trappen op een step. We hebben dan ook enorm gelachen die dag.

Eind deze week vertrek ik naar Spanje, maar dan voor iets heel anders. Ik ga namelijk met m’n teammanager Tristan en teamgenoot Jeroen meedoen aan een georganiseerde cross-stage van de bekende motorcrosser Carlo Hulsen. In zeven dagen meerdere crosscircuits. De eerste drie dagen zal het vooral om techniek-training draaien en daarna gaan we verder op snelheid (sprints, interval en wedstrijddag). Ik ben heel benieuwd of ik dit leuk ga vinden, want cross en wegrace zijn toch twee hele verschillende sporten.

SCROLLEN