WEDSTRIJDVERSLAGEN 1E RONDE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS

WEDSTRIJDVERSLAGEN 1E RONDE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS

De kop is eraf! De eerste ronde van de DMOM is verreden in Oss en het werd een dag vol spektakel. Lees hier hoe het de mannen verging. Op 5 mei gaan we verder in Axel. De finale zie je uiteraard bij ons op de Zwarte Cross.

500CC: ARMANIS JASIKONIS LEGDE IEDEREEN ZIJN WIL OP
Publiekslieveling Glenn Coldenhoff schopte het in de 500cc net niet tot het podium. De eerste manche werd hij nog knap derde, achter winnaar Arminas Jasikonis en Gautier Paulin. In manche twee finishte Coldenhoff als vierde, op het achterwiel van zijn teamgenoot Max Anstie. Die werd daardoor derde in de eindstand. Coldenhoff vierde, met een gelijk aantal punten. Man van de dag was Arminas Jasikonis die ook manche twee op zijn naam schreef, voor Gautier Paulin. Lars van Berkel (negende en zevende) werd knap zevende in de totaaluitslag.

250CC: HEVIGE STRIJD IN TOP VIJF
De Duitser Henri Jacobi won beide manches in de 250cc, maar hij kreeg het niet cadeau. Eerst rekende hij maar net af met Ben Watson. Later in de middag zat Jago Geerts hem tot de finish op de hielen. Door de crash van Davy Pootjes, het uitvallen van Ben Watson in de tweede manche en Kevin Horgmo in de eerste manche én de iets mindere eerste manche van Jed Beaton greep Adam Sterry een keurige derde plaats in de totaalstand. Van de Nederlanders kwam alleen Roan van de Moosdijk tot een podiumplaats: in manche twee werd hij derde. Zijn teleurstellende achtste plek in de daguitslag kwam door pech (en dus een nulscore) in de eerste manche.

125CC: TOT HET GAATJE IN DE KLASSE VAN DE TOEKOMST
Talenten Kay de Wolf en Kjell Verbruggen zorgden in de 125cc voor vuurwerk. Het gevecht eindigde helaas in een anticlimax door een alles-of-nietspoging van Verbruggen, waardoor hij als eerste over de finish reed en De Wolf ten val kwam. De winst moest hij vervolgens inleveren vanwege ‘onsportief rijden’. Kay de Wolf werd, met een pijnlijke pols, daardoor alsnog winnaar. Dave Kooiker werd knap tweede voor de Hongaar Adam Zsolt Kovacs. De tweede manche werd door het uitlopen van het schema geschrapt.

85CC: NEDERLANDERS NET AFGETROEFD
De Let Karlis Alberts Reisulis verraste door met een tweede en eerste plaats de 85cc op zijn naam te schrijven. Cas Valk deed hetzelfde; de winst van Reisulis in manche twee gaf hier de doorslag. Een derde en vierde plek bezorgden Raff de Wolf (broertje van) een derde stek in de daguitslag.Grote verliezer hier was kanshebber Ivano van Erp, door een uitvalbeurt diep in de eerste race. De tweede manche werd hij derde, maar door zijn uitval kwam hij niet verder dan een tiende plaats in de totaalstand.

Terug naar overzicht