0
Zoeken Winkelmand 0

Victor Steeman

Lees hier de blogs van:

Naam: Victor Steeman
Sport: Wegrace
Geboortedatum: 15-06-2000
Afkomstig uit: Lathum
Behaalde doelen: Red Bull MotoGP Rookies Cup

Website  |  Twitter  |  Facebook  |  Instagram

>> Terug naar overzicht Zwarte Cross Talententuin

03-07-2020: Entree in de Supersport 600

Eind mei hebben we een eerste trainingsdag gehad, georganiseerd door de KNMV. Deze test stond voornamelijk in het teken van weer ritme opdoen na de lockdown, werken aan een stabiele basissetting en daarnaast aanvoelen hoe het nieuwe asfalt van het TT-circuit Assen zou zijn.

Het weekend van 5 t/m 7 juni hebben we een gezamenlijke training afgewerkt tijdens de CRT trainingsdagen met bijna het complete team.
Dat was echt heerlijk rijden, de Yamaha R6 voelde ook meteen goed aan; snel, leuk en ook best wel wendbaar.
Van een motor met 50 PK naar een Supersport 600-machine met 130 PK is nogal een verschil. Toch is de overstap me wel meegevallen. Ik denk dat de top van deze motor toch echt wel op zo’n 270 kilometer ligt. We hebben lekker wat meters kunnen maken in zowel natte- als droge baancondities. Goed kunnen werken op andere lijnen, rijden en rempunten.

Op 26 en 27 juni hebben we nog twee dagen kunnen testen in wisselende weersomstandigheden op het TT-Circuit. Van zeer hoge baantemperaturen (56 graden) tot enorme regenbuien. Weer veel geleerd en veel data verzameld, waar we op woensdag 1 juli op de internationale-trainingsdag van de KNMV verder op kunnen; we gaan ons echt vol inzetten op rijden en presteren.

Door de nieuwe corona-versoepelingen mogen er vanaf 1 juli weer wedstrijden georganiseerd worden. Publiek is helaas nog niet toegestaan en we respecteren de 1,5 meter onderlinge afstand tussen personen. Dit betekent dat er toch nog een afgeslankte wedstrijdkalender voor het Nederlandse en Duitse Kampioenschap komt. De eerst race voor mij start op 11 juli. Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Niet alleen voor Lentink Sports Racing, wat heel hard gewerkt heeft om alles goed voor elkaar te krijgen, maar ook voor onze trouwe sponsoren die ons ondanks alles toch zijn blijven ondersteunen. Ik wil ze nogmaals allemaal bedanken!

Fotocredits: Ronald Woest

05-06-2020: Trainingen en testen zijn weer mogelijk!

Ik heb mijn eerste meters weer kunnen maken. Op de Juniortrack in Assen train ik op de supermoto. In verschillende sessies oefen ik dan met remmen, slippen en glijden. Plezier is daarbij het allerbelangrijkste.

Fotocredits: Jan Timmerman

Het echte werk gebeurde op de grote circuits op de Yamaha R6. Op 27 mei mochten we voor het eerst weer – door een versoepeling van de coronamaatregelen – het grote TT circuit op in Assen. De KNMV had een testdag georganiseerd voor rijders wie in internationale klasses deelnemen. Elke rijder mocht drie begeleiders meenemen en publiek was niet welkom. De NOS, De Telegraaf en een paar lokale fotografen mochten er wel bij zijn. ‘s Avonds was ik zelfs nog in beeld bij NOS Sport op televisie. Het is een rare wereld waar we nu in leven.

Het rijden ging wel lekker. Het was wel weer even wennen, zeker met de Yamaha R6 op het nieuwe asfalt in Assen. We hebben veel kunnen testen en de sessies gebruikt om weer ritme op te doen. Dat is namelijk toch wel anders dan bij een Supermoto-training.

Het weekend van 5 t/m 7 juni ga ik weer volop aan de bak op het TT circuit. Samen met het team van Lentink Sports Racing gaan wij testen tijdens de CRT Holland trainingsdagen. Ook gaan we dan onze kleurstelling voor 2020 onthullen. Door de coronamaatregelen is het helaas niet toegankelijk voor publiek.

Fotocredits: Damon Teerink

10-04-2020: Intelligente lockdown,

Tja, wie heeft het er niet over! Het virus beheerst de hele wereld en dagelijks komt er een ander item m.b.t. dit onderwerp aan de orde.
Gisteren kwam er een nieuwsbericht van de Rijksoverheid over de Slaag-zakregeling, omdat het centraal examen nu niet wordt afgenomen.
Voor mijzelf is het nog onduidelijk hoe de regels worden toegepast. De laatste toetsen zijn niet doorgegaan en omdat ik begin dit jaar een paar keer ben wezen trainen in het buitenland, moest ik ook nog een paar toetsten inhalen. Alle inhaallessen en toetsen stonden keurig ingepland in mijn strakke (trainings)schema.

Om het nog ingewikkelder te maken: als topsporter krijg je de mogelijkheid om gespreid examen te doen, dus vorig jaar ben ik al voor een paar vakken geslaagd. Op dit moment volg ik mijn lessen virtueel en ben ik in overleg wanneer en waar ik de toetsen kan maken. Ik hoop dat ik mijn middelbare schoolloopbaan in deze crisis toch mooi kan afsluiten.

Begin april zou het raceseizoen van start gaan. Ik verheugde mij enorm op de samenwerking met mijn nieuwe team “Lentink Sports Racing”. Ik betwijfel of de wedstrijden nog wel van start gaan dit jaar. Ik kijk er niet van op als het een trainingsjaar gaat worden :-(. Ik zorg in ieder geval dat mijn conditie op peil is. Ik ga om de dag een parcour met de mountainbike doen, loop twee keer in de week hard en let op mijn voeding zodat ik op kracht blijf tijdens deze “lockdown”.

Stay home, stay safe!
Victor Steeman #72

13-03-2020: Mooi nieuws!

Victor schreef deze week zijn blog voor Achterhoek Nieuws. Deze blog wordt geplaatst in alle edities die Achterhoek Nieuws uitbrengt.

Ik heb mooi nieuws, want ik ga aankomend race-seizoen bij Lentink Sports Racing op een Yamaha R6 600cc rijden. We gaan racen in het Duitse IDM-kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap. De Supersport 600 klasse is voor mij weer een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb.

Zoals velen misschien weten, ga ik niet verder in het WK, ondanks mijn goede prestaties in 2019. Uiteindelijk ben ik vijfde in het WSBK-wereldkampioenschap geworden in mijn eerste (rookie-)jaar in de World Supersport 300 én de beste KTM-rijder. De intentie was om door te gaan, echter is dit helaas door diverse omstandigheden niet gelukt. Dat is jammer, want ik denk namelijk dat ik in de Supersport 300-klasse komend seizoen echt kans had gehad op een nog hogere klassering en misschien had ik zelfs het WK in de wacht kunnen slepen.

Het goede nieuws is dat ik gelukkig komend seizoen toch kan rijden! Mijn hoofdsponsor is erg begaan met mij en heeft zich hier enorm voor ingezet. Door de goede wil van Tristan Lentink en enkele zeer trouwe sponsoren heb ik toch een zitje gekregen in het nieuwe team van Lentink. We hebben een meerjarenplan uitgedacht dat zou kunnen leiden tot deelname aan het WK Supersport 600 in 2021 of 2022.

We zijn gestart met een intensief wintertrainingsprogramma. Na vijf testdagen in Almería en Valencia hebben we veel data kunnen verzamelen en veel kilometers kunnen maken in het zonnige Spanje. In februari ben ik nog een week naar een georganiseerde cross-stage geweest. De eerste paar dagen draaide daar vooral om techniek-training en daarna zijn we verder gegaan op snelheid, denk hierbij aan sprints, interval en wedstrijd. Dit was gaaf om te doen, want ik had nog niet eerder op een crossmotor gezeten. Eind maart gaan we naar Portugal om daar weer op een Yamaha R6 te trainen en daar kijk ik dan ook erg naar uit.

Op dit moment zijn we met het hele team van Lentink Sports Racing druk bezig met het verbouwen van de trailer. De trailer gaat namelijk het vervoer en verblijf worden komend seizoen van het hele team. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen; we lachen vaak, werken hard en leren ook nog veel van elkaar.

Begin april start het raceseizoen weer. Wil je op de hoogte worden gehouden? Volg dan Lentink Sport Racing op Facebook en Instagram, lees de blogs van de Zwarte Cross Talententuin of kijk op mijn website www.victorsteeman.nl

Groeten Victor Steeman #72

28-02-2020: Cross-stage

Na 10 dagen (heen- en terugreis meegerekend) in Spanje vertoefd te hebben ben ik weer thuis. Ik heb deelgenomen aan een trainingskamp van Carlo Hulsen om met een crossmotor op een zestal hele dikke en mooie banen te rijden. We zijn o.a. naar Bellpuig geweest, een voormalig MXGP Wedstrijdbaan waar grote hoogte verschillen in zitten. Eén van de oplopen in de bulten van de baan waar je naar boven moet noemen ze ook wel “de trap”, want deze is echt heel stijl omhoog en dat was een hele leuke uitdaging.

Ook zijn we naar Rufea geweest. Deze baan was extra speciaal, want Marc Marques (motoGP) traint daar regelmatig. Het was een iets vlakkere baan dus iets minder spectaculair, maar wel een baan met snelheid en dat maakte het erg leuk.

Ik heb enorm genoten, en het was een super goede training. Elke dag een ander circuit én heel veel uitdagingen. Kortom erg leerzaam! Eind maart gaan we weer op de Yamaha R6 trainen en daar kijk ik erg naar uit.

14-02-2020: Mijn plannen voor 2020

Wij zijn gestart met een intensief wintertrainingsprogramma. Eind januari ben ik op twee verschillende Spaanse circuits in Almería en Valencia wezen trainen. Dit deed ik op mijn Yamaha R6 600cc racemotor, geprepareerd door Ten Kate. Dat ging super goed en we hebben veel data kunnen verzamelen. Ook heb ik een paar keer de grens opgezocht. Op de rustdag zijn we in Valencia ook nog cultuur wezen happen en trappen op een step. We hebben dan ook enorm gelachen die dag.

Eind deze week vertrek ik naar Spanje, maar dan voor iets heel anders. Ik ga namelijk met m’n teammanager Tristan en teamgenoot Jeroen meedoen aan een georganiseerde cross-stage van de bekende motorcrosser Carlo Hulsen. In zeven dagen meerdere crosscircuits. De eerste drie dagen zal het vooral om techniek-training draaien en daarna gaan we verder op snelheid (sprints, interval en wedstrijddag). Ik ben heel benieuwd of ik dit leuk ga vinden, want cross en wegrace zijn toch twee hele verschillende sporten.

SCROLLEN