DMoM in Axel heeft een nieuwe datum: zondag 5 mei!

DMoM in Axel heeft een nieuwe datum: zondag 5 mei!

Er kan een nieuwe datum voor Dutch Masters of Motocross Axel in je agenda! De race wordt nu verreden op zondag 5 mei. Het door noodweer niet doorgaan van het raceweekend in Axel op 16 en 17 maart kwam bij iedereen hard aan. Niet in de laatste plaats bij het bestuur en de vrijwilligers van RES Axel. De afgelopen maanden werkten zij keihard aan het neerzetten van een geweldig topsportevenement. Het cancelen was een loodzware, maar juiste beslissing.

“De hartverwarmende berichten van onder andere rijders, (GP-)teams, sponsoren, vrijwilligers en fans deden ons ongelooflijk goed”, vertelt het RES-bestuur. “Zoveel positiviteit geeft ons meer dan genoeg energie om er nóg een keer vol voor te gaan. Dus dat gaan we doen!” Laat jouw waardering voor hun harde werk zien door op 5 mei naar Axel te komen!

Kwalificatiedag in Oss
De nieuwe datum voor Axel maakt dat Dutch Masters of Motocross 2019 nu in Oss begint. Dat wordt een tweedaags evenement met op zaterdag 13 april een kwalificatiedag (zoals deze eerder voor Axel gepland stond). De rijders moeten tijdens die kwalificatie bij de veertig (250cc en 500cc) of vijftig (85cc en 125cc) snelsten eindigen. Alleen dan kwalificeren zij zich voor de wedstrijddag. De wereldtop is al verzekerd van een plek achter het starthek.

Kalender DMoMX 2019:

  • 13 en 14 april: Oss (13 april kwalificaties)
  • 5 mei, Axel
  • 30 mei, Rhenen
  • 19-21 juli, Lichtenvoorde, Finale tijdens de Zwarte Cross
Terug naar overzicht