De ‘Feestfabriek 1 april-lijst’! Trapte jij erin?

De ‘Feestfabriek 1 april-lijst’! Trapte jij erin?

Ondanks dat we onszelf het hele jaar niet al te serieus nemen, hebben we met de Feestfabriek ook op 1 april een paar mensen op het verkeerde been gezet. We gingen van lengtediscriminatie en fictieve artiestennamen naar een vreemde vacature en een vechtscheiding tussen Nozem Oil en de Zwarte Cross.

Check hier al onze ‘grapjes’:

 • Vacature Stronghold Commander – https://www.facebook.com/zwartecross/posts/2075650209113861
  Denk je nou echt dat we iemand met een oorlogsverleden nodig hebben die de angstcultuur bewaakt en zindelijk is? NEE! Zindelijkheid is sowieso een overschat fenomeen. We danken jullie hartelijk voor de talloze serieuze sollicitaties, die overigens nog altijd binnenstromen.
 • Nieuwe namen Zwarte Cross – http://www.facebook.com/zwartecross/posts/2080213495324199
  Heerlijk om de reacties te lezen. Soms openhartig: “Gewoon treurig om te zien dat ik alleen Rob Fruithof ken… en dan nog de zoon van”, maar ook duidelijk: “Wat een waardeloos aanbod zeg… Laat ze liever een keer een echt goede artiest optreden” en soms zelfs verhelderend: “Ach ja, met zulke artiesten kan je het een beetje goedkoop houden!” Ontspan… al deze namen zijn uit de duim gezogen. Desalniettemin zijn de namen gratis te gebruiken en verwachten we veel van toekomstige bands als Slow Tea, the Trampoline Pissers en Robotwolf. En succes aan de media die deze ‘nieuwe namen’ hebben overgenomen en nu de boel weer moeten verwijderen!
 • Mañana Mañana gaat op lengte sorteren– https://www.facebook.com/mananafestival/posts/1764371070288292
  We hebben ontzettend genoten van de honderden reacties. Het ging van woedend naar gematigd negatief, omdat we met dit idee veel mensen van elkaar zouden scheiden. Dit zullen we jullie dus niet aandoen, toch willen we alle reuzen van boven de 2 meter verzoeken om niet aan reuzengroepjesvorming op rij één te doen.
 • Mañana Mañana richt publiciteitscampagne op Surinamers– http://www.facebook.com/mananafestival/posts/1766373020088097
  We brachten de boodschap naar buiten dat Surinamers méér dan welkom zijn op Mañana Mañana. Nu is dat natuurlijk ook zo, maar we gaan uiteraard niet onze publiciteitscampagne compleet richten op Surinamers. No spang (maak je niet druk)! Het blijft een feit dat iedereen die onze waarden deelt, zoals het buiten leven, gezelligheid, dansen, muziek, vrolijkheid, lekker eten en dankbaarheid, van harte welkom is op Mañana Mañana. Ook niet-Surinamers, dus. Voel je welkom!
 • Nozem en Zwarte Cross uit elkaar – https://www.facebook.com/Nozemoil/posts/1347263638708883
  Dit kan alleen in ernstige nachtmerries. Daarbij hebben we helemaal geen zin om winst te maken. Zeker niet via onze eigen tickets, gekkies!
Terug naar overzicht