Naar de Zwarte Cross? Neem je zwemspullen mee!

Naar de Zwarte Cross? Neem je zwemspullen mee!

In het gedruis van de vliegende motoren, gierende gitaren, maffe theateracts en doldwaze stunts, vind je dit jaar een nieuw oord op de Zwarte Cross waar je al deze indrukken even rustig kunt verwerken. Op het splinternieuwe Playa Gasolina kun je, geheel in Oud-Hollandsche jaren ’30 stijl, lekker met je voetjes in het zand aan het water genieten van de polygoonmuziek die krakend door de boxen schalt. Welk festival biedt dat nou nog meer?!

Kleed je om in één van de typisch verweerde, gekleurde houten strandhokjes, ploeter door het zand richting de waterkant en neem een frisse duik in de zwemvijver. Slurp langzaam aan je cocktail terwijl je relaxt op je handdoekje in het gras, chillt in een klassiek rood-wit strandstoeltje of even bijkomt op het terras, waar je ook je hongergevoel kunt stillen met een lekkere versnapering.

Oud-Hollandsch zwemfestijn
Zwemmen op de Zwarte Cross? Ja, we hebben al muziek, theater, stunts en cross, dus we dachten: ‘waarom niet?’. Verwacht een Oud-Hollandsche jaren ’30 sfeer met hele stiekeme Spaanse invloeden, frisbees en strandballen, mooie gespierde en gebruinde lijven, witte reflecterende bierbuikjes, behulpzame badmeesters, een gebrek aan gravende Duitsers, duikende hoogvliegers, een springlevend laagtij, zand in de bilnaad, grassprieten tussen de tenen, liters zonnebrand en sporadisch een verdwaalde meeuw. Volg rustig de borden naar Playa Gasolina en ontdek dit nieuwe nirwana der badplaatsen.

Wees er op tijd bij!
Op Playa Gasolina kun je met 499 andere festivalbezoekers tegelijkertijd de afkoeling zoeken. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent om je plekje te bemachtigen en als een echte zontoerist je handdoekje te deponeren! Je kunt er iedere festivaldag terecht van 10:00u tot 20:00u, dus kom direct ’s ochtends lekker bijkomen van je zware reis of ontkateren na een vermoeiende festivaldag, voordat je weer vol energie het festivalterrein bestormt om je favoriete acts te gaan bekijken.

Ook zwemmen, maar nog geen kaartje? Koop vrijdagkaarten!
Wil je Playa Gasolina graag eens ervaren? Houd je wel van die old-school strandvibe, maar heb je nog geen kaarten bemachtigd voor de Zwarte Cross? Kom dan Playa Gasolina en de rest van het immens diverse festivalterrein verkennen op vrijdag 14 juli! Er zijn namelijk nog steeds vrijdagkaarten beschikbaar, ga daarvoor naar https://tickets.feestfabriek.nl/ZwarteCross2017-Dagkaarten.

Terug naar overzicht