0
Zoeken Winkelmand 0

De Zwarte Cross huisregels

‘Welkom Thuus, Zwarte Crossers!’ Want de Zwarte Cross is een ‘thuus’ voor ons allemaal.

Niemand op de Zwarte Cross mag zich ook maar één moment onveilig, geïntimideerd of bedreigd voelen. Pas dan slagen wij in onze missie: iedereen op de Zwarte Cross (bezoekers, medewerkers, artiesten en crossers) een fijne tijd laten beleven.

De Zwarte Cross voelt als een andere wereld en precies dat maakt de Zwarte Cross geweldig. Maar vergis je niet: de wet en maatschappelijke normen en waarden gelden op het festivalterrein, voor, tijdens en na het festival:

  • Onbenulligheid en lomp gedrag, slopen van mensen, materiaal en omgeving, wildplassen en het overtreden van de wet is op de Zwarte Cross net zo strafbaar als in de ‘echte wereld’.
  • Emotioneel en fysiek geweld, homofobie, racisme en discriminatie (in woord, gebaar of kleding) is gewoon knetterverboden.
  • Seksuele intimidatie, grensoverschrijdend en vrouwonvriendelijk gedrag (fysiek en in woord) horen niet thuis op de Zwarte Cross.
  • Zorg áltijd voor wederzijdse toestemming (consent) voordat je gaat brommers kieken.
  • Ook blagen bezoeken de Zwarte Cross. Wees je bewust van de aanwezigheid van onze jongste gasten.

Deugt het niet? Zeg d’r wat van.

De Zwarte Cross is een festival met bezoekers van alle leeftijden. Sociale controle is daarom al een belangrijk onderdeel van ons festival: mensen met wat meer levenservaring houden de jonge goden met hun voetjes op de grond. Daar zijn wij heel trots op. Zie je iets gebeuren dat niet ok is? Houd je niet in en zeg er wat van! Spreek op de Zwarte Cross elkaar aan op ongeoorloofd, baldadig of lomp gedrag.

Is je iets overkomen? Deel het met ons.

Is je iets overkomen dat niet deugt? Twijfel niet en doe je verhaal, want we willen altijd weten wanneer jou iets vervelends is overkomen. Je kan hiervoor terecht op het festivalterrein bij de Infostand (nabij het reuzenrad) en op de camping bij het Gemeentehuis (24 uur geopend).