Middagverslag: vrijdag 14 juli

Middagverslag: vrijdag 14 juli

Achterhoekers, wi-j bunt los! Alle overige stuurloze aardbewoners, wij zijn open! Gisteren was het al een hevig feest voor de campingbezoekers en deelnemers en vanochtend om klokslag 10:00 uur opende festivaldirectrice de Zwarte Cross 2017 voor alle dagbezoekers. Als een hondsdolle cheeta vloog ze richting het bouwhek dat ze met één gecontroleerde beweging met sleutel 18 losdraaide. Het feest kan nu écht beginnen. Welkom allemaal!

Op alle 32 podia wordt vandaag volop geknapt en op de crossbaan is het ook de hele dag voluit gasgeven. Er zijn nog daapsen die denken dat er op de Zwarte Cross vrijdag minder programma is dan op de andere festivaldagen. Niets is minder waar! Kijk hier maar eens, papi m/v: http://www.zwartecross.nl/programma-overzicht/blokkenschema/ De allerlaatste kaartjes gaan vandaag over de toonbank. Opschieten dus, kans is groot dat we volledig uitverkopen.

Onze duwcrew staat klaar om het voor mindervaliden en hun gezelschap ook een superontspannen dag te maken. Deze superlieve, maar oersterke, bomen van kerels duwen namelijk de hele dag de rolstoel voor je/jullie over het terrein, zodat familie en vrienden ook de handen vrij hebben en niet na tien meter al bekaf zijn. De duwcrew staat bij de hoofdingang. Veel plezier!

Zoals gezegd: het programma zit bommetje vol. Mocht je ons zoeken: wij schuiven dadelijk een bak roti naar binnen en gaan met tranen in de ogen van de sambal richting Guus Meeuwis. Daarna plankgas richting professor Guus Rijnders in de Universitent (“kunstmatige intelligentie is het nieuwe zwart”, aldus Tante Rikie), dan naar de Rainbowband, dan The Vintage Caravan, een paar Nozems erin en voordat we voor de allerlaatste keer Jovink gaan bewonderen laten we ons de trommelvliezen helemaal dichtbateren door MNHM in de Baterbar. Dan is Jovink ook een stuk beter uit te houden. Maar het kan ook zijn dat we vanmiddag eerst nog naar VANT gaan, dan Surf Dancer in Gaycafé De Kast of… Pfff, zo veel keuze… We zien het wel! Proost, allemaal. Maak er een geweldige dag van.

VAAK BU-J TE BANG!

Terug naar overzicht