NAZOMERGASTEN MET TANTE RIKIE!  

NAZOMERGASTEN MET TANTE RIKIE!  

Zoals jullie weten gaat Tante Rikie na de Zwarte Cross 2020 met pensioen als festivaldirectrice. Boehoehoe! In de herfst van haar carrière is het daarom de hoogste tijd voor ‘Nazomergasten met Tante Rikie’. Tante Rikie presenteert jullie 10 fragmenten en een afsluitende documentaire die om verschillende redenen een onvergetelijke indruk op haar gemaakt hebben. Veel kijkplezier gewenst!

Nazomergasten #1: Afscheid Zangeres Zonder Naam
Tante Rikie: “De grootste zangeres die ons land ooit gekend heeft. De tranen biggelden mij destijds de volledige uitzending over de wangen. Zowel wat betreft stem als persoonlijkheid de enige echte Koningin van het Levenslied.”

Nazomergasten #2: 30 Minuten – Scenes Behind The Scenes
Tante Rikie: “De aflevering over de Groningse boer die gevangen zit in een verkeerd lichaam is de klassieker, maar om eerlijk te zijn vond ik deze aflevering nog mooier. Arjen Ederveen was zijn tijd ver vooruit met deze karikatuur van al die idiote, aandachtgeile BN-ers.”

Nazomergasten #3: EK ‘88 Finale
Tante Rikie: “Wat een toernooi, wat een team en wat een ontknoping en wat een feest.”

Nazomergasten #4: Rembo en Rembo
Tante Rikie: “Toen dit op TV werd uitgezonden was ik allang geen kind meer. Maar ik was zo jaloers op alle blagen, omdat ik ook zo graag iets dergelijks had gekeken in mijn kindertijd. Supercreatief en lekker maf; daar hou ik van. Net als alle kinderen zat ik in die tijd ook ‘s ochtends vroeg voor de buis om te genieten van Maxim en Theo!”

Nazomergasten #5: Assault in the ring
Tante Rikie: “Ik heb niet veel met boksen, maar deze documentaire vertelt eigenlijk een ander verhaal. Het is een verhaal over leugens, bedrog, winnen, verliezen en vergeving. Een indrukwekkend verhaal wat ik moeilijk kon loslaten.”

Nazomergasten #6: Hans Teeuwen en de Meiden van Halal
Tante Rikie: “Legendarische televisie met Hans Teeuwen in topvorm.”

Nazomergasten #7: Martin Luther King – I Have A Dream
Tante Rikie: “Deze man en deze toespraak, daar kan ik niet in een paar zinnen de juiste woorden voor vinden. Beter citeer ik en raad ik jullie allemaal aan deze toespraak nog eens te beluisteren, want deze is nu nog steeds even relevant als toen. “I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: “We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal (…) I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. I have a dream today.””

Nazomergasten #8: Andre van Duin – Bingo
Tante Rikie: “Mijn favoriete grappenmaker bezingt op indringende wijze de pijn van mijn favoriete spel Bingo.”

Nazomergasten #9: Rail Away
Tante Rikie: “De bestemming maakt mij geen bal uit, het gaat om de reis. En die onmundig rustgevende stem van Bob van der Houven natuurlijk. Bak met ribbelchips, een pak wijn, voetjes op tafel en Rail Away op TV: het kan bijna niet beter.”

Nazomergasten #10: Ramses, où est mon prince?
Tante Rikie: “Ramses Shaffy, mijn heimelijke grote liefde die ik nooit heb mogen ontmoeten. Wat een muziek, wat een man en wat een levenslust en passie. Zijn er nog wel zulke mensen op de planeet? Vast wel, maar ik zie of hoor ze nooit op TV of radio. Geef het leven eens wat kleur, stelletje voele lampensen!” #doesramses

Nazomergasten documentaire: Het is een schone dag geweest
Tante Rikie: “Ik ben niet zo handig met de computer en kon hier geen linkje van vinden. Ik heb geen idee waar en hoe deze prachtige docufilm nog te bekijken is, maar ik raad hem jullie allemaal aan. Filmmaker Jos de Putter brengt het laatste oogstjaar van zijn ouders op hun boerenbedrijf in Zeeuws Vlaanderen in beeld. Het is een ontroerend en eerlijk portret. Maar er spreekt ook boerentrots uit en ik vind het een lofzang voor eenvoud en nederigheid.”
https://www.moviemeter.nl/film/36900

Terug naar overzicht