0
Zoeken Winkelmand 0

Campingreglementen

De Zwarte Cross vanaf de camping meemaken is op zich al een hele belevenis en over het algemeen zijn wij zeer te spreken over het gedrag van onze bezoekers. Iedereen heeft goeie zin en wil er een mooi feest van maken. Desondanks zien wij ons wel genoodzaakt om regels op te stellen, waaraan iedere bezoeker zich dient te houden. Denk er daarom ook aan dat onze medewerkers altijd het laatste woord hebben. Dit is de enige manier om het leuk te houden voor iedereen en bovendien willen we volgend jaar graag weer een Zwarte Cross kunnen organiseren!

Streng tegen overtreders
Tijdens de Zwarte Cross dienen alle bezoekers zich te houden aan de Zwarte Cross Huisregels. Moedwillige overtreders van de Huisregels en/of het Campingreglement zullen onherroepelijk door de beveiliging van het terrein worden verwijderd. Afhankelijk van de overtreding kan je aan de politie worden overgedragen alwaar je ook nog een proces-verbaal tegemoet kan zien. Bovendien krijg je voor meerdere jaren een lokaalverbod, waardoor je niet meer op de Zwarte Cross mag komen.

Cameratoezicht
Door middel van camera’s waakt Tante Rikie over uw en onze veiligheid, op diverse plaatsen op het festivalterrein hangen camera’s. Een ieder die ons evenement bezoekt stemt toe in het maken van opnames, welke eveneens voor promo doeleinden gebruikt kunnen worden. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond worden aan overheidsinstanties

Toegangsbeleid en legitimatie
Op de gehele camping geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij twijfel over je leeftijd zal de organisatie vragen naar legitimatie. Personen welke aantoonbaar onder invloed van alcohol en/of drugs de camping willen betreden kunnen worden geweigerd, de persoon welke aantoonbaar onder invloed is kan geen aanspraak maken op eventuele vergoeding van (camping/caravan) kaarten, reiskosten en/of alle overige gemaakte kosten.

Alcohol
Op de Zwarte Cross wordt GEEN alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Buiten het feit dat het bij wet verboden is, is bewezen dat drinken op jonge leeftijd schade toebrengt aan de hersenen en andere organen die in de groei zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor de hoeveelheid alcohol die je nuttigt. Weet dat je stemming door het gebruik van alcohol ineens kan omslaan. Hierdoor kan je jezelf niet meer onder controle hebben, je kan agressief worden of doet dingen waarvan je achteraf spijt hebt. Verpest je eigen en ons feest dus niet door te veel alcohol te nuttigen. Alcohol en verkeer gaan niet samen, ieder jaar raken 3000 mensen ernstig gewond en overlijden 200 mensen door alcohol in het verkeer. Net als voorgaande jaren zal de politie daarom ook dit jaar bij zowel de heen- als terugreis alcoholcontroles gaan uitvoeren.

Geen eigen drank en eten meenemen
Inderdaad, zelf meegenomen dranken (alcoholisch en non-alcoholisch) en voedselpakketjes zijn niet toegestaan op de camping en zullen in beslag worden genomen. Het is wel mogelijk om per campingbezoeker eenmalig op de camping een aantal blikken gekoeld bier of fris tegen gereduceerd tarief en inlevering van je campingkaart bij de ‘Tray uitgifte’ te kopen. Scheelt je sowieso een hoop oeverloos gesleep, het is net zo goedkoop als in de supermarkt en de drank is lekker koud.

Campingkaart
Iedereen die op de camping van de Zwarte Cross wil overnachten dient hiervoor een campingkaart te kopen. Met een campingkaart is het niet mogelijk om op het Rennerskwartier/ Grasnapolsky te komen. Houders van een campingkaart hebben daarentegen wel toegang tot alle overige publiekstoegankelijke gebieden op zowel de camping als op het festivalterrein en het crossterrein tijdens de openingstijden van deze aparte terreinen. Om op het festivalterrein en/of het crossterrein te kunnen komen hoef je dus geen aparte kaart te kopen. Een campingkaart kan niet omgeruild worden voor een Rennerskwartier/ Grasnapolsky kaart of andersom.

Kampeerhotel ‘Grasnapolsky’
Het campingreglement en de huisregels gelden ook voor gasten van Kampeerhotel ‘Grasnapolsky’, echter zijn er een paar aanvullende regels waar je rekening mee dient te houden:

  • Voor de huur van een tent in het ‘Grasnapolsky’ dien je naast de huur van de tent met toebehoren een extra borg van € 50,00 te betalen. Als huurder van een tent met toebehoren blijf je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk! Eventuele schade op de gehuurde tent en/of toebehoren zal dan ook op de huurder worden verhaald en de borg zal in dat geval ook niet worden teruggegeven. Beschouw jezelf dus niet als een losgeslagen guerrillastrijder in een desolaat oorlogsgebied; de straffen van Tante Rikie grenzen aan het onmenselijke… Houd de boel daarom heel en proper is ons vriendelijke doch dringende advies!
  • Bespaar jezelf of je vrienden een hoop gesleep met partytenten of andere meuk welke je naast je tent wil neerzetten, deze zijn niet toegestaan in het ‘Grasnapolsky’. Je hebt tenslotte niet voor niets een complete tent gehuurd alwaar je van alle gemakken bent voorzien.
  • In tegenstelling tot de reguliere camping is er in de tenten van Kampeerhotel ‘Grasnapolsky’ wel stroom aanwezig. Elke tent zal voorzien zijn van één stroompunt en is geschikt om een lampje in de nachtelijke uren te laten branden en/of om je mobiele telefoon op te laden. Het aansluiten van overige apparatuur welke veel stroom verbruiken (grote muziekinstallaties, bouwlampen, kookplaatjes, koffiezetapparaten etc.) is niet toegestaan. Ga dus niet lopen slepen met deze onzinnige apparaten, maar spaar je rug en vooral de onnodige moeite. Voor eten, drinken en muziek is er namelijk genoeg aanbod op het gehele Zwarte Cross terrein. Naast het gemeentehuis op de reguliere camping kun je als gast van Kampeerhotel ‘Grasnapolsky’ voor al je vragen en/of problemen ook terecht bij de receptie (entree) van het kampeerhotel. Hier is altijd iemand aanwezig die je te woord kan staan.

Caravan, camper
Wil je met een caravan of camper overnachten op de Zwarte Cross-camping, dan koop je een campingkaart incl. camper/caravan. Dit is een caravankaart en campingkaart (toegang voor 1 persoon tot het camping- en festivalterrein) in één. Je koopt een campingkaart incl. camper/caravan direct met borg. Indien je jouw caravan gewoon weer netjes mee terugneemt naar huis, wordt de borg binnen enkele weken na het festival weer teruggestort op je rekening. Als houder van een caravankaart ben je eindverantwoordelijke! Jij dient er dus voor zorg te dragen dat je caravan/ camper na afloop van het festival niet achterblijft op de camping en/of buiten het festivalterrein aangetroffen zal worden. Mocht dit toch gebeuren zullen de kosten welke wij maken voor het verwijderen van de caravan camper op je worden verhaald, eveneens kun je een lokaalverbod van meerdere jaren tegemoet zien. Denk er ook goed aan dat bij de rit naar en van het festivalterrein je voertuig moet voldoen aan de algemene verkeersregels zoals die gelden in Nederland. De politie gaat hier, net als voorgaande jaren, streng op controleren.

Tent
Als je met een tent komt dan is alleen een campingkaart (per persoon) voldoende. De maximale toegestane grote van een tent bedraagt 30 m2 (bijv. 6 x 5 meter). Om het maximale aantal personen per tent te beoordelen adviseren wij om veiligheidsredenen 1 persoon per 2 m2 te handhaven. Bijvoorbeeld: In een tent van 6 x 5 meter (30 m2) mag je met maximaal 15 personen vertoeven.

Geen vrachtwagens, trailers, bouwketen etc.
Vrachtwagens, trailers, diepladers, bouwketen, schaftwagens, ‘Pipo de clown’-wagens, SRV-wagens, (zee)containers en platte wagens zijn niet toegestaan op de camping en worden ook niet toegelaten. Dus kom je met dergelijke voertuigen/wagens naar De Zwarte Cross dan wordt je caravankaart vernietigd en ben je de borg kwijt! Daarnaast zijn ook aanhangwagens niet toegestaan op de camping. Aanhangwagens dienen te worden gestald op de speciale ‘Lang Parkeren’-parkeerplaats. Denk erom dat alle voertuigen moeten voldoen aan de algemeen geldende Nederlandse verkeersregels.

Stroom
Op de camping zijn geen stroomaansluitingen aanwezig en eigen stroom (aggregaten e.d.) is niet toegestaan! Mobiele telefoons kunnen worden opgeladen bij de daartoe aangewezen oplaadpunten.

Houd de camping schoon
Er worden voldoende voorzieningen getroffen om vuilnis in te deponeren. Tevens zullen er vuilniszakken worden uitgedeeld. Deze worden dagelijks ook weer opgehaald. Ruim je eigen rotzooi op en neem je tent en/of caravan ook gewoon weer mee naar huis. Een beter milieu begint bij jezelf! Doe je dat niet dan word je door de beveiliging van het terrein verwijderd en bovendien krijg je een lokaalverbod voor meerdere jaren. Ook kan de politie nog een proces-verbaal opmaken wegens vervuiling van andermans eigendommen. Wees dus verstandig!

Geen huisraad en huishoudelijke apparaten
Bankstellen, huismeubels en pallets e.d. zijn niet toegestaan. Ook huishoudelijke apparaten als fornuizen/ kookplaatjes, magnetrons, diepvriezers en koelkasten zijn vanwege milieu-eisen (o.a. CFK’s) niet toegestaan en worden de camping niet opgelaten, ook als ze niet meer functioneren. Hier zal streng tegen opgetreden worden en de verwijderingskosten van alle genoemde materialen worden verhaald op de overtreder. Een klapstoeltje of campingtafeltje mag je wel meenemen (mits je deze ook weer mee naar huis neemt). De camping is geen rommelmarkt!

Inbeslagname en teruggave
Smokkelen blijft altijd spannend! Alle smokkelwaar wordt onherroepelijk in beslag genomen en naderhand niet teruggegeven, maar dit wordt door ons zelf gebruikt. Onze kachel moet ook roken! Namens alle medewerkers van de Zwarte Cross alvast bedankt voor de bijdrage! Probeer dus geen aggregaten, accu’s, brandstoffen of drank naar binnen te smokkelen. Als klap op de vuurpijl kan je bij ontmaskering ook nog eens van het terrein worden gestuurd en kan je kaartje ongeldig worden verklaard. Je weet bij deze dat het niet mag, dus loop niet het risico dat je het Feest der Feesten misloopt!

Geen open vuur, gasflessen, aggregaten etc.
Op last van de brandweer zijn open vuren en barbecues absoluut niet toegestaan. Dus ook geen fakkels, vreugdevuurtjes, vuurkorven e.d.. Vuur stoken betekent definitief van de camping verwijderd worden en naar het politiebureau. Besef je goed dat de veroorzaker van een (onschuldig bedoeld) brandje door justitie ernstig vervolgd kan worden als door dat brandje gewonden vallen of nog erger. We weten dat je het thuis niet zo gezellig hebt, maar daar is het altijd nog sfeervoller dan in de gevangenis! Losse gasinstallaties en andere soorten gasflessen, bijvoorbeeld in campers en caravans, aggregaten, brandstoftanks en losse accu’s zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen ook verboden en worden dus in beslag genomen. Ook taps, koolzuurvaten en vaten bier zijn niet toegestaan en worden eveneens in beslag genomen.

Geen glas
Op de camping is geen glas toegestaan! Dit vanwege de slechte verwerkbaarheid van glas voor koeien en ter voorkoming van verwondingen van bezoekers en/of medewerkers bij achtergebleven breukglas. Alles van glas wordt ingenomen.

Geen spades, scheppen en gereedschap(kisten)
Spades, scheppen en gereedschap(kisten) zijn niet toegestaan en worden in beslag genomen. De grondeigenaren willen niet dat er in hun grond wordt gegraven en daarnaast kan een gat graven grote gevaren opleveren voor de ledematen van de campingbezoekers. Gaten graven om je bier koel te houden is sowieso niet nodig; overal op het terrein is er voldoende en heerlijk gekoeld bier verkrijgbaar. Met uitzondering van je (rubberen) hamer (om je tent stevig vast te kunnen zetten met haringen) is al het overige gereedschap niet toegestaan.

Geen geluidsinstallaties
Enorm grote geluidsinstallaties waarmee je de hele camping van jouw favoriete muziek kunt voorzien zijn niet toegestaan, evenals megafoons. Heb je een kleine geluidsinstallatie bij je dan bepaalt de beveiliging en/of de campingburgemeester het maximale volume, niet jij! Zingen en feestvieren mag zolang je buren er geen last van hebben.

Geen wangedrag
Bij constatering van geweldsdelicten, vandalisme, intimidatie, diefstal en/of onzedelijk gedrag word je zonder pardon van het terrein verwijderd en word je overgedragen aan de politie. Ook krijg je een lokaal verbod van meerdere jaren. Onder onzedelijk gedrag en intimidatie valt o.a.: in de modder springen, met modder of bier gooien, naaktlopen, wildplassen, vrouwen en/of mannen onheus bejegenen en het lastig vallen van andere bezoekers. Niet doen dus, hou het gewoon gezellig!

Geen huisdieren
(Huis)dieren zijn om hun eigen bestwil niet toegestaan op het gehele festivalterrein, dus ook niet op de camping.

Niet roken
Sinds 1 juli 2008 mag in feesttenten niet gerookt worden. Dit geldt dus ook voor de feesttenten op de Zwarte Cross. Er is overigens wel tabak verkrijgbaar op de camping en het festivalterrein, maar je saffie kun je dus alleen in de open lucht opsteken. Dit geldt ook voor e-smokers.

Drugs
Op de Zwarte Cross zijn drugs verboden. Bij constatering van het in bezit hebben van maximaal 5 gram softdrugs, heb je de mogelijkheid om deze af te staan. Weiger je deze softdrugs af te staan of heb je meer dan 5 gram bij je dan zul je aan de politie worden overgedragen. Bij constatering van gebruik, in het bezit hebben van harddrugs en/of het handelen in soft/harddrugs zul je zonder pardon worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie.

Parkeren
Auto’s, motoren, tractoren, (brom)fietsen en aanhangwagens dienen op eigen risico geparkeerd te worden op de speciale ‘Lang Parkeren’-parkeerplaats, dus niet op de camping zelf. Deze parkeerplaats is overigens geen camping, dus overnachten op de parkeerplaats is niet toegestaan. Hier wordt door de beveiliging en politie op gecontroleerd.

Campingburgemeesters
Er zijn diverse campingburgemeesters 24 uur per dag op de camping aanwezig en die je ook als zodanig kunt herkennen. Zij zijn er in het belang van de bezoekers en zullen al je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast zijn de campingburgemeesters altijd bepalend in alles waarin dit reglement niet voorziet; hun wil is wet!

Gemeentehuis
Het gemeentehuis op de camping is 24 uur per dag geopend, hier kun je terecht voor al je vragen en/of problemen.
Of je nu een campingburgemeester, EHBO, beveiliging of politie nodig hebt, je bereikt ze eenvoudig in het gemeentehuis. Bij verlies van je polsbandje, meld je je in het gemeentehuis alwaar je op vertoon van je campingkaart en legitimatie een nieuw polsbandje verstrekt kan krijgen. Blijkt echter dat je je polsbandje doelbewust bent verloren, dan zul je onherroepelijk van de camping worden gezet en ontvang je een terreinontzegging van meerdere jaren.

Tot slot
Mede namens Tante Rikie wensen we jullie een geweldige Zwarte Cross toe.

Lees hier de Algemene Voorwaarden voor (camping)bezoekers.